Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εκδηλώσεις

axeloos_3

Το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας & Κλιματικής Αλλαγής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το θεσμοθετημένο Εργαστήριό του, "Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων, HORTLAB”, του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας και τον Διευθυντή του, Καθηγητή Αλέξανδρο Παπαχατζή, ανοιχτή Ημερίδα – Εργαστήριο, με θέμα την «Ανθεκτικότητα του υδατικού πλούτου της Θεσσαλίας για την διασφάλιση των αρδευτικών αναγκών και την προστασία της βιοποικιλότητας».

τθυςι655ι

Ο πολύχρωμος κόσμος των εσπεριδοειδών και οι σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου παρουσιάζονται στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στις 23 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Freskon.

DSC00194-540-393

Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική B2B αγορά, αλλά και τις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, η OENOTELIA, θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το σημαντικότερο οινικό trade show στη χώρα μας.

shutterstock_2055319409

Eιδική και υβριδική εκδήλωση με θέμα την υγεία των αγροτικών εδαφών και την στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου και ώρα 15:15 – 16:30 μ.μ. στην καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου (Αίθουσα ASP 5F385).

image001-antigrafo

Προσκεκλημένοι εισηγητές, Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί και ειδικοί από τον χώρο της τυροκομίας, της κτηνοτροφίας, του marketing, των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και του πολιτισμού πρόκειται να λάβουν μέρος στο Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και φεστιβάλ τυριού που θα λάβει χώρα στις 29-31 Μαρτίου 2023 στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Αφισα_Αγροτικες_ενισχυσεις

Με αφορμή τις σημαντικές αλλαγές και τις νέες απαιτήσεις στον τρόπο καταβολής των άμεσων ενισχύσεων που θα ισχύσει από την φετινή χρονιά και την ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης των παραγωγών και των γεωτεχνικών, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οι αλλαγές στις αγροτικές ενισχύσεις με τη νεα Κ.Α.Π. 2023-2027».

Agri-cover-FINAL--768x512

Η υπεράρδευση και η υπερβολική χρήση συνθετικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων αυξάνουν το κόστος απόδοσης, μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα, ενώ η μη βέλτιστη κτηνοτροφική παραγωγή αυξάνει τις εκπομπές GhG, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

AGRO23_EN

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Αγροτεχνολογίας, διοργανώνουν το «11ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας» με τίτλο: «Σύγχρονα Αγροδιατροφικά Συστήματα στο Πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας: Ξεκλειδώνοντας το Μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

download__2_

Με ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον ελαιοκομικό τομέα, το GOLDEN OLIVE EXPO, σε συνεργασία της HELEXPO με τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ, πραγματοποιείται το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Detrop 2023.etr

KAR_9628

Η ενσωμάτωση στην παραγωγική διαδικασία νέων καινοτόμων λύσεων θρέψης των καλλιεργειών αποτελεί προαπαιτούμενο για την εγχώρια βιομηχανία λιπασμάτων που καλείται να διαχειριστεί το υφιστάμενο περιβάλλον της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης. Αφορμή αναστοχασμού της προηγούμενης χρονιάς και διαμόρφωσης προτεραιοτήτων για το μέλλον του κλάδου αποτέλεσε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΠΕΛ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, και μετά από 2 χρόνια μη πραγματοποίησης αντίστοιχων εκδηλώσεων, με την τυχερή της χρονιάς, τη Φωτεινή Γιαννακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του ΣΠΕΛ, που κέρδισε το φλουρί.

dov-share-image_2

Η ΔΟΒ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ταυτότητα ελληνικού βαμβακιού: Παρόν και Μέλλον», την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός).

deite_live

Οι εξελίξεις στη ζώνη γάλακτος -Milk Conference- και οι νέες τεχνολογίες στο στάβλο -Livestock Technologies- αποτελούν τις δύο θεματικές ενότητες της ειδικής εκδήλωσης που φιλοξενεί το φετινό περίπτερο της Agrenda στο πλαίσιο της 12ης Zootechnia, σε απευθείας μετάδοση από το Agronews.gr και με την συμμετοχή εκλεκτών καλεσµένων από όλο το φάσµα δραστηριότητας του κλάδου. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 10:30 π.μ.

2022-biofach-world-quarterly-news-update-vol1

Η κορυφαία εμπορική έκθεση βιολογικών τροφίμων στον κόσμο αποτελεί σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός και μέρος για δικτύωση και ευκαιρία για τοποθέτηση στην αγορά.Η πρώτη Biofach για το 2023 πραγματοποιείται στη Γερμανία -τη 2η μεγαλύτερη βιολογική αγορά παγκοσμίως στις 14 με 17 Φεβρουαρίου.

perifereia_gastronomia_23

Ανοικτή πρόσκληση σε μικρούς και μεσαίους παραγωγούς από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να δηλώσουν συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας (World Food Gift Challenge) απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την περσινή πρώτη συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό, όπου απέσπασε διάκριση με το βιολογικό μέλι Σερίφου της οικογένειας Ρώτα.

SYNEDRIO_EIKONA

Έρχεται στις 3 Φεβρουαρίου το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Για Το Κρέας και τα Προϊόντα του και περιλαμβάνει περισσότερες από 110 παρουσιάσεις που καλύπτουν όλη την αλυσίδα του κρέατος, από την εκτροφή των παραγωγικών ζώων, την παραγωγή ποιοτικού κρέατος, μέχρι την διακίνηση και την διάθεση των προϊόντων κρέατος στον καταναλωτή προσφέρουν έναν τεράστιο όγκο θεμάτων που ενδιαφέρουν όλους όσους ασχολούνται με το χώρο της διατροφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία