Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

trapeza-peiraios_5

Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη δέσμευσή της να στηρίζει τους νέους της χώρας, υλοποιεί τον 6ο κύκλο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, το οποίο ενισχύεται με νέες εκπαιδεύσεις σε τομείς αιχμής.

metsobo_2

Οι υψηλές τιμές που εισηγούνται οι εκτιμητές ακινήτων για αρκετές περιοχές της χώρας οδηγεί το οικονομικό επιτελείο σε δεύτερες σκέψεις και συγκεκριμένα στην μετάθεση εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών το 2022.

Flickr_-_boellstiftung_-_Forum_1__2_

Στοιχεία που συνδέουν περιπτώσεις απάτης, διαφθοράς και ανάδειξης κακόβουλων επιχειρηματικών συμφερόντων με κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΚΑΠ εξέδωσε πρόσφατα η ομάδα των Πρασίνων βουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου.

Pagkritia-trapeza

Η Παγκρήτια Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» για τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Screenshot_2020-10-29-Η-προετοιμασια-των-χωραφιων-για-τη-σπορα-σιτου

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων στο Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων - Elevate Greece είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου "Innovative Greeks" που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

photo_young_farmer_4

Πιστώνονται σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, 162,6 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής 6 και ιδιοκτητών ακινήτων για το 50% των μισθωμάτων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

enoikia-koronoios-1

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, "myProperty", μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους στις ΔΟΥ.

TAXES

Απαλλάσσονται πλήρως από τον φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, επιδόματα, εισοδηματικές ενισχύσεις, αποζημιώσεις ενοικίων, καθώς και όλες οι επιστρεπτέες προκαταβολές που χορηγήθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εργαζομένους και ελευθέρους επαγγελματίες και υπερβαίνουν τα 12 δισ. ευρώ.

oikono_2

Διευκρινίσεις σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο, παρείχαν με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Piraeus-Bank_24

Η Τράπεζα Πειραιώς συγκαταλέγεται μεταξύ των 280 κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο, και των 129 εταιρειών από την Ευρώπη, που έχουν διακριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία “Leadership A” από το διεθνή Οργανισμό CDP (Carbon Disclosure Project), με βάση τον τρόπο που διαχειρίζονται τις επιπτώσεις που έχουν οι δραστηριότητές τους στο περιβάλλον.

agrotis-forologia-odigos-696x392

Στα όριά της κοντεύει να φτάσει η επιστρεπτέα προκαταβολή. Συνολικά 721.396 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν και πάλι αιτήσεις για την τελευταία Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

x7ndUTCFM35Z0g6daVOQ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες την έγκριση της παροχής τεχνικής βοήθειας στα κράτη-μέλη με κοινοτική χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση εντός του 2021 δέσμης 226 διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ 19 αφορούν την Ελλάδα.

megalou_5

Ο Όμιλος Πειραιώς ανακοίνωσε ότι προχωρά η υλοποίηση της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων που φέρει την επωνυμία “Vega”, η οποία περιλαμβάνει κυρίως δάνεια σε οριστική καθυστέρηση με εξασφαλίσεις επί οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων (εφεξής “Vega” ή η ‘’Συναλλαγή’’). Το χαρτοφυλάκιο Vega αποτελείται από τρία οχήματα ειδικού σκοπού, με τις ονομασίες Vega I NPL Finance DAC, Vega II NPL Finance DAC & Vega III NPL Finance DAC, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας περίπου €4,9 δισ.

polikatoikies-1_2

Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να αποφύγουν νέες επιβαρύνσεις - Αφορολόγητες οι γονικές παροχές χρημάτων έως 150.000 ευρώ για την απόκτηση πρώτης κατοικίας ή την εξόφληση δόσεων στεγαστικών δανείων.

trapeza-ellados2

Mέρισμα 633,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει φέτος στο Ελληνικό Δημόσιο η Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, τα κέρδη της Τράπεζας στη χρήση 2020 ανήλθαν σε 661,7 εκατ. ευρώ, έναντι 842,3 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, μειωμένα κατά 180,6 εκατ. ευρώ. Επίσης αποφασίστηκε το έκτακτο αποθεματικό να αυξηθεί κατά 300 εκατ.ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία