Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

kirgia-00075a

Με μία διπλή βιβλιοπαρουσίαση, τα «60 χρόνια τρύγος», το βιβλίο του Γιάννη Μπουτάρη που εκδόθηκε το φθινόπωρο του 2020, συστήνεται με κάθε επισημότητα στο οινόφιλο κοινό και τους φίλους του κτήματος Κυρ-Γιάννη, εν μέσω του τρυγητού του Ξινόμαυρου στη γειτονιά της Νάουσας.

Lefko_Gramma_2

Επιλέγοντας ένα «δυνατό» brand name, που θα εμπνεύσει το κοινό και θα θυμίσει την αξία της «νέας αρχής», της «νέας σελίδας» στη ζωή μας, της «νέας ευκαιρίας» που μας δίνεται κάθε στιγμή, η οινοποιία Μπουτάρη λανσάρει το νέο λευκό κρασί «ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ».

28_7

Όλο και δυναμώνουν οι φωνές επιστηµόνων και οινοποιών που είναι πεπεισµένοι πως πλέον κάθε αµπελοτόπι θα πρέπει να αξιολογείται βάσει των συγκεκριµένων χαρακτηριστικών που προκύπτουν στην «επικράτειά» του και όχι βάσει γενικών κανόνων.

sfdsfdfs

Βρισκόµαστε λίγο πριν το χειροκρότηµα. Λίγο πριν πέσει η αυλαία του τρύγου. H φετινή χρονιά θα µείνει βαθιά χαραγµένη στη µνήµη όλων όσων εµπλέκονται στον θαυµαστό κόσµο του κρασιού για πολλούς επιµέρους και δύο βασικούς λόγους.

Capture_50

Στα δικαστήρια προσφεύγει ο οργανισμός προστασίας παραγωγών σαμπάνιας προκειμένου να ζητήσει την απαγόρευση της χρήσης της λέξης champanillo που στα ισπανικά σημαίνει «μικρή σαμπάνια» για τον λόγο ότι η χρήση του σημείου αυτού συνιστά προσβολή του δικαιώματος επί της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) «Champagne».

festival_trygou_dt_004

«Μια νέα παράδοση». Όσο αντιφατική και αν διαβάζεται η λέξη «νέα» δίπλα στο σημαίνον «παράδοση» άλλο τόσο βγάζει νόημα η συγκεκριμένη έκφραση, στην περίπτωση των οινοποιών από τη ζώνη της Νάουσας, που ήδη από το πρωινό της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου μετρούν αντίστροφα το χρόνο για να δουν τα αποτελέσματα ενός ιδιαίτερου και αν μη τι άλλο πρωτότυπου πειράματος.

unnamed_49

Στην τροποποίηση του φακέλου για τους οίνους ΠΟΠ Νεμέας προχώρησε ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας σε συμφωνία με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, με κεντρικό σημείο του να αποτελεί ότι το κρασί θα προέρχεται από συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο με διακεκριμένα ποιοτικά και συγκεκριμένα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Επιδίωξη των φορέων της Νεμέας είναι το κρασί της περιοχής είναι να επαναφέρουν τη δυναμική της περιοχής στο οινικό στερέωμα. Tον νέο φάκελο παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, Νίκος Βλάχος, κατά τα εγκαίνια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μεγάλες Μέρες Νεμέας», την οποία παρακολουθεί το agronews.gr και winetrails.gr

WINE_EMERGING_TRENDS_04-940x576__1_

Νέα μικρή παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στήριξης προγραμμάτων προώθησης, για το ειδικό μέτρο στήριξης της προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες δίνεται ειδικά για το 2021 δίνεται με υπουργική απόφαση.

Screenshot_2021-08-30_at_10_40_56_AM

Εάν κανείς αναζητούσε τα ίχνη του κερκυραϊκού κρασιού στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, πιθανότατα δεν θα εντόπιζε παρά μερικά ψήγματα παραγωγικών εγχειρημάτων, όπου συχνά υπερκαλύπτονται από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα του νησιού.

tros

Από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που δεν μετράει τις πληγές της από τους ανοιξιάτικους παγετούς και τα τρία κύματα καύσωνα η Σάμος βλέπει την φετινή παραγωγή οινοστάφυλων να έχει ανεβασμένη ποιότητα αλλά και παραγωγή φέρνωντας χαμόγελα στα πρόσωπα των αμπελοπαραγωγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία