Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

Χτίζουν brand τα κρασιά της λάβας

Στο ερώτημα αν τελικά το έδαφος -και δη το ηφαιστειακό- είναι αυτό που ορίζει τη διαφορετικότητα στο κρασί επιχείρησε να απαντήσει και το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Κρασιά των Ηφαιστείων (Volcanic Wines) που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαρτίου στο...

Buenas noches Rioja good morning Adelaida

Από τις 14 ως τις 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 9ο Συμπόσιο του Institute of Masters of Wine με γενικο τίτλο «LIVING WINE» στην πόλη Logrono, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης Rioja Alta στην Ισπανία....

Cocktails με ελληνικό twist

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το μότο «think global, act local» και που οι απανταχού ταξιδευτές προσπαθούν να γνωρίσουν τους τόπους που επισκέπτονται μέσα από τις γεύσεις τους, είναι καιρός τα ελληνικά αποστάγματα να βρουν και να κατοχυρώσουν τη θέση...

Από τα χέρια της νέας γενιάς οινοποιών της Πελοποννήσου το κρασί του αύριο

Μεγάλωσαν στα αµπέλια και έπαιξαν δίπλα στα δοχεία οινοποίησης, µαθαίνοντας από µικρά παιδιά ν’ αγαπούν το κρασί. Σήµερα, στην πιο παραγωγική τους ηλικία, οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς οινοποιών της Πελοποννήσου δηλώνουν «αρκετά µεγάλοι για να...

Ξαναβλέπει η Κομισιόν τις άδειες φύτευσης αμπέλου

Θορυβηµένη από τη µείωση του ευρωπαϊκού αµπελώνα είναι η Κοµισιόν που προετοιµάζει αλλαγές στο θεσµικό πλαίσιο των αδειών φύτευσης. Σε δυσµενή θέση σε περίπτωση που συζητηθεί το «1%» η ελληνική διαπραγµατευτική γραµµή καθώς από τα 6.400 στρέµµατα που...

Αργύρης: Βιώσιμο αμπέλι με 10 στρέμματα τουλάχιστον

«Σκυλέψαµε το αµπέλι και του πήραµε τα πάντα. Ο αµπελουργός δεν παίρνει αυτά που του αναλογούν, δεν έχει δηλαδή µερίδιο στην προστιθέµενη αξία του προϊόντος του», σηµειώνει µε σηµασία ο πρόεδρος της Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Αµπέλου και...

Αλλάζει το οινικό τοπίο στη Σαντορίνη

Σε έντονη ζύµωση βρίσκεται το τελευταίο διάστηµα το επιχειρηµατικό οινικό τοπίο στο νησί της Σαντορίνης ως αποτέλεσµα των στοχευµένων επενδύσεων σε οινοποιητικές εγκαταστάσεις....

Έκρηξη δημιουργίας στο φετινό Οινόραμα

Κρατώντας σηµειώσεις στους καταλόγους του Οινοράµατος περίπου 10.000 οινόφιλοι και επαγγελµατίες πέρασαν από τους διαδρόµους του Ζαππείου για να δοκιµάσουν πάνω από 2.000 διαφορετικές ετικέτες....

Πληθωρικά κρασιά υπόσχεται η φετινή συγκομιδή

Στις 4 Σεπτεµβρίου συναντήσαµε στον αµπελώνα τους τα ξαδέλφια Παπρά, από παλαιά τυρναβίτικη οικογένεια που εδώ και πολλές γενεές ασχολείται µε την αµπελοκαλλιέργεια, για να δούµε και από κοντά τι σηµαίνει η παραγωγή να βγαίνει καθαρή και να κερδίζει...

Για αληθινούς αμπελουργούς ο τρύγος του 2017

Αγιωργίτικο µε έντονα και δυνατά αρώµατα για το 2017 υπόσχονται τα οινοστάφυλα που συγκοµίζονται αυτές τις ηµέρες στη Νεµέα. Το Wine Trails επισκέφθηκε την «ελληνική Τοσκάνη» και ένα από τα ιστορικότερα σηµεία της, το Κτήµα Παπαϊωάννου αναζητώντας τον...

Ταξίδι στον αρχαιότερο αμπελώνα Riesling στον κόσμο

Με µια µακρά ιστορία οινοποίησης, που ξεκινά από τους αποφασισµένους να διαπρέψουν στην οινοποιία Βενεδικτίνους µοναχούς του 12 µ.Χ. αιώνα, ο αρχαιότερος αµπελώνας µε Riesling στον κόσµο απλώνεται στο λόφο του Johannisberg που φιλοξενεί το οµώνυµο...

ΠΟΠ, ΠΓΕ και αρωματικές ποικιλίες έδωσαν τιμή

Στις ποικιλίες µε υπεραξία, όπως το Ασύρτικο της Σαντορίνης, τα λευκά ποικιλιακά της Κρήτης και η Μαυροδάφνη της Αχαΐας, κρύβονται οι καλύτερες τιµές παραγωγού. Έξτρα ώθηση σε αυτές, αλλά και στις τιµές όλων των ποικιλιών έδωσε φέτος ο συνδυασµός της...

Σε ένα μπουκάλι Pinot Noir η αίσθηση του Burn Cottage

Για δύο δεκαετίες εστιάζουν την προσοχή τους ολοκληρωτικά στην περιοχή τους και σχεδόν αποκλειστικά στο Pinot Noir δηλώνοντας πως δεν θα άλλαζαν µε τίποτα κανένα απο τα δύο...

Από τη μακρινή Αργεντινή έρχεται στην Αθήνα η ποικιλία Bonarda

Ίσως κάποιοι τη γνωρίζουν σαν µια ποικιλία της γειτονικής Ιταλίας, ίσως κάποιοι δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Παρόλα αυτά η Bonarda είναι µια ποικιλία που έχει περάσει πολλά και στην παρούσα φάση µας έρχεται από τη µακρινή Αργεντινή....

Tσίπουρο παλαίωσης η αντιπρόταση στα ξένα malt

Εδώ και µία δεκαετία το τσίπουρο είναι το µόνο αλκοολούχο ποτό που κινείται συνεχώς ανοδικά, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόµη και το ούζο µετά το 2010. Επιπλέον, οι παλαιωµένες προτάσεις των Ελλήνων αποσταγµατοποιών έδωσαν θέση ποτού στο απόσταγµα που...

Στα άδυτα του εργοστασίου φελλών της Amorim

Corticeira Amorim: Οι αριθµοί στην περίπτωση αυτή είναι αµείλικτοι... Πρόκειται για τη µεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φελλού στον κόσµο µε την έδρα της να βρίσκεται στην Πορτογαλία....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία