Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκινά τη συμβουλευτική στους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους της Ρόδου ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα

Στην παροχή συμβουλευτικής στήριξης στους γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της Ρόδου, που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού προχωρά ο ΕΛΓΟ – Δήμητρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

kamena-melissia-ileia1

Λεωνίδας Λιάμης

49
0

Η ενημέρωση θα αφορά στις άμεσες ενέργειες που πρέπει να κάνουν, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην παραγωγική λειτουργία της γεωργικής τους εκμετάλλευσης και αφετέρου για τη διαχείριση των φυσικών πόρων και του εδάφους, προκειμένου στο συντομότερο χρονικό διάστημα να καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Το πρώτο στάδιο της παρέμβασης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  περιλαμβάνει τη διοργάνωση τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών ημερίδων, ανάλογα με την παραγωγική κατεύθυνση των εκμεταλλεύσεων των παραγωγών:

Μελισσοκομία - Διαχείριση δασών, Δευτέρα 18/9 ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, Πάρκο Ροδίνι 18:30. Οι μελισσοκόμοι θα ενημερωθούν για τους χειρισμούς που πρέπει να κάνουν στα μελίσσια τους ώστε να παραμείνουν παραγωγικά και για να αντιμετωπίσουν τυχόν ασθένειες καθώς και για τη διαχείριση των καμένων δασικών εκτάσεων με σκοπό την άσκηση της μελισσοκομίας.

Κτηνοτροφία – Διαχείριση βοσκοτόπων, Τετάρτη 20/9 ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, Πάρκο Ροδίνι 18:30. Οι κτηνοτρόφοι θα ενημερωθούν για τις ορθές πρακτικές σχετικά με τη διατροφή των ζώων και τις αναγκαίες φροντίδες για την αντιμετώπιση ασθενειών. Επίσης θα ενημερωθούν για την ορθή διαχείριση των βοσκοτόπων που έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά προκειμένου να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό και να είναι εφικτή η αξιοποίησή τους για τη βόσκηση των ζώων.

Ελαιοκομία, Πέμπτη 21/9 Απόλλωνα 18:30 και Παρασκευή 22/9 Γεννάδι 18:30. Οι ελαιοκαλλιεργητές θα ενημερωθούν για τους άμεσους και τους μακροχρόνιους καλλιεργητικούς χειρισμούς που θα πρέπει να εφαρμόσουν στα ελαιόδενδρά τους, ανάλογα με το βαθμό που έχουν επηρεαστεί, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς. Επίσης, θα ενημερωθούν για τη δυνατότητα σχεδιασμού της επανεγκατάστασης του ελαιώνα τους (π.χ. αλλαγή ποικιλίας) στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής.

Επιπλέον, την Τρίτη 19/8 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των αναγκών των παραγωγών σε σχέση με τη συμβουλευτική στήριξη των εκμεταλλεύσεών τους. Επίσης, θα εξεταστεί η δυνατότητα σχεδιασμού-υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης για την ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα, μέσω της συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ. Στο τέλος της συνάντησης θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία