BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Έπιασαν τα 5,80 οι τιμές στα ντόπια αρνιά, χαμηλή πτήση στο χοιρινό κρέας

Θεαματική είναι η άνοδος που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η τιμή παραγωγού για τα ντόπια αρνιά και κατσίκια, καθώς είναι φανερή η έντονη ζήτηση που υπάρχει, κυρίως από το εξαγωγικό εμπόριο κρεάτων.

arnaki-frikase-2_2

Γιάννης Πανάγος

42
0

Στη διάρκεια της εβδομάδας η τιμή που πληρώνουν οι χασάπηδες στο σφαγείο για τα αρνάκια γάλακτος αναρριχήθηκε μέχρι τα 5,80 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσικίσιο κρέας έπιασε και τα 6,50 ευρώ το κιλό.

Οι πληροφορίες θέλουν τις προετοιμασίες για την χριστουγεννιάτικη αγορά να συνοδεύονται από αυξημένη ζήτηση για τα ντόπια κρέατα αμνοεριφίων, ενώ την ίδια στιγμή η προσφορά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ειδικά στα κατσίκια, η διαθέσιμη παραγωγή δείχνει να μην καλύπτει για τις ανάγκες της αγοράς, κάτι που φέρνει σε πλεονεκτική θέση τους παραγωγούς της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Αντίθετα, χαμηλή πτήση συνεχίζουν να ακολουθούν αυτές τις μέρες οι τιμές στο χοιρινό κρέας που μετά βίας πιάνει τα 2,60 ευρώ το κιλό (στο σφαγείο) όταν είναι γνωστό ότι στη διάρκεια της χρονιάς και ειδικά το πρώτο εξάμηνο οι χοιροτρόφοι πουλούσαν μέχρι και 3,5 ευρώ το κιλό.

 

  

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος