Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

WineTrails

Screenshot_2020-12-01_144835

Στα χρόνια που πέρασαν, οι Βρετανοί έμποροι κρασιού έκανα αγώνα για να διασφαλίσουν τα αποθέματά τους σε Beaujolais Nouveau. Αλλά τώρα το νέο κόκκινο κρασί του Ηνωμένου Βασιλείου, το English Nouveau κάνει την εμφάνισή του και παράγεται κοντά στα σύνορα Αγγλίας και Ουαλίας.

wineharvest1

Το 2020 υπήρξε μια χρονιά με ήπιο χειμώνα καθώς οι θερμοκρασίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου υπήρξαν υψηλότερες  των συνηθισμένων, ενώ ακριβώς το αντίθετο συνέβη με τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, πράγμα που οδήγησε σε οψίμιση όλων των βλαστικών σταδίων.

Manousakis_Winery_Tours_15

Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού θα παραμείνει κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών φέτος, επηρεασμένη από τους χαμηλούς όγκους της Νότιας Αμερικής και τα ανώτατα όρια παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ανέφερε την Τρίτη διεθνής οργανισμός του κλάδου της οινοποιίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

barrels_wine

«Εφιάλτη» για τον αμπελοοινικό τομέα χαρακτηρίζει η ΚΕΟΣΟΕ, τα αποθέματα οίνων το 2020 καθώς με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Κομισιόν, ανήλθαν σε 3.117.801 HL, ήτοι καταγράφοντας αύξηση +81,19%

wineitaly2_3

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη θεωρεί η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που δόθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους φορείς του αμπελοοινικού τομέα, ότι τα μέτρα απόσταξης και πράσινου τρύγου θα ισχύσουν και την επόμενη χρονιά, εφόσον παραστεί ανάγκη.

porta

Mε «όχημα» τη χαρτογραφημένη οινική περιήγηση που εκτείνεται «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα» και «οδηγό» το Δήμο Αριστοτέλη από την ανατολική Χαλκιδική, επιχειρείται η πρώτη εθνική πρωτοβουλία για την προσέγγιση της κροατικής τουριστικής αγοράς.

Toskani2

Οικοσύστημα οινικού τουρισμού στα πρότυπα της Βόρειας Ιταλίας με αναβάθμιση ιδιωτικών μονάδων παραγωγής και δημιουργία καταλυμάτων σε υπάρχοντα και νέα οινοποιία περιλαμβάνει το masterplan μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας για την περίοδο 2021-2027.

Drama

Mία νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», τη λειτουργία «Παρατηρητηρίου Προστασίας της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Μακεδονία» για οίνους.

CF8A2342-1-1920x1270

Η άμεση πώληση στους καταναλωτές είναι μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις αποστολές μικρού όγκου σε Ευρωπαίους ιδιώτες, λόγω δυσανάλογου κόστους και διοικητικής και φορολογικής γραφειοκρατίας.

forfrenchwin

Σε λιγότερο από 100 ημέρες τίθεται σε ισχύ η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή κοινή αγορά. Γεγονός που απαιτεί την προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και βάζει σε συναγερμό τα τελωνεία.

georgopoulos_2_2

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου πληροφορήθηκε με χαρά την φετινή βράβευση, από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), του συλλογικού τόμου με θέμα το δίκαιο των ονομασιών προέλευσης και των εμπορικών σημάτων οίνου που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του, κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος.

bordeux

Στο Μπορντό την περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά της με το κρασί, οι νυχτερίδες είναι… κάτι περισσότερο από καλοδεχούμενες. Καθώς η συγκομιδή του 2020 ξεκίνησε νωρίς οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι οινοπαραγωγοί είναι πολλές.

Krasi-dokimi-lista

Έχοντας πλέον πατήσει γερά στα τελευταία σκαλοπάτια του 2020 και αναμένοντας παράλληλα την ολοκλήρωση του φετινού τρύγου, η οµάδα του Wine Trails βρίσκεται ήδη στη διαδικασία επιλογής των 50 κορυφαίων ελληνικών κρασιών για το 2021. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία