Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αυτοµατοποίηση της συλλογής γάλακτος και σίτιση δίχως φύρα με σφραγίδα Milkplan

Η σωστά µελετηµένη επιλογή του εξοπλισµού της φάρµας µεταµορφώνει την καθηµερινότητα του κτηνοτρόφου στη µονάδα. Η σίτιση γίνεται γρήγορα και εύκολα, η αρµεγή οργανωµένα και µε σεβασµό στην ευηµερία των ζώων, το γάλα έχει ποιότητα και ποσότητα και ο κτηνοτρόφος τον απόλυτο έλεγχο: ξεκούραστα, βιώσιµα και κερδοφόρα.

της Σοφίας Εμερτζιάδου*

Η Milkplan, η βιοµηχανία µε την πιο προηγµένη τεχνογνωσία του κλάδου της κτηνοτροφίας, έχει αναδείξει τη συλλογή γάλακτος αιγοπροβάτων ως µια µέθοδο ολοκληρωµένης προσέγγισης: µε ποιότητα και απόδοση. Έτσι, ο κτηνοτρόφος απολαµβάνει το πλεονέκτηµα της άνεσης και της επαγγελµατικής ασφάλειας, γνωρίζοντας ότι Milkplan σηµαίνει επένδυση στην αειφορία της επιχείρησής του.

Σίτηση, εύκολα, αυτόµατα, χωρίς φύρα

Η Milkplan λανσάρει τη νέα ταινία τροφής MP Feeding Belt. Eργονοµικά και λειτουργικά αναβαθµισµένη, µε µεγαλύτερο πλάτος διαδρόµου ταινίας, και µεγαλύτερο άνοιγµα θέσης για κάθε ζώο, τα ζώα σιτίζονται άνετα και ελαχιστοποιείται η απώλεια τροφής. Έτσι κερδίζετε χώρο, έχετε εύκολη πρόσβαση τροφοδοσίας µε ενσιροδιανοµέα, το µαρκάρισµα και ο εµβολιασµός των ζώων γίνεται µε ασφάλεια, άνεση και αποτελεσµατικότητα.

Αυτοµατοποίηση της συλλογής γάλακτος

■ Αρµεκτήριο γρήγορης διαφυγής

Το αρµεκτήριο MP Armektron F4A, είναι σχεδιασµένο για να εξυπηρετεί τη γρήγορη έξοδο των ζώων από την παγίδα. Ιδανική λύση για µεσαίες και µεγάλες φάρµες, διευκολύνει την αρµεγή τους µε την οριοθετηµένη θέση αρµεγής, την αυτόµατη σίτιση,  τον ορθό τρόπο συλλογής του γάλακτος και τέλος την ενδεδειγµένη πλύση της γραµµής γάλακτος.

■ Προεγκατεστηµένο αρµεκτήριο, σταθερό ή µετακινούµενο.

Το MP Armekton Mobile είναι σύστηµα αρµεγής για µετακινούµενα κοπάδια, για την εύκολη µεταφορά του συστήµατος από περιοχή σε περιοχή. Συνδυάζοντας όλα τα πλεονεκτήµατα της σειράς F4A, το αρµεκτικό σύστηµα είναι εγκατεστηµένο σε φορητή, στιβαρή πλατφόρµα.

Το MP Armektron EasySetUp είναι η προεγκατεστηµένη λύση αρµεγής της Milkplan. Πρόκειται για αρµεκτήριο εγκατεστηµένο σε πατάρι ειδικής κατασκευής ενώ ο εξοπλισµός είναι τοποθετηµένος σε ειδικά σχεδιασµένη πλάτη. Είναι ιδανική λύση για απόκτηση αρµεκτηρίου, χωρίς δοµικές εργασίες και µε µηδενικά έξοδα εγκατάστασης.

Ενδυνάµωση του ρυθµού παραγωγής της φάρµας

■ Σύστηµα ηλεκτρονικής γαλακτοµέτρησης και διαχείρισης κοπαδιού

Στην εποχή που η πληροφορία έχει τεράστια αξία, είναι πολύ σηµαντικό να γνωρίζετε τι συµβαίνει στην καθηµερινή σας ρουτίνα. Οι πληροφορίες της καταγραφής της παραγωγής γάλακτος για κάθε ζώο ξεχωριστά, η καταγραφή των συµβάντων και ο αδιάκοπος έλεγχος των ζώων γίνεται πιο εύκολος µε το σύστηµα ηλεκτρονικής γαλακτοµέτρησης και διαχείρισης κοπαδιού από την Milkplan.

■ MP Nautilus Inverter

Ο MP Nautilus Inverter µειώνει την κατανάλωση ρεύµατος των µονάδων κενού του αρµεκτικού σας συστήµατος έως και 40%! Επιπλέον µεγαλώνει ο χρόνος διάρκειας ζωής της µονάδας κενού καθώς δουλεύει στις ελάχιστες στροφές. Η µονάδα οδηγείται από ηλεκτρονικό αισθητήρα υψηλής ακριβείας και άµεσης απόκρισης σε αυξοµειώσεις του επιπέδου κενού του συστήµατος! Ο MP Nautilus είναι διαθέσιµος για µονά ή διπλά συστήµατα µονάδων κενού από 2.2kW έως 15kW!

■ MP Armektron Ultra

Νέος πίνακας Armektron Ultra ελέγχει και παρακολουθεί το αρµεκτήριο. Χάρη στο νέο σύστηµα πλύσης, µπορείτε πλέον να ελέγχετε και να ενηµερώνετε µε ευκολία την καταγραφή της θερµοκρασίας πλύσης και των συναγερµών που προκύπτουν κατά την λειτουργία. Επίσης ενηµερώνεστε για τον έλεγχο της ηλεκτρονικής παλµοδότησης καθώς και για όλες τις διαδικασίες πλύσης, το χρόνο και τις θερµοκρασίες των χηµικών.

Χρηµατοδότηση µε ευνοϊκούς όρους

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Milkplan µε διάφορα τραπεζικά συστήµατα, έχετε τη δυνατότητα χρηµατοδότησης µέσω δανειακού προγράµµατος, για την αγορά επαγγελµατικού κτηνοτροφικού εξοπλισµού που χρειάζεται η µονάδα σας.

Η ενηµέρωση για την έγκριση είναι άµεση, η διαδικασία απλή µε την Milkplan να αναλαµβάνει την προώθηση του αιτήµατος στην τράπεζα, αποπληρωµή σύµφωνα µε την εποχικότητα εισπράξεων της µονάδας σας, µε ευνοϊκούς όρους δανείου και προνοµιακή τιµολόγηση. Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε µας.

*Marketing Manager

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την ύψιστη διάκριση από τον κορυφαίο Οργανισμό DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Γερμανική Γεωργική Εταιρεία) έλαβε η ΗΠΕΙΡΟΣ για τη διαχρονικά σταθερή ποιότητα των προϊόντων...

REPORTS

Η «Τυροκομεία Δωρική ΑΕ», είναι η εταιρεία που θα συσταθεί για να υποδεχθεί το σύνολο των περιουσιακών μετά την απόσχιση της Μινέρβα, από την...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Αυστηρή προθεσμία έως και την 13η Ιουνίου έχουν όσες τυροκομικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κορυφαία βραβεία του κλάδου διεθνώς.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...