Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτισμός

bansky1_2

O ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy παρουσίασε ακόμη ένα έργο του εκφράζοντας την αποστροφή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

aclimatechangeconfe17i

Με εκκλήσεις για συγκεκριμένες δράσεις στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη ξεκίνησε στη Βόννη η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα. Στόχος η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

aberniesanderstoixogravermont

Στις αρχές Μαΐου ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2020, Bernie Sanders βρέθηκε στην Iowa για να περιγράψει το πρόγραμμά του για τη στήριξη των αγροτών, έμπνευσης Ρούζβελτ, που περιλαμβάνει νομοθεσία απέναντι στα τραστ (trust-busting laws), αντιμετωπίζοντας τα μονοπώλια στην αγορά και παίρνοντας πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της κατάτμησης των σημερινών μεγάλων επιχειρήσεων στον χώρο της γεωργίας, μετέδωσε ο Tom Philpott στο motherjones.com.

ajefirellipowell2

Ο Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, της όπερας και του θεάτρου Φράνκο Τζεφιρέλι, πέθανε στο σπίτι του στη Ρώμη, σε ηλικία 96 ετών το Σάββατο 15 Ιουνίου. Ο Τζεφιρέλι «έσβησε ήσυχα μετά από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες», μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της οικογένειάς του.

_ΔΦΔΓΦΔΓ

Στη Λάρισα βρέθηκε από τη ∆ευτέρα 10 Ιουνίου µέχρι και το Σάββατο 15 του µήνα αντιπροσωπεία της πόλης του Περού Μιραφλόρες που µετείχε, όπως και η Λάρισα, στο ευρωπαϊκό πρόγραµµα ∆ιεθνούς Αστικής Συνεργασίας (IUC) που κύριο αντικείµενο είχε την ανάπτυξη σχέσεων αµοιβαιότητας και υποστήριξης σε θέµατα βιώσιµης αστικής κινητικότητας, αστικού πρασίνου και διαχείρισης ενέργειας.

1-ex_2

Στις 12 Ιουνίου του 1965 ένα βρετανικό συγκρότημα ποπ κυκλοφορούσε ένα τραγούδι, που όμως δεν έπειθε τους δύο κύριους συντελεστές του, οι οποίοι έπειτα από πολλές παλινωδίες και μετατροπές τελικά δέχθηκαν να το ηχογραφήσουν. Και το τραγούδι εκείνο, με το εμβληματικό "ριφ" της κιθάρας και τον αφοριστικό του στίχο «I can't get no satisfaction…" (δεν μπορώ να ικανοποιηθώ με τίποτα) χαρακτήρισε μία ολόκληρη γενιά κι έγινε ένα από τα κομμάτια-μύθος στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

amouseiomastixasmousikhekdhlwsh

Στο πλαίσιο της επετειακής 20ής διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την παιδική θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Σωματείου Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος» και την παιδική χορωδία «Μαστιχόνειρο» του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Νενήτων «Η Βοκαριά», διοργανώνει την Κυριακή 23 Ιουνίου (ώρα 19:00), τη μουσικοθεατρική παράσταση «Θέατρο και Μουσική συναντιούνται σ' ένα Μουσείο», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

apinakasmilaeihsynergasiazagora

“Μηλά-ει η συνεργασία” είναι ο κεντρικός τίτλος της νέας έντυπης έκδοσης που ανέλαβε να εκδώσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, που παράγει τα μήλα “ZAGORIN”, και αποτελεί έργο μαθητών της ΣΤ' τάξης 2018-2019 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς 'Ρήγας Φεραίος'. Το έργο έχει στόχο να εμφυσήσει στους μαθητές τις αξίες της συλλογικότητας, της ενότητας και της φιλίας και το να έρθουν πιο κοντά στις ιδέες της συνεταιριστικής αγροτικής παραγωγής και της κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

adamidoukoumentakhsbhma

Η συμπαραγωγή της παράστασης μουσικού θεάτρου Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Lidl Ελλάς ανακοινώθηκε στις 11 Ιουνίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, στελεχών της Lidl Ελλάς και συντελεστών της ΕΛΣ.

tonos-tou-atlantikou-psaria-okeanos

Οι ωκεανοί θα χάσουν περίπου το 1/6 των ψαριών και άλλων ειδών ζωής έως τα τέλη του αιώνα, εάν η κλιματική αλλαγή συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό. Η προειδοποίηση έρχεται από νέα μελέτη του Πανεπιστημίου British Columbia.

banksh

Ο πλανήτης έγινε λίγο ασφαλέστερος, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, όμως γενικά, η κατάσταση παραμένει "σημαντικά λιγότερο ειρηνική σήμερα απ' ό,τι ήταν πριν από μια δεκαετία", αναφέρει έκθεση που δημοσιοποιεί σήμερα ινστιτούτο μελετών.

panelladikes-2019

Με τα μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών συνεχίζονται σήμερα Τρίτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία