BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Έως 10 Φεβρουαρίου αιτήσεις για στήριξη νομάδων μελισσοκόμων της Πιερίας

Ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών, για την εκμετάλλευση συγκεκριμένης ανθοφορίας, από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον και σε απόσταση τουλάχιστον 50 χλμ., η δαπάνη για προμήθεια καινούργιων κυψελών μέχρι και 10% επί των κατεχόμενων καθώς και η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κινητών βάσεων μέχρι και 20% επί των κατεχόμενων.

unnamed__4__7

207
0

Για δύο δράσεις (3.1 και 3.2.) υπέρ των μελισσοκόμων της Πιερίας ενημερώνει η τοπική ΔΑΟΚ, με στόχο την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας.

1) Για τη δράση 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων».

Ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών μέχρι και 10% επί των κατεχόμενων καθώς και η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κινητών βάσεων μέχρι και 20% επί των κατεχόμενων. Τα παραστατικά αγοράς πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2021 έως και την 20η Μαΐου 2022.

Οι δικαιούχοι πρέπει να τηρούν τα παρακάτω βασικά κριτήρια:

α) να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 μελισσοσμηνών.

β) να έχουν καταθέσει δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2021.

Οι αιτήσεις κατατίθενται έως και 10 Φεβρουαρίου 2022.

2) Για τη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών, για την εκμετάλλευση συγκεκριμένης ανθοφορίας, από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον και σε απόσταση τουλάχιστον 50 χλμ., κατά το χρονικό διάστημα από την 11η Φεβρουαρίου 2022 έως και την 20η Ιουνίου 2022.

Οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τα παρακάτω βασικά κριτήρια :

α) να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.

β) να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της οικογενειακής παραγωγής τους να είναι 5.000 €

γ) να έχουν καταθέσει δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2021.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από 1 Ιανουαρίου 2022 έως και 10 Φεβρουαρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας, στο κτήριο  της πρώην Νομαρχίας, Ισόγειο, Γραφείο (5), τηλέφωνο 2351351256.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος