BACK TO
TOP
WineTrails

Πελοποννησιακός οίνος στο Μουσείο Αυτοκινήτου

Η πλειοψηφία των εκπροσώπων του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας (45 τον αριθμό), αυτού της Πελοποννήσου θα συνομιλήσουν και θα διαθέσουν για δοκιμή στους επισκέπτες του φεστιβάλ οίνου τα κρασιά τους την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ - 14:00μμ για επαγγελματίες (ελεύθερη είσοδος) και 14:00 – 19:00μμ για οινόφιλους (είσοδος: 5 ευρώ) στον 4ο όροφο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33).

apeloponesewinefestivalWHITELOGO

31
0

Κρασιά από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές, από γηγενή σταφύλια της Πελοποννήσου και άλλα από διεθνείς ποικιλίες, πειραματικές οινοποιήσεις και νέες εμφιαλώσεις, θα γεμίσουν τα ποτήρια των παρευρισκομένων δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της ποικιλίας του πελοποννησιακού terroir.

Masterclass θα δώσει ο Γιάννης Καρακάσης Master of Wine.

Τα κρασιά θα συνοδεύουν και άλλα τοπικά προϊόντα.

Στο Peloponnese Wine Festival θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά η ιδέα του e-tasting book, my.wine.gr που είναι αφιερωμένο στον ελληνικό αμπελώνα.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κρατούν ηλεκτρονικές γευσιγνωστικές σημειώσεις, να βαθμολογούν, να δημιουργούν λίστες αγαπημένων κρασιών, να κρατούν αρχεία online για να θυμούνται τα κρασιά που κέρδισαν την προτίμηση τους.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή my.wine.gr, απευθύνεται σε όλους είτε είναι αρχάριοι είτε προχωρημένοι στις γνώσεις τους γύρω από το κρασί και φιλοδοξεί να εισάγει τους συμμετέχοντες στη νέα εποχή των εύκολων γευσιγνωστικών σημειώσεων.

Μέσω της εφαρμογής, είτε κάνοντας εγγραφή στο συγκεκριμένο site είτε κατεβάζοντας την ίδια την εφαρμογή στο κινητό, το οινόφιλο κοινό θα μπορεί να κρατά σημειώσεις και να βαθμολογεί τα κρασιά που ξεχωρίζει στην έκθεση. Όλες οι ετικέτες του Peloponnese Wine Festival και οι συμμετέχοντες παραγωγοί θα βρίσκονται online. Οι επισκέπτες μπορούν να γραφτούν δωρεάν και να επωφεληθούν από τη χρηστικότητα και την αμεσότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής.

 Όσοι το προτιμούν, μπορούν να επιλέξουν να προετοιμαστούν πριν την έκθεση και να βάλουν όλα τα κρασιά που θέλουν να δοκιμάσουν σε προσωπική λίστα πατώντας στο εικονίδιο ‘must taste’ (πρέπει να το δοκιμάσω). Στην έκθεση το κοινό έχει τη δυνατότητα να βάλει τα κρασιά που του αρέσουν στη λίστα με τα αγαπημένα πατώντας το εικονίδιο με την ❤️.

Στο τέλος της ημέρας η «my wine list» (η λίστα με τα κρασιά) θα είναι η προσωπική λίστα του καθενός, ένα αρχείο που θα περιλαμβάνει όλα όσα βαθμολογήθηκαν, ή για τα οποία κρατήθηκαν σημειώσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Το my.wine.gr θα είναι διαθέσιμο και μετά το Peloponnese Wine Festival. Θα εμπλουτιστεί με τα κρασιά όλου του ελληνικού αμπελώνα, με σκοπό να γίνει το απόλυτο εργαλείο για κάθε οινόφιλο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.peloponnesewinefestival.com


Χορηγοί επικοινωνίας: agronews.gr, περιοδικό WineTrails




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία