Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

c0751700-1d5f-4a06-83c4-af4464c7fd29_hoyerrr

Στις επενδυτικές ευκαιρίες για την ελληνική Οικονομία εν μέσω της απειλής της Κλιματικής Αλλαγής και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων παραγωγής ενέργειας αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες της σχετικής συζήτησης κατά τις εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στο Ζάππειο, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

xatzipetrou

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank) ανακοινώνει ότι -σε συνεργασία με 10 εμπορικές τράπεζες και με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκινά από την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μαΐου, την διαδικασία υποδοχής και επεξεργασίας των νέων αιτήσεων, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια Επενδυτικού σκοπού μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

oikonomiko_foroym_delfon

Σε μία κρίσιμη για τον πλανήτη περίοδο εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που ξεκινά τη Δευτέρα 10 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.

Capture_19

Σε θρίαμβο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξελίχθηκαν οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές στην Αγγλία, ενώ αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα στις εκλογές της Σκωτίας.

enoikio

Την πρακτική του διμήνου Φεβρουαρίου- Μαρτίου αναμένεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση αποδίδοντας προκαταβολικά την αποζημίωση του Απριλίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων χωρίς να έχει υποβληθεί η σχετική δήλωση covid.

Υπουργειο-Οικονομικων-φωτ_-ΑΠΕ-696x392

Λίγες ημέρες ακόμα θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα της Ειδικής Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων επιχειρηματικών δανείων, «Γέφυρα 2», έως και 50.000 ευρώ το μήνα.

twVvyGOp8XAqIoQl4RpN

Ο Οδικός Χάρτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνική Συνοχή την προσεχή 10ετία, αλλά και ο συντονισμός των κρατών μελών της Ένωσης σε ό,τι αφορά στο πράσινο πιστοποιητικό, τα από τούδε και στο εξής εμβολιαστικά προγράμματα και τις πατέντες εμβολίων αναμένεται να τεθούν επί τάπητος κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πρώτη, που διεξάγεται διά ζώσης από τον περασμένο Δεκέμβριο και η οποία φιλοξενείται στο Πόρτο σήμερα και αύριο, 7 και 8 Μαΐου.

IMG_6231

H αξία των εξαγωγών ζωοτροφών της ΕΕ αυξήθηκε κατά 17 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ σημειώθηκαν επίσης αυξήσεις για την ελαιοκράμβη και τα ηλιέλαια (αύξηση 15 εκατομμυρίων ευρώ) και τα εσπεριδοειδή (αύξηση 11 εκατομμυρίων ευρώ).

1-816-1024x640

Στις 16.275 έχουν φτάσει οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οριστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους για την κρατική επιδότηση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμεων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

26_4_3

Μέχρι τις 10 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί ήδη 726,4 εκατ. ευρώ σε 261.943 δικαιούχους και αύριο αναμένεται νέα πληρωμή.

trapeza-peiraios_6

Κάλυψη μέσω συνδυασμένης προσφοράς της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «Πειραιώς financial holdings α.ε.» (η «Πειραιώς holdings» ή η «εταιρεία») με την έκδοση 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μια (οι «νέες μετοχές») και με τιμή διάθεσης €1,15, με καταβολή μετρητών και αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετοχών.

GENOUZOS_IKARIA1

Τα κατεψυγμένα προϊόντα ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, είναι μία κατηγορία που απουσιάζει από τα ράφια του λιανεμπορίου τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως σημειώνεται στην έρευνα αγοράς για τον κλάδο των κατεψυγμένων τροφίμων στη συγκεκριμένη αγορά, που πραγματοποίησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία