Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα διάσημο ουίσκι Yamazaki της Suntory επωφελείται από τα βαρέλια του Château Lagrange

Ο ιαπωνικός γίγαντας ποτών Suntory Holdings Limited χρησιμοποιεί κορυφαία βαρέλια από το οινοποιείο του Μπορντό Château Lagrange για να βελτιώσει τα ουίσκι του ομίλου.

του Ζήση Πανάγου

«Τα γαλλικά δρύινα βαρέλια μας χρησιμοποιούνται για το ουίσκι Yamazaki της Suntory», δήλωσε στο drink business ο Matthieu Bordes, οινοποιός στο Château Lagrange.

Το Yamazaki, το οποίο είναι το κορυφαίο single malt ουίσκι της Suntory, παρασκευάζεται στο παλαιότερο αποστακτήριο βύνης της Ιαπωνίας και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις πολυεπίπεδες γεύσεις φρούτων του.

Το 1983, η Suntory απέκτησε τα δικαιώματα διαχείρισης στο Château Lagrange, ένα οινοποιείο 3ème Cru Classé, και έγινε η πρώτη μη δυτική εταιρεία που λειτουργεί ένα Bordeaux Grand Cru Château. Απέφερε 30 εκατομμύρια ευρώ στο οινοποιείο στα δύο πρώτα χρόνια ιδιοκτησίας της Suntory και κατάφερε να φέρει τη φήμη του Lagrange σε νέα ύψη.

Σύμφωνα με τον Bordes η σχέση ήταν αμοιβαία επωφελής με την Ιαπωνία να αντιπροσωπεύει τώρα το 15% των πωλήσεων του Château (έναντι 5% για την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο). Ανέφερε επίσης ότι η Lagrange έχει μάθει πολλά από τη Suntory, καθώς αντιπροσωπεύει μια από τις παλαιότερες εταιρείες διανομής ποτών στην Ιαπωνία.

«Μέχρι πρόσφατα είχαμε έναν Ιάπωνα σεφ στο Château, ο οποίος μας δίδαξε ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να συνδυαστεί με τα ψάρια εξίσου καλά με το λευκό κρασί, κάτι που άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα», είπε. «Το Monkfish ιδιαίτερα ταιριάζει πολύ με το κόκκινο κρασί».

Ωστόσο, από ορισμένες απόψεις η Suntory είναι πολύ περισσότερο παραδοσιακή, όπως  για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το είδος των ποικιλιών που επιτρέπεται να φυτεύει το Château Lagrange.

«Αυτή τη στιγμή οι Ιάπωνες δεν θέλουν να φυτέψουν ξένες ποικιλίες. Θέλουν να ακολουθούν τους κανόνες και να επιμείνουν στις παραδοσιακές ποικιλίες Saint-Émilion», είπε ο Bordes, σχολιάζοντας την ταχύτητα με την οποία ορισμένες ασιατικές χώρες φυτεύουν αμπελώνες. «Στην Κίνα, για παράδειγμα, φυτεύουν 40.000 εκτάρια το χρόνο. Αυτό είναι το ένα τρίτο του Μπορντό κάθε χρόνο!» είπε και συνέχισε «Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω εντυπωσιαστεί τόσο από την ποιότητα των κρασιών από εκεί.».

Ο οινοποιός αποκάλυψε περαιτέρω ότι οι Ιάπωνες «αγοράζουν πολύ από το λευκό κρασί μας – σχεδόν το 75% – καθώς ταιριάζει τόσο καλά με την κουζίνα τους» και σημείωσε ότι το λευκό Μπορντό, σε σύγκριση με το λευκό Βουργουνδία, έτεινε να είναι λιγότερο δημοφιλές στις εξαγωγικές αγορές. καθιστώντας την Ιαπωνία την εξαίρεση στον κανόνα.

Και φυσικά υπάρχει η σημαντική οικονομική υποστήριξη που συνεχίζει να παρέχει η Suntory. «Κάθε δύο χρόνια επενδύονται επιπλέον 1,5 έως 2 εκατομμύρια ευρώ στο Château», είπε ο Bordes.

Να σημειωθεί ότι η Suntory είναι ιδιοκτήτρια δύο άλλων γαλλικών châteaux: Του Château Beychevelle και Château Beaumont.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...