Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

44-45B__1_

Τον Eυρωπαίο αγρότη του µέλλοντος, τον λεγόµενο «agripreneur 4.0», ο οποίος χρειάζεται να διαθέτει συνδυασµό δεξιοτήτων, για να ασκεί το επάγγελµά του, όπως γεωργικές, επιχειρηµατικές, ψηφιακές, αλλά και περιβαλλοντικές, επιχειρούν να προετοιµάσουν τέσσερα πανεπιστήµια του ευρωπαϊκού νότου, µέσω του κοινοτικού προγράµµατος Erasmus+.

Raccolta_kiwi__Cile_0

Τη συγκρότηση ομάδας κρούσης «taskforce» για τη μελέτη μυστηριώδους ασθένειας που πλήττει το 25% των καλλιεργειών ακτινιδίου στην Ιταλία ανακοίνωσε η υπουργός Γεωργίας της χώρας, Τερέσα Μπελάνοβα.

autumnvines

Ο τρύγος τελείωσε όχι όμως και οι δουλειές στο αμπέλι, αφού τα φυτά, εξαντλημένα από την υπερπροσπάθεια ωρίμανσης του καρπού τους τελευταίους μήνες, έχουν ανάγκη την προσοχή του αμπελουργού για μερικές ουσιαστικές φροντίδες που θα τα εντάξουν στη φάση της αδράνειας.

Elia-fyto

Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάπτυξης και πιστοποίησης προβασικής φυτείας από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για οχτώ ελληνικές και 2 ισπανικές ποικιλίες ελιάς, των δέκα δηλαδή πλέον εμπορικών ποικιλιών στις οποίες επενδύουν οι παραγωγοί.

weizen_website_0

Η Ελλάδα είναι μια από τις παραδοσιακές χώρες όπου καλλιεργείται ο σκληρός σίτος. Η άνοδος της τιμής την τελευταία καλλιεργητική περίοδο, σε συνδυασμό με την πορεία των άλλων καλλιεργειών, έδωσε μια ώθηση στην καλλιέργεια και έβαλε τον σκληρό σίτο ψηλά στην λίστα με τις καλλιεργητικές επιλογές του Έλληνα αγρότη για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

soya-2

Στον ευρωπαϊκό νότο φαίνεται πως επεκτείνεται η καλλιέργεια σόγιας, ως µια συµφέρουσα εναλλακτική εκτατικής καλλιέργειας που ανταποκρίνεται στις πολιτικές πρωτοβουλίες των Βρυξελλών για την επόµενη δεκαετία, όσο παράλληλα δείχνει να ταιριάζει µε πρακτικό τρόπο στο αγροδιατροφικό προφίλ των χωρών αυτών.

14_4

Όργωµα, δισκοσβάρνισµα και ενσωµάτωση της βασικής λίπανσης. Με αυτή τη σειρά ξεκινούν οι καλλιεργητικές εργασίες για την προετοιµασία του εδάφους στα σταυρανθή τις ερχόµενες εβδοµάδες. Εν τω µεταξύ, για την αύξηση των αποδόσεων και τη βελτιστοποίηση της ποιότητας, δεν αρκεί µόνο η σωστή επιλογή υβριδίου στο µπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, αλλά και η καλή προετοιµασία του εδάφους και η ορθολογική λίπανση.

Ntomata1344

Σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια ντομάτας στην Περιφερειακή Ενοτητα Δράμας εντοπίστηκε ο ιός της καστανής ρυτίδωσης (ToBRFV), ωστόσο από τις έως τώρα δειγματοληψίες του Τμήματος Π.Φ.Ε. δεν προέκυψαν νέα κρούσματα στην περιοχή.

shutterstock_irrigationpipe

Νέες προοπτικές για την Eurodrip, μέλος της Rivulis Group πλέον από το 2017, δημιουργεί η εξαγορά του ισραηλινού ομίλου από την Temasek, τον επενδυτικό κρατικό κολοσσό της Σιγκαπούρης η καθαρή αξία χαρτοφυλακίου του οποίου ανέρχεται σήμερα σε 215 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mpounakis-Nikos

Για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου δεν αρκεί η αποτελεσματική δακοκτονία. Είναι απαραίτητο να εισάγουμε Νέες τεχνολογίες και επιστημονική γνώση σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας και της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι το ελαιόλαδο να φτάσει στο τραπέζι του καταναλωτή.

4618267750

Ορθή χρήση νερού, χειμερινό και θερινό κλάδεμα, αφαίρεση της λαίμαργης βλάστησης, διαχείριση ζιζανίων και ψεκασμός με καολίνη κάποιες από τις ορθές πρακτικές που εφάρμοσαν ερευνητές στα πλαίσια ενός πειράματος αγρού για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και την αύξηση της παραγωγής σε καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών.

0033_FRA04042_WEB

Προγραμματίζοντας επενδύσεις 14 δισ. για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών ακριβείας καθώς και την ενίσχυση της έρευνας για νέες δραστικές ουσίες αναμένεται ότι θα ευθυγραμμίσει η ευρωπαϊκή βιομηχανία φυτοπροστασίας την στρατηγική της για την επόμενη δεκαετία με την στρατηγική της Ευρώπης όπως αποτυπώνεται στον σχεδιασμό Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο.

PIC_2_εξω

Το σύνδρομο της Πρόωρης Γήρανσης έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στις περιοχές καλλιέργειας του βαμβακιού τόσο στην Κεντρική όσο και τη Βόρεια Ελλάδα. Παρατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε αγρούς βαμβακιού κατά το μήνα Αύγουστο και πρόκειται για μια διαταραχή θρέψης που είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, ενώ τα συμπτώματα της, τις περισσότερες φορές, συγχέονται με αυτά του βερτιτσιλίου, της αλτερνάριας ή άλλων παθογόνων.

fThinkstockPhotos-527037396

Η ελαιοκράμβη και ο ηλίανθος, αποτελούν τις κυριότερες πρώτες ύλες για την παραγωγή βιοντίζελ. Παράλληλα, το κραμβέλαιο θεωρείται βασική πηγή ελαίου και λιπαρών υψηλής διατροφικής αξίας για ανθρώπινη κατανάλωση.

2Η_Syngenta_Group_α

Η Syngenta Group ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιεί μετά το πρόσφατη ανασύσταση της. Το νέο εργοστάσιο ενισχύει τη στρατηγική φυτοπροστασίας των καλλιεργειών της Syngenta Group και παρέχει καινοτόμες καινοτομίες στους αγρότες σε όλο τον κόσμο. Από την Novartis, 70 υπάλληλοι υψηλής ειδίκευσης θα διατηρηθούν στην Syngenta Group. Η Έναρξη των εργασιών σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία