Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

4-Trump

Επίσημα και πρακτικά πλέον οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Κίνα ως στρατηγικό αντίπαλο τους στο παγκόσμιο εμπόριο, έπειτα και από την ανακοίνωση του νέου δασμολογικού γύρου ανάμεσα στις δυο χώρες τις προηγούμενες ημέρες. Σε αυτήν την νέα πραγματικότητα αλλάζουν και οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας αγροτικής οικονομίας.

download_4

Σχεδόν σύσσωμη η θεσμική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων επιχειρεί να στείλει το «σαφές μήνυμα» στην Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να μείνει παθητικός θεατής στο ενδεχόμενο της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει «σοβαρές συνέπειες».

ιραν15112570491523273067

«Μια επικείμενη απειλή» που έχει «άμεση σχέση με το Ιράν» είναι ο λόγος που οδήγησε στην ανάκληση από το Ιράκ Αμερικανών διπλωματών, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ - «Βρισκόμαστε στην κόψη μιας πλήρους κλίμακας σύγκρουση με τον εχθρό», τονίζει ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

χχ

Το ποσό των 15 δις δολαρίων ετοιμάζεται να διαθέσει ο Λευκός Οίκος στους Αμερικανούς αγρότες, σε μορφή ενίσχυσης, για την ισοστάθμιση των οικονομικών απωλειών που αναμένεται να υποστούν από την αναβάθμιση των δασμών σε αγροτικά προϊόντα που ετοιμάζει η Κίνα.

5ZJAUVDDKQI6RAOKXMKFSOWKUY

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα δεν έχουν καταρρεύσει, χαρακτηρίζοντας "μικροκαυγαδάκι" τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

axtsioglou-bouli

Κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις» η τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, με την εφαρμογή του να ορίζεται από 20 Μαΐου, καθώς και η τροπολογία για τη χορήγηση 13ης σύνταξης στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

1888879

Παρά την "αντίδραση" που έβγαλαν μετά το μέσον της συνεδρίασης και που αντέστρεψε το αρχικό κλίμα μαζικού sell off, τα ασιατικά χρηματιστήρια παραμένουν σε αρνητικό έδαφος την Τρίτη, επηρεασμένα από τη "βουτιά" 2% της Δευτέρας στην Wall Street, εν μέσω έντασης της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Κίνας.

european_parliament_building_brussels_3

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί με "μεγάλη προσοχή" τους κινδύνους ανάμιξης της Ρωσίας ή εκστρατείας παραπληροφόρησης εκ μέρους της στη διάρκεια των ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου.

european-1

Οι ΗΠΑ και το Ιράν πρέπει να ασκήσουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και να αποφύγουν οποιαδήποτε «κλιμάκωση στο στρατιωτικό πεδίο», τόνισε τη Δευτέρα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

cecilia

Η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ αναμένει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καθυστερήσει την προθεσμία της 18ης Μαΐου για την επιβολή δασμών σε οχήματα που εισάγονται από την ΕΕ, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου στην εφημερίδα Sueddeutsche.

LNG

Στις αυξανόμενες ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενέργεια και την επίμονη εξάρτηση από τη Ρωσία, η οποία είναι ένα άκρως ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα, αναφέρεται ρεπορτάζ του Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η ήπειρος φαίνεται να βρίσκει τη λύση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

white_house

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επισκέπτεται την Δευτέρα 13 Μαΐου τον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν θέματα εμπορίου και ενέργειας και ενδεχομένως την πώληση όπλων, όμως οι επικριτές τους εκφράζουν την ανησυχία τους για τη ρητορική και των δύο ηγετών.

javad

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Δευτέρα 13 Μαΐου όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το Ιράν να συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

2-Lohas-2

Στην απαιτητική αγορά των καταναλωτών που αναζητούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και την αειφορία, επιλέγοντας προιόντα µε βάση τις ηθικές αξίες και όχι την τιµή, στρέφονται ολοένα και περισσότερο µεγάλοι όµιλοι της βιοµηχανίας τροφίµων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία