Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εκδηλώσεις

amacfrut19applepineappleii

Στις 8 με 10 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Rimini στην Ιταλία θα διεξαχθεί η 36η Macfrut. Θα κυριαρχούν τα χρώματα δύο φρούτων που θεωρούνται σημαντικά για την επόμενη χρονιά: το κόκκινο, από την ποικιλία μήλων ΠΟΠ Cuneo και το κίτρινο από τον ανανά.

alikiperrothexw

Στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Perrotis College και το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Κατερίνη) του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου, ώρα 14:30μμ στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» θα βρεθούν οι σύγχρονες πρακτικές διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα.

kasimis1_2

Παγιώνεται σε εκθεσιακό «θεσμό» η Freskon που δίνει την ευκαιρία στους έλληνες παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με ξένες αλυσίδες λιανικής πώλησης.Τη σπουδαιότητα της έκθεσης η οποία ενδυναμώνει τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις στον πρωτογενη τομέα τόνισαν από το βήμα των εγκαινίων τη Πέμπτη 11 Απριλίου πολιτειακοί και επιχειρηματικοί θεσμοί της χώρας

aforumagroalimentairenewexw

Αγροδιατροφικό Φόρουμ διοργανώνει στις 19 Απριλίου το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Ξενοδοχείο Titania (ώρα προσέλευσης: 08:30πμ). Θα συντονίζει ο εκδότης-διευθυντής του agronews.gr και της Agrenda Γιάννης Πανάγος.

aclldeaderydraenhmerwsh

Ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, διοργανώνουν στις 13 Απριλίου, ώρα 12:00πμ ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ύδρας, με σκοπό την ενημέρωση για την υποβολή προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα που θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιουνίου, με τίτλο «Πολιτισμός και Περιβάλλον Εν Πλω» της Ομάδας Τοπικής Δράσης: Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.

freskon_2

Με την παρουσία σημαντικών αγοραστών φρέσκων φρούτων και λαχανικών από 33 διαφορετικές χώρες, ορισμένοι εκ των οποίων πραγματοποιούν τζίρο άνω των 300 εκατ. ευρώ, ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 11 Απριλίου η 5η διεθνής έκθεση «Freskon», που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τη σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών και την ανανέωση και επέκταση υφιστάμενων.

antagwpleonekthsamouapril

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα πλαίσια του έργου Αγροταυτότητα του προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Κύπρου, το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία και με άλλους εταίρους των δύο περιοχών και ανάδοχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει τρεις ακόμη ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα την ταυτοποίηση της αυθεντικότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα: στη Λέσβο (αίθουσα του Επιμελητηρίου) στις 15 Απριλίου, ώρα 20:00μμ, τη Χίο (αίθουσα του Επιμελητηρίου) στις 17 Απριλίου, ώρα 20:00μμ και τη Σάμο στις 20 Απριλίου, ώρα 20:00μμ στο Μουσείο Οίνου της ΕΟΣΣ.

aworldclasscompetitionekdh2N

O World Class Annual Competition των Reserve Brands της Diageo, που προσδιορίζει εδώ και μια δεκαετία τα trends στον κλάδο του ποτού, βρίσκεται σε εξέλιξη με τις συμμετοχές να κλείνουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

acannabhmeridaapril

Ημερίδα με τίτλο «Η κυκλική οικονομία της βιομηχανικής κάνναβης, από το χωράφι μέχρι το ράφι», διοργανώνεται το Σάββατο 20 Απριλίου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια, ΤΚ 11528 / είσοδος από Νικολάου Χλωρού 1) αντί για το συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

asauviblankekdhtheskh5

Η επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 20:00μμ στο The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη) θα είναι αφιερωμένη στα μονοποικιλιακά Sauvignon Blanc. Η βραδιά θα ξεκινήσει με εμπεριστατωμένη εισήγηση από τη χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Μαζί της θα είναι ο οινολόγος και οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου από το Κτήμα Γεροβασιλείου.

compo-new-3

Πριν τρία χρόνια, ο μητρικός Οργανισμός COMPO EXPERT Group στη Γερμανία, έλαβε μια σημαντική απόφαση για την κατεύθυνση που θα έχει τα επόμενα χρόνια. Κι αυτή έχει να κάνει με το πέρασμα από την στενή έννοια του λιπάσματος, σε μία ευρύτερη, η οποία θεωρεί τη θρέψη φυτών ένα σημαντικό και αναπόσπαστο συντελεστή της Αλυσίδας Παραγωγής Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων.

abambakihmathiaenhmerwshapr

Eνημερωτική συνάντηση με θέμα: «Καλλιεργητικές τεχνικές βαμβακιού – φυτοπροστασία - ομάδες παραγωγών» διοργανώνουν την Τρίτη 9 Απριλίου, ώρα 18:30μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας με ελεύθερη είσοδο το Κέντρο Δήμητρα Μακροχωρίου Ημαθίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας. Θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν χρηματοδοτικά εργαλεία και τρόπους αντιμετώπισης του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι.

a3rdGourmetExibitionexw

Από τις 6-8 Απριλίου η 3η Gourmet Exhibition που αποτελεί, όπως σημειώνεται, την πρώτη και μόνη έκθεση με 100% ελληνικά τυποποιημένα τρόφιμα, θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη Γ' στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος η ανάδειξη των Ελλήνων παραγωγών τυποποιημένων προϊόντων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με έμφαση στην αναζήτηση, τη συνεργασία και την προώθηση επιχειρήσεων αποκλειστικά με ποιοτικά εκλεκτά τρόφιμα.

Araxwvitis-1

Νέες εναλλακτικές μεθόδους και δραστικές ουσίες όπως επίσης και σκευάσματα φυτοπροστασίας προς όφελος του παραγωγού, του περιβάλλοντος και του καταναλωτή, κάλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης ερευνητές και επιστήμονες ώστε να συνδράμουν στην ανάπτυξη τους.

arosewinestastingteskh

Γευστική δοκιμή ανάμεσα σε 95 ροζέ κρασιά, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, η εκδήλωση «Rosé Grand Tasting - Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών» που θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, ώρα 14:00 – 21:00μμ στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία