Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ποιότητα και γεύση δίνει η τέχνη της Βλάχας με ιστορία από το 1978

Μία σύγχρονα εξοπλισµένη και πιστοποιηµένη τυροκοµική µονάδα είναι «Η Βλάχα», η ιστορία της οποίας ξεκινάει από το 1978 και τον ιδρυτή της Παύλο Τσελεπή.

Τιµώντας τη σύζυγό του, Μαρία, µετέφερε το παρατσούκλι της, Βλάχα, και στην ονοµασία της επιχείρησης που ο ίδιος έφτιαξε. Το µικρόβιο σταδιακά µεταβιβάστηκε στον γιο του, Θόδωρο, και το 2009 δηµιουργήθηκε «Η Βλάχα» η νεότερη, σε νέες εγκαταστάσεις µε έδρα την Εσώβαλτα  Πέλλας. Τα προϊόντα που παράγει το τυροκοµείο είναι Φέτα ΠΟΠ, Κατσικίσιο και Αγελαδινό τυρί, Μπάτζος, Αγελαδινό και Παραδοσιακό Πρόβειο γιαούρτι, Αριάνι, Μυζήθρα και Ανθότυρο.

«∆εν µε ενδιαφέρει να φτιάχνω απλά ένα προϊόν για να γεµίζω τον κατάλογό µου. Θέλω να µένει ευχαριστηµένος ο κόσµος από αυτό που παράγουµε», αναφέρει ο Θεόδωρος Τσελεπής µε τα προϊόντα του τυροκοµείου να διανέµονται σε αρκετά σηµεία της Κεντρικής Μακεδονίας, σε µικρά παντοπωλεία και µε τον ίδιο να δηλώνει ότι προτιµά να διατηρεί τη σχέση που αναπτύσσεται µε τα µικρά σηµεία πώλησης όπου µπορεί να έχει προσωπική επαφή µε τους πελάτες του και να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους ενώ προµηθεύει κατά καιρούς αλλά χωρίς σταθερή ροή παραγγελιών την Αθήνα.

Ο Θεόδωρος Τσελεπής έχει δηµιουργήσει ένα αρκετά καλά οργανωµένο δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή δραστηριότητάς του σε Ηµαθία, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, το οποίο χαρακτηρίζει συνέπεια στις παραδόσεις των προϊόντων, στις πληρωµές των συνεργαζόµενων παραγωγών παράλληλα µε αυστηρό έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας σε όλα τα στάδια.

 

Οι κτηνοτρόφοι φεύγουν και δεν αναπληρώνονται

Η προµήθεια του γάλακτος από το τυροκοµείο «Η Βλάχα» γίνεται από κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής από τον κάµπο των Γιαννιτσών, την Ηµαθία, την Αριδαία σε ακτίνα που δεν υπερβαίνει τα 70 χιλιόµετρα από τις εγκαταστάσεις του. Περιγράφοντας µάλιστα τη σχέση του µε τους παραγωγούς ο Θεόδωρος Τσελεπής τονίζει ότι προέχει η προσωπική σχέση ενώ σηµειώνει χαρακτηριστικά ότι είναι µεγάλο πλήγµα η αποχώρηση µεγάλου µέρους των κτηνοτρόφων από το επάγγελµα, καθώς δεν αναπληρώνονται µε νέους.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...