Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

40_stathopoulos

Τη διαφορετική εικόνα που θα μπορούσε να χτίσει το ελληνικό κρασί μέσω των έργων των ζωγράφων προβάλλει το παράδειγμα του γνωστού ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου, ο οποίος έχει αναπτύξει μια στενή σχέση με το κρασί, τόσο ως οινόφιλος, όσο και φιλοτεχνώντας τις ετικέτες πολλών κρασιών Ελλήνων οινοποιών.

34-39_1

Μια κάθετη δοκιµή µε τον Μέγα Οίνο αποτελεί πάντα πρόκληση. Πρόκειται για ένα από εκείνα τα λίγα κρασιά που καταφέρνουν και συνδυάζουν την υψηλή οινική ποιότητα µε την κλασικότητα στο ύφος, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα µια αύρα φινέτσας µε το άνοιγµα κάθε φιάλης.

church-champ

Από τον άθλο του Ηρακλή µε το λιοντάρι της Νεµέας µέχρι το… «εµένα, θα µου επιτρέψετε τώρα» του Ανδρέα Παπανδρέου µετά από δύο ποτήρια λευκό κρασί, η ιστορία είναι γεµάτη από µύθους και διηγήσεις που αναδεικνύουν τη στενή σχέση του ανθρώπου µε το κρασί.

harvesttha

Tην παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών ως 31 Μαρτίου 2021, ώστε να έχουν όλοι οι μικροί οινοποιοί τον απαιτούμενο χρόνο να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στα αρμόδια τελωνεία για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης της περιόδου 2016 -2018, ζητά ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών.

thymiopoulos3

Στην προστιθέμενη αξία που επιθυμεί να δημιουργήσει μέσα από τα κρασιά που παράγει, αποδίδει ο οινοποιός Απόστολος Θυμιόπουλος τις τιμές που διατηρούν ορισμένες από τις ετικέτες που παράγει και διαθέτει στη λιανική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξινόμαυρο Βράνα Πέτρα, το οποίο προέρχεται από αμπελοτόπι ηλικίας 43 ετών, στον Τρίλοφο Ημαθίας.

276-editeur_page_bloc_element-bourgogne-1800x925bb

Το ελάττωμα σε ένα κρασί είναι πραγματικά ελάττωμα πλέον; Και ποιος χρειάζεται ένα τέλειο κρασί ούτως ή άλλως; Τα ελαττώματα στο κρασί δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο, η συζήτηση γύρω από αυτά έχει σίγουρα αλλάξει.

Riesling_Trio1

Το Riesling , το οποίο προέρχεται από την κοιλάδα του Ρήνου της Γερμανίας, έχει βρει μεγάλη απήχηση παγκοσμίως. Αν και πολλοί συνδέουν αυτό το λευκό σταφύλι με γλυκά κρασιά, η φύση του που αλλάζει τη μορφή του σημαίνει ότι μπορεί να παίξει εξίσου εύκολα τον ρόλο του ξηρού και τραγανού apéritif.

woc_sustainablewinemaking_internal_2

Λαμβάνοντας υπόψη την υπεροχή του κρασιού που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα, μπορεί να είναι δύσκολο για τον ευσυνείδητο καταναλωτή να γνωρίζει πού να ψάξει όταν πρόκειται για βιώσιμο, ηθικά παραγόμενο κρασί

Four-friends-toast-before-consuming-alcoholic-drinks_

Η ζήτηση των καταναλωτών στις ΗΠΑ επηρεάστηκε ελάχιστα από την πανδημία. Μια νέα ανάλυση από το IWSR εκτιμά ότι η κατανάλωση αλκοόλ αναμένεται να μειωθεί μόνο κατά 8% σε 19 βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο το 2020. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο από τα διψήφια ποσοστά που αναμενόταν αρχικά.

cover_14

Κρασιά που επιβεβαιώνουν την αξία τους στο διάβα του χρόνου, ενσωματώνοντας τη φροντίδα του αμπελουργού και την τέχνη της οινοποίησης. Η φετινή προσπάθεια του The Top 50 έχει το δικό της ειδικό βάρος, καθώς έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που θα αφήσει ζωηρά τη σφραγίδα της και στα οινικά δρώμενα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία