BACK TO
TOP
WineTrails

Η ζημιά σε οινοποιεία και ζυθοποιίες από το shutdown ίση με το κόστος του τείχους στο Μεξικό

To μεγάλο χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστές οι αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες (τρεις εβδομάδες) δεν έχει επιπτώσεις μόνο στη ζωή των ομοσπονδιακών υπαλλήλων που περιμένουν να πληρωθούν αλλά και στη βιομηχανία οίνου και τη ζυθοποιία που εξαρτάται από μια σειρά κυβερνητικά γραφεία που εγκρίνουν ετικέτες, εισαγωγές και προχωρούν σε εργαστηριακές αναλύσεις.

boulevard-beer

Αλίκη Χουλιάρα

9
0

Σύμφωνα με εκτίμηση της S&P Global Ratings, εάν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες παραμείνουν κλειστές για ακόμη μία εβδομάδα, η οικονομική ζημιά θα ισοδυναμεί περίπου με το ποσό που ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλει να διαθέσει για την κατασκευή του τείχους στο Μεξικό, γύρω στα 5.7 δις δολάρια.

Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, η αμερικανική οικονομία υπολογίζεται ότι είχε χάσει 3.6 δις δολάρια.

Οι παράπλευρες απώλειες για τον οινικό κλάδο που περιλαμβάνει τους Αμερικανούς και διεθνείς οινοποιούς, τους εισαγωγείς και τους διανομείς είναι σημαντικές αλλά κρίνονται διαχειρίσιμες μέχρι τη στιγμή της παρούσας δημοσίευσης. Ωστόσο, σε περίπτωση που το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ συνεχιστεί, οι συνέπειες ενδέχεται να είναι καταστροφικές. Και αυτό γιατί οι εγχώριοι οινοποιοί χρειάζεται να δουν τις ετικέτες τους να περνούν από έγκριση από το Εμπορικό Γραφείο Φορολόγησης για το Αλκοόλ και τον Καπνό (Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau – TTB) το οποίο δε λειτουργεί. Το ίδιο Εμπορικό Γραφείο είναι υπεύθυνο και για τις σχετικές με το αλκοόλ διαφημίσεις όπως και για τη διαπολιτειακή μεταφορά των προϊόντων.

Επιπλέον, παρόλο που τα μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους οινοποιεία εκτιμάται ότι μπορούν να επιβιώσουν στην πραγματικότητα των κλειστών δημοσίων υπηρεσιών, τα καινούρια και τα μικρότερα οινοποιεία δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια.

Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα – σημειώνει στο ρεπορτάζ της για το wine-searcher.com η Kathleen Willcox, είναι ότι η καθυστέρηση στη χορήγηση ετικέτας είναι η τελευταία μιας σειράς κυβερνητικών πολιτικών που θέτουν εμπόδια στη βιομηχανία του κρασιού. «Είχαμε μόλις ξεκινήσει τις εξαγωγές στην Κίνα όταν επιβλήθηκε το πρώτο κύμα δασμών στις εισαγωγές αμερικανικού κρασιού. Στείλαμε ένα κοντέινερ και δεν θα ξαναστείλουμε άλλο αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα», είπε στο wine-searcher.com ο Steven Felton, πέμπτης γενιάς οινοποιός και ιδιοκτήτης της Lodi.

Σε ό,τι αφορά τις ζυθοποιίες που, επίσης, πλήττονται από την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, η Laura Dierks που έχει ιδρύσει την Interboro Spirits and Ales που μετρά δυόμιση χρόνια ζωής και αριθμεί τριάντα υπαλλήλους μεταφέρει ότι η επιχείρηση έχει ανάγκη από την έγκριση ετικέτας για να πουλά μπύρα σε όλες τις πολιτείες. Όπως υπογραμμίζει η Dierks, η νεοφυής ζυθοποιία που διευθύνει βρίσκεται σε επισφαλή θέση, με μειούμενα έσοδα και έχοντας προσλάβει υπαλλήλους με την προσδοκία της διεύρυνσης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων που τώρα δεν μπορεί να συντηρήσει.  


Πηγή
: wine-searcher.com, craft-beer.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία