Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Αναγκαία η προσέλκυση νέων επιχειρηματιών για την ανάπτυξη της ελληνικής προβατοτροφίας

Στο Δήμο Χαλκηδόνας βρέθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργαντάς, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να ενημερωθεί από κοντά για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, επισκεπτόμενος παράλληλα και το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ.

MrGeorgantasVisit1

97
0

Τόσο από πλευράς ΜΕΒΓΑΛ όσο και από την πλευρά του υπουργείου συμφωνήθηκε ότι η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, σε επίπεδο ζωικού κεφαλαίου και επίπεδο υποδομών, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και του εθνικού εισοδήματος.  Ιδιαίτερα στον κλάδο της προβατοτροφίας τονίσθηκε ότι θα είναι καθοριστική η προσέλκυση νέων επιχειρηματιών αλλά και η αξιοποίηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων και της λειτουργικότητας των μονάδων.

Επίσης οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα των κρατικών ελέγχων μέσω των φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ), οι οποίοι πρέπει να ενταθούν για τη διαφύλαξη της υγιούς ανταγωνιστικότητας και σωστής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αναλύθηκε ήταν η στήριξη του εθνικού μας προϊόντος, της Φέτας ΠΟΠ, καθώς είναι ένα βασικό εξαγώγιμο προϊόν που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Εξίσου σημαντική είναι και η προφύλαξη του Ελληνικού Στραγγιστού Γιαουρτιού (Greek Yogurt), το οποίο κινδυνεύει από τις απομιμήσεις που εκμεταλλεύονται τη φήμη και την ποιότητά του.

Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζάκος τόνισε ότι η καλή συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των κρατικών υπηρεσιών και φορέων  λειτουργεί αθροιστικά, ενισχύει την εθνική οικονομία και προάγει την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ διαθέσιμη εδώ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία