Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

_T8A0545

Οινικές προσωπικότητες τόσο από τη χώρα μας όσο και το εξωτερικό θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες παραγωγούς, την Τρίτη 7 Απριλίου, στις 19:00, μέσω του λογαριασμού του “50 Great Greek Wines" στο Instagram.

shop_online02

Τη στροφή του οινόφιλου κοινού στο e-commerce όπως και αλλαγές στην καταναλωτική του συμπεριφορά φαίνεται πως έφερε, ή ίσως επιταχύνεται, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τη συγκεκριμένη υπόθεση υποστηρίζουν δεδομένα από αγορές κλειδιά του κλάδου.

dakry

Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων που εξελίσσεται στην Αττική οι παραγωγοί ρετσίνας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας τον Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Ρετσίνας Αττικής, ο οποίος αριθμεί 15 μέλη.

Annotation_2020-03-20_105942

Πίσω από την καλλιέργεια της αμπέλου και του οίνου κρύβεται η ιστορία ανθρώπων που δούλεψαν τη γη, μεταμόρφωσαν το τοπίο, παρήγαγαν και εμπορεύτηκαν το κρασί, δημιουργώντας τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες, όπως εύγλωττα περιγράφεται στο βιβλίο «Sangiovese, Lambrusco, and Other Vine Stories» των Attilio Scienza και Serena Imazio

Tuscany__Italy_00

Η γειτονική Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βρέθηκε αντιμέτωπη με την εξάπλωση του κορωνοϊού και πασχίζει να ξεπεράσει αυτή την πρωτόγνωρη κρίση.

ProWeinSeeYou-625x400

Η Prowein 2020 αναγκάστηκε να αναβάλει τις εκδηλώσεις της, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και καταστολής της διασποράς του κοροναϊού (Coronavirus/Covid-19). Οι εκδηλώσεις μετατίθενται για τον επόμενο χρόνο στις 21-23 Μαρτίου 2021.

ilias_mamalakischristos_lapas

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και φέτος η επισκεψιμότητα στην έκθεση Κρητικού κρασιού που έλαβε χώρα το τριήμερο 22-24 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

1-OREALIOS_176

Οι οινοποιητικοί συνεταιρισµοί θα µπορούσαν να χαρακτηριστούν η ήρεµη δύναµη του οινικού κόσµου. ∆ουλεύουν σχεδόν αθόρυβα, όταν σχεδόν το ήµισυ της οινικής παραγωγής της Ευρώπης προέρχεται από τη δραστηριότητά τους.

vinsanto_1993

Δύο ιδιαίτερα τιμητικές Ειδικές Διακρίσεις και συνολικά 9 μετάλλια απέσπασε η SantoWines στον 20ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

KAR_1156

Σαράντα χρόνια από τότε που η Στροφιλιά σηµάδεψε τη νιότη µιας γενιάς Αθηναίων, της πρώτης που αναζήτησε το κάτι παραπάνω από το κρασί, πιο ανάλαφρη από ποτέ, θέλει να µεταγγίσει αυτό το νεύρο στα κρασιά της επόµενης δεκαετίας, αποτυπώνοντας στη φιάλη την προσωπικότητα των ανθρώπων που δουλεύουν τα αµπέλια της Αττικής και της Νεµέας.

TIWC-TSANTALI-2020_f-

«Καλύτερος ερυθρός οίνος και καλύτερο απόσταγμα της διοργάνωσης» για την εμβληματική οινοποιία, στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2020.

sigalas-wine

Στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του εμβληματικού οινοποιείου της Σαντορίνης, «Κτήμα Σιγάλα» προχώρησε ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος. Όπως έγινε γνωστό, ο Πάρις Σιγάλας παραμένει οινοποιός του Κτήματος της Σαντορίνης και Πρόεδρος του Δ/Σ ενώ τη διοίκηση του κτήματος θα αναλάβει η ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, η οποία συμμετέχει στο Κτήμα Σιγάλα από το 2009.

50_great_greek_wines_1

Δυναμική είναι η συμμετοχή των Ελληνικών οινοποιείων στον 1ο 50 Great Greek Wines (50 GGW) που θα πραγματοποιηθεί 22 – 25 Απριλίου 2020. Περισσότερα από 120 οινοποιεία έχουν ήδη δηλώσει την συμμετοχή των κρασιών τους στο 50 GGW 2020, 20 ημέρες πριν από την λήξη των εγγραφών. Οι ‘regular’ εγγραφές λήγουν στις 10 Μαρτίου, ενώ έχει προβλεφθεί περιθώριο για ‘last chance’ εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία