Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Εξόρµηση στη Μεσσηνία, όπου ο «Νέστωρ» συστήνεται μέσω μιας καταπληκτικής γαστρονομικής εμπειρίας

Σκοπός του ταξιδιού, που διοργάνωσε η οικογένεια Λαφαζάνη και πραγµατοποιήθηκε στις 20 και 21 Απριλίου, ήταν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κρασιού, (δηµοσιογράφοι, οινολόγοι, bloggers κ.α.), να γνωρίσουν ή να ξανασυστηθούν µε το Οινοποιείο «Νέστωρ».

57852534_292203711694994_362641689577259008_n

0
0

Η «Νέστωρ Οινοποιητική Α.Ε.» ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί τον καρπό µιας πρωτοποριακής σύµπραξης µεταξύ της οικογένειας του Σπύρου Λαφαζάνη, ιδιοκτήτριας και  της οµώνυµης  Οινοποιίας στη Νεµέα, και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισµού Μεσσηνίας.

Με στόχο την αναβίωση του µεσσηνιακού αµπελώνα η εταιρεία «Νέστωρ» ανέβασε ψηλά τον πήχη της οινοποίησης και προχωρησε σε  rebranding.

Η εταιρεία διαθέτει 10.000 τ.µ. στεγασµένων χώρων και 3.000 τ.µ. υπόγεια κελάρια. Έχει µάλιστα τη δυνατότητα επεξεργασίας και αποθήκευσης 10.000 τόνων οίνου. Στις εγκαταστάσεις του «Νέστωρ» υπάρχει και το µικρό οινοποιείο, το οποίο χρησιµοποιείται για τη µελέτη και αξιολόγηση της δυναµικής των διαφόρων ποικιλιών και των ποιοτήτων.

 


Το πρόγραµµα της εξόρµησης
Η πρώτη στάση έγινε στις Αρχαίες Κλεωνές  και την Οινοποιία Λαφαζάνη, όπου συνυπάρχουν αρµονικά η 2η και η 3η γένια και φέτος συµπληρώνει 73 χρόνια στο κρασί.

Επόµενη στάση σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο στη Μαραθούπολη, όπου δοκιµάστηκαν τα κρασιά του «Νέστωρ» και του τσίπουρου «Avarino» µε επιλεγµένα πιάτα σε ένα µελετηµένο pairing.

Ακολούθησε η ξενάγηση στο εντυπωσιακά µεγάλο οινοποιείο Νέστωρ από τον  Σπύρο Λαφαζάνη και γευσιγνωσία των κρασιών του «Νέστωρ» και παλαιότερων ετικετών.

Την επόµενη µέρα και πάλι στο οινοποιείο «Νέστωρ», πραγµατοποιήθηκε γευσιγνωσία ελαιολάδου, όπου δοκιµάστηκε το πολυβραβευµένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Lia. Το πρόγραµµα ολοκληρώθηκε  µε εντυπωσιακά κοκτέιλς από το κρασί «Φιλέρι και» το «Avarino» που ετοίµασαν γνωστοί bartenders.

H αξιέπαινη οργάνωση και η άψογη φιλοξενία δηµιούργησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και προσδοκίες για τα επόµενα βήµατα του οινοποιείου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία