Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

ixthiokalliergeia-550x367

Οι υδατοκαλλιεργητές και οι παραγωγοί ζωοτροφών θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε τροφή με φυτικής προέλευσης πηγές λιπαρών οξέων Ω3, καθώς το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενέκρινε προς καλλιέργεια ποικιλία του φυτού της κάνολα στις ΗΠΑ, που περιέχει τα επιθυμητά στην υδατοκαλλιέργεια λιπαρά οξέα, δήλωσε η Cargill της Minneapolis στις 7 Αυγούστου.

erik_fylwak_syngenta_2

Σε ανταγωνιστικές αποδόσεις παρά τις αντίξοες συνθήκες παγκοσμίως, αναφέρεται η Syngenta, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες με καλλιεργητικές λύσεις με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών της στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

SAK_3668

Η FARMA-CHEM SA διακρίθηκε ως μια από τις δυναμικότερες και υγιέστερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων επιχειρηματικής αριστείας “Diamonds of The Greek Economy 2019”.

STAFYLLI_EUDEMIDA

Προς αντιμετώπιση των εχθρών των αμπελώνων καλούνται οι καλλιεργητές, να λάβουν τα σχετικά μέτρα. Συστάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζουν στους καλλιεργητές, ιδίως αυτήν την εποχή, να επισκέπτονται όσο το δυνατό συχνότερα τις καλλιέργειές τους, προκειμένου να διαπιστώνουν έγκαιρα τυχόν προσβολές από φυτοπαράσιτα έτσι, ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, με το μικρότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

IMG-20170801-WA0001-1200-x-900

Το Ισράηλ προστέθηκε στη λίστα με τις χώρες που εντοπίζεται το παθογόνο Xylella fastidiosa, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό Οργανισμό Φυτοπροστασίας (EPPO) η προέλευση του παθογόνου είναι άγνωστη και δεν διαπιστώθηκαν μολυσμένα έντομα στην περιοχή των προσβολών.

mikri-ekmetaleusi-2_2

Η γεωργία αποτελεί κύρια αιτία της αλλαγής του κλίματος, αλλά επηρεάζεται αναμφισβήτητα από αυτήν. Συνεπώς, η γεωργία πρέπει να αλλάξει προκειμένου να συμβαδίζει με τις παγκόσμιες απαιτήσεις, μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις. Χωρίς αυτές τις απαραίτητες αλλαγές εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι ακόμα χειρότερες, προκαλώντας έτσι μείωση των αποδόσεων, ώστε να καταργήσουμε κάθε πρόοδο που έχουμε σημειώσει για την εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας.

Agrifarm_-_facilities

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του COSME, του προγράμματος της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω χρηματοδότησης της Agrifarm στηρίζει αγρότες σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

KAR_4024

Χρώμα, γεύση, μέγεθος και ανθεκτικότητα κάνουν τις ποικιλίες σε σαλάτες και κολοκύθια της Syngenta επιθυμητές από καταναλωτές και παραγωγούς. Πάνω από 60 ποικιλίες σαλάτας της εταιρείας με ενισχυμένο πακέτο ανοχών, των τύπων Romaine, Batavia, Iceberg, Butterhead, Lollo rosso, Bellagio Red και Endive, που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των αγοραστών, καθώς και 25 υβρίδια κολοκυθιού διαφορετικών χρωμάτων, τύπων και σχημάτων, παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες, στην εκδήλωση της Syngenta στον αποδεικτικό αγρό σαλατών και κολοκυθιού της εταιρίας στην Καστέλλα Ευβοίας.

xx_3

Το πρώτο μαρούλι με κόκκινη «καρδιά», αντί για το σύνηθες πράσινο στο εσωτερικό των φύλλων του, είναι γεγονός. Ονομάζεται «Robin», αποτελεί προϊόν πολυετούς προγράμματος έρευνας του ολλανδικού ομίλου «Rijk Zwaan» και το… αγροτικό του το κάνει σε πειραματικούς αγρούς και στην Ελλάδα, μέσω τοπικών συνεργασιών που έχει συνάψει η θυγατρική του «Rijk Zwaan Hellas».

20-37_6

Ενίσχυση της παραγωγικότητας κατά τουλάχιστον 10%-15%, µείωση του κόστους παραγωγής από την καλύτερη διαχείριση της εργασίας και της διατροφής των ζώων στην εκτροφή, αλλά και βελτίωση της ευζωίας του κοπαδιού, µέσω των προληπτικών επεµβάσεων, είναι ορισµένα από τα οφέλη που υπόσχεται η εγκατάσταση ροµποτικού συστήµατος αρµεγής σε µια αγελαδοτροφική εκµετάλλευση.

20190603_164358

Η εταιρεία Gavriel συμμετείχε ως αποκλειστική εκπρόσωπος του σταθεροποιητή ουρεάσης AGROTAIN και των λιπασμάτων Αυξημένης Αποδοτικότητας NUTRIMORE για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και την Βουλγαρία, στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την KOCH, παραγωγό του AGROTAIN στη Φλωρεντία, στις 2-3 και 4 Ιουνίου.

Agrilevante-6

Σημαντικά μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων, στη διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων Agrilevante, η οποία πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από την Feder Unacoma, την ιταλική ομοσπονδία κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων, σε συνεργασία με τον Εκθεσιακό Οργανισμό του πόλης του Μπάρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία