BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πορεία με τρακτέρ προς τα γραφεία της ΔΕΗ στις 1 Φεβρουαρίου στο Άργος

Ποδαρικό στο Φεβρουάριο με τρακτέρ στους δρόμους θα κάνουν οι αγρότες στο Άργος, με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους Αργολίδας να αποφασίζουν σε σύσκεψη στα γραφεία της «ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟ» ΑΕΣ πορεία στους δρόμους του Άργους προς τα γραφεία της τοπικής ΔΕΗ την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, με προσυγκέντρωση 11 η ώρα το πρωί στην Πυργέλα.

dsc_6096-1024x768_2

176
0

Τα αιτήματα των αγροτών στην Αργολίδα είναι:

  1. Αγροτικό πετρέλαιο στη μάνικα (σαν το ναυτιλιακό).
  2. Αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με πλαφόν 0,07 ευρω ανά KWH.
  3. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
  4. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  5. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος 300 ευρω ανά στρέμμα, σε μια σειρά προϊόντα (πορτοκάλια, βερίκοκα) που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση αρκετές φορές ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απωλειών αγορών, του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραγωγούς και καταναλωτές κλπ.
  6. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να μην ισχύσει ο συμψηφισμός που αποφάσισε ο ΕΛΓΑ για την προκαταβολή ζημιάς 300 ευρώ/στρέμμα. Να προχωρήσει άμεσα η εκδίκαση των ενστάσεων με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της ζημιάς από τον παγετό σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ Αργολίδας.
  7. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για έγκαιρες εκτιμήσεις - αποζημιώσεις.
Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Σύσκεψη αγροτών στην Πυργέλλα 29 Ιανουαρίου για τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Αργολίδας και τους αγροτικούς φορείς, να πάρουν μαζικά μέρος στην σύσκεψη  την Κυριακή 29 Γενάρη  στις 18:00 μμ , στην αίθουσα της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, στην Πυργέλλα Άργους.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αναμένεται να αποφασιστεί ο προγραμματισμός των δράσεων το επόμενο διάστημα, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΚΣΥΝΑ έχουν περάσει δύο μήνες από την ημερομηνία που κυβέρνηση και ΕΛΓΑ έδωσαν ότι θα έχει διευθετηθεί το θέμα των ενστάσεων και των αποζημιώσεων.

Η σχετική ανακοίνωση του ΑΚΣΥΝΑ έχει ως εξής:

«Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού μας, τους Αγροτικούς φορείς, να πάρουν μαζικά μέρος στην σύσκεψη  την Κυριακή 29 Γενάρη  στις 6μμ, στην αίθουσα της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, στην Πυργέλλα Άργους.

Συνάδελφοι, η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο συνεχίζει να γίνεται δυσκολότερη. Από την μία έχουμε την πώληση σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων( βερίκοκα, ελιές, πορτοκάλια) ακόμα και κάτω από το κόστος παραγωγής και από την άλλη έχουμε την συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής (αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, αγροεφόδια).

Σε αυτά προστίθεται και η κοροϊδία από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ, για τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή από τον περσινό παγετό. Έχουν περάσει δύο μήνες  από την ημερομηνία που οι ίδιοι έδωσαν ότι θα έχει διευθετηθεί το θέμα των ενστάσεων και των αποζημιώσεων.

Όλοι στην σύσκεψη, για να αποφασίσουμε τον προγραμματισμό δράσης μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία