BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Άκαρπη συνάντηση σταφιδοπαραγωγών και Γεωργαντά, επαρκή τα έως τώρα μέτρα λέει ο υπουργός

Τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα προαναγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) μετά και την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, υλοποιώντας σχετική απόφαση μεγάλης σύσκεψης που έγινε πρόσφατα στη Μαγούλα.

oash

124
0

Η αντιπροσωπεία της ΟΑΣΗ και των Αγροτικών Συλλόγων Αιγίου και Χανδρινού μετέφερε στον υπουργό τα αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών όλης της Πελοποννήσου που έχουν εκφραστεί και στις κινητοποιήσεις τους δύο χρόνια τώρα.

Τα αιτήματα αποτελούν:

  • Εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, στη σταφίδα 2ευρώ/Kg.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων, των εφοδίων και των ζωοτροφών.
  • Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.
  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΗ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στα συγκεκριμένα αιτήματα, ο υπουργός όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε, αντιθέτως σημείωσε ως επαρκή τα έως και σήμερα μέτρα-κοροϊδία που υλοποιεί η κυβέρνηση. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, επί της ουσίας, να θεωρεί «τελειωμένη» την παραγωγή σταφίδας, ζητώντας να καταθέσουμε προτάσεις για εναλλακτικές καλλιέργειες κάνοντας την «κηδεία της σταφίδας».

Όπως επισημαίνεται, τις επόμενες μέρες, η ΟΑΣΗ θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλα τα χωριά και μέσα από συνελεύσεις των ΔΣ των Αγροτικών Συλλογών και της Ομοσπονδίας και θα καθορίσει νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να δικαιωθούν τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία