Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

16-21_2

«Χόρτασε» φέτος ο ελληνικός αµπελώνας, µιας και ο καιρός δεν «τσιγκουνεύτηκε» το νερό. Οι αµπελουργοί στις περισσότερες περιοχές ετοιµάζονται για έναν όψιµο τρύγο, χωρίς να ανησυχούν για µια ενδεχόµενη καλοκαιρινή ανοµβρία λόγω αποθεµάτων, αν και ο κίνδυνος προσβολών βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, ενώ το αραίωµα σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα, έχει ανοίξει µια µεγάλη συζήτηση περί κλιµατικής αλλαγής. Ποιοι θεωρούν ότι επηρεάζονται; Γιατί ο Βορράς την αποτιµά θετικά; Σε ποιες περιπτώσεις ανέβασε τους αµπελουργούς «ψηλότερα»;

αβατον

Το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο απέσπασε ο ερυθρός οίνος ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ Gold Selection από το Μετόχι Χρωμίτσας του Αγίου Όρους στο Διεθνή Διαγωνισμό Frankfurt International Wine Trophy 2019, ο οποίος διεξήχθη αρχές Απριλίου στη Γερμανία.

ambeli_fytokomia_969617765_2

Μέσω προσωπικών e-mail θα ενημερωθούν για το αν είναι δικαιούχοι αδειών φύτευσης οινάμπελων 2019, όσοι έκαναν αίτηση την περασμένη άνοιξη, ενώ σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση, τα οριστικά αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν βγει μέχρι 31 Ιουλίου.

AvantisWinerySantoriniExterior2019___2__web

Η ιστορία του Οινοποιείου Αβαντίς με την Σαντορίνη ξεκίνησε το 2012, όταν μαγεμένοι από το μοναδικό Ασύρτικο της Σαντορίνης και το μαγευτικό μικροκλίμα του ηφαιστειογενούς νησιού, οι ιδιοκτήτες πρωτοοινοποίησαν τα Σαντορινιά κρασιά τους.

ovilos-arxiki

Ο ΄Οβηλος Λευκός, είναι ένα κρασί που παράγεται στις πλαγιές του Παγγαίου ΄Ορους από το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Η μοναδική σύνθεσή του από Ασύρτικο και Semillon οδηγεί σε ένα κρασί με αρωματικό δυναμικό, πληθωρική γεύση, έντονη λιπαρότητα και ευχάριστη οξύτητα.

purple-grapes-553462_1280

Η ιδέα ότι νέες περιοχές θα μπορούσαν να γίνουν El Dorado με αμπελώνες χάρη στην αλλαγή του κλίματος πρέπει να τεθεί σε συζήτηση με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η νέα κατάσταση. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη του παριζιάνου ερευνητή Patrice Geoffron την οποία του ανέθεσε η Vinexpo.

Ξεναγηση_2

Τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», τα οποία έχουν δημιουργήσει το οινοτουριστικό δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», διοργάνωσαν φέτος για 15η συνεχή χρονιά την ανοιξιάτικη εορταστική εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 20% στην επισκεψιμότητα από τις προηγούμενες χρονιές.

Krasia-samou-new

Ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα ξεχώρισαν τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, κατά το διαγωνισμό Decanter 2019, λαμβάνοντας όλα αξιόλογες διακρίσεις.

KAR_9649

Ο Ανδρέας Γκίκας µαζί µε τις κόρες του, Βασιλική και Μαρία, συνεχίζουν στα Σπάτα την οινική ιστορία της οικογένειας, που ξεκινά το 1875, µε νέες ιδέες και φιλόδοξα projects. Ένα από αυτά είναι η συνεργασία µε το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο για την ανάδειξη του Σαββατιανού.

9999

Ενισχύθηκε κατά το 2019 ο αριθμός των εκατοντάδων διεθνών βραβείων που έχει λάβει το Κτήμα Παυλίδη από την ίδρυση του ανταμείβοντας την ποιότητα και μαρτυρώντας την επιτυχία του Δραμινού οινοποιείου.

σαμπανια

Η Perrier-Jouët, η εκλεκτή γαλλική σαμπάνια που έχει συνδέσει το όνομά της με την υψηλή αισθητική, την αρμονία της φύσης και τη μοναδική φινέτσα, πρωταγωνίστησε για 4η συνεχόμενη χρονιά ως Χρυσός Χορηγός στην ετήσια γιορτή της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα, το Sani Gourmet, στη μαγική Χαλκιδική. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ γεύσης που έχει γίνει πια θεσμός για gourmet connoisseurs και μη, απόλαυσαν τις λεπτές floral γευστικές αποχρώσεις της Perrier-Jouët, στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Sani Resort.

Leyko-krasi

Οι εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου, τα «Μονοποικιλιακά Ασύρτικα», όταν αυτά καλλιεργούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα θα διερευνηθούν στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96.

Gpa-Oenoviti_1

Η στρατηγική που ακολουθεί η παγκόσμια οινοποιία για να διαχειριστεί τις προκλήσεις της αλλαγής της παγκόσμιας θερμοκρασίας και της ανακατανομής των βροχών συζητήθηκε στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο OENOVITI, την Τρίτη 13 Μαίου 2019, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΜΟΥΣΕΙΟ_ΟΙΝΟΥ__1__2

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν για ακόμη μια φορά οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» είναι η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή για το κρασί και τα οινοποιεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία