Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτισμός

The_Classic_Unclassic_Burger

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επενδύει σταθερά στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς των μαγείρων γύρω από το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

43_10

Κάπου ανάμεσα σε καβαφικές αναφορές για τη Ιθάκη και νοητή σύνδεση με την Οδύσσεια, η επιστροφή στο νησί των Επτανήσων για τον Χρύσανθο Καραβία σηματοδοτούσε εκτός από τον επαναπατρισμό του, την ταυτόχρονη επιθυμία του να διαφύγει των έντονων τουριστικών ρυθμών της Σαντορίνης.

20220110PHT20617_original

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης συνεχίστηκε στις 7-9 Ιανουαρίου 2022 στη Βαρσοβία, όπου πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία συνάντηση της ομάδας πολιτών για την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία. Ορισμένα μέλη της ομάδας συνδέθηκαν εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

covid_bar

Παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα, δηλαδή έως τις 24 Ιανουαρίου, και επανεξέτασή τους ανά εβδομάδα, σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είναι το επικρατέστερο σενάριο για το πλαίσιο μέτρων κατά της πανδημίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, έδειξε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως «είναι πρόωρο να μιλήσουμε για άρση ή χαλάρωση των μέτρων».

elgin1

Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσονται οι Times του Λονδίνου στο μείζον ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, τονίζοντας σε δημοσίευμά τους πως «πρέπει να επιστραφούν».

agelades-gyalia-2

Από τα 22 λίτρα γάλα που παρήγαγαν καθημερινά οι αγελάδες του Τούρκου κτηνοτρόφου, οι απόδοσή τους ανέβηκαν στα 27 ημερησίως, αφού ο Ιζέτ Κοτσάκ σκέφτηκε έναν τουλάχιστον παράξενο (αλλά εν τέλη αποτελεσματικό) τρόπο για να τα καταφέρει και πέτυχε!

xionia_10

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» με έντονα καιρικά φαινόμενα να αναμένονται το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

ezgif-5-16b90ca70a

H TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, στέκεται στο πλευρό της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης ΝΕΜ Basketball Club, στηρίζοντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με δωρεά ύψους 3.000€ για την αγορά εξοπλισμού για το NEM Basketball School.

λιμνοθαλασσα-αλιεια

Γέφυρα που συνδέει το χθες με το σήμερα και το αύριο του πολιτισμού μας αποτελεί η εγγραφή της παραδοσιακής αλιείας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

εστιαση-1_2

Αυξημένο testing και μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες που επαναλειτουργούν από σήμερα, αλλαγές στον χρονικό ορίζοντα λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά και κινήσεις για την περαιτέρω ώθηση στο εθνικό πρόγραμμα της «Ελευθερίας».

ΟΕΣ_Κεντρο_Αγαπης_Ελευσινας

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και οι άνθρωποί του, με αίσθημα αλληλεγγύης και με γνώμονα την υποστήριξη και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συνέλεξαν κατά την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων, 100 κιλά τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο “Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας”, γνωστό και ως “Φιλική Φωλιά”, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ανάγκης που είχε δημιουργηθεί.

χιονια-βροντου-σερρων

Από τους -28 μέχρι και τους +46 βαθμούς Κελσίου έφθασε η θερμοκρασία το 2021 βάσει των καταγραφών από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr που συγκεντρώνει τα ρεκόρ του καιρού της χρονιάς που έφυγε.

winter-migration_0

Oι κριτές του διαγωνισμού Nature Photographer of the Year (NPOTY), του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας άγριας φύσης που φέτος λειτουργεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά, πήραν τις αποφάσεις τους λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

viopikilotita

Η πρόληψη και η προσαρμογή στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς και η συνολική αποκατάσταση, βιώσιμη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος βρίσκονται στον πυρήνα των πολιτικών του ΥΠΕΝ για τη χρονιά που έρχεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία