Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ξινόμαυρο α λα Beaujolais στα σχέδια της Blink Wines

Ενίσχυση της παρουσίας των οίνων «Έρως και Ψυχή» και λανσάρισµα το Πάσχα ενός cool red προωθεί επίσης ο οινολόγος Αργυρόπουλος

Αναζήτηση νέων αγορών στο εξωτερικό για το αφρώδες Blink. Ενίσχυση της παρουσίας των οίνων της σειράς «Έρως και Ψυχή» και στην Ελλάδα. Παραγωγή ενός νέου «cool red» οίνου από ξινόµαυρο, µε ειδική τεχνική οινοποίησης και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και ενός λευκού από την ίδια ποικιλία. Και στο… βάθος αλλαγή και του εταιρικού ονόµατος, ώστε εννοιολογικά να καλύπτει και τις νέες δραστηριότητες της εταιρείας. Η «ατζέντα» των επόµενων σχεδίων για την «Blink Wines», εταιρεία που έχει συστήσει ο οινολόγος Παύλος Αργυρόπουλος µαζί µε την κόρη του Φανή, είναι πλούσια και εκείνοι ανυπόµονα… υποµονετικοί -µια και έχει προκύψει κι ο παράγοντας κορωνοϊός που προκαλεί αβεβαιότητες- να αρχίσουν να πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Ένα από τα project, που έχει πάρει υψηλό βαθµό προτεραιότητας από την οικογένεια Αργυρόπουλου αφορά την παραγωγή ενός ερυθρού οίνου από ξινόµαυρο, µέσα από µια ιδιαίτερη τεχνική οινοποίησης, που στοχεύει να αναδεικνύει, κυρίως, τα φρουτώδη αρώµατα της ποικιλίας και όχι τόσο το τανικό της χαρακτήρα.

«Είναι ένας ειδικός τρόπος οινοποίησης, που παντρεύει την κλασσική µέθοδο µε µια δική µας παραλλαγή της τεχνικής maceration carbonic, που εφαρµόζεται στα Beaujolais. Τη δοκιµάσαµε πειραµατικά πριν από 3-4 χρόνια και αποφασίσαµε, πλέον, να τη µεταφέρουµε σε µεγαλύτερη κλίµακα, καθώς το κρασί που βγήκε ήταν πολύ φινετσάτο και µε ένταση», ανέφερε στην Agrenda ο Παύλος Αργυρόπουλος. Όπως µας εξήγησε η κόρη του Φανή, «η διαφορά είναι ότι ενώ στο ώριµο ξινόµαυρο, µε την κλασσική µέθοδο, µετά από 1-2 χρόνια του βγαίνει η λιαστή ντοµάτα κι η ελιά, µε αυτή την ειδική τεχνική, αναδεικνύονται τα ώριµα µαύρα και κόκκινα φρούτα». Για το νέο cool red κρασί της εταιρείας έχει χρησιµοποιηθεί ξινόµαυρο Αµυνταίου από τον τρύγο του 2020 κι έχουν παραχθεί µε τη συγκεκριµένη τεχνική οινοποίησης, 5.000 λίτρα, που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε βαρέλια.

Εµπορικά διαθέσιµο, ωστόσο, θα είναι µάλλον το 2021, πιθανώς κοντά στο Πάσχα και αυτό διότι οι συνθήκες που έχουν διαµορφωθεί στην αγορά της εστίασης, εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν ευνοεί τέτοιου είδους εγχειρήµατα για τα φετινά Χριστούγεννα, όπως ήταν το αρχικό πλάνο.

Σε προχωρηµένο στάδιο βρίσκεται κι  ένα δεύτερο project της Blink Wines, το οποίο σχετίζεται µε την παραγωγή ενός λευκού κρασιού και πάλι από ποικιλία ξινόµαυρο.

«Το να πάρεις λευκό κρασί από κόκκινη ποικιλία είναι εύκολο, εφόσον χρησιµοποιήσεις άγουρο σταφύλι. Έτσι, όµως, δεν θα έχει βαθµούς και θα είναι πολύ ξινό. Τεχνικά η πρόκληση είναι να πάρεις από το ώριµο ξινόµαυρο, λευκό γλεύκος. Αυτό µπορείς να το πετύχεις αν πάρεις µικρές ποσότητες σταφυλιού και δουλέψεις πολύ γρήγορα µε κάποιες τεχνικές µε CO2 και σε χαµηλή θερµοκρασία για να φρενάρει την εκχύλιση», µας εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί πότε θα κυκλοφορήσει το νέο προϊόν.

Όσον αφορά τις τρεις υφιστάµενες ετικέτες της Blink Wines, από τη σειρά «Έρως και Ψυχή», που περιλαµβάνει ένα λευκό από Sauvignon, ένα ερυθρό χαρµάνι από Ξινόµαυρο και Syrah και ένα ροζέ χαρµάνι µε Ξινόµαυρο και Μαλαγουζιά, η στόχευση της οικογένειας είναι να τονώσει την παρουσία τους και στην εγχώρια αγορά.

Σε ΗΠΑ, Γερμανία το Έρως και Ψυχή και σε πεντάστερα

«Η σειρά Έρως και Ψυχή κυκλοφορεί ήδη στις αγορές των ΗΠΑ και της Γερµανίας, µε σηµαντική µάλιστα ζήτηση και ανεβαίνει και ως ιδιαίτερο κρασί για all inclusive πεντάστερα στην Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 2020, η στρατηγική µας είναι να τονωθούν ακόµη περισσότερο οι πωλήσεις της στην ελληνική αγορά», εξηγεί η Φανή Αργυροπούλου.

Ανάλογες προσδοκίες για αύξηση πωλήσεων, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, υπάρχουν και για το αφρώδες κρασί της εταιρείας, το Blink, το οποίο παράγεται από το Μοσχάτο Αλεξανδρείας από βιολογικούς αµπελώνες της Λήµνου. Η οινοποίηση των κρασιών γίνεται σε ένα οινοποιείο στο Ξινό Νερό Φλώρινας, όπου σε ετήσια βάση παράγονται 80.000 φιάλες. Μάλιστα η οικογένεια αποφάσισε µέχρι τέλος του έτους θα αλλάξει το όνοµα της εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...