BACK TO
TOP
WineTrails

Μεγάλη διεθνής διάκριση για το κτήμα Αβαντίς

Το σημαντικότερο βραβείο απέσπασε ο Άγιος Χρόνος σοδειάς 2015 του κτήματος Αβαντίς με βαθμολογία 97/100 και Μετάλλιο ‘Best in Show’ στο Διαγωνισμού Decanter Asia Wine Awards 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong 3-6 Σεπτεμβρίου 2019.

VARELI_2

Agronews

106
0

Ανάμεσα στους 56 κριτές που έλαβαν μέρος  συμπεριλαμβάνονταν Masters of Wine (MW), Master Sommeliers (MS) και εξειδικευμένοι γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο.

Τόσο η διάκριση, όσο και η βαθμολογία 97/100 κατατάσσει τον Άγιο Χρόνο στα κρασιά με την πιο σημαντική διεθνή διάκριση που έχει δοθεί ποτέ σε ελληνικό κρασί από παγκόσμιο διαγωνισμό οίνου.

Η φιλοσοφία του κρασιού

O Άγιος Χρόνος είναι το πάντρεμα δύο ευγενών ποικιλιών, Syrah και Viognier, όπως τα κρασιά του Cote-Rotie. Η φιλοσοφία αυτού του κρασιού ξεκινάει από τον ίδιο τον αμπελώνα, ο οποίος είναι φυτεμένος με 92% Syrah και 8% Viognier. Έχοντας στο portfolio του Κτήματος το καθημερινό και φιλικό στην τιμή Syrah, το δυναμικό νεοκοσμίτικο σπάνιο Collection, ο οινοποιός Απόστολος Μούντριχας ήθελε να αναμετρηθεί με το υπέρκομψο, εκλεπτυσμένο φινετσάτο στυλ των κρασιών του Βόρειου Ροδανού.

Όταν το 2005 δημιούργησε τον Άγιο Χρόνο εξηγούσε για το όνομα του κρασιού:

«‘Άγιος είναι ο Χρόνος που εξελίσσει ένα εξαιρετικό κρασί σε Μεγάλο, Άγιος ήταν και ο Χρόνος που στο πέρασμά του μας δίδαξε το Κρασί’».

 

Παρακάτω ακολουθούν τα γευσιγνωστικά σχόλια του Decanter για τον Άγιο Χρόνο:

 Ποικιλιακή Σύνθεση

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει τις δικές του γηγενείς ποικιλίες, αλλά το κρασί που συγκέντρωσε την προσοχή των κριτών στο DAWA 2019 ήταν το κρασί στυλ Cote-Rotie Syrah ή Shiraz με μόλις 8% Viognier από το Κτήμα Αβαντίς.

 Γευσιγνωστικές Σημειώσεις του Decanter

Ο Άγιος Χρόνος 2015 από την Εύβοια είναι σχεδόν τεσσάρων ετών και δεν του φαίνεται. Αποτελεί ένα σπουδαίο παιχνίδι τυφλής γευστικής δοκιμής με καλή παρέα φίλων. Το σκούρο μαύρο μωβ χρώμα του, τα πλούσια αρώματά του αποπνέουν γλυκιά γοητεία, με νότες φραγκοστάφυλου και μαύρα κεράσια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό υπήρχαν 3155 συμμετοχές κρασιών από 34 χώρες. Οι διακρίσεις που σημειώθηκαν συνολικά ήταν οι εξής:

20 κρασιά Best in Show  

18 Platinum μετάλλια

74 Χρυσά μετάλλια

618 Ασημένια μετάλλια

1472 Χάλκινα μετάλλια

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία