BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Επιπλέον ενίσχυση 150 εκατ. στους κτηνοτρόφους ζητάει ο ΣΕΚ

Στην κατηγορία της «Κοροϊδίας» εντάσσεται η ενίσχυση με 2% επί του τζίρου 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ζητώντας ουσιαστική στήριξη στον πολυχτυπημένο κλάδο της κτηνοτροφίας με τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

cache_1500x3000_Analog_medium_1322312_51621_28102021

314
0

Παράλληλα, ο ΣΕΚ επιμένει στις θέσεις του όπως η ανάγκη ενίσχυσης με 200 ευρώ ανά αγελάδα γαλακτοπαραγωγής και αγελάδα παραγωγής κρέατος και η πίστωση 20 ευρώ ανά προβατίνα και γίδα, που οι εκμεταλλεύσεις τους παρέδωσαν το 2021, 5000 κιλά γάλα σε εγκεκριμένα τυροκομεία, 2.500 κιλά για τα νησιά και για όσες δεν παρέδωσαν σαν γάλα, αλλά παρέδωσαν επαρκή αριθμό αρνο-κάτσικων για σφαγή.

Για την χοιροτροφία, που πέραν του κόστους παραγωγής έχει υποστεί μεγάλη πίεση και στην αγορά όπως τονίζει ο ΣΕΚ, να δοθούν επί πλέον των 12 εκατ. που ήδη έχουν δοθεί:

  • 5 εκατ. ευρώ σε όσους χοιροτρόφους έμειναν χωρίς ενίσχυση
  • 70 ευρώ ανά χοιρομητέρα

Παράλληλα ζητείται η άμεση πληρωμή των απλήρωτων περίπου 15.000 παραγωγών που δεν πήραν το 2%, σημαντική ενίσχυση της κτηνοτροφίας μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης, η οποία είναι ένα από τα κλειδιά της διατήρησης της βιωσιμότητας και της αναπαραγωγικής δραστηριότητας τόσο στην αγελαδοτροφία όσο και στην αιγοπροβατοτροφία.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΕΚ εντοπίζει προβλήματα βιωσιμότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας, επισημαίνοντας το υψηλό κόστος ζωοτροφών, ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, ανταλλακτικών, θέματα που συνεχίζουν να δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΚ διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος