BACK TO
TOP
WineTrails

"Ανοιχτές Πόρτες" στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν για ακόμη μια φορά οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» είναι η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή για το κρασί και τα οινοποιεία.

ΜΟΥΣΕΙΟ_ΟΙΝΟΥ__1__2

39
0

Σε αυτή τη διοργάνωση που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2019, θα συμμετέχει και το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ελάτε να ανακαλύψτε την ιστορία και την παράδοση του Σαμιώτικου κρασιού. Να γνωρίσετε τη γοητεία και τα αρώματα του «Άσπρου Μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου» που έχει αναδειχθεί διεθνώς, χάρη στο μόχθο του σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή.

Η παραδοσιακή οινοποίηση, τα εργαλεία, οι δεξαμενές, τα όργανα χημείου, η κατασκευή βαρελιών, ζωντανεύουν μέσω εκθεμάτων που φτάνουν σε βάθος χρόνου ενός αιώνα και πλέον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας των αμπελιών σε πεζούλες ξερολιθιάς. Οι τεράστιες ξύλινες δεξαμενές χωρητικότητας έως και 80 τόνων,  είναι από τα πιο επιβλητικά εκθέματα!

Παράλληλα, στο Μουσείο Οίνου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με επιτυχία η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  του Στέλιου Δεμερτζή, υπό τη διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Η έκθεση με τίτλο «το νησί μας» περιλαμβάνει φωτογραφικές απεικονίσεις από διάφορα σημεία της Σάμου, με μια καλλιτεχνική ματιά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία