Πρόκειται για ηπειρώτικο παλαιωμένο απόσταγμα στέμφυλων σταφύλης ωρίμανσης 6 ετών σε αριθμημένες φιάλες, διπλής απόσταξης σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες ασυνεχούς λειτουργίας ,σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Σύμφωνα με την Zoinos Winery το νέο αυτό απόσταγμα ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 χρόνια, έχει γλυκιά επίγευση και αρώματα εσπεριδοειδών. Μπορεί να συνοδέψει ξηρούς καρπούς ,αποξηραμένα φρούτα σκούρες σοκολάτες και πούρο.
13-03-2019 08:51Κώστας Καραμπίνας
Περιμένουμε από το νέο τσίπουρο πρώτο βραβείο από τον διαγωνισμό αποσταγμάτων που γίνεται στο Λονδίνο.
Απάντηση