Την προηγούµενη αµπελουργική περίοδο για τις ερυθρές ποικιλίες οι συνεργαζόµενοι παραγωγοί της Ζοίνος πληρώθηκαν τιµή που προσέγγισε τα 90 λεπτά το κιλό, ενώ για τις λευκές, επειδή εκεί οι τιµές συνδέονται άµεσα µε την ποιότητα του σταφυλιού, κατά µέσο όρο ήταν στα 65 λεπτά το κιλό. «Θα έλεγα ότι τα επίπεδα αυτά είναι η βάση πάνω στην οποία θα προσπαθήσουµε να χτίσουµε, για τη φετινή σεζόν, ό,τι καλύτερο γίνεται για τους αµπελουργούς µας, οι οποίοι δείχνουν εµπιστοσύνη στη Ζοίνος», είπε χαρακτηριστικά στην Agrenda ο Παύλος Σπύρου, ανώτατο διοικητικό στέλεχος της επιχείρησης.
Εκτός από την προµήθεια πρώτης ύλης από ανεξάρτητους παραγωγούς, η Ζοίνος ΑΕ επιδιώκει να ενισχύσει, σταδιακά τις συνεργασίες της τόσο µε οργανωµένες οµάδες παραγωγών, όσο και τον ιδιόκτητο αµπελώνα της. Όσον αφορά δε, στον ιδιόκτητο αµπελώνα της, αυτή τη στιγµή διαθέτει περίπου 100 στρέµµατα, µε παραδοσιακές ποικιλίες της Ζίτσας, όπως η Ντεµπίνα, το Βλάχικο και το Μπεκάρι, ενώ σύντοµα θα προσθέσει και νέες εκτάσεις, πιθανότατα µέσα στο 2020.
Αναφορικά µε τους ρυθµούς ανάπτυξης της οινοποιητικής, ο συνοµιλητής µας εκτιµά ότι «η φετινή χρονιά θα εµφανίσει µια ανάπτυξη πάνω από 20%. Ο στόχος µας είναι να ξεπεράσουµε το 25% και ενδεχοµένως να το επιτύχουµε», σηµειώνει το στέλεχος της Ζοίνος ΑΕ, προσθέτοντας πως έχουν ενισχυθεί αρκετά και οι εξαγωγές µε δυναµικό κοµµάτι την Αµερική και τον Καναδά. «Αυτή τη στιγµή φαίνεται να πηγαίνει πάρα πολύ καλά το βιολογικό, µε την ετικέτα «Επιλογές», και τα δύο κόκκινα κρασιά µας, το βλάχικο αλλά και το Ντεµπίνα Respect. Εξαιρετική πορεία, επίσης, κατά τον κ. Σπύρου, πραγµατοποιεί και το τσίπουρο της Ζοίνος.