BACK TO
TOP
WineTrails

Στέκονται ανταγωνιστικά οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι

Σημαντική αύξηση έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια οι ετικέτες με ελληνικούς αφρώδες οίνους, οι οποία μάλιστα δεν προέρχονται πια μόνο από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά. Έχουν δε βελτιωθεί τόσο πολύ, που στέκονται ανταγωνιστικά έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, σε αρώματα, σε γεύση, ακόμα και σε ευφάνταστες συσκευασίες.

KAR_0133_AFROS_FYSALIDES-DEK_19__98_

23
0

 Την αίσθηση αυτή αποτύπωσε και η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην οποία οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ανάμεσα σε 100 ετικέτες με αφρώδη οίνο από διάφορες χώρες.

Όσον αφορά τις σαμπάνιες, η Αφρός & Φυσαλλίδες 2019 πρωτοτύπησε. Εκτός από αυτές που βρέθηκαν εκεί μέσω των συμμετεχόντων εισαγωγέων, ένα από τα σταντ της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά σε επιλεγμένες ετικέτες μικρών παραγωγών, τα ονόματα των οποίων στη Γαλλία αποτελούν τάση, όπως Ulysse Collin, Domaine Huré και Domaine De Sousa. Ανάμεσά τους και ο κορυφαίος οίκος του Jacques Selosse. Οι σαμπάνιες από μικρά κτήματα (Champagnes de vignerons) είναι αυτή τη στιγμή τάση στη Γαλλία και στην εκδήλωση Αφρός & Φυσαλλίδες οι επισκέπτες είχαν τη σπάνια ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται με προϊόντα που δεν εισάγονται ακόμα στην Ελλάδα. Μιλώντας για τα ελληνικά αφρώδη, αξίζει να σημειωθεί πως αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και δεν προέρχονται πια μόνο από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά. Έχουν δε βελτιωθεί τόσο πολύ, που στέκονται ανταγωνιστικά έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, σε αρώματα, σε γεύση, ακόμα και σε ευφάνταστες συσκευασίες.

Όπως κάθε χρόνο, η εν λόγω εκδήλωση οργανώθηκε λίγο πριν από τις γιορτές Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που είναι η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο, αν και στόχος της ήταν και παραμένει να φέρει τον Έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά όλο το χρόνο. Καθιστώντας τα ακόμα και μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού, σκέτα ή και σε συνδυασμό με φαγητό. Για το σκοπό αυτό, χορηγοί γευστικής απόλαυσης στην Αφρός & Φυσαλλίδες 2019 ήταν τα εστιατόρια του Voulgarakis Group («Ψαράδες» και «Άδολο»), με εκλεπτυσμένες γεύσεις σχεδιασμένες ειδικά για αφρώδεις οίνους και τα φίνα τυριά της εταιρείας Provence από διάφορες χώρες.


Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία