Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

10_Sprinklers_in_vineyard_-_Trentino-Alto_Adige__Italy

Η ομάδα ειδικών “Προστασία της αμπέλου και αμπελουργικές τεχνικές’’ (PROTEC) της Επιτροπής ‘’Viticultura’’ επεξεργάστηκε πρόσφατα μια συλλογική πρακτική πάνω στη βιώσιμη χρήση του νερού στον τομέα της παραγωγής οινοποιήσιμου σταφυλιού.

thumbnail_LABROU2

Εάν κανείς θελήσει να αναζητήσει τις ιδιάζουσες συνθήκες που σχετίζονται με την παραγωγή του Μεθυμναίου Οίνου, η κυριότερη που θα εντοπίσει κάποιος είναι αυτή που συνδέεται με την παραγωγή τριών διαφορετικών κρασιών, που προέρχονται από την ίδια ερυθρή ποικιλία.

istockphoto-507143336-612x612

Δύο ερωτήσεις-κλειδιά για τη βιομηχανία του κρασιού το 2021 : είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψιν το αντίκτυπο που έχουν οι πρωτοβουλίες του καταναλωτή κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Οι καταναλωτές νοιάζονται ακόμα για τη βιωσιμότητα όσον αφορά το κρασί;

KAR_7967-

Την Δευτέρα 7.6.21, το Wine Trails παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου με θέμα τη νέα συνεργασία του με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business».

11850065426_e25b230bcb_b

Η απουσία προσθήκης θειώδους κατά την οινοποίηση, στο πλαίσιο των κρασιών που οινοποιούνται με χαμηλές παρεμβάσεις, αποτελεί πρακτική-πρόκληση για τον οινολόγο. Η προσέγγιση αυτή, χρειάζεται πολύ βαθιά οινολογική γνώση για την αποφυγή των αλλοιώσεων και οξειδώσεων.

Five_S_of_Wine_tasting__Credit_Ryan_McAmis_HERO_1920x1280-700x461

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου των Κρασιών της Προβηγκίας (CIVP), η κατανάλωση του ροζέ στη Γαλλία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα όπως και η αύξησή του στο εξωτερικό.

20_6

Τη θέση της στην ολοκληρωμένη διαχείριση και, σιγά – σιγά, στη βιολογική, βιοδυναμική ή πιο “φυσική καλλιέργεια” θα πρέπει να δώσει η συμβατική αμπελουργία, που αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχη. Πιο φιλικές προς το περιβάλλον αμπελουργικές πρακτικές που θα οδηγήσουν σε μια πιο αειφόρα, εντέλει, προσέγγιση της παραγωγής, υιοθετούν όλο και περισσότεροι, κυρίως νεότερης ηλικίας, αμπελουργοί.

ff

Εάν αναλογιστεί κανείς την απόσταση που χωρίζει τα δύο οινοποιεία σε όρους χιλιομετρικής καταμέτρησης της απόστασης, είναι αρκετά. Το Κτήμα Τάτση εδρεύει στη Γουμένισσα του Κιλκίς και το οινοποιείο Αφιανές βρίσκεται στην Ικαρία. Ωστόσο, μιλώντας με τους δύο οινοποιούς εντοπίζει κανείς κάτι κοινό: τον σεβασμό για το αμπέλι και τις παραγωγικές διαδικασίες που συνδέονται με αυτό και το μεράκι για μία άλλης μορφής παραγωγή, ελαχιστοποιώντας τις μηχανικές μεθόδους και εφαρμόζοντας την βιοδυναμική καλλιέργεια.

59880c49be6479560d9c1541af673d60_XL

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου σας προσκαλεί την Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 18:00 – 20:00 στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου (Μαρκόπουλο Μεσογαίας), στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης του προγράμματος που ξεκίνησε κατ’ αποκλειστικότητα με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business», και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές δυναμικές οινοποιητικές μονάδες – μέλη του Συνδέσμου να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

160991416-kryD--624x385_Canarias7

Από τα 39 δείγματα των στελεχών που συλλέχθηκαν από διαφορετικές τοποθεσίες στο νησί των Καναρίων, Φουερτεβεντούρα, η έρευνα απέφερε οκτώ δείγματα από γνωστές ποικιλίες και ένα άγνωστο, το οποίο ονομάστηκε Majorera και καλλιεργείται κυρίως στο δήμο Betancuria.

Sicily_Amphora_Credit_Alamy_EGX8AP_1920x1280-700x461

Η Léa Drieu, μια μεταδιδακτορική χημικός στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης, χρησιμοποιεί ένα μείγμα χημείας και αρχαιολογίας για να μελετήσει τις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία