Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

wwwwwww

Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας ΙΤΕ, Εργαστήριο Βιολογικών και Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών ΕΛΜΕΠΑ, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, Ραιδέστος - Κ & Ν Ευθυμιάδης

Greenhouse-Geopal

Στοχευμένες ενέργειες για την ανάπτυξη θερμοκηπιακών καλλιεργειών και την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Δυτικής Μακεδονίας προετοιμάζει εντατικά την περίοδο αυτή η Περιφερειακή Αρχή.

top-four-irrigation-techniques-782x440

Η διαχείριση και εκμετάλλευση των υπέργειων υδάτων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής αποτελούν τα κλειδιά για μια επιτυχημένη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα αγροδιατροφής, σύμφωνα με τους ομιλητές του το 9ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας.

LYDA_26-009-20

Η Timac Agro ΛΥΔΑ προσφέρει ένα προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα, στις προκλήσεις των εδαφών της Ελλάδας, καθώς και τις ευρύτερες συνήθειες της φθινοπωρινής λίπανσης.

Ρυζοκαλλιεργειες

Ανησυχία εγείρει η εκρηκτική εξάπλωση του κόκκινου ρυζιού, ενός δυσκολοεξόντωτου και επίμονου ζιζανίου, στους ελληνικούς ορυζώνες, αναφέρει ο Δρ Δ. Χάχαλης από το εργαστήριο ζιζανιολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

1_252863_177965_type13262_2

Στους νέους όρους και προϋποθέσεις που θα επιφέρει ο νέος Ερωπαικός Κανονισμός Λίπανσης στη φιλοσοφία και πρακτικές των Ελλήνων καλλιεργητών, αναφέρθηκε ο ΣΠΕΛ, στην παρουσίαση του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο, με τίτλο «Παράγοντες Βιολογικής Καταπολέμησης, Βιοδιεγέρτες, Βιοπαρασιτοκτόνα και Ευρωπαϊκή Πολιτική», που διοργάνωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

olive-tree-3432442_960_720

Η ΔΑΟΚ συμβουλεύει τους τοπικούς παραγωγούς ελιάς, να προβούν σε ψεκασμούς με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, μετά την συγκομιδή των καρπών, λόγω επικράτησης ευνοϊκών συν-θηκών για την ανάπτυξη της ασθένεια.

25-30

Μια ενδιαφέρουσα γκάµα πιστοποιηµένων πατατόσπορων που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των περιοχών καλλιέργειας του προϊόντος, έρχεται να καλύψει τους εµπορικούς στόχους κάθε καλλιεργητή, ανεξαρτήτως κλιµατικών συνθηκών.

sivvas_katastima_thessalonikis1-1024x512

Eδώ και 30 περίπου χρόνια η SIVVAS AE εξυπηρετεί τη βιοµηχανία τροφίµων µε εξοπλισµό, καινοτοµίες και τεχνική υποστήριξη είτε βελτιώνοντας γραµµές παραγωγής, είτε ξεκινώντας από το µηδέν, υλοποιώντας µελέτες για τους συνεργάτες της και στη συνέχεια προχωρώντας στην κατασκευή ολόκληρων παραγωγικών µονάδων.

Farmer_with_laptop_in_field_1

To TraceHarvest της BlockApps αποτελεί ένα δίκτυο βασισμένο στην πλατφόρμα Ethereum που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων, της ασφάλειας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας, φέρνοντας αποδοτικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα, διαφάνεια, συμμόρφωση με τις βέλτιστες πρακτικές και ορθή διαχείριση των αγροτικών προϊόντων.

100_2

Σημαντικές διακρίσεις για την FMC κατά την διάρκεια της 13ης ετήσιας τελετής Crop Science Forum & Awards, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου. Στην υψηλού κύρους απονομή η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγροχημικών προκειμένου να γιορτάσουν τα νέα επιτεύγματα του κλάδου.

fresh-olives

Ένα από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία, το κάλιο κατέχει ιδιαίτερη θέση από πλευράς σπουδαιότητας στην θρέψη της ελιάς. Αυτό το συμπέρασμα προέρχεται τόσο από την συχνότητα εμφάνισης της τροφοπενίας καλίου όσο και από τον υπολογισμό των αφαιρούμενων ποσοτήτων καλίου ετησίως, από τον συγκομισμένο καρπό και το κλάδεμα (φύλλων, βλαστών).

s2_reutersmedia_net

Μια καινοτόμα νέα τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία ενός ευρέος φάσματος καλλιεργειών από μερικές από τις πιο καταστροφικές και δύσκολες στον έλεγχο προσβολές παρασίτων ανακοίνωσε η Syngenta, υπό την ονομασία «Spiropidion». Μάλιστα η εταιρεία αναμένει τις πωλήσεις αυτής της ουσίας να αγγίξουν τα 400 εκατ. δολάρια.

komposta_rodakinou_ergostasio-696x383

Την συλλογή και μεταποίηση του συνόλου της φετινής παραγωγής πυρηνόκαρπων ανακοίνωσε η ΕΚΕ, σχολιάζοντας παράλληλα τον δυσμενές οικονομικό πλαίσιο της υφιστάμενης συγκυρίας της πανδημίας όσο υποστηρίζει ότι το επίπεδο των αποθεμάτων της βιομηχανίας βρίσκεται να ίδια με τα περσινά επίπεδα.

gettyimages-475074268-2048x2048f

Ένα βήμα μπροστά από τις πολιτικές εξελίξεις τοποθετεί την στρατηγική της και την εφαρμογή αυτής η Basf, η οποία δηλώνει έτοιμη να συνδράμει τους Ευρωπαίους αγρότες στην περαίωση των δύσκολων στόχων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της πρωτογενούς παραγωγής.

12-13_10

Νέες υψηλοαποδοτικές ελληνικές ποικιλίες σιτηρών, για τη βιοµηχανία ζυµαρικών και τη ζυθοποιία, µε ανταγωνιστικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και ανθεκτικότητα στις στρεσογόνες συνθήκες της κλιµατικής αλλαγής, προετοιµάζονται για τους Έλληνες παραγωγούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία