BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Επιστολή ΕΔΟΚ προς Κομισιόν, να ισχύσει το αυστηρό πλαίσιο για τα ζώα και στις εισαγωγές από την Λατινική Αμερική

Η ΕΔΟΚ μετά από ομοφωνία όλων των εταίρων του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διεπαγγελματικών Κρέατος (SELMA) συνυπογράφει ανοικτή επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΕ κ.Ursula von der Leyen.

1_230

115
0

Θέμα της επιστολής είναι η έκκληση-απαίτηση των Ευρωπαίων κτηνοτρόφων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στη συμφωνία του Παρισιού και στις δεσμεύσεις για την καλή μεταχείριση των ζώων στη συμφωνία ΕΕ-Mercosur.

Στην ανοικτή επιστολή αναφέρεται ότι «η στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιάτο (Farm-to-Fork) και η Πράσινη Συμφωνία έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό πλαίσιο, για τη διασφάλιση υψηλών προτύπων ασφάλειας, βιωσιμότητας και ποιότητας για όλα τα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι οργανώσεις μας όχι μόνο αγκάλιασαν αυτές τις εξελίξεις, αλλά και ηγήθηκαν στο δρόμο προς τη βιώσιμη παραγωγή, όχι μόνον οικονομικά, αλλά και κοινωνικά και περιβαλλοντικά».

Στη συνέχεια με έμφαση τονίζεται ότι «Τώρα είναι η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να πραγματώσει τη Συμφωνία του Παρισιού και να δείξει ηγετικό ρόλο στην εμπορική της πολιτική. Οι εμπορικοί μας εταίροι πρέπει να ενεργούν με υπευθυνότητα και πειστικά να εισάγουν όταν πρέπει σχετικές αλλαγές, για την προστασία της υγείας των καταναλωτών, την καλή διαβίωση των ζώων και του πλανήτη μας συνολικά.

Όχι μόνο οι ευρωπαίοι αγρότες το αξίζουν, αλλά και οι ευρωπαίοι καταναλωτές και πολίτες».

Έτσι με ομοφωνία από όλα τα μέλη της SELMA απαιτείται ο απόλυτος σεβασμός των υγειονομικών και περιβαλλοντικών θεμάτων της ΕΕ και των πρότυπων καλής διαβίωσης των ζώων και από τους εξαγωγείς γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από τρίτες χώρες. Θα πρέπει να υιοθετηθούν αντίστοιχες φωτογραφικές διατάξεις (βλ. Παράρτημα παρακάτω) που είναι απαραίτητες στη συμφωνία ΕΕ-MERCOSUR, εάν πραγματικά η ΕΕ ενδιαφέρεται σοβαρά για τη βιώσιμη παραγωγή, την προστασία των καταναλωτών και τον αγώνα ενάντια στην αποψίλωση των δασών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος