Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτισμός

trapeza-peiraios-ktirio

Την Παρασεκυή 25 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της 75ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η κοινή δέσμευση 26 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μεταξύ των οποίων και η Τράπεζα Πειραιώς, για τη χρηματοδότηση της βιοποικιλότητας.

Boutas-4-am

Έσβησε… η μηχανή για τον Βαγγέλη Μπούτα, σώπασαν οι κόρνες των τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας. Ο άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με το αγροτικό κίνημα των μπλόκων και που τίμησε τον όρκο του με την αριστερά, έφυγε το πρωί της Παρασκευής, νικημένος από την επάρατο νόσο.

depositphotos_52731595-stock-photo-glass-of-red-wine-in

Η τρίτη Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί το International #GrenacheDay - μια διαδικτυακή παγκόσμια εκδήλωση που γιορτάζει την περίπλοκη και ενδιαφέρουσα ποικιλία σταφυλιών γνωστή ως Γκρενάς.

ImgSrc-4-28

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 6-9 ώρες μέχρι το απόγευμα για τα νησιά του Ιονίου, που δέχονται την επίθεση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ενώ ένα νέο μέτωπο με έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσει την Αττική και τη Βόρεια Εύβοια από τα βράδυ και μετά.  

mpoutari-1

Εδώ και 17 χρόνια το εξαιρετικά έγκυρο περιοδικό Wine & Spirits ανακοινώνει την ετήσια λίστα του με τα 100 κορυφαία οινοποιεία του πλανήτη για τη χρονιά που διανύουμε. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τρία ελληνικά οινοποιεία, πιστοποιώντας τη συνεχώς ανοδική πορεία που έχει ο κλάδος του κρασιού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.  

voridis_efet_16092020

Την αναγκαιότητα της πιστής τήρησης των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας της βιομηχανίας τροφίμων για την αποτροπή μετάδοσης της νόσου Covid-19, υπενθυμίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραπέμποντας στον σχετικό οδηγό που έχει εκδώσει ο ΕΦΕΤ.

olive-tree

Οι αρχές έχουν εφαρμόσει πρωτόκολλα περιορισμού αφού ανακάλυψαν μολυσμένο φυτό λεβάντας σε ένα κατάστημα κηπουρικής στο Occitanie. Η νότια περιοχή φιλοξενεί περίπου το ένα τέταρτο της παραγωγής ελαιολάδου της Γαλλίας.

C54A4757

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμβάλλει ενεργά στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την προσφορά ολόφρεσκων ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές από τις εταιρείες-μέλη της.

850_mitata

«Αν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στον Ψηλορείτη, την Ίδα της αρχαιότητας, ήταν ένας κυνηγός-τροφοσυλλέκτης, πιθανότητα ο δεύτερος να έγινε ο βοσκός που όρισε με την απόφαση του τη ζωή σε ένα βουνό το οποίο ακόμα τρέφεται με τους μύθους, την ιστορία και τις παραδόσεις του».

w15-95752w25122716piraios

Πώς λειτουργεί ένα Αρχείο; Ποιους ανθρώπους απασχολεί και ποια τα μυστικά που μπορεί να κρύβει στις συλλογές του; Τι μπορούμε να ανακαλύψουμε για την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα; Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τετάρτη 16 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:00), δύο θεματικές ξεναγήσεις, για ενήλικες, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης).

a0c1d24b-78e9-4eb4-9fa3-8b2273acab87

Οι προτεραιότητες του πληθυσμού θα μετατοπιστούν σε έναν κόσμο μετά τον κορωνοϊό, απαιτώντας ολοένα και περισσότερη βιώσιμη παραγωγή από αγρότες και διανομείς τα επόμενα χρόνια. Το νερό στα κανάλια της Βενετίας είναι καθαρό, τα δελφίνια και οι φάλαινες εντοπίζονται στα λιμάνια, τα ελάφια και οι αρκούδες περιφέρονται στις αστικές περιοχές. Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός πέρασε αυτήν την άνοιξη κλειδωμένος στο σπίτι και αναφορές από όλο τον κόσμο δείχνουν ότι η ρύπανση μειώνεται σημαντικά, ενώ η φύση επιστρέφει ήσυχα σε περιοχές από τις οποίες είχε κυνηγηθεί.

Μυλοι_Λουλη_Ανθρωπιστικη_Βοηθεια_στο_Λιβανο

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία 7 γενεών, μακρόχρονη παράδοση κοινωνικής προσφοράς και αίσθημα συλλογικής ευθύνης και καθήκοντος, βρίσκεται δίπλα στον λιβανικό λαό και όσων έχουν πληγεί από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020.

Rita-Hayworth-Glenn-Ford-Gilda-1946-film-noir-1024x775

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος «Noir Classics», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου (ώρα 21:00), την ταινία Τζίλντα (Gilda), στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία