Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

3_sel_10

Για τους επικριτές του, ο γιγαντόσωµος τεχνοκράτης από το Κιλκένι, Φιλ Χόγκαν αποτελεί έναν λοµπίστα που αβαντάρει τα προϊόντα των Βόρειων χωρών, θέλει να γατζωθεί στα ευρωπαϊκά έδρανα και φέρει ακέραια την ευθύνη για τις περικοπές στην ΚΑΠ.

german

Το ινστιτούτο Ifo μειώνει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος, το 2019 και το 2020, προειδοποιώντας ότι το πλήγμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα διαρκέσει μέχρι του χρόνου.

tsipras-mitsotakis908707

Κλίμα πόλωσης, σφοδρές αντιπαραθέσεις, ακραίοι χαρακτηρισμοί, «προδότες» και οριακές πλειοψηφίες. Λείπουν οι καταγγελίες περί «αργυρώνητων». Ακόμα και έτσι όμως ο Δεκέμβριος του 2018 αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα με τον Δεκέμβριο του 2014.

european_central_bank

1,3 εκατ. ευρώ ανά λεπτό. Αυτό είναι το ποσό, που δαπανά η ΕΚΤ από τον Μάρτιο του 2015 μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) για την αγορά κυρίως κρατικών ομολόγων, αλλά και εταιρικού χρέους, καλυμμένων ομολογιών και εξασφαλισμένων με ενεργητικό χρεογράφων.

car_mei

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξασφαλίσει από τη Σύνοδο Κορυφής εγγυήσεις που θα κάνουν τη συμφωνία με την ΕΕ πιο "θελκτική" για τους Βρετανούς βουλευτές, μία ημέρα μετά την εξασφάλισή της πολιτικής της "επιβίωσης" ως ηγέτιδος του Συντηρητικού Κόμματος.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ετήσιου επανελέγχου του διεθνώς αναγνωρισμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ΕΝ ISO 9001, πιστοποιήθηκε εκ νέου για το σύνολο των  υπηρεσιών που αφορούν: 

Peiraiws_2_

Με ένα νέο παιδικό αποταμιευτικό λογαριασμό, τον “yellowkid” η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει μια σύγχρονη λύση συστηματικής αποταμίευσης για όσους επιθυμούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την κάλυψη των αναγκών και την πραγματοποίηση κάθε ευχής των παιδιών τους.

fed_tramp

Νέα κριτική στην πολιτική της Fed άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επιχείρησε ένα άνοιγμα προς την Κίνα, μετά και την απόφαση της τελευταίας να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων στο 15%.

english-pound

Μπορεί η πρόταση μομφής κατά της Μέι να προκαλεί νευρικότητα στην αγορά μετοχών και να οδηγεί στα ύψη τα cds, αλλά οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης πυροδοτούν κλίμα ευφορίας στην αγορά συναλλάγματος, δίνοντας ώθηση στη στερλίνα.

may_2

Θα δώσω τη μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης με όλες μου τις δυνάμεις, δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι, εν όψει της εσωκομματικής πρότασης μομφής την οποία δέχθηκε και η οποία πιθανόν να της κοστίσει την ηγεσία.

TRUMBNEW

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, μπήκαν στη βραχεία λίστα των διεκδικητών του τίτλου «ο Άνθρωπος της Χρονιάς» του περιοδικού Time, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του περιοδικού.

peiraiws_6

Στη διάθεση μιας νέας πρωτοποριακής στην Ελληνική αγορά υπηρεσίας για την αποταμίευση προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Με την νέα υπηρεσία “Pay & Save” ο πελάτης αποταμιεύει εύκολα κάνοντας τις καθημερινές του αγορές με τη χρεωστική του κάρτα.

mac

Αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ τον μήνα, φοροελαφρύνσεις για τους χαμηλοσυνταξιούχους, «πάγωμα» της αύξησης της κοινωνικής εισφοράς για τους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 2.000 ευρώ.

mei_merkel

Την στήριξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel θα αναζητήσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία για το Brexit, ώστε να αποφευχθεί η άτακτη έξοδος.

jp_morgan_foto

Αισιόδοξη για την πορεία των μετοχικών αγορών το 2019 εμφανίζεται η JP Morgan σε ανάλυσή της. Στη σκιά των πρόσφατων πιέσεων στις αγορές, υποστηρίζει ότι κινούνται ως η επέκταση της οικονομίας να κατεβάζει βίαια ταχύτητα και ο κύκλος της FED να ολοκληρώνεται, κάτι που δεν αποτελεί εκτίμηση των οικονομολόγων της.

Συνεργασία Πειραιώς με Αγγλικό Νομισματοκοπείο

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί, ενισχύει το έργο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσω της πραγματοποίησης του Βιωματικού Εργαστηρίου Ιζαντόρα Ντάκ που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία