Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Όταν η τέχνη της φωτογραφίας συναντά την τέχνη του κρασιού

Οι άνθρωποι, οι τόποι και η παραγωγή. Όλα όσα σχετίζονται με το κρασί και το αμπελώνα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για φωτογράφους από όλον τον κόσμο που πήραν μέρος στον διαγωνισμό «Errazuriz Wine Photographer of the Year 2020», μίας υποκατηγορίας, αφιερωμένης στο κρασί, του διαγωνισμού «Pink Lady Food Photographer of the Year».

kentriki_photo_Meike-and-Dorte-Nakel

111
0

Ο συγκεκριμένη διοργάνωση ξεκίνησε το 2011 με στόχο να αναδείξει την εξαιρετική απλότητα και τις πολλαπλές πτυχές του κόσμου της γαστρονομίας.

Ποια ήταν όμως οι νικητές του δημοφιλούς διαγωνισμού, ο οποίος έχει τρεις θεματικές κατηγορίες;

Στην κατηγορία «Άνθρωποι» την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γερμανός φωτογράφος David Weimann για το πορτρέτο των οινοποιών «Meike και Dorte Näkel» (κεντρική φωτογραφία) του οινοποιείο Meyer Näkel από τη Γερμανία. Μάλιστα, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα επικράτησε των νικητών στις κατηγορίες «Τόποι» και «Παραγωγή», αποσπώντας το συνολικό βραβείο του διαγωνισμού.

Στην κατηγορία «Τόποι» την πρώτη θέση κατέκτησε ο συγγραφέας οίνου, Tom Hyland, για το χιονισμένο τοπίο στον οινικό προορισμό Langhe στο Piemonte.Ο Γάλλος φωτογράφος Patrick Desgraupes κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Παραγωγή» για την εικόνα ενός εργάτη του Clos St-Patrice στο Châteauneuf du Pape.
Την κατηγορία «Άνθρωποι» συμπλήρωσαν στη δεύτερη θέση ο John Carey από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη φωτογραφία «Michael, the Wine Man in the Pie Room».
Στην τρίτη βρέθηκε η Ιταλίδα Marina Spironetti με την υποβλητική φωτογραφία «Time to meditate», τραβηγμένη στην Vineria της Tenuta San Leonardo στο Trentino.
Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τόποι» κατάλαβε ο Jon Wyand από το Ηνωμένο Βασίλειο, για μια φωτογραφία στην οποία ο ήλιος του απομεσήμερου φώτιζε τους αμπελώνες του Vallée des Vaux στο Côte Chalonnaise.
Την κατηγορία «Τόποι» συμπλήρωσε στην τρίτη θέση η L.M. Archer από τις ΗΠΑ για τη φωτογραφία της «Patrimoine» από τη Villa Calicantus, ένα μικρό και βιοδυναμικό οινοποιείο από το Bardolino στο Veneto.
Τέλος, στην κατηγορία παραγωγή δεύτερος νικητής αναδείχθηκε ο Matt Wilson από τη Χιλή για τη φωτογραφία «Wine Thief Delicacy» των οινοποιών Schalk and Bertho van der Westhuizen από το Alto Estate Winery στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής.
Τέλος, τους νικητές συμπλήρωσε ο Andrew Barrow από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη φωτογραφία «Wine and Cheese».
Πηγή: decanter.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία