Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

CHR06078-1536x1024

Τα ζητήματα που αφορούν στο επώνυμο ελληνικό κρασί και τις προσπάθειες προώθησης του στην εγχώρια και διεθνή αγορά θα βρεθούν στο επίκεντρο συνέντευξης τύπου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, με αφορμή την έναρξη του δεύτερου έτους καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ENOS» που αφορά στη λελογισμένη κατανάλωση.

960x0

Οι Carabinieri της Σικελίας εξάρθρωσαν δίκτυο μαφίας που εκβίαζε τους αμπελουργούς, επιτρέποντας στους νονούς να κερδίσουν ποσοστά από πωλήσεις. Το αγροτικό σωματείο Coldiretti διαμαρτύρεται για τις πολλαπλές δραστηριότητες του υποκόσμου που θα απέφερε περισσότερα από 24,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

kilkiswineries3-1536x1062

Σε ένα νέο ψηφιακό μονοπάτι, που στο τέλος του οδηγεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της εμπορικής ανάπτυξης, μέσα από τη διαφάνεια και τη σχέση εμπιστοσύνης, που «χτίζει» με τον καταναλωτή, η παροχή στοιχείων πλήρους ιχνηλασιμότητας για τα προϊόντα που παράγει, έχει αρχίσει να κινείται ο αμπελουργικός κι οινοποιητικός τομέας του Κιλκίς.

2ffac2c65e6ea0deca4509dac7370d45

Το Exton Park με έδρα το Χάμσαϊρ εντάχθηκε στη βιομηχανική τάση της υποβρύχιας παλαίωσης κρασιού. Το Exton Park θα κυκλοφορήσει αφρώδες κρασί θαλάσσιας παλαίωσης αργότερα φέτος, και θα γίνει το πρώτο οινοποιείο στο Ηνωμένο Βασίλειο που το κάνει.

IMG_4516-1536x1152

Φυτεύσεις σε ορεινές περιοχές με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όπως η ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν να επηρεάσουν το αμπέλι ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και την παραγωγή κρασιών με φινετσάτο χαρακτήρα, πραγματοποιεί η Achaia Clauss, αποστρεφόμενη την μαζικότητα της παραγωγής της πρότερης νιότης της.

benefits-of-drinking-red-wine-before-bed

Η ζήτηση για φιάλες υψηλότερης τιμής συνεχώς αυξάνεται στις ΗΠΑ, αλλά η συνολική κατανάλωση παραμένει υπό πίεση, με τις νεότερες γενιές να πίνουν όλο και λιγότερο κρασί, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του κλάδου.

dyskolos-o-fetinos-trygos-ftaiei-ki-edo-i-klimatiki-krisi-1-gastronomos-1170x658

Οι διευκρινίσεις για την εφαρμογή της ΥΑ 185340 ΕΞ 2022 (ΦΕΚ 6447Β/2022) που αφορά τον έλεγχο των προϋποθέσεων για την απαλλαγή των αγροτών από το φόρο εισοδήματος των κερδών από αγροτική δραστηριότητα κατά 50% ή 30% κατά περίπτωση, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης της ΚΕΟΣΟΕ με το νομικό τμήμα του Υπ.Α.Α.Τρ.

KAR_2446-1536x1025

Ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού φιλοδοξεί να παρέχει το Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τις μητέρες Μονογονεϊκής Οικογένειας «Γυναίκα 2023 — Τώρα μπορώ και εγώ» που υλοποιεί το WSPC Education σε συνεργασία με το Ίδρυμα Basset Foundation. Στόχος είναι, μέσω αυτής της δράσης, να εκπαιδευτούν και την αναπτύξουν τις οινικές τους -και όχι μόνο- δεξιοτήτες 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών εντός του 2023.

OINOPOIEIO-ARGYRAKIS-10-1536x1025

Την αγορά της Ασίας ετοιμάζεται να «ξεκλειδώσει» το κτήμα Αργυράκη, με πρώτο σταθμό, του νέου εξαγωγικού ανοίγματος του οικογενειακού οινοποιείου, την Ιαπωνία, όπου προγραμματίζει να «ταξιδέψει» με το… ερυθρό του Άτι και με το μικρό λευκό του… ελέφαντα.

l-intro-1658786273-1536x864

Οι Αμερικανοί επαγγελματίες εξετάζουν εξονυχιστικά τις ρυθμιστικές αλλαγές επισήμανσης οίνων στην Ευρώπη, φοβούμενοι ότι θα πρέπει να εμφανίζουν τα συστατικά και τις διατροφικές πληροφορίες στο εγγύς μέλλον στην αμερικανική αγορά. Διεξήγαγαν έρευνα στους καταναλωτές για να μάθουν πώς αντιδρούν.

2014-12-12_River-Road_Forestville_eric-risberg_fr-565-1

Πολλές έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν περιοχές της Καλιφόρνια και προκαλούν κατολισθήσεις αλλά οι αμπελώνες φαίνονται αβλαβείς μέχρι στιγμής, εντούτοις οι διάβρωσητου εδάφους είναι αυτό που ανησυχεί.

8ιιφοιξφρ-1536x1152

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας Βρυνιώτης οραματίζεται και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια την αναβίωση πολλών τοπικών ποικιλιών που επί πολλά χρόνια ήταν ξεχασμένες.

οινοποιειο-2-1536x763

Τα μυστικά μονοπάτια των οίνων και των αποσταγμάτων, που εξίταραν τα όνειρά του από μικρό παιδί, βλέποντας τον πατέρα του να αποστάζει τσίπουρο, στο μικρό καζάνι που διατηρούσε στο σπίτι τους, έχει αρχίσει και ανακαλύπτει στην πράξη, πλέον, ο Δημήτρης Μπίζας από την Άρτα.

1642739429346-JOEL-BOUEILH-PRESIDENT-VCF

Στη συνάντηση του προέδρου των συνεταιριστικών οινοποιείων της Γαλλίας, Joël Boueilh που θα πραγματοποιηθεί με τον Υπουργό Γεωργίας στα τέλη του μήνα, ο αμπελοοινικός τομέας επεξεργάζεται και θα υποβάλλει ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης που βασίζεται σε μια στρατηγική αναδιοργάνωσης για τα επόμενα χρόνια.

40a_28

Στο «Βλάχικο», µια ανερχόµενη ερυθρή ποικιλία της Ηπείρου που κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος στην αγορά ρίχνει ολοένα και περισσότερο βάρος για την ανάπτυξή της, η ηπειρώτικη «Zoinos Winery». Με έδρα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, το παραδοσιακό οινοποιείο σχεδιάζει να επενδύσει στην ποικιλία «Βλάχικο» τόσο στον αµπελώνα, µε νέες φυτεύσεις, όσο και στη γκάµα των οίνων που παράγει, στην οποία αναµένεται σύντοµα να προσθέσει ένα αφρώδες από «Βλάχικο».

ligas1

Στην Πέλλα, τον τόπο που κατά τα αρχαία χρόνια αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια των αμπελιών και που στη συνέχεια γνώρισε παραγωγική στειρότητα λόγω των ασθενειών που έπληξαν τις καλλιέργειες και της αποξήρανσης της λίμνης, ο οινολόγος Θωμάς Λίγας αρχικά και η κόρη του Μελισσάνθη Λίγα ως συνεχίστρια του έργου του επιφορτίστηκαν κατά έναν τρόπο να αναβιώσουν την οινολογική παράδοση της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία