Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

thumbnail_received_808031833048906

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αξίζει να στηθεί το αγροτικό δυναμικό της Ελλάδας αποτελεί η αμπελόεσσα Πελοπόννησος, σύμφωνα με τους συντελεστές που διαχειρίζονται το κατά βάση ορεινό και καλοδουλεμένο αυτό terroir.

34b

Επέκταση των δραστηριοτήτων του και στον αναπτυσσόµενο χώρο των αφρωδών οίνων επιχειρεί το Κτήµα Άλφα, µέσα από µια νέα επένδυση που υλοποιεί για τη δηµιουργία δεύτερου οινοποιείου στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του στο Αµύνταιο.

21212

Η συγκομιδή γίνεται σε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, ωριμάζει σε ένα σκοτεινό κελάρι για τρία χρόνια και μετά συσκευάζεται σε ένα κατάμαυρο μπουκάλι που δεν επιτρέπει σε καμία ακτίνα φωτός να αγγίξει το περιεχόμενό του.

Central_Wine_Fair_2019

Όλα τα «αστέρια» της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας βρέθηκαν στη Central Wine Fair, με όλα τους τα κρασιά, τις πρώτες εμφιαλώσεις του νέου τους τρύγου αλλά και σπάνιες οινοποιήσεις αλλά και καινούριες προτάσεις στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens, στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

KAR_0133_AFROS_FYSALIDES-DEK_19__98_

Σημαντική αύξηση έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια οι ετικέτες με ελληνικούς αφρώδες οίνους, οι οποία μάλιστα δεν προέρχονται πια μόνο από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά. Έχουν δε βελτιωθεί τόσο πολύ, που στέκονται ανταγωνιστικά έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, σε αρώματα, σε γεύση, ακόμα και σε ευφάνταστες συσκευασίες.

russia

Νομοσχέδιο, το οποίο στοχεύει στην εκ βάθρων αναμόρφωση της ρωσικής αγοράς οίνου από το στάδιο της αμπελοκαλλιέργειας, μέχρι την πώληση του τελικού προϊόντος στον καταναλωτή εισήχθη, προς συζήτηση, στη ρωσική Δούμα.

Wine-Making

 Μετά τη δημοσίευση νέων κανόνων για την απλούστευση και αποσαφήνιση των πρακτικών οινοποίησης στην ΕΕ τον Ιούνιο του 2019 και όπως απαιτείται από αυτούς τους κανόνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ λεπτομερή αρχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV ) κώδικας των οινολογικών πρακτικών.

christmasborina

«Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων», μία πολύ ιδιαίτερη οινική εκδήλωση, γεμάτη από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, την ομορφιά των εορτών και μερικά από τα καλύτερα κρασιά της χώρας μας, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, από τις 6 το απόγευμα, έως τις 10 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, από τους οινοποιούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

1-800

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έφτασε και φέτος η στιγμή που περιμένουν με ανυπομονησία οι οινόφιλοι της πρωτεύουσας, για την πιο ευδαιμονική και βέβαια απαστράπτουσα γευστική δοκιμή οίνων, αποκλειστικά αφρωδών, από διάφορες χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία