BACK TO
TOP

Εκδηλώσεις

samos-wines

Φέτος, ξεκινούν από τον εμβληματικό χώρο του «Μουσείου Οίνου» του Ε.Ο.Σ Σάμου, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, σε μια γιορτή ανοικτή σε όλους τους κατοίκους μα και τους επισκέπτες του νησιού. Ζωντανή μουσική, κεράσματα με τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής και άφθονο σαμιώτικο μοσχάτο κρασί να ρέει στα ποτήρια, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ξεχωριστή εκδήλωση «σπονδή στο μοσχάτο».

hmerida-korwnh

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος σε συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας - MESSINIA FORUM και την υποστήριξη του Μανιατάκειου Ιδρύματος, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής - από τη Θεωρία στην Πράξη».

2557-837x521_PDOPGI-3

Πολλά ελληνικά τοπικά προϊόντα και προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ φημίζονται για την υψηλή διατροφική τους αξία. Ωστόσο η φήμη αυτή έχει πρακτική αξία εφόσον τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Σε αυτό το πλαίσιο η ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση «Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04/07/24 στις 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Νέο Κτήριο, Λάρισα).

wines-of-crete

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 08:30πμ, στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, θα λάβει χώρα η ημερίδα “Κλιματική κρίση και βιωσιμότητα του Αμπελοοινικού τομέα», που σκοπεύει να συνεχίσει τη συζήτηση που άνοιξε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου με το πρώτο συνέδριο για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισής τους.

4η_Γιορτη_Βουνου_και_Κτηνοτροφιας_Χιου_Απλαδα_χοροι

Χαρακτηριστικά θεσµού προσλαµβάνει η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου, η οποία φέτος πατάει στον πέµπτο χρόνο, έχοντας χτίσει δεσµούς συνεργασίας που οδηγούν σε ξαναζωντάνεµα των χωριών.

krokos-hmerida

H Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος «Ανάπτυξη μεθόδων αντιμετώπισης των παθογόνων του κρόκου Crocus sativus L . και εύρεση ανθεκτικότητας του γενετικού υλικού του κρόκου στα παθογόνα αυτά» το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

vinitech-sifel-2024

Η γαλλική έκθεση Vinitech-Sifel ανοίγει και πάλι τις πόρτες της και σας περιμένει στο εκθεσιακό κέντρο του Μπορντώ, από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2024. Η Vinitech-Sifel, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, συνιστά τo κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός παγκοσμίως σε επίπεδο καινοτομίας και επαγγελματικών συναντήσεων για τον αμπελοοινικό κλάδο και τους κλάδους της δενδροκομίας και των οπωροκηπευτικών.

giorth-gewrgou_2

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα & Αγίων Ταξιαρχών Νομού Λακωνίας, με την σύμπραξη γεωργών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα και την επιστημονική συμβολή λαογράφων & αγροτολόγων διοργανώνει την Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου 2024.

Vineyard-Climate-Change-Zanis-2023

Oι συνέπειες της κλιματικής κρίσης στον αμπελοοινικό τομέα και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισης τους θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου την Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

mango-ekdhlwsh

Η περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου ημερίδα για τις δυνατότητες και προϋποθέσεις καλλιέργειας μάνγκο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Αλέκος Παπαδόπουλος", στην Κυπαρισσία.

elafonisos-eco-week

Για 7η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Ελαφόνησο, από τις 10 έως και τις 16 Ιουνίου, το Elafonisos Eco Week, μια οικολογική ετήσια εκδήλωση υπό τη διοργάνωση του συλλόγου Elafonisos Eco με πολλές ενδιαφέρουσες θεματικές, πάνω από 30 ομιλητές και συμμετοχές από 12 χώρες.

promoting-sustainable-small-scale

Σε συνεργασία της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 η σημαντική εκδήλωση "Promoting Sustainable Small Scale Aquaculture in the Mediterranean" για τη βιωσιμότητα του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών μικρής κλίμακας με διεθνές ενδιαφέρον.

89131569-1717176607-1

To 2024 K-FOOD Fair Lyon B2B, θα διεξαχθεί στις 12-13 Ιουνίου στο InterContinental Lyon-Hotel Dieu. Ένα καθοριστικό γεγονός για τους εξαγωγείς κορεατικών τροφίμων και τους ευρωπαίους αγοραστές για να εξερευνήσουν την καινοτόμο κορεατική κουζίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία