Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Παράταση θητείας διοικήσεων Συνεταιρισμών λόγω πανδημίας ζητά η ΚΕΟΣΟΕ

Με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Λιβανό και με το δεδομένο ότι ήδη οι τράπεζες ενημερώνουν τους συνεταιρισμούς για την λήξη της θητείας των οργάνων διοίκησής τους την 30η Απριλίου 2021, η ΚΕΟΣΟΕ ζητά νέα παράταση της θητείας τους λόγω των συνεχιζόμενων απαγορεύσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Στο σκεπτικό της η ΚΕΟΣΟΕ αναφέρει προς τον υπουργό:

Όπως γνωρίζετε διαδοχικές είναι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, βάσει των οποίων επεκτείνονται χρονικά τα περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με την προληπτική αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Μεταξύ των μέτρων που ισχύουν περιλαμβάνεται η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων, για την αποφυγή του συγχρωτισμού που αυξάνει τις πιθανότητες επιμόλυνσης από την covid-19.

Σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν. 4737/2020 (ΦΕΚ 204Α/22-10-2020) η θητεία των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των συνεταιρισμών λήγει στις 30 Απριλίου 2021.

Πολλοί συνεταιρισμοί, μεταξύ των οποίων και η ΚΕΟΣΟΕ οφείλουν να ορίσουν την διεξαγωγή αρχαιρεσιών εντός των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2021, προκειμένου να είναι συνεπείς με τις διατάξεις του ν. 4737/2020. Μέχρι σήμερα η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προσκρούει στα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας covid-19 και είναι αμφίβολο, εάν το μέτρο που αφορά την απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι εννέα άτομα, θα αρθεί εντός του Μαρτίου ή του Απριλίου 2021.

Επισημαίνουμε επίσης ότι όλα τα τραπεζικά ιδρύματα αποστέλλουν ήδη ειδοποιήσεις στους συνεταιρισμούς για τη λήξη της θητείας των οργάνων Διοίκησης και Εποπτείας έως 30-4-2021, ημερομηνία μετά την οποία θα προβούν σε «πάγωμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών, εάν δεν αποστείλουν τα νομιμοποιητικά στοιχεία των νέων Διοικήσεων που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες.

Για τους παραπάνω λόγους κύριε υπουργέ, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να χορηγηθεί νέα παράταση, που αφορά τη λήξη της θητείας των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των συνεταιρισμών, διαφορετικά θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στις τραπεζικές τους συναλλαγές με δυσμενέστατες συνέπειες για τη λειτουργία τους.

Για τους ίδιους λόγους ( απαγόρευσης συναθροίσεων ), θεωρούμε ότι πρέπει να χορηγηθεί παράταση διενέργειας των Γενικών Συνελεύσεων οι οποίες σύμφωνα με το ίδιο άρθρο (47 ν.4737/2020) προβλέπεται να διενεργηθούν έως 30 Απριλίου 2021.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.