Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

karamouzis_2

Να αποδεχτούμε όλοι μας τη σκληρή πραγματικότητα, ότι όλοι θα χάσουμε από αυτή την κρίση, ότι η επιστροφή στην δημοσιονομική κανονικότητα και βιωσιμότητα και η αντιστροφή της παραγωγικής απαξίωσης που συντελείται, ιδιαίτερα αν η συνδρομή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι μίζερη, ίσως απαιτεί να θίξουμε και τις «ιερές αγελάδες», υπογραμμίζει σχολιάζοντας την κρίση του κορονοϊού, ο Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Grant Thornton και μέλος του δ.σ. του Ιδρύματος Ωνάση.

dntcovid19

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε την εκταμίευση δόσης 143 εκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε η κυβέρνηση της Ονδούρας για να βοηθήσει να χρηματοδοτηθούν οι απαιτούμενες αυξημένες δαπάνες για το σύστημα υγείας και κοινωνικά μέτρα, στο πλαίσιο της αντίδρασής της στην πανδημία του κορονοϊού.

ergatis_2

Η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση προτρέπουν τους χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας της πανδημίας, να κατευθυνθούν προς την ύπαιθρο προκειμένου να καλύψουν το κενό που έχουν αφήσει χιλιάδες εποχιακοί εργάτες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και των περιορισμών.

download__29_

Υπό κατάρρευση βρίσκεται πλέον η διεθνής αγορά πετρελαίου, με την τιμή αργού να διολισθαίνει κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2002, σε μία εξέλιξη που δεν θα έχει μόνο κόστος στα έσοδα των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών, αλλά θα αλλάξει και τις ισορροπίες, καθώς κάποια μέλη του ΟΠΕΚ θα χάσουν μερίδιο αγοράς, το οποίο δεν πρόκειται να ανακτήσουν ποτέ ξανά.

europaiki-enosi-ee-komision-simaies_2

Οι αποφάσεις του Eurogroup για τον εμπλουτισμό του δημοσιονομικού οπλοστασίου της ευρωζώνης κατά της κρίσης που δημιουργούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού θα ληφθούν πιθανότατα στη συνεδρίαση του οργάνου στις 7 Απριλίου.

download__27_

Τον Ιανουάριο, η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεπε ακόμη οικονομική ανάπτυξη 5,9% φέτος στην Κίνα. Αλλά με τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού να παρατείνεται, πλέον εκτιμά πως ο ρυθμός επέκτασης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα επιβραδυνθεί πολύ, πέφτοντας έως ακόμη και στο +0,1%, κατά το πιο απαισιόδοξο σενάριό της.

download__24_

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της για να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις άμεσα για να προστατευθούν από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση.

download__23_

Η δημοσιοποίηση πριν από λίγες ημέρες από την Τράπεζα της Ελλάδος των θεαματικών επιδόσεων που κατέγραψε ο τουρισμός κατά τον Ιανουάριο, υπό διαφορετικές συνθήκες θα έδινε το "σήμα" για ακόμη μια "δυνατή" χρονιά σε επίπεδο εσόδων και κρατήσεων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις επιχειρηματιών και φορέων του χώρου για νέα ρεκόρ τη φετινή σεζόν.

dilosis_2017_29_11_5_2018-1000x580_2

Μετάθεση του χρόνου υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αλλά και δυνατότητα εξόφλησης των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων που θα συσσωρευτούν στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε πολλές δόσεις εξετάζει ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

dt_150ekatom_300320

Tο πρώτο εργαλείο - πακέτο 150 εκατ. ευρώ που διέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αξιοποιηθεί στοχευμένα για την ενίσχυση των κλάδων του πρωτογενή τομέα που πλήττονται από τη νόσο του κορωνοϊού, αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

K2-47_Marshall_3

Ενέσεις ρευστότητας αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιχειρούν οι ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, χτίζοντας άμυνες για την κρίση της επόμενης ημέρας, όσο η επιστροφή στο μοντέλο του προστατευτισμού επιταχύνεται.

images__13_

Σε χαλάρωση προχωρούν οι εποπτικοί θεσμοί καθώς διαμορφώνονται καινούργιοι ορισμοί και νέα μοντέλα, προκειμένου οι τράπεζες ανά την Ευρώπη να καταφέρουν να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες στη μετά τον κορωνοϊό εποχή.

76a0f53d1b9f4d8d86dfeb4d8b6958f2

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, καθώς οι «27» δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό έδαφος σε σημεία «κλειδιά» για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία