BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Κατεβαίνουν στην Αθήνα 24 Νοεμβρίου οι Θεσσαλοί αγρότες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα συντονισμένα συλλαλητήρια της 15ης Νοεμβρίου.

trakter_-_agrotes

205
0

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ, οι κινητοποιήσεις της 15ης του μήνα «ήταν μόνο η αρχή», καλώντας τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς και τις Επιτροπές Αγώνα να ξεκινήσουν την εγγραφή συμμετοχών με φόντο την κάθοδο στην Αθήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ έχει ως εξής:

«Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγρότες της Αγιάς που έδωσαν βροντερό παρόν στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι.  Η πρωτοφανής εντυπωσιακή μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αναδείχνει το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος στα μήλα, κάστανα, κεράσια και τα άλλα προϊόντα της Επαρχίας.

Ταυτόχρονα δείχνει την αποφασιστικότητα και την ενότητα μας να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε.

Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελασσόνας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση την ίδια ημέρα για τα κοινά προβλήματα και αιτήματα.

Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρο και οφείλει να ακούσει τους αγρότες  που συμμετείχαν στην συντονισμένη πανελλαδικά κινητοποίηση στις περιοχές που παράγουν μήλα, να ικανοποιήσει  άμεσα τα αιτήματα τους.

Διεκδικούμε το αυτονόητο: δουλεύουμε, παράγουμε, θέλουμε να έχουμε βιώσιμο εισόδημα που να μας επιτρέπει να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Να πουλάμε τα προϊόντα μας σε τιμές που να εξασφαλίζουν το μεροκάματο και όχι με το αίσχος των ανοιχτών τιμών και με τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής ενώ την ίδια ώρα τα προϊόντα μας πωλούνται πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση.

Να μειωθεί το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής.

Να ισχύσει η συνδεδεμένη ενίσχυση στα μήλα και τους καρπούς με κέλυφος ως το 2027 όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση πέρυσι τέτοιο καιρό και φέτος έκανε μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και ακυρώνει τον λόγο της.

Η κινητοποίηση της 15ης Νοεμβρίου ήταν η αρχή, συνεχίζουμε ώσπου να δικαιωθούμε!

Οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση με ένα στόμα, σαν μια γροθιά, αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς, τις Επιτροπές Αγώνα να ξεκινήσουν την εγγραφή συμμετοχών για την Αθήνα.

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Να πιστέψουμε στην δύναμη μας!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δεν περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα» να λύσει τα προβλήματα,  επειδή από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι η πιο αποφασιστική λύση θα έρθει με τους αγώνες μας και την μαζική συμμετοχή μας.

Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Για μια ακόμη φορά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε νικηφόρα και αυτόν τον αγώνα.

Όλοι και όλες στην Αθήνα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου – θα νικήσουμε!»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία