BACK TO
TOP
WineTrails

Buenas noches Rioja good morning Adelaida

Από τις 14 ως τις 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 9ο Συμπόσιο του Institute of Masters of Wine με γενικο τίτλο «LIVING WINE» στην πόλη Logrono, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης Rioja Alta στην Ισπανία.

Buenas noches Rioja good morning Adelaida

2
0

Με περισσότερους από 450 συνδαιτυμόνες, 250 εκ των οποίων Masters of Wine, αλλά και κορυφαίους οινικούς επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, το Συμπόσιο αποδείχθηκε ξανά το ιδανικό μέρος για ανταλλαγή ιδεών και συζήτηση σημαντικών θεμάτων για την ύπαρξη και το χαρακτήρα του κρασιού στο μέλλον.

Τα κλειδιά του συμποσίου

Τα κλειδιά του Συμποσίου ήταν πραγματικά δύο, προερχόμενα απο τις πρωινές εισηγήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου, 15 και 16 Ιουνίου αντίστοιχα. Έτσι το πρωί της Παρασκευής οι Dr Laura Catena, από το οινοποιείο Catena Zapata στη Μendoza της Αργεντινής, ο καθηγητής Dario Cantu απο το U.S. Davis της California των Η.Π.Α. και ο Michael Brajkovich MW από το οινοποιείο Kumeau River στο Auckland της N. Ζηλανδίας, υπό τη συντονιστική καθοδήγηση της Julia Harding MW, παρουσίασαν ο καθένας με την οπτική του, τη σημασία αλλά και αναγκαιότητα των μικροβίων σε κάθε πτυχή της παραγωγής του κρασιού από τη φύτευση και τη διατήρηση ενός αμπελώνα ως την τελική οινοποίηση και ωρίμανση των κρασιών.

Κείμενο: Λάζαρου Γατσέλου, Οινολόγος Dip. WSET

Διαβάστε περισσότερα στο Wine Trails Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία