Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλύτερος έλληνας Οινοχόος για το 2023 ο Άρης Σκλαβενίτης, στόχος και η διεθνής διάκριση

Ο Άρης Σκλαβενίτης, συνιδιοκτήτης και sommelier του wine bar Oinoscent, αναδείχθηκε καλύτερος Οινοχόος για το 2023, και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier, μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας, που θα διεξαχθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

του Ζήση Πανάγου

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Τον καλύτερο Οινοχόο για το 2023 ανέδειξε ο διαγωνισμός που οργανώθηκε στις 30 Ιανουαρίου από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και , μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining. Εννέα συνολικά διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν με στόχο την πρώτη θέση. Να σημειωθεί ότι ο Άρης Σκλαβενίτης, έχει αναδειχθεί νικητής του διαγωνισμού και το 2016 και το 2019.

Να σημειωθεί ότι την φερεγγυότητα και το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού εξασφαλίσε η  πολυετής εμπειρία της Τεχνικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, τα μέλη της οποίας έχουν συμμετάσχει και πραγματοποιήσει αντίστοιχες διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς στον κλάδο της οινοχοΐας και του κρασιού ευρύτερα.  Η Τεχνική Επιτροπή απαρτίζονταν από τον κ. Νικόλα Γιαννόπουλο Dip WSET, υπεύθυνο της Επιτροπής Διαγωνισμών της Π.Εν.Ο, τον κ. Νίκο Λουκάκη, συνιδιοκτήτη του ΝΟΑH, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, τον κ. Ευστάθιο Τσώκο, Sommelier – Consultant,  τον κ. Άγγελο Αντωνίου, Sommelier – Consultant και τον κ. Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων διεξάγεται στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία είναι ο Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης. Ο διαγωνισμός οργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας εμβληματικών χορηγών οι οποίοι βοηθούν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού αλλά και συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση των καλύτερων, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών τους πάνω σε θέματα που αφορούν στο αντικείμενο της δουλειάς τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...