Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

Entrada_al_vinedo_de_adrianna

Μέχρι πρότινως και για πολλές δεκαετίες οι οινοποιοί της Αργεντινής θεωρούσαν ότι ορισμένοι αμπελώνες παράγουν ούτως ή άλλως εξαίρετα κρασιά παρά τις παραλλαγές του «millésime», η άποψη αυτή είναι πλέον επιστημονικό γεγονός.

thumbnail_IMG_0451

Το Wine Trails συνεχίζει την οινική διαδρομή του στο μικρό οικογενειακό Κτήμα Καρυδά στη Νάουσα, που παράγει μόλις 10.000 φιάλες κρασιού ετησίως και δίνει έμφαση στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια από το αμπέλι έως την εμφιάλωση.

253995

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι ενώσεις κουμαρίνης περιέχονται στο δρύινο βαρέλι και συμβάλλουν στην γεύση του κρασιού με όχι και τόσο θετικό πρόσημο όσον αφορά την οργανοληπτική εκτίμησή του από τους ειδικούς.

thimiopoulo2

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος προχωράει στην δημιουργία ιδιόκτητου οινοποιείου στη Σαντορίνη, οι βασικές κατασκευαστικές εργασίες του οποίου θα επιτρέψουν την έναρξη των νέων οινοποιήσεων και θα έχουν πιθανότατα ολοκληρωθεί έως και την έναρξη του φετινού τρύγου.

4002825312_3d1d1990b7_b

Γνωστή για το αφρώδες κρασί στη κοιλάδα της Napa, η CHANDON ξεκινά μια νέα ταυτότητα brand, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, με όμορφα ανανεωμένη συσκευασία που είναι εξίσου ποιοτική με το περιεχόμενό της.

Sediment_in_wine

Το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά αμφιλεγόμενο στον οινικό κόσμο, παρόλ’αυτά αποτελεί μια αρχαία πρακτική που έχει εξελιχθεί με την σύγχρονη οινολογία. Από τα «βάρβαρα» φιλτραρίσματα του παρελθόντος, η οινοποιία έχει πλέον μετακινηθεί σε συστήματα πιο σεβαστά για το προϊόν.

bottle-5501535_1280__2_

Η Γαλλία αποτελεί κατά παράδοση τη χώρα του κρασιού παγκοσμίως. Κάποιες παραδόσεις όμως πρέπει να εκσυγχρονίζονται και φυσικά δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση από ένα κρασί με εκχύλισμα κάνναβης!

IMG_0924

Αν κάποιος ψάχνει ιδιαιτερότητα και ποικιλία στην αμπελουργική περιοχή της Νάουσας, θα τα βρει στο κτήμα Χρυσοχόου. Δεκαέξι διαφορετικές ετικέτες φεύγουν από το οινοποιείο με κατεύθυνση τους επαγγελματίες άμεσης πώλησης κρασιού.

Large_botti_size_oak_barrels_in_Chianti

Το πρωτόκολλο που υπογράφηκε μεταξύ του Consorzio del Vino Nobile di Montepulciano, μιας περιοχής που επενδύει εδώ και χρόνια στο θέμα της αειφορίας στην αλυσίδα της παραγωγής κρασιού και της PEFC Italia, μιας μη κερδοσκοπικής και μη κυβερνητικής οργάνωσης, δεσμεύτηκε να προωθήσει τη βιώσιμη διαχείριση δασών μέσω μιας ανεξάρτητης πιστοποίησης.

Several_bottles_of_1982_Petrus__jpg

Δεκατέσσερις μήνες παρέμειναν τα κρασιά του Château Petrus σε τροχιά γύρω από τη γη, σε μηδενική βαρύτητα, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τα πρώτα δείγματα να δοκιμάζονται στο Bordeaux στο πλαίσιο ενός νέου ερευνητικού προγράμματος.

alcohol-and-athletes_0-1

Ενώ η τάση για αυτού του είδους κρασιά δεν είναι καινούρια, νέα εξέταση δείχνει ότι οι χαμηλές θερμίδες και η κοινωνική υπευθυνότητα οδηγούν τους καταναλωτές των Ηνωμένων Πολιτειών στη ζήτηση κρασιών με χαμηλό ή καθόλου αλκοόλ. Οι Millennials και οι Gen Z αντιπροσωπεύουν κατά κύριο λόγο αυτές τις ομάδες ζήτησης.

La_Geria_vines_jpg

Η ιδιαιτερότητα της οινοπαραγωγικής παράδοσης στην Lanzarote, το ανατολικότερο από τα Κανάρια νησιά, είναι εμφανής και αποτελεί απόδειξη ότι ο άνθρωπος είναι ανθεκτικός απέναντι στις αντιξοότητες. Η ποικιλία Malvasia Volcánica είναι μοναδική στο νησί και η πιο διαδεδομένη, ακολουθούν το Listán Negro, το Diego και το Listán Blanco.

gfbngfhn

Κοινή Δήλωση 14 Κρατών-Μελών κατετέθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, σχετικά με την αναγκαιότητα διάθεσης πρόσθετων πόρων για τη στήριξη του ευρωπαϊκού αμπελοοινικού τομέα.

43212642642_ae90893542_b

Οχτώ επιστημονικά ινστιτούτα συνεργάστηκαν για τη πραγματοποίηση μιας εκτεταμένης έρευνας σχετικά με το γενετικό υλικό ιταλικών ποικιλιών σταφυλιού. Σήμερα λοιπόν, το διάσημο Sangiovese αναδεικνύει τους προγόνους του.

VAENI-1_jpg

Στην υπουργική απόφαση για εφαρμογή του μέτρου της απόσταξης κρίσης και για το 2021 στηρίζει μεγάλο μέρος της φετινής χρονιάς και ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Vaeni – Nάουσα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του, Γιώργος Φουντούλης.

1200px-Old_vines_in_the_CorbieEres_AOC_wine_region

Ο παλιός αμπελώνας που σώζεται σήμερα είναι μείζονος σημασίας για τρείς λόγους. Αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά, εκφράζει απόλυτα το terroir και δίνει κρασιά δυσεύρετα, εξαιρετικής ποιότητας. To The Old Vine Conference ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για στήριξη του παλαιότερου παγκόσμιου αμπελώνα με μια σειρά διαδικτυακών συνεδρίων.

IMG_2446-αυτη-που-μου-εστειλε

Το Wine Trails, σε ένα από τα οινικά ταξίδια του, επισκέφθηκε το οινοποιείο Markovitis στη καρδιά της Νάουσας και η αυθεντικότητα των κρασιών του τράβηξαν τη προσοχή. Εφαρμόζοντας φυσικές μεθόδους καλλιέργειας και οινοποίησης, με έμφαση στις εξαγωγές, ο Μάρκος Μαρκοβίτης μιλά σήμερα στο Wine Trails.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία