Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

18-39lipasmata

Αύξηση της παραγωγικότητας της καλλιέργειας, µε ταυτόχρονη µείωση των εισροών και του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος, «υπόσχεται» µια νέα ηλεκτρονική εφαρµογή για τον ορθό υπολογισµό της λίπανσης που ανέπτυξαν γεωπόνοι της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία µε εξωτερικούς µηχανικούς πληροφορικής.

17_4_2

Οι νέες αβεβαιότητες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι οι καλλιεργητές, λόγω της πανδημίας δεν δείχνει να επηρέασε σημαντικά τις εξελίξεις στην αγορά αγροτικών εφοδίων, όπου η αρχική μεγάλη ζήτηση για προϊόντα θρέψης κυρίως, έδωσε στη συνέχεια τη θέση της σε μια πιο λελογισμένη έως και φειδωλή διαχείριση των εισροών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το τελικό αποτέλεσμα, κατά βάση στις εαρινές καλλιέργειες, έχει να κάνει περισσότερο με την επιλογή της καλλιέργειας και λιγότερο με την ίδια την απόφαση για το είδος και το εύρος στην κατανάλωση των αγροτικών εφοδίων.

agrotes_12

Το συνολικό ποσό των 2.965.859 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER, θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων δημόσιου χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

kastania_2

Να μην προβούν σε ψεκασμούς με εντομοκτόνα στην καλλιέργεια της καστανιάς έως τα τέλη Ιουνίου, καλεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας τους καστανοπαραγωγούς των κοινοτήτων του Ταϋγέτου: Αλαγονίας, Νέδουσας, Πηγών, Αρτεμισίας, Καρβελίου και Λαδά.

PROTYPOI_ELAIWNES_

Το 2019, η BASF Ελλάς ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης της ελαιοκαλλιέργειας, με γνώμονα την ορθολογική χρήση των εισροών και κύρια της φυτοπροστασίας, με σκοπό την ποιοτική-ποσοτική αναβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος και την διασφάλιση του εισοδήματος τού παραγωγού.

097-BowlesFibershed08062018paigegreen

Κανονικά µε βάση τις µέχρι στιγµής πληροφορίες αναµένεται να ανοίξει το πρόγραµµα ενίσχυσης αρδευτικών συστηµάτων (Μέτρο 4.1.2) των 30 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι ήταν το δεύτερο πρόγραµµα, µετά τις ∆ασώσεις, που «ακούστηκε» πως θα το πνίξουν οι διαχειριστικές αρχές για χάρη των µέτρων στήριξης λόγω κορωνοϊού.

w03-1048081

Ενεργειακά φυτά που θα καλλιεργούνται στις εκτάσεις των πρώην λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία είναι μία από τις επιλογές για το καύσιμο της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης «Πτολεμαίδα 5» που είναι υπό κατασκευή.

doc_20160524_1629825_amouliani1_3

Στις 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εξ’ αποστάσεως συνάντηση για το έργο ECOVINEGOALS ECOlogical VINEyards GOvernance Activities for Landscape Strategies που έγινε αποδεκτό για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG VB Adriatic-Ionian ADRION Program 2014-2020, Second Call for Proposal – Priority Axis 2, και στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

ξυλελα_22

Ορισμένα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με το βακτήριο X. fastidiosa και τις γεωγραφικές συντεταγμένες ενημερώθηκαν ή τροποποιήθηκαν για να αυξηθεί η ακρίβεια και η συνέπεια της παρακολούθησης του.

georgika-farmaka

Σε εφαρµογή της κείμενης νομοθεσίας είναι υποχρέωση των επαγγελµατιών χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων να εφαρµόζουν τις παρακάτω οδηγίες, οι οποίες περιγράφουν τις Γενικές αρχές της Ολοκληρωµένης Φυτοπροστασίας.

venzini1

Με το 78% της ενέργειας που καταναλώνουν οι Έλληνες αγρότες να αφορά σε υγρά καύσιμα και λιπαντικά, η κρίση στην οποία έχει περιέλθει η παγκόσμια αγορά πετρελαίου δεν μπορεί παρά να επιφέρει μια μετριοπαθή έστω μείωση στο κόστος παραγωγής.

fruits-5083837_960_720

Σύμφωνα με τις γεωργικές προειδοποιήσεις του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι ξεκίνησε η 1η πτήση των ακμαίων καρπόκαψας το χρονικό διάστημα 14-16 Απριλίου , ενώ παράλληλα παρατηρήθηκαν και οι πρώτες εκκολάψεις της ψύλλας της αχλαδιάς.

34τρδυθγ7

Η εταιρεία 3Δ Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών υλοποιεί από την Τετάρτη 15 Απριλίου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας με Eναέρια Μέσα για την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών από το χαλάζι στην Κεντρική Μακεδονία σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και στη Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Φθιώτιδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία