Με περισσότερους από 450 συνδαιτυμόνες, 250 εκ των οποίων Masters of Wine, αλλά και κορυφαίους οινικούς επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, το Συμπόσιο αποδείχθηκε ξανά το ιδανικό μέρος για ανταλλαγή ιδεών και συζήτηση σημαντικών θεμάτων για την ύπαρξη και το χαρακτήρα του κρασιού στο μέλλον.
Τα κλειδιά του συμποσίου
Τα κλειδιά του Συμποσίου ήταν πραγματικά δύο, προερχόμενα απο τις πρωινές εισηγήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου, 15 και 16 Ιουνίου αντίστοιχα. Έτσι το πρωί της Παρασκευής οι Dr Laura Catena, από το οινοποιείο Catena Zapata στη Μendoza της Αργεντινής, ο καθηγητής Dario Cantu απο το U.S. Davis της California των Η.Π.Α. και ο Michael Brajkovich MW από το οινοποιείο Kumeau River στο Auckland της N. Ζηλανδίας, υπό τη συντονιστική καθοδήγηση της Julia Harding MW, παρουσίασαν ο καθένας με την οπτική του, τη σημασία αλλά και αναγκαιότητα των μικροβίων σε κάθε πτυχή της παραγωγής του κρασιού από τη φύτευση και τη διατήρηση ενός αμπελώνα ως την τελική οινοποίηση και ωρίμανση των κρασιών.
Κείμενο: Λάζαρου Γατσέλου, Οινολόγος Dip. WSET
Διαβάστε περισσότερα στο Wine Trails Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας