BACK TO
TOP
WineTrails

Η Ρωσία απαγορεύει στους δημόσιους οργανισμούς να αγοράζουν ξένα κρασιά

Η ρωσική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στους δημόσιους οργανισμούς να αγοράζουν εισαγόμενο κρασί σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την εγχώρια οινοποίηση.

russkie

12
0

Μια δήλωση του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας επιβεβαίωσε την απαγόρευση την Τρίτη, η οποία περιλαμβάνει όλα τα διεθνή "κρασιά, αφρώδεις οίνους, λικέρ και οίνους από φρούτα".

Ενώ η απαγόρευση απαγορεύει τις συναλλαγές από κυβερνητικούς και δημόσιους φορείς, δεν καλύπτει τις εμπορικές οντότητες.

Οι αλλαγές στη νομοθεσία θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ρωσική κυβέρνηση έχει θέσει μια τέτοια απαγόρευση στα τρόφιμα και τα ποτά.

Το 2016, επιβλήθηκαν περιορισμοί στους δημόσιους οργανισμούς για την αγορά κρέατος, ψαριών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το μερίδιο του λέοντος των ρωσικών αμπελώνων βρίσκεται στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, νοτιοδυτικά του Κρασνοντάρ. Αυτή η περιοχή βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Μπορντό και το Μπαρόλο, έτσι ώστε το κλίμα να φαντάζει σχεδόν ιδανικό. Αυτή η ακτή έχει τόσο αργιλώδη όσο και πετρώδη εδάφη, τα οποία εξυπηρετούν τέλεια τα κόκκινα και τα λευκά κρασιά.

Όσον αφορά τις ποικιλίες, το αρχαίο σταφύλι Rkatsiteli που αποτέλεσε τη βάση πολλών κλασικών γεωργιανών κρασιών είναι το πιο άφθονο στη Ρωσία. Ωστόσο, θα βρείτε επίσης πιο αναγνωρίσιμες ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Pinot Gris.

Μια αύξηση στις πωλήσεις των εισαγόμενων οίνων αυξήθηκε το 2017, η οποία με τη σειρά της έπληξε τη βιομηχανία κρασιού της Ρωσίας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.

Η φετινή απαγόρευση θα προστεθεί σε άλλες προσπάθειες για την προστασία της αμπελοοινικής βιομηχανίας στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας των διανομέων να προωθήσουν τόσο τα εγχώρια όσο και τα διεθνή κρασιά στα χαρτοφυλάκιά τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία