Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

557e3621-da1d-4dea-8a41-a9e2ebe83edc--2013-0910_wine-020

Ο κλάδος του κρασιού καλείται να καταγράψει τα πρόσθετα συστατικά των οίνων που παράγει σε μια ψηφιακή ετικέτα, η οποία απαιτείται να λαμβάνει υπόψη την άγνοια των καταναλωτών, για να επιτευχθεί μια άσκηση διαφάνειας.

heart-trees-paso-shutterstock_378854350-1

Σημαντική εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση δρομολογεί η νέα υπουργική απόφαση (ΥΑ 2933/ 327864/19/11/2021) που αφορά την διαχείριση των Αδειών Φύτευσης που περιλαμβάνει την αλλαγή των κριτηρίων προτεραιότητας, που αφορούν το μεγαλύτερο σε βαθμολόγηση κριτήριο της «Αύξηση του μεγέθους των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων».

winetrails_2

Το Dominus Estate Napa Valley του 2018 φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τα κορυφαία κρασιά του 2021 του Wine Spectator. Πρόκειται για ένα δομημένο κρασί με κομψές νότες από κασσία, δαμάσκηνο, βατόμουρο, σκλήθρο, αρκεύθο, γλυκιά δάφνη και καπνού.

vendanges-en-vert-au-chateau-belair-monange-2

Συνέχιση της έκτακτης στήριξης, ισχυρότερα κίνητρα στους αμπελουργούς να συνάπτουν ασφάλιση συγκομιδής και πρώιμη συγκομιδή στο ίδιο αμπελοτεμάχιο επί δύο ή περισσότερα συναπτά έτη, προβλέπουν οι δύο νέοι εκτελεστικοί κανονισμοί της Κομισιόν για προκειμένου να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες του κλάδου από τις συνέπειες της πανδημίας.

38a

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά κυκλοφόρησαν στην αγορά οι πρώτες φιάλες επώνυµου ελληνικού κρασιού εσοδείας 2021, σε µια εξέλιξη που από τη µια ανταποκρίνεται στις πιέσεις της αγοράς, από την άλλη όµως προβληµατίζει ορισµένους ανθρώπους του κλάδου που αξιολογούν την κίνηση ως βιαστική που µπορεί ακόµα και να εκθέτει το προϊόν.

BeaujolaisNouveau_Paris_Nov-2017_REUTERS_Benoit_Tessier_Alamy2CK9BT0

Beaujolais Nouveau, το πρώτο κρασί της χρονιάς, γίνεται αφορμή κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη για μια «εκτός προγραμματισμού» γιορτή που ξεκινά από τους δρόμους της Λυών και πλέον εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκυο.

000_8QJ94B-640x400

Τα δύσκολα χρόνια για τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία οδηγούν σε τρίτη συνεχόμενη χρονιά κάτω του μέσου όρου παραγωγής, αλλά οι αμπελουργοί λένε ότι η μακροπρόθεσμη απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ χειρότερη από τις βραχυπρόθεσμες διαταραχές.

SAMOS7

Kαλλιεργεί αποκλειστικά βιολογικά σταφύλια, ενώ οι αμπελώνες της οικογένειας Κωστάκη ήταν οι πρώτοι που πιστοποιήθηκαν στη Σάμο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέγερση η ανέγερση του δικού της οινοποιείου που θα φέρει την ονομασία Κτήμα Κωστάκη.

how-to-ferment-grapes-1140x700

Ο όγκος των αποθεμάτων το 2021, αποτελεί το τρίτο ιστορικό υψηλότερο ρεκόρ αποθεμάτων, αφού τα αποθέματα της 31ης Ιουλίου του 2020, ανήλθαν στο απίστευτο ύψος των 3.117.801 hl και τα αποθέματα του 2005 στο ύψος των 2.821.560 hl.

istockphoto-1204049499-612x612

Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού είναι πιθανό να μειωθεί το 2021 λόγω των «σοβαρών επιπτώσεων» των κλιματικών προκλήσεων στην Ευρώπη, παρά τους μεγαλύτερους τρύγους σε αρκετές χώρες του νότιου ημισφαιρίου, εκτιμά νέα πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου.

234__1_

Στα «χνάρια» του Πιεμόντε και της Τοσκάνης, φιλοδοξεί να πορευτεί η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, στην προσπάθεια που επιχειρεί να αποκτήσει μια αναγνωρίσιμη θέση στο χάρτη με τους ελκυστικούς οινο-γαστρονομικούς προορισμούς διεθνώς.

MIXAILIDIS2

Η στενή σχέση του με το κρασί από τα μικράτα του και η παρακολούθηση της οινοποιητικής διαδικασίας που ακολουθούσε ο παππούς του, αποτέλεσε για τον Ιορδάνη Μιχαϊλίδη το ισχυρότερο ερέθισμα που τον έκανε αποφασισμένο να διαλαλεί από παιδί ότι ήθελε να κάνει κρασιά που θα φτάσουν στην άκρη του κόσμου.

Markou_3_2_2

Σε κλίμα Ενότητας, Συνεταιριστικής Αλληλεγγύης  και Προοπτικής, διεξήχθησαν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες της 60ης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΟΣΟΕ με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού  και Εποπτικού Συμβουλίου της Οργάνωσης των Ελλήνων αμπελουργών και των οινοποιητικών  συνεταιρισμών της χώρας.

Xinomavro-2

Με τον τρύγο να έχει ολοκληρωθεί εδώ και λίγες εβδομάδες οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας γιορτάζουν από το 2019 την 1η Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο, την ποικιλία που αποκαλείται και ως η «ντίβα» του ελληνικού αμπελώνα.

oenology

Στα «μυστικά» μονοπάτια της σύνθετης αμπελοοινικής τέχνης σχεδιάζει να «μυήσει», προσεχώς, ενδιαφερόμενους αμπελουργούς, οινολόγους, οινοποιούς κι εργαζόμενους σε οινοποιεία εν γένει, οι οποίοι θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντες των γνώσεων τους σε σχέση με το αντικείμενο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Markou-Kordopatis_2

Tα ζητήματα που αφορούν τον αμπελοοινικό κλάδο με προεξέχοντα αυτά της διαχείρισης της κατάστασης από την πανδημία αλλά και την εικόνα που διαμόρφωσε ο φετινός τρύγος αποτυπώνονται στο ψήφισμα της ΚΕΟΣΟΕ για τον απολογισμό πεπραγμένων της Διοίκησης της οργάνωσης για τα έτη 2019 και 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία