BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καμία ΚΥΑ ακόμη για τα όρια εργατών γης ανά Περ. Ενότητα, καταγγελίες για απάτη εις βάρος πολιτών τρίτων χωρών

Για περιπτώσεις απάτης εις βάρος εργατών γης τρίτων χωρών κάνει λόγο μέσω ανακοίνωσης ο ΑΣ Ιεράπετρας, εξηγώντας πως επιτήδειοι αποστέλλουν ψεύδη ενημέρωση και έντυπα σε υπηκόους ΠΤΧ που διαμένουν ήδη στην Ελλάδα με την υπόσχεση να φέρουν συγγενικά τους πρόσωπα από την χώρα καταγωγής τους ώστε εργαστούν στην Ελλάδα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

k2_items_src_4b7d85324bb0ea5abf755b2ce67d838e_2

115
0

Σχετικά με τον διαδικασία μετάκλησης Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) για απασχόληση στον πρωτογενή τομέα, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ενημερώνει τους παραγωγούς ότι έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έκδοση της αναμενόμενης ΚΥΑ για ορισμό ανώτατου αριθμοί θέσεων εργασίας ανά Περιφερειακή ενότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι εργοδότες να καλούν εργαζομένους για τις επιχείρηση τους ενώ παράλληλα σημειώνεται πως το θέμα έχει απασχολήσει το σύνολο των αγροτικών φορέων ανά την επικράτεια, τονίζοντας επανειλημμένα ότι αυτή η καθυστέρηση μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Επιπλέον, μέσα σε αυτό το τοπίο αβεβαιότητας, επιτήδειοι αποστέλλουν ψεύδη ενημέρωση και έντυπα σε υπηκόους ΠΤΧ που διαμένουν ήδη στην Ελλάδα με την υπόσχεση να φέρουν συγγενικά τους πρόσωπα από την χώρα καταγωγής τους ώστε εργαστούν στην Ελλάδα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτό δεν ισχύει και εφιστούμε την προσοχή σε εργοδότες και εργαζόμενους καθώς σύμφωνα με καταγγελίες έχουν αποσπάσει ήδη χρηματικά ποσά από ενδιαφερόμενους ΠΤΧ , χωρίς αντίκρισμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία