Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

Map_of_Flavours_1

Το φετινό ραντεβού των οινόφιλων καταναλωτών και επαγγελματιών του κρασιού με οινοποιούς και αποσταγματοποιούς της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου και πάλι στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη.

Zoinos-krasi

Να βάλει «πλάτη» για τη στήριξη των συνεργαζόµενων παραγωγών της, θα επιδιώξει και φέτος η συνεταιριστική οινοποιία Ζοίνος, από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, παρά την παραφιλολογία που ακούγεται στην αγορά, ότι οι τιµές που θα πληρώσουν τα οινοποιεία, λόγω της µεγάλης παραγωγής πρώτης ύλης γενικότερα στη χώρα, θα είναι χαµηλότερες από πέρυσι.

987A6363_2

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης μαζί με στελέχη της Lidl Ελλάς επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εμφιαλωτηρίου της εταιρίας Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τα κελάρια, τους αμπελώνες και τις μονάδες εμφιάλωσης της Cavino Οινοποιίας Ποτοποιίας Α.Ε. στο Αίγιο αλλά και το κτήμα του Μεγάλου Σπηλαίου.

ΚΥ3-Gewrgopoulos

Πόσα γνωρίζουμε για τις προσπάθειες αναγέννησης του ελληνικού κρασιού τα τελευταία 100 χρόνια, αναρωτιέται με σημασία ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος, καλούμενος να τοποθετηθεί στο θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού για τον κλάδο, ο οποίος, όπως εύστοχα σημειώνει ο ίδιος,  με παρθενογένεση δεν μπορεί να επιτευχθεί

xatzidakis1

Σε μια αποτίμηση του τρύγου του 2019 προχώρησε το οινοποιείο Χατζηδάκη, με αφορμή το οποίο η άνθρωποι του οινοποιείου εκφράζουν και τις ευχαριστίες τους στους παραγωγούς της Σαντορίνης που εμπιστεύτηκαν τα σταφύλια τους σε αυτούς.

deutero_2

Την εξαιρετικά βροχερή άνοιξη στην Αταλάντη διαδέχθηκε ένα άνυδρο καλοκαίρι. Φυσικά, τα αποθέµατα νερού «κράτησαν τ’ αµπέλια», με τους παραγωγούς να βλέπουν το 2019 ως µία ποιοτική χρονιά, αν και όχι τόσο γενναιόδωρη. Από την άλλη, ενώ τα κρούσµατα ασθενειών ήταν µικρά και διαχειρίσιµα, μεγάλος εχθρός της φετινής σοδειάς αποδείχθηκαν τα «ορεξάτα» για γλυκά και ώριµα σταφύλια αγριογούρουνα.

317

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Μπουτάρης, που εξελέγη από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης στις 19 Αυγούστου 2019, με τον Κώστα Μπουτάρη να ανανεώνει τη θητεία του για την επόμενη διετία στη θέση του προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου.

Megales-meres-Nemeas

Για ακόμα μια χρονιά, το Κτήμα Σκούρα στο πλαίσιο του θεσμού «Μεγάλες Μέρες Νεμέας» θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στο οινοποιείο στο Μαλανδρένι στις 31 Αυγούστου και στη 1 Σεπτέμβρη.

ampeli_5

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ξεκινούν τον τρυγητό οι πρώτες κυρίως νησιωτικές περιοχές της χώρας, με το σύνολο των αμπελουργών να διερωτάται για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέχρι να τρυγήσουν, διάστημα που θα καθορίσει και την τελική εικόνα της όψιμης γενικά παραγωγής, αναφέρει ανάλυση της ΚΕΟΣΟΕ αναφορικά με τον επερχόμενο τρύγο.

AMPELOURGOI

Με αίτημα αιχμής για προκαταβολές ΕΛΓΑ και ένταξη σε καθεστώς αποζημιώσεων ΠΣΕΑ ή de minimis, για τις ζημιές που προκάλεσε το προηγούμενο διάστημα σε 2.500 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών το χαλάζι κι ο περονόσπορος, προσήλθαν την Τρίτη 6 Αυγούστου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία