BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Υψηλά στην γερμανική ατζέντα η ενίσχυση της ευζωίας κτηνοτροφικών ζώων στην ΕΕ

Η Γερμανία πήρε την απόφαση να περιορίσει περαιτέρω τη μεταφορά ζώντων ζώων σε χώρες εκτός της ΕΕ, αν και χωρίς περαιτέρω ρύθμιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

istockphoto-931566626-170667a

199
0

Νωρίτερα φέτος αποσύρθηκαν τα γερμανικά κτηνιατρικά πιστοποιητικά για βοοειδή, πρόβατα και αίγες που σφάζονται και παχαίνουν στη Γερμανία για λογαριασμό κρατών εκτός ΕΕ. Πριν λίγες μέρες, ο πράσινος υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir ανακοίνωσε ότι η χώρα θα κάνει το ίδιο για τις γέννες από τα μέσα του 2023.

«Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα ζώα να υποφέρουν ή να πεθαίνουν με αγωνία σε μακρινά ταξίδια», ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, επειδή τα πιστοποιητικά δεν εκδίδονται μόνο από τις κυβερνήσεις και μπορούν επίσης να συμφωνηθούν μεταξύ των εξαγωγέων και της χώρας προορισμού ή του εμπορικού εταίρου, η απαγόρευση της Γερμανίας δεν θα θέσει πλήρες τέλος στις εξαγωγές από τρίτες χώρες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γερμανός υπουργός ελπίζει ότι η κίνησή του θα πιέσει και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Κανένα ζώο δεν βοηθιέται αν οι εθνικές απαγορεύσεις παρακάμπτονται με το να μεταφέρονται πρώτα τα ζώα σε άλλο κράτος μέλος για να εξαχθούν από εκεί σε τρίτες χώρες», δήλωσε ο Özdemir, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν οφείλει να δράσει γρήγορα.

Το γερμανικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του εξηγεί ότι η απαγόρευση των μακρών μεταφορών για σφαγή είναι αδύνατη για μια εθνική κυβέρνηση βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου της ΕΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος