BACK TO
TOP
Πληρωμές

Απλοποίηση eco-schemes και εξηγήσεις από ΥπΑΑΤ ζητά ο Χαρακόπουλος

«Με ίδιο κονδύλι, που πήγαν τα λεφτά;». Σε αυτή την απλή ερώτηση θα μπορούσε να αποτυπωθεί όλο το νόημα της τοποθέτησης του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, αναφορικά με τις πληρωμές των αγροτών και τα χρήματα της ΚΑΠ. Ο ίδιος ζητάει επίσης απλοποιήσεις στα οικολογικά σχήματα καθώς και εξηγήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ποιότητα των τελευταίων πληρωμών.

Μαξιμος_Χαρακοπουλος_2

923
10

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, δεχόμενος σωρεία τηλεφωνημάτων από διαμαρτυρόμενους αγρότες σχετικά με τις πληρωμές των ενισχύσεων που έγιναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα «οικολογικά σχήματα» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες πληρωμές για τα «οικολογικά σχήματα» έχουν εγείρει διαμαρτυρίες στις τάξεις των αγροτών διότι σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά που έλαβαν ήταν κατώτερα των προσδοκιών τους. Τα «οικολογικά σχήματα», που κατ’ ουσίαν αντικατέστησαν το «πρασίνισμα» της προηγούμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), με στόχο αποτελεσματικότερες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, στην πράξη αποδείχτηκαν πολύπλοκα, επέφεραν διοικητικό άχθος και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να βοηθούν στην απρόσκοπτη απόδοση των ενισχύσεων προς τους αγρότες.

Η χώρα, χάρις στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διατήρησε τους ευρωπαϊκούς πόρους των αγροτικών κονδυλίων, όταν άλλες χώρες είχαν περικοπές στην νέα ΚΑΠ. Καθώς, ενώ οι πόροι παραμένουν ίδιοι, ωστόσο, οι πληρωμές ήταν κατώτερες των αναμενόμενων για πολλούς αγρότες, θεωρώ ότι άμεσα θα πρέπει να υπάρξουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διορθωτικές κινήσεις, και επιπλέον να δρομολογηθούν τάχιστα απλοποιήσεις στα οικολογικά σχήματα.

Τέλος, οι αγρότες δικαιούνται την πλήρη αλήθεια: Θα λαμβάνουν το ίδιο ύψος άμεσων ενισχύσεων και την νέα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ, όπως την προηγούμενη; Αν όχι γιατί; Που κατευθύνθηκαν οι σχετικοί πόροι; Υπήρξαν ολιγωρίες που οδήγησαν σε αυτή την δυσάρεστη πραγματικότητα; Και κυρίως, μπορεί και πώς να υπάρξει ουσιαστική διόρθωση στις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων του χρόνου, ώστε οι αγρότες να μην έχουν απώλεια εισοδήματος σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ;».

Σχόλια (10)
Προσθήκη σχολίου

08-05-2024 21:41Χρεωμένος από ΝΔ

Eco schemes για να μοιράζεται τα λεφτά αυτός που δουλεύει 365 μέρες το χρόνο και να τους ταιζει τσάμπα.ειστε επικίνδυνοι παραιτηθείτε μόνοι σας.εσεις στο agronews γραφτε σωστά τις τιμές των eco schemes γιατί αν παίρναμε 250/HA ίσως καταφέρναμε να ταισουμε τα ζωντανά

Απάντηση

08-05-2024 20:48pitsikamortis

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ECO SCHEMES ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΔΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Απάντηση

08-05-2024 20:48pitsikamortis

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ECO SCHEMES ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΔΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Απάντηση

08-05-2024 17:53ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΕ

Ρε ζώον χαρακοπουλε γαμω τη μάνα σου την πουτανα εσύ στην κυβέρνηση δεν είσαι που πουλάς και δάκρυα τώρα για τους αγρότες.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)

08-05-2024 12:41Αγανακτισμένος

Πλέων πρέπει να είμαστε χαζοί που εσύ ο συγκεκριμένος βουλευτής μας δουλεύεις Έχουμε τις δασώσεις που όλο κάνεις πώς ενδιαφέρεσαι και τώρα με τα οικοσυστήματα που τάχα μου πάλι ενδιαφέρεσαι ενώ ξέρεις τι συμβαίνει αλλά θα έρθει η στιγμή που θα σε φτύνουν και σένα και την κυβέρνηση σου για τις μαλακίες που κάνετε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα