BACK TO
TOP
WineTrails

Ραντεβού Μικρών Οινοποιών στην πρωτεύουσα

Οι Μικροί Οινοποιοί, 44 οικογενειακά οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, θα βρίσκονται την Κυριακή 7 (ώρες 14:00-20:00μμ) και τη Δευτέρα 8 Απριλίου (ώρες 11:00πμ-19:00μμ) στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα), για να παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα κρασιά τους και να γνωριστούν με το οινόφιλο κοινό της Αθήνας.

ampelwnesmikroioinopoioi

17
0

Τα μέλη των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην πρώτη ύλη της γης τους, έχοντας σαν στόχο την αυθεντική αποτύπωση του ελληνικού οινικού πεδίου.

Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κρασιά με χαρακτήρα από μικρά, ξεχωριστά οινοποιεία, που αναβιώνουν και εξελίσσουν σπάνιες και ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες, και που πιστεύουν ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα δεμένη με τη γη και τους ανθρώπους που τη ζουν και την καλλιεργούν.




Η έκθεση των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας πλαισιώνεται από τέσσερα σεμινάρια:


> Κυριακή 16:00-17:00μμ «Ακατέργαστα διαμάντια του ελληνικού αμπελώνα»

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης δοκιμάζει μερικές από τις αναδυόμενες και λιγότερο γνωστές ποικιλίες από τα νησιά και την ενδοχώρα, σαν μια εισαγωγή στο επόμενο κεφάλαιο των μοντέρνων ελληνικών κρασιών.


> Κυριακή 18:00μμ-19:00μμ «Blind Tasting – Taste The Difference»

Ο βραβευμένος sommelier και οινολόγος Άρης Σκλαβενίτης σε μια τυφλή δοκιμή για την ανακάλυψη του σωστού ποτηριού σε έξι από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ποικιλίες.


> Δευτέρα 15:00-16:00μμ «Παλιά αμπέλια, καλύτερα κρασιά;»

O Γιάννης Καρακάσης MW, θα συζητήσει τον μηχανισμό και την πραγματική επίδραση των παλαιών αμπελιών στην ποιότητα του κρασιού, ενώ παράλληλα θα δοκιμαστούν δέκα κρασιά από αμπέλια ηλικίας μεγαλύτερης των 30 ετών. Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι οινοποιοί Κωστής Δαλαμάρας, Νίκος Καρατζάς και  Σταμάτης Μυλωνάς.


> Δευτέρα 17:00-18:00μμ «Σπάζοντας τους κανόνες»

Τα λευκά κρασιά δεν παλαιώνουν; Τα ροζέ κρασιά είναι για να πίνονται φρέσκα και δεν περνούν ποτέ από βαρέλι; Οι διεθνείς ποικιλίες δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα κρασιά στην Ελλάδα; Ο Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET τρυπώνει στα κελάρια των μικρών οινοποιών και επιλέγει ξεχωριστά κρασιά που κοντράρουν τις μέχρι τώρα αντιλήψεις μας για το κρασί.


Κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια 20 ευρώ, απαιτείται προεγγραφή (εδώ)


Περισσότερες πληροφορίες: www.smoe.com.gr και στα social media των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας και των οινοποιείων-μελών τους

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, με ηλεκτρονική προεγγραφή: 8 ευρώ

Φοιτητές οινολογίας: 5 ευρώ απαραίτητα με προεγγραφή και επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας στην είσοδο

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία