Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

stournaras

Το νέο lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να οδηγήσει σε επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας το τέταρτο τρίμηνο, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Ελληνική οικονομία: Εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες από την κρίση της πανδημίας» στο Greek Economic Summit: Forging Ahead in Challenging Times.

katoikia-akinita

Ξεκίνησε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η καταβολή της επιδότησης της δόσης δανείων με υποθήκη την α΄ κατοικία σε δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

kiriakos-mitsotakis-ipourgiko

«Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφέροντας πως σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς.

greta-ursula

Σε μια εικονική συνάντηση με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμμερμανς, μια ομάδα νέων ακτιβιστών για το κλίμα με επικεφαλής τη Γκρέτα Τούνμπεργκ επανέλαβε τη σκληρή κριτική τους για την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του προγράμματος γεωργικών επιδοτήσεων της ΕΕ.

8-9_pin

Οι ενισχύσεις σε όσους βγάζουν τα «προς το ζην» στο χωράφι, επιμένει η Επιτροπή στον τρίλογο της νέας ΚΑΠ. Την αποµάκρυνση όλων των κρατών µελών από τα ιστορικά δικαιώµατα, την υποχρεωτική ενεργοποίηση της αναδιανεµητικής ενίσχυσης συν την καταβολή ενός ελκυστικού ποσού για τους µικρότερους αγρότες, εισηγείται η Κοµισιόν κάνοντας λόγο -επί λέξη- για µία «άδικη κατανοµή των άµεσων πληρωµών» έως σήµερα.

download_42

Με συντριπτική πλειοψηφία (631 ψήφους υπέρ, 3 αρνητικές και 59 αποχές) εγκρίθηκε χθες μη δεσμευτικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδικάζει τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια και ζητεί την επιβολή κυρώσεων κατά της Αγκυρας.

ede3f12a20504f71a8a77d5b479fd23f

Αυτοκίνητα για να αποφύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να είναι εξοπλισμένοι για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, αγόρασαν οι καταναλωτές στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.

ΕΥΡΩ-ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει το κόστος δανεισμού υπερβολικά χαμηλό, ούτως ώστε να δώσει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να διαφύγουν από την ύφεση που έχει προκληθεί από την πανδημία και η οποία συνιστά απειλή για την παραγωγική ικανότητα, όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα σε πορτογαλική εφημερίδα.

επιστρ_προκ_4

Ρεκόρ αιτήσεων αλλά και δικαιούχων στον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Την ώρα που πάνω από 220.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν ήδη μοιραστεί 1,12 δισ. ευρώ, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα του MyBusinessSupport έχουν ξεπεράσει τις 328.000. Όσον αφορά το ποσό που θα δοθεί συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται πως έως και τη Δευτέρα που ολοκληρώνονται οι αιτήσεις θα ξεπεράσει κατά πολύ ακόμη και το 1,5 δις ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ που είχε αρχικά προϋπολογιστεί.

129660125__1_

Σηµείο καµπής για την επανεξέταση των πολιτικών που σχετίζονται µε τη δηµιουργία νέων ευκαιριών οικονοµικής και κοινωνικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές, χαρακτηρίζεται η µετά-COVID εποχή, καθώς το σηµαντικό ύψος διατιθέµενων πόρων από επιµέρους Ταµεία (Ανάκαµψης, ∆ίκαιης Μετάβασης, Ταµείο Συνοχής), µπορεί να παράσχει συγκεκριµένες λύσεις για την εδραίωση του πληθυσµού στα χωριά.

42_9

Μέσα σε µια δεκαετία τα κεφάλαια που κατευθύνονται σε αγροτικού ενδιαφέροντος εταιρείες έχουν πολλαπλασιαστεί µε τον αριθµό 35. Πρόκειται για µια εξέλιξη που αποτυπώνει την ζήτηση για τρόφιµα η οποία ενισχύεται σε παγκόσµιο επίπεδο, καθώς και τις προόδους της τεχνολογίας στον αγροτικό κλάδο, µέσω της οποίας τα περιθώρια κέρδους και η ενίσχυση της παραγωγικότητας διαµορφώνουν ελκυστικά για τους επενδυτές κριτήρια.

download__82_

Με έμφαση σε πέντε επιχειρηματικούς κλάδους - στον τουρισμό, στη βιομηχανία, στην αγροτοδιατροφή, στον πολιτισμό και τις υποδομές - αλλά και με ένα μπουκέτο χρηματοδοτικών εργαλείων και φορολογικών κινήτρων προωθείται το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των 32 δισ. ευρώ.

images__50_

O αγοραστικός πυρετός της Τρίτης αποκλιμακώθηκε ώς ένα βαθμό στα διεθνή χρηματιστήρια, διότι οι επενδυτές προβληματίζονται με τα τελευταία οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ και το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

large_1478161112_vouli_olomeleia_0

Στο ανώτατο επίπεδο, εκείνο των πολιτικών αρχηγών, εκδηλώθηκε εκ νέου χθες εντός Βουλής η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αναφορικά με το ποιο είναι το αποτελεσματικότερο σχέδιο αντιμετώπισης της εν εξελίξει διπλής, υγειονομικής και οικονομικής, κρίσης.

biden_2

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τις εκλογές, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η προεδρία του δεν θα είναι "τρίτη θητεία Ομπάμα" και υποσχέθηκε να εκπροσωπήσει ολόκληρο το φάσμα της χώρας και του Δημοκρατικού κόμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία