Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα γραβιέρα ωρίμανσης και επένδυση 2 εκατομμυρίων για την επέκταση του τυροκομείου Αρβανίτη

Γραβιέρα που ωριμάζει για 6 μήνες και φέρει την ονομασία «1965», καθότι ενέχει επετειακό χαρακτήρα, σηματοδοτώντας την ημερομηνία κατά την οποία το τυροκομείο Αρβανίτης ξεκίνησε την παραγωγική του δραστηριότητα, κυκλοφόρησε η εταιρεία στην αγορά. Όπως λέει ο Μιχάλης Αρβανίτης, επικεφαλής του φερώνυμου τυροκομείου που εδρεύει στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης: «η ωρίμανση πραγματοποιείται με σκοπό να παράγουμε και να παρουσιάσουμε μία γλυκιά γραβιέρα στην αγορά».

Το τυροκομείο Αρβανίτη εισκομίζει το γάλα που μεταποιεί από τους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας. Συνεργάζεται συνολικά με 350 παραγωγούς, τους οποίους υποστηρίζει και οικονομικά μέσω της χορήγησης προκαταβολών. Eπί του παρόντος η τιμή που προσφέρει για την αγορά πρόβειου γάλακτος ανέρχεται σε περίπου 1,55 ευρώ ανά κιλό από περίπου 1,65 ευρώ που ήταν έναν χρόνο νωρίτερα. Οι ετήσιες ποσότητες σε εισκόμιση γάλακτος ανέρχονται σε περίπου 15.000 τόνους, εκ των οποίων οι 12.000 τόνοι είναι αιγοπρόβειο και οι υπόλοιπες ποσότητες είναι αγελαδινό γάλα.

Επέκταση τυροκομείου με επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ

Η επιχείρηση προχωράει αυτή την περίοδο σε νέες επενδυτικές κινήσεις, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει τις υποδομές νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού, δαπανώντας 800 χιλιάδες ευρώ. Φέτος πρόκειται να προβεί στην επέκταση του τυροκομείου της, προσθέτοντας νέο συσκευαστήριο και γραμμές παραγωγής. «Η συγκεκριμένη επένδυση θα υλοποιηθεί από ίδια κεφάλαια και θα ανέλθει σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την δυναμικότητά μας, διότι λόγω της εξαγωγικής μας δραστηριότητας έχουμε ανάγκη να διαθέσουμε μεγαλύτερες ποσότητες στην αγορά. Αυτή τη στιγμή οι εξαγωγές μας ανέρχονται σε ποσοστό 35%. Φέτος ξεκινάμε εξαγωγές στην Κόστα Ρίκα, μία αγορά στην οποία χρειάστηκε να περάσουν περίπου τέσσερα χρόνια έως ότου λάβαμε τις απαιτούμενες άδειες για να διαθέσουμε τα προϊόντα μας στη χώρα αυτή».

Εξάγει τα προϊόντα του στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία. Πραγματοποιεί πωλήσεις και στην Αμερική σε περιορισμένο βαθμό προς το παρόν, ενώ επιδιώκει να μεγαλώσει περαιτέρω το εκτόπισμά του. Στην Αμερική εξάγει κυρίως φέτα που αποτελεί τον κωδικό με την μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ και το μανούρι τα τελευταία χρόνια κινείται ανοδικά. Επισημαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης το 2023 ανήλθε σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από 12,85 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ποσό για το 2022.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αποφασιστικές κινήσεις προς τον πράσινο μετασχηματισμό επιχειρεί η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος η οποία πρόσφατα εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 2 Mw στην στέγη του νέου εργοστασίου...

REPORTS

Το Μέτρο της Ευζωίας επανέρχεται στο Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ και πλέον θα περιλαµβάνει και την επιδότηση των βοοειδών, µε προγραµµατισµένο συνολικό προϋπολογισµό 10 εκατ....

BRANDING

Συνεχίζει τον αναπτυξιακό της σχεδιασµό η ΕΒΟΛ και η ΕΑΣ Βόλου, στην οποία υπάγεται η γαλακτοβιοµηχανία.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...