Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτισμός

1_Photo

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της για την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδος και την ανάγκη να διαμορφώσουν οι νέοι, από τις μαθητικές ηλικίες, αντίληψη της σημασίας του πολιτισμού για την κοινωνική ευημερία και πρόοδο, υποστήριξε χορηγικά το 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2019.

acazanemataylh

Τα καζανέματα και την τσικουδιά προσπαθούν να αναδείξουν οι δύο Σύλλογοι Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, που από κοινού υπέβαλαν στο υπουργείο Πολιτισμού αίτημα ένταξης στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

pagkosmia-imera-mnimeiwn-parthenwnas

Ελεύθερη είναι η είσοδος σε Μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους την Πέμπτη 18 Απριλίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με το θερινό ωράριο.

83f687bcbe9fec4e28dd065baf07d852-festival-de-cannes-l-affiche-de-la-72e-edition-un-hommage-l-audace-d-agnes-varda

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τα 5 Works in Progress που θα συμμετάσχουν στη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου στο πλαίσιο του τμήματος Marché du Film του φετινού 72ου Φεστιβάλ Καννών που θα διεξαχθεί 14-25 Μαΐου.

elia-6-575x417

Η επιτραπέζια ελιά, ένα εξαγώγιμο προϊόν με μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, εξαιτίας της θρεπτικής της αξίας αλλά και των γευστικών και αρωματικών συστατικών της.

artoskaiagaphPizza

Σεμινάριο παρασκευής pizza για τους ενήλικες ωφελούμενους του οργανισμού «Άρτος και Αγάπη» διεξήχθη την Τρίτη 16 Απριλίου σε μια πρωτοβουλία για στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το σεμινάριο, που έλαβε χώρα στη Σχολή ιταλικής γαστρονομίας Accademia Pizzaioli στη Δάφνη, έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους της περιοχής να μάθουν την τέχνη παραγωγής αυθεντικής ιταλικής πίτσας, να εξοικειωθούν με τις πρώτες ύλες, τις σωστές αναλογίες των υλικών και τις τεχνικές ανοίγματος ζύμης καθώς και τη διαδικασία του ιδανικού ψησίματος. Όλοι οι συμμετέχοντες που παρασκεύασαν, δοκίμασαν τις δημιουργίες τους, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου έλαβαν ονομαστική βεβαίωση παρακολούθησης.

aproskopoitopikhanaptyxh

Μετά την πρώτη συνάντηση στις 31 Μαρτίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, παλαιοί πρόσκοποι, ενήλικα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης και ενδιαφερόμενοι πολίτες, ανταποκρίθηκαν και στην πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση, στις 13 Απριλίου 2019, στη Λέσχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης για τη διαμόρφωση ενός κατ’ αρχήν σχεδίου δράσης, προσανατολισμένου στην Τοπική (Κοινοτική) Ανάπτυξη, τις πρώτες Κυριακές κάθε μήνα, όλο το 2019 (50 χρόνια από την επανίδρυση του προσκοπισμού Θέρμης).

astisflogespanagiaparisiwnaprili

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, στο Παρίσι. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19:50μμ ώρα Ελλάδας και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο, οι οποίες είχαν οδηγήσει την περασμένη εβδομάδα στην απομάκρυνση από τον χώρο των ορειχάλκινων αγαλμάτων.

pasxalina-zimomata-cover_128875831

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ανταποκρινόμενος στην ευθύνη του για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από κινδύνους στα τρόφιμα και για την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών από δόλιες πρακτικές όπως η νοθεία, υλοποιεί τον ετήσιο προγραμματισμό ελέγχων του, εντατικοποιώντας τους ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα, συνεργαζόμενος, μέσω των πρωτοκόλλων συνεργασίας που συνάπτει, με συναρμόδιες αρχές όπως οι Περιφέρειες και οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, γεγονός που ενισχύει την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του.

titanic

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν την ιστορία των επιβατών του Τιτανικού Τζακ και Ρόουζ, όπως τη φαντάστηκε ο Τζέιμς Κάμερον, λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι στο πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου υπήρχαν και Έλληνες επιβάτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία