Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

OgUyhpQj-J1ULkINz7h9mJ7CJCI

Αν και οι Βρυξέλλες προσφέρουν απελευθέρωση του αποθεματικού κρίσης στους προβληματικούς τομείς της γεωργίας, ο γαλλικός αμπελοοινικός τομέας δεν είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθεί από τα 40 εκατομμύρια ευρώ που ζητούνται εδώ και μήνες για την απόσταξη των πλεονασμάτων του.

Unknown-1-2-2048x1536

Έναν διαφορετικό τόνο στο εκλογικό κλίμα του περασμένου Σαββάτου, έδωσε η πρωτοβουλία της Οινοποιίας Ελασσόνας «Ψηφίζουμε Κρασί», η οποία βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στο οινόφιλο κοινό που κατέκλυσε τους χώρους του οινοποιείου.

santo1

Στροφή σε ποιοτικότερες και διαφοροποιημένες οινοποιήσεις κάνει ο συνεταιρισμός Σαντορίνης, Santo Wines. Αξιοποιώντας την ΠΟΠ ποικιλία της Σαντορίνης το Ασύρτικο, ο συνεταιρισμός οινοποιεί για πρώτη φορά κρασί από επιλεγμένο αμπελοτόπι, ηλικίας που υπερβαίνει τα 100 έτη.

WNE_PELOPONNESE_03

Στην αρχαιότητα, το αμπέλι ήταν συστηματικά πολυεπίπεδη καλλιέργεια και συνδέθηκε με καλλιέργειες δέντρων, δημητριακών, κτηνοτροφικών φυτών και γενικά βρώσιμων φυτών. Οι Έλληνες είχαν ήδη καταλάβει το ενδιαφέρον των χλωρών λιπασμάτων και βρήκαν τρόπο να περιορίσουν τη φυτοϋγειονομική πίεση.

44-45__4_-940x576-1

Ελαφρά βελτιωμένα, παρουσιάζονται τα διαρθρωτικά μεγέθη του ελληνικού αμπελώνα, οινοποιήσιμων ποικιλιών το 2023, έναντι του 2015, έτη για τα οποία η ΚΕΟΣΟΕ, προέβη σε επεξεργασία των μεγεθών ανά εύρος εκτάσεων και αριθμό παραγωγών.

Digital-Wine-scaled-1-1536x950

Ο κόσμος του κρασιού εξελίσσεται συνεχώς, με νέες τάσεις να διαμορφώνουν τη βιομηχανία. Με τα μάτια μπροστά στο μέλλον, οι λάτρεις του κρασιού και οι γνώστες του κρασιού περιμένουν με ανυπομονησία την άφιξη των κρασιών του αύριο. Από τις καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης μέχρι τις αναδυόμενες ποικιλίες σταφυλιών και τις βιώσιμες πρακτικές, το κρασί του μέλλοντος υπόσχεται να αιχμαλωτίσει τους ουρανίσκους μας και να ξεπεράσει τα όρια της παραδοσιακής αμπελουργίας.

biologiko-stafili-1024x683-1

Με την έκδοση του ΦΕΚ 3129/Β/11.5.2023 ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους τομείς οινοποιήσιμων σταφυλιών της Περιφέρειας Αττικής, των επιτραπεζίων σταφυλιών Κορινθίας και της οινοποιήσιμης ποικιλίας Ροδίτης της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας.

WINES_BY_KYLIE_MINOGUE_560x560

Την αποκλειστική εισαγωγή στην Ελλάδα της σειράς κρασιών της γνωστής pop star, Kylie Minogue που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020 και γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο αναλαμβάνει η GENKA1877, η ιστορική, Ελληνική, οικογενειακή εμπορική εταιρία με δραστηριότητα από το 1877.

Unknown-2-1-1536x1152

Η γνωστή βρετανίδα master of wine, Jancis Robinson, ανταποκρίτρια οίνου για τους Financial Times το χαρακτήρισε ως ένα από τα κρασιά που πρέπει κάποιος να δοκιμάσει, ενώ μια φιάλη του κοσμεί την κάβα του ελληνικού Προεδρικού Μεγάρου, καθώς αποτέλεσε το επίσημο δώρο προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την επίσκεψή της στο οινοποιείο τον Ιούνιο του 2020.

Unknown-2-1536x864

Άνοιγμα στο κρασί κάνει η εταιρεία διακίνησης οινοπνευματωδών, Άμβυξ, η οποία σκοπό έχει το προσεχές διάστημα να διευρύνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιό της, συνεργαζόμενη με οινοποιεία τόσο από τον εγχώριο όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

IMG_2777-1024x576

Βήμα στη νέα εποχή κάνει η Οινοποιία Μπουτάρη με ταυτόχρονη επιδίωξη για επάνοδο στην αγορά με το μότο «The Art of Making Wine», υπό την ιδιοκτησία πλέον των αδελφών Θωμά και Ηλία Γεωργιάδη. Η βαρύτητα στο εξής θα δοθεί σε τρεις πυλώνες, όπου εκτός από τα οικονομικά κρασιά όπως η ετικέτα «Cambas» αλλά και η μέση κατηγορία κρασιών, στόχος είναι να βγουν στην αγορά και ετικέτες που θα ανήκουν σε μία τρίτη κατηγορία με κατεύθυνση την ποιότητα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Οινοποιίας, Νίκος Σπέντζας.

ελοπυ_seafood-expo-global_chef-παναγιωτης-γιακαλης_wine-and-spirits-storyteller-θοδωρος-λελεκας-2048x1366

Γαστρονομικές δημιουργίες πρωτότυπες συνταγές με τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό, φαγκρί βραχύπτερο μοναδικά συνδυασμένες με μια πλειάδα από αξιόλογες ελληνικές οινικές δημιουργίες από τον ελληνικό αμπελώνα είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες στη Seafood Expo Global, Βαρκελώνη, 25 – 27 Απριλίου 2023. Εξάλλου, όπως φάνηκε στην έκθεση, ψάρι και κρασί, μια μοναδική στο είδος συνέργεια, που ανοίγει δρόμους και κερδίζει εντυπώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία