Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τέσσερις γενιές μεγάλωσαν με τα προϊόντα της ΕΒΟΛ

Με σκοπό την άσκηση παρεµβατικής πολιτικής στην τιµή του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος και τη διασφάλιση του εισοδήµατος των κτηνοτρόφων της περιοχής της γεννήθηκε το 1952 η Γαλακτοβιοµηχανία ΕΒΟΛ µέσα από τους κόλπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Βόλου που ιδρύθηκε λίγο νωρίτερα, το 1926.

Όλα αυτά τα χρόνια και µέσω της συνεχούς εφαρµογής προγραµµάτων εκσυγχρονισµού σε συνδυασµό µε τη φροντίδα, τη γνώση και το µεράκι του ανθρώπινου δυναµικού, το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ έχει επιτύχει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, που συνδυάζουν την παράδοση µε τους σύγχρονους κανόνες και διαδικασίες που ισχύουν στις βιοµηχανίες τροφίµων (ΗΑCCΡ, ΙSΟ 22000). Μάλιστα τα τελεταία χρόνια η ΕΒΟΛ έχει διακριθεί για τον εµπλουτισµό της γκάµας µε νέα προϊόντα τα οποία προσφέρονται σε καλαίσθητες σύγχρονες συσκευασίες.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η συνεταιριστική γαλακτοβιοµηχανία του Βόλου είναι πρωτοπόρος στον κλάδο παραγωγής πιστοποιηµένων βιολογικών προϊόντων γάλακτος (γίδινο και αγελαδινό εµφιαλωµένο φρέσκο βιολογικό γάλα, καθώς και τα παράγωγα αυτών- γιαούρτι γίδινο και πρόβειο βιολογικό, γίδινο βούτυρο βιολογικό και γίδινο τυρί βιολογικό), τα οποία διαθέτει στην αγορά µαζί µε τα συµβατικά.

Ένα νέο κεφάλαιο για την Ένωση

Τα ηνία της Ένωσης του Βόλου κρατάει σήµερα  ο Στέφανος ∆ιακοµής, ο οποίος βρέθηκε επί σειρά ετών κοντά στην εµβληµατική φιγούρα του Νικήτα Πρίντζου, που οδήγησε την οργάνωση σε οικονοµική υγεία και δυναµική παρουσία στην αγορά, µια πορεία που συνεχίζεται µέχρι σήµερα.

Σύµφωνα µε τον κ. ∆ιακοµή, οι πωλήσεις της συνεταιριστικής επιχείρησης για το 2023 θα είναι κατά πολύ υψηλότερες συγκριτικά µε το 2022. Ισχυρή πάντως ώθηση στην ανάπτυξή τους παίζει η παραγωγή των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αγελαδινού γάλακτος -για τις αλυσίδες σούπερ µάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Μετρό ΑΕΒΕ, Κρητικό ΑΕ και Πέντε ΑΕ. Κι όπως σηµειώνει ο κ. ∆ιακουµής η ιδιωτική ετικέτα αντιπροσωπεύει σήµερα το 20% του συνολικού όγκου πωλήσεων του αγελαδινού γάλακτος και οι πωλήσεις είναι ανοδικές.

Σηµειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται κι ένα πρόγραµµα επενδύσεων, µέσω του Ταµείου Ανάκαµψης ύψους 2.250.000 ευρώ, επιδοτούµενο κατά 54%. Σε αυτό περιλαµβάνεται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη στέγη του εργοστασίου του ΕΒΟΛ, δυναµικότητας 500KW µέσω netmetering, αυτοκίνητα διανοµής προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και µια σειρά µηχανηµάτων µε στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία του εργοστασίου γάλακτος αλλά και τη µείωση του ενεργειακού κόστους.

Κοινωνική προσφορά

Ισχυρό είναι όµως και το κοινωνικό πρόσωπο της οργάνωσης, όπως φάνηκε µεταξύ πολλών άλλων δράσεων όταν διένειµε περισσότερους από 100 τόνους ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους των ∆ήµων Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Αλµυρού, ως ένα πρώτο µέτρο ανακούφισης από τις µεγάλες ζηµιές, που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά. Σε συνέχεια το φθινόπωρο για την αντιµετώπιση των φονικών πληµµυρών µετέφερε µε όχηµά του που πληροί τις απαιτούµενες προδιαγραφές φαρµακευτικά σκευάσµατα ανάλογα µε τις ανάγκες που προέκυπταν ενώ µε ειδικά βυτιοφόρα της γαλακτοβιοµηχανίας µετέφερε επί τρεις συνεχόµενες ηµέρες µεγάλες ποσότητες νερού, ειδικώς επεξεργασµένου, για να καλυφθούν οι άµεσες και επείγουσες ανάγκες νεφροπαθών ασθενών. Παράλληλα χορήγησε, δωρεάν, σηµαντική ποσότητα γάλακτος, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειµένου να διανεµηθεί στους έχοντες ανάγκη πληγέντες συµπολίτες.

Στα ράφια όλης της χώρας

ΣΤΟΥΣ πρωταρχικούς στόχους του Συνεταιρισµού, εκτός από τη συνεχή παραγωγή νέων προϊόντων, βρίσκεται η ακόµη µεγαλύτερη επέκταση του δικτύου διανοµής προκειµένου τα προϊόντα της ΕΒΟΛ να βρίσκονται στα ράφια όλης της χώρας.

Στα 420 ευρώ/ τόνος το σκληρό

ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τιµή των 420 ευρώ ο τόνος για συνολική ποσότητα 3.000 τόνων διέθεσε µέσω διαγωνισµού στην περασµένη εµπορική σεζόν το σκληρό σιτάρι του ο Συνεταιρισµός του Βόλου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...