Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέοι σταθµοί γάλακτος και στόχος για εξαγωγές πάνω από 60 εκατ. ευρώ για την ΟΜΗΡΟΣ

Η τρικαλινή γαλακτοβιοµηχανία των αδελφών Γιαννίτση, κορυφαία εταιρεία εξαγωγών Φέτας ΠΟΠ και µία εκ των µεγαλύτερων ελληνικών εξαγωγέων τυροκοµικών προϊόντων, συνεχίζει δυναµικά να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται.

Το µπαράζ των επενδύσεων συνεχίζεται µε δύο νέους υποσταθµούς γάλακτος, στη Λειβαδιά και στην Τρίπολη, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στο ευρύ δίκτυο των υποσταθµών της, όπως Ξάνθης, Αγρινίου, Νάξου και Μυλοπόταµου Κρήτης. Υπενθυµίζεται ότι τη χρονιά που πέρασε η Όµηρος πραγµατοποίησε επενδύσεις της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ,  µε το δεύτερο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελλάδα, των 8.500 τ.µ., να ξεκινάει την παραγωγή  νέων προϊόντων για την εταιρεία όπως το ψητό τυρί «Grill the Greek»,  το οποίο έχει ήδη βραβευτεί στα International Taste Awards, ενώ δηµιουργήθηκαν νέες θέσεις  εργασίας που αύξησαν το µόνιµο προσωπικό της εταιρείας κατά 35%. Επίσης έχει προγραµµατιστεί επέκταση και αναβάθµιση του πρώτου εργοστασίου στα Τρίκαλα η οποία ξεκινάει στο τέλος του έτους.

Πάντα στο πλευρό των Ελλήνων κτηνοτρόφων

Η εταιρεία βρίσκεται δίπλα στους Έλληνες κτηνοτρόφους µε καθηµερινή επαφή µαζί τους και επενδύει συνεχώς ώστε να εξασφαλίσει τη συλλογή αυθεντικού ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος.

Η άριστη συνεργασία της µε πάνω από 2.500 Έλληνες κτηνοτρόφους την καθιστούν έναν από τους µεγαλύτερους εισκοµιστές ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα καθώς η εισκόµιση είναι 50.000 τόνοι ετησίως.

∆ύο νέοι υποσταθµοί γάλακτος

Η εταιρεία πρόσφατα πρόσθεσε στο δυναµικό της δύο νέους υποσταθµούς, οι οποίοι θα συµβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος. Ο νέος υποσταθµός γάλακτος στη Λειβαδιά έχει τη δυνατότητα να  παρέχει έως και 6.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ανά έτος και ο υποσταθµός στην Τρίπολη, ο οποίος εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, θα παρέχει περίπου 4.500 τόνους. Επίσης στον υποσταθµό του Αγρινίου έγινε αύξηση της χωρητικότητας στους 6.000 τόνους. Η εισκόµιση του γάλακτος  γίνεται καθηµερινά, όλο το χρόνο µε τον στόλο των  25 υπερσύγχρονων βυτίων συλλογής γάλακτος της εταιρείας. Άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό πραγµατοποιεί αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, τόσο για την διασφάλιση της ποιότητας της πρώτης ύλης, όσο και για την ευηµερία των ζώων που συµµετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Οι δύο νέοι υποσταθµοί προστίθενται στο δίκτυο υποσταθµών της Όµηρος που αριθµεί 6 συνολικά σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αύξηση εξαγωγών και νέα προϊόντα

Με συνεργασίες µε τις µεγαλύτερες αλυσίδες supermarket και βιοµηχανίες τροφίµων, έχει καθιερωθεί ως µία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιοµηχανίες γάλακτος στην Ευρώπη, εξάγοντας σε πάνω από 30 χώρες.

H Όµηρος στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και στο διπλασιασµό των εξαγωγών καθώς και την ανάπτυξη και το λανσάρισµα νέων προϊόντων, καλύπτοντας τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Ο στόχος της Όµηρος για το 2022 είναι οι εξαγωγές να κυµανθούν στα επίπεδα των 60 εκατ. Ευρώ.

Ελληνική γεύση και ποιότητα στις διεθνείς αγορές

Η Όµηρος συνεχίζει να εκπροσωπεί την κορυφαία ελληνική ποιότητα και γεύση στις αγορές  του κόσµου ενώ ταυτόχρονα  εξελίσσεται και να καινοτοµεί επενδύοντας στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards...

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...