Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

GetStoredImage

O γίγαντας αγροχημικών Corteva Inc. συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία βιολογικών προϊόντων Stoller Group έναντι1,2 δις. δολάριων για να επιταχύνει την επέκταση του στην αναπτυσσόμενη αγορά προϊόντων φυτοπροστασίας με βάση τη φύση.

ατιθξφδιφ

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι υπερήλικοι), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Συνολικάθα ενισχυθούν από την επιταγή ακρίβειας 2,3 εκατ. ευάλωτοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

tameiaki-mixani

Πρόστιμα στις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να μην αποστέλλουν τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων, δηλαδή τις αποδείξεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-send, θα επιβάλει από αύριο η εφορία. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, ωστόσο το χειρότερο για τις επιχειρήσεις είναι η αναστολή λειτουργίας τους και μάλιστα εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων.

45856153792_37eb5e305f_b

Μόλις το 25% της αξίας ενός τροφίμου που πληρώνει ο μέσος καταναλωτής αποτελεί την αμοιβή του αγρότη παραγωγού, όπως αποδεικνύουν τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε ο FAO, διαμέσω της νέας πύλης του για τη διαδρομή του «δολαρίου τροφίμων» στην οικονομία.

hintao_arthro

Στην ομιλία του για την Πρωτοχρονιά του 2021, ο Σι Τζινπίνγκ καυχήθηκε για την επιτυχία της πολιτικής «μηδενικής Covid»της Κίνας. Ενώ εκατομμύρια είχαν πεθάνει στον έξω κόσμο, η Κίνα είχε «βάλει πάνω από όλα τους ανθρώπους και τις ζωές τους . . . Με αλληλεγγύη και ανθεκτικότητα, γράψαμε το έπος του αγώνα μας ενάντια στην πανδημία».

63e260e0fd7c0185f74a791aff792287_XL

Winter is coming…στις χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η πτώση του υδραργύρου –καθώς μπαίνουμε σταδιακά στην «καρδιά» του χειμώνα- οδήγησε σε άνοδο των τιμών ρεύματος στα επίπεδα των 350-400 ευρώ/MWh σε όλη την Ευρώπη, με φόντο αφενός την αύξηση της ζήτησης και αφετέρου την μειωμένη συνεισφορά των ΑΠΕ.

energean1

Έρχεται η σειρά της Helleniq Energy να διενεργήσει σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα στις δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις "Ιόνιο" και "Περιοχή 10 – Κυπαρισσιακός Κόλπος".

τραπεζα-πειραιως

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου.

ezgif-2-80b993d04b

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy υποδέχθηκε το Σάββατο στο Κίεβο ανώτατους δυτικούς αξιωματούχους καθώς ξεκίνησε επίσημα μια νέα πρωτοβουλία τροφίμων για την αύξηση των εξαγωγών σιτηρών σε χώρες με υψηλή διατροφική ανασφάλεια στην Αφρική.

d45862a

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της συνεχούς ευαισθητοποίησης της και των δράσεων προώθησης των Προϊόντων Ποιότητας και Γεωγραφικής Ένδειξης, αποτελεί μέλος του δικτύου AREPO, με το οποίο στρατεύεται με κοινό σκοπό, την ανάπτυξη και την προστασία τους, προστατεύοντας έτσι το εισόδημα των παραγωγών και την υγεία των καταναλωτών.

5578107

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου το πρωί της Δευτέρας θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

ezgif-4-1e3f287e91

Έχει διαταράξει την καταναλωτική εμπιστοσύνη το νέο σύστημα τιμολόγησης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές καταλήγουν να είναι εγκλωβισμένοι στον μηχανισμό αυτό, που ισχύει από τον Αύγουστο, με συνέπεια να απειλείται ακόμη και η άσκηση του βασικού δικαιώματός τους, η επιλογή αλλαγής παρόχου.

oil_14

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

ypoyrgeio-oikonomikon1

Ένα δημοσιονομικό απόθεμα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ αναμένει ότι θα έχει "πιστοποιημένο" και διαθέσιμο το οικονομικό επιτελείο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, ώστε, ανάλογα με τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, να προχωρήσει σε νέες θετικές παρεμβάσεις.

Programa-Ue-alimentacion-escolar

Στις 24 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την μελέτη υποστήριξης αξιολόγησης του προγράμματος της ΕΕ για τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα στα σχολεία.

20210421PHT02502_original

Η Κομισιόν ενέκρινε στις 23 Νοεμβρίου χρηματοδότηση ύψους άνω των 380 εκατ. ευρώ για 168 νέα έργα σε ολόκληρη την Ευρώπη στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα.

mevlout-768x480-768x480-768x480-768x480

«Ο Δένδιας πήγε στη Βεγγάζη κλείνοντας τα ραντάρ του αεροπλάνου, κάνοντας το αεροπλάνο αόρατο με το μυαλό τους, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα του λιβυκού κράτους. Mπορεί να είναι ενας τέτοιος υπουργός Εξωτερικών; Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να εκπροσωπείται με τέτοιες ανοησίες;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ σε νέα του επίθεση στην Ελλάδα και τον Νίκο Δένδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία