Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εκδηλώσεις

agiorthriganhsekthshagrotikwn

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με τη συνεργασία του Συλλόγου Κοκκοραίων «Ο Προφήτης Ηλίας», διοργανώνουν την 14η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων-Γιορτή Ρίγανης, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 από τις 20:00μμ και μετά, στην Τ. Κ. Κοκκορά Ηραίας, του Δήμου Γορτυνίας.

aprasinosxrysosxalkidikhenhmerwsh

Το Κέντρο Δήμητρα Αγίου Μάμαντος και η Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο Χαλκιδικής – Ο πράσινος χρυσός / Παραγωγή και πιστοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου» το Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 17:00μμ.

aristotelhsmellonampelourgias1

Διεθνής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 με 28 Ιουνίου στο κάμπους του ΑΠΘ και στο ξενοδοχείο Porto Palace με θέμα τη συνεργασία για την έρευνα και την καινοτομία στην αμπελουργία (GiESCO).

amelissokomiakyklades

Το Κέντρο «Δήμητρα» Μακροχωρίου Ημαθίας, στα πλαίσια του Εθνικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το έτος 2019 με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας, θα διοργανώσει δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας.

atrophychallengediagwnismosparatashEXW2

Παρατείνεται για λίγες ημέρες ακόμα η προθεσμία συμμετοχής στον Διαγωνισμό "Trophy - Τροφή Challenge". Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στο www.trophychallenge.gr.

acatapolemhshzizaniwnoruzwnes

Η Ευρωπαϊκή Ζιζανιολογική Εταιρεία (EWRS, www.ewrs.org), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ζιζανιολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, διοργανώνουν στις 4-6 Ιουλίου επιστημονική συνάντηση (workshop) με θέμα: «Βιώσιμη Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζιζανίων και ποικιλίες ανθεκτικές στα ζιζανιοκτόνα», στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή/Κολλέγιο Περωττής (ewrsworkshop-salonica.eu/).

KAR_3478MEFYLLARAKI

Την ανάγκη να επενδυθεί το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας με την πλούσια γαστρονομική και οινική κουλτούρα του τόπου προβάλει η βιομηχανία τουρισμού προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

KAR_2630_Drink_pink_IOUN_19

Το ροζέ είναι το μεγαλύτερο οινικό success story του 21ου αιώνα μέχρι αυτή τη στιγμή. Ένα από τα μυστικά αυτής της επιτυχίας είναι ότι η παραγωγή ροζέ οίνων είναι ένα «πεδίο» που αφήνει στους οινοποιούς την ελευθερία να καινοτομήσουν και να εκπλήξουν το κοινό τους, καθώς δεν υπάρχει μια παγιωμένη οινική παράδοση να τους περιορίζει.

smart_farming

Το δεύτερο ετήσιο εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των συμμετεχόντων του έργου “Smart Farming” φιλοξενεί το Perrotis College. Το “Smart Farming” υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί πρωτοβουλία επτά ευρωπαϊκών πανεπιστημίων: ISA Lille - Yncréa Hauts-de-France, UTAD Portugal, NMBU Norway, SLU Sweden, University of Helsinki Finland, University of Liège Gembloux Agro-BioTech Belgium και Perrotis College Greece. Επικεντρώνεται στη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα Γεωργίας Ακριβείας.

afetsibalphneiou2019ii

Στις δύο πλευρές της κοίτης του Πηνειού, οι συμμετέχοντες στο ομώνυμο φεστιβάλ, από τις 19 μέχρι τις 22 Ιουνίου θα μάθουν για τα μυστικά του καφέ, θα γνωρίσουν πίνακες της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν το παρελθόν με την ευκαιρία της παρουσίας του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

therino_sxoleio

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο» στην πόλη των Τρικάλων, που εκπόνησε–για δεύτερη συνεχή χρονιά- το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

h_52740305-1160x773

Πάνω από 60 διαφορετικές σαλάτες τύπου Romaine, Βatavia, Ιceberg, Endive κα και υβρίδια κολοκυθιού, διαφόρων χρωμάτων, τύπων και σχημάτων, με ενισχυμένο πακέτο ανοχών, μπορούν να δουν από κοντά όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση της Syngenta στον αποδεικτικό αγρό σαλατών και κολοκυθιού της εταιρίας στην Καστέλλα Ευβοίας.

asamothrakhanaptyxhmesynergeiesforoum

Το Samothraki Open Forum είναι ένα ανοιχτό βήμα ενημέρωσης και διαλόγου φορέων, επιχειρηματιών και της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία συνθηκών αειφόρου ανάπτυξης στη Σαμοθράκη, στα πλαίσια της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Το φετινό φόρουμ είναι αφιερωμένο στον στόχο Αειφορίας 17, δηλαδή στην «Ανάπτυξη μέσω Συνεργειών» και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νικόλαος Φαρδύς της Xώρας Σαμοθράκης στις 28 με 30 Ιουνίου 2019.

anoixtazythopoieia2019episkepsimakoino

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018. Στα πλαίσια της και φέτος, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 οι σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό.

pc1-teleti

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προπτυχιακοί και οι πρώτοι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του Perrotis College έλαβαν τα πτυχία τους. Κεντρικός ομιλητής του Προπτυχιακού Προγράμματος ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της APIVITA κ. Νίκος Κουτσιανάς και του Μεταπτυχιακού ο πρόεδρος της Krinos Foods, κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης. Και οι δύο με τους εμπνευσμένους λόγους τους παρακίνησαν τους σπουδαστές να «κυνηγήσουν» τα όνειρά τους, να μην συμβιβάζονται και να καινοτομούν.

Wine_Club_rose

H ζήτηση για τα ροζέ κρασιά σταθερά αυξάνει. Οι πωλήσεις εκτοξευτήκαν και συνεχίζουν να εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση. Η κατανάλωση των ροζέ κρασιών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 20% μέσα σε δώδεκα χρόνια. Υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης κρασιών παγκοσμίως! Αντίστοιχα, η παραγωγή ροζέ κρασιών αντιστοιχεί πλέον στο 10% της παγκόσμιας οινικής παραγωγής, με το 75% να παράγεται στην Ευρώπη. (O.I.V. Statistics 2016)

KAR_2446

Ο γλυκάνισος έζησε ημέρες δόξας περί τα τέλη του 19ου αιώνα, φτάνοντας στο αποκορύφωμα κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου. Τότε όλοι γνώριζαν την μυρωδιά του. Σήμερα, φαίνεται πως επιστρέφει, με τον γλυκάνισο ουσιαστικά να ξαναγεννιέται και να διεκδικεί θέση πρωταγωνιστή σε "κοσμοπολίτικες" συνήθειες, όπως είναι η κατανάλωση κοκτέιλ, με την βοήθεια πάντα ειδικών στη μείξη ποτών, που θέλουν να δώσουν στην εντοπιότητα διαβατήριο για τους πιο καλοκαιρινούς προορισμούς ανά τον κόσμο.

asullogosmanoitarofilwnexoermhshpeiros

Με την υποδοχή επισκεπτών ξεκινά την Παρασκευή 07/06 στα Άνω Πεδινά Ιωαννίνων η 11η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού, την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου.

Melissokomia

Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων” για το έτος 2019, με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας στη χώρα μας, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, στη Δράμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία