Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτισμός

τουρισμος-2

Τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού σχεδίου χαλάρωσης ανακοινώνονται σήμερα καθώς αναμένονται όλες οι λεπτομέρειες για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, τη χρήση των sms και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορία.

Capture_17

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής των Ελλήνων, από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ. Το αναμορφωμένο κτίριο θα φιλοξενήσει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης 2021, από τις 12 Ιουνίου έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021.

geoponiko_panepistimio_athinon_2

Στην ίδρυση ενός Κέντρου για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, την Κυκλική Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα (Κ.Εφ.Α.Κ.Ο.Ε.) προχώρησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Με δεδομένο ότι η κυκλική οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της αειφόρου ανάπτυξης με σκοπό τον περιορισμό της πίεσης που ασκείται στους πόρους και στο περιβάλλον από την παραγωγή και την κατανάλωση, το εκπαιδευτικό ίδρυμα στοχεύει στην ερευνητική υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου στους συγκεκριμένους τομείς, με διασφάλιση αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης μεταξύ μεταπτυχιακών σπουδών και έρευνας.

neoi-ekpaideusi_2

Τη δυνατότητα δημιουργίας αγροτικών ΙΕΚ αλλά και την ίδρυση Ψηφιακής Ακαδημίας Αγροτικής Ανάπτυξης μελετά ο αρμόδιος υπουργός Σπήλιος Λιβανός, στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας νέας φιλοσοφίας στο ζήτημα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών.

fotovoltaika_3

Την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία νέων Ενεργειακών Κοινοτήτων, που θα δραστηριοποιηθούν σε νέες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα, που θα κατασκευαστούν στην Αιτωλοακαρνανία, ανακοίνωσε ο Α.Σ Ένωση Αγρινίου, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και στο διαρκές αίτημα των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, που είτε δεν θέλησαν είτε δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στα προηγούμενα ενεργειακά έργα.

γγηγ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε το "11th Annual Capital Link Sustainability Forum" με τίτλο “Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη: Περιβάλλον - Οικονομία - Κοινωνία”, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, σε ψηφιακή μορφή, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, και με την Υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

ypsiston-kotopoulo_2

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Ε.Φ.Ε.Τ μετά από ελέγχους ανακαλεί κατεψυγμένο παρασκευάσμα από κρέας πουλερικών καθώς βρέθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού της σαλμονέλας.

oscar_monadland-scaled

Η 39χρονη Κινέζα σκηνοθέτης δήλωσε: «Εκ μέρους των παραγωγών μου, ευχαριστούμε την Ακαδημία και τους συνυποψήφιους μας και όσους μας βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία, τη συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασιστήκαμε, όλους όσους έπαιξαν, όσους βρήκαμε στο δρόμο και μας δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική καλοσύνη».

frouta-laxanika-630x480

Αυξάνεται το φαινόμενο του greenwashing, δηλαδή της παραπλανητικής προβολής και διαφήμισης πράσινου προφίλ ή ψευτοοικολογικών προϊόντων ή υπηρεσιών και στην Ελλάδα, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα του Sustainable Development & Circular Economy Club του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου, με επιστημονικό υποστηρικτή το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

τττττ

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό, ήταν η δημιουργία Σχολής Γάλακτος στο Νομό Καρδίτσας καθώς και αναβάθμιση των αγροτικών φωτοβολταϊκών.

winerelle-wine-paintings-18__700

«Μιά Θάλασσα Κρασί» είναι ο τίτλος του Διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Black Sea Basin 2014-2020» στο οποίο συμμετέχει το Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει τη δυναμική της Μαύρης Θάλασσας ως οινοτουριστικό προορισμό, μέσα από μια βιώσιμη προσέγγιση, για το περιβάλλον, την οικονομία και την τοπική κοινωνία.

10-πλατειες-που-εχουν-γινει-talk-of-the-town-στην-Αθηνα-για-να-γραψεις-ιστορια-με-την-παρεα-σου-Photos

Συγκεκριμένο οδικό χάρτη ανοίγματος αμέσως μετά το Πάσχα παρουσίασε χθες, με προσωπικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέα έξαρση, τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, μία εβδομάδα μετά, στις 10 του μηνός, επιστρέφουν στα θρανία και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, δηλαδή τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου, και το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και παράλληλα απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες.

praksikopima

«Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο Στρατός ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Εντός ολίγου θα μεταδοθεί διάγγελμα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων» Αυτή ήταν η πρώτη αναγγελία του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) στις 06:30 περίπου το πρωί της Παρασκευής της 21ης Απριλίου 1967, για όσα συνέβαιναν στην πρωτεύουσα αλλά και σε όλη τη χώρα.

kipos-keukenhof-ollandia

Άνοιξη σημαίνει φύση, ανθισμένα λουλούδια, χρώμα, ουρανός. Τι κάνουμε, λοιπόν, ανάμεσα στα τσιμέντα; Κλείστε τα μάτια κι ελάτε μαζί μας στους πιο όμορφους κήπους του κόσμου να πάρουμε μια μυρωδιά από την πιο μοσχομυριστή εποχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία