Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η γεύση που ξεχωρίζει είναι ντόπια και ορεινή

Mία προσπάθεια από τις ελάχιστες που υφίστανται στην Αίγινα και στον πρωτογενή τοµέα του νησιού, αποτελεί αυτή του Γιάννη Χερουβείµ, κτηνοτρόφου και παραγωγού γαλακτοκοµικών προϊόντων.

Έχοντας ζήσει τα καλοκαίρια στο νησί καταγωγής του, και παρακολουθώντας από κοντά τον παππού του, να φροντίζει το κοπάδι του, ο ίδιος µπολιάστηκε από µικρή ηλικία µε την καθηµερινότητα του επαγγέλµατος, που έµελλε τελικά να είναι εκείνο που θα διάλεγε να ασκήσει και ο ίδιος. Έτσι, παρά το γεγονός ότι µεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ και οι δύο γονείς του δεν είχαν καµία σχέση µε την πρωτογενή παραγωγή, ο Γιάννης Χερουβείµ διάλεξε τη συγκεκριµένη επαγγελµατική κατεύθυνση. «Κόλλησα το µικρόβιο από τον παππού µου. Από µικρό παιδί βρέθηκα µέσα στο στάβλο, ενώ εκείνος ακόµα κι όταν βγήκε στη σύνταξη, διατηρούσε 30 ζώα για τις ανάγκες της οικογένειας. Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια και τις γιορτές περνούσα το χρόνο µου στην Αίγινα µε τα ζωντανά», λέει ο Γιάννης Χερουβείµ.

Και συνεχίζει «Το 2008 αποφάσισα να ζήσω µόνιµα στην Αίγινα. Ο παππούς µου είχε ήδη φύγει από τη ζωή κι εγώ άρχισα να δηµιουργώ το δικό µου κοπάδι, αγοράζοντας πρόβατα, κατσίκια κι ένα µοσχάρι. Κάπως έτσι έφτασα να έχω 60 πρόβατα και αξιοποίησα τους στάβλους του παππού µου, αποκλειστικά για δική χρήση, χωρίς να ασκώ εµπορική δραστηριότητα». Στη συνέχεια όµως ο Γιάννης Χερουβείµ και µε σκοπό να διαθέσει την παραγωγή του αποφάσισε να παρακολουθήσει σεµινάρια τυροκοµίας στο Γεωπονικό Αθηνών και στη συνέχεια σπουδές στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή ενώ σταδιακά προχώρησε στην κατασκευή τυροκοµείου, καθετοποιώντας την παραγωγική διαδικασία.

Και καινοτόµα γαλακτοκοµικά

Τα προϊόντα που µεταποιεί είναι επιδόρπια όπως ρυζόγαλο µε πάστα φιστικιού Αιγίνης, κλασικό ρυζόγαλο και κρέµα. Επίσης παρασκευάζει γιαούρτι µε λευκή σοκολάτα και φιστίκι, Γραβιέρα και Ανθότυρο µε φιστίκι, βούτυρο µε φιστίκι, παγωτό φιστίκι και φιστικοκαραµέλα. ∆ιαθέτει επίσης Γραβιέρα απλή, µε µπούκοβο, µε τέσσερα πιπέρια, ένα τυρί τύπου Ταλαγάνι, τη «Σφελάρα», ένα τύπου Χαλούµι, Ανθότυρο µε µπούκοβο, πρόβειο βούτυρο γάλακτος, το τοπικό τυρί «Γκερεµέζι» σε µορφή αλείµµατος από κατσικίσιο γάλα.

Μικρές ποσότητες, µεγάλα όµως όνειρα

«Παρά το ότι µου έχουν προτείνει να διαθέσω τα προϊόντα µου στην Αθήνα, οι ποσότητές που διαθέτω είναι ακόµα µικρές. Επιδίωξή µου είναι να µεγαλώσω τη µονάδα, δηµιουργώντας µία νέα µεγαλύτερη εγκατάσταση, σε οικόπεδο που έχω αποκτήσει. Στόχος µου είναι να µπορέσω να διαθέσω προϊόντα και στο εξωτερικό» σηµειώνει ο δραστήριος Γιάννης Χερουβείµ.

Επιλεγµένα σηµεία πώλησης

Τα τυριά, τα παγωτά, τα ρυζόγαλα, τα γιαούρτια και οι κρέµες που παρασκευάζει ο Γιάννης Χερουβείµ διατίθενται προς το παρόν σε καταστήµατα στην Αίγινα, στα σούπερ µάρκετ Κρητικός του νησιού και στο γειτονικό της Αίγινας  νησί Αγκίστρι.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...