Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

10-11_pin_3

Χρόνος προσαρµογής, ένας ήπιος χειµώνας και η αναπόφευκτη µείωση της ζήτησης, έχουν ρίξει σηµαντικά τις τιµές στους βασικούς τύπους λιπασµάτων από τα ιστορικά υψηλά της προηγούµενης άνοιξης.

Cabezal-de-riego__2_

Ακόμη πιο… αλμυρό θα είναι φέτος το πότισμα των καλλιεργειών για τη μεγάλη πλειονότητα των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η εκτίναξη της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό της εισπραξιμότητας έχει προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» στα οικονομικά των περισσότερων ΤΟΕΒ, με συνέπεια αυτά να σχεδιάζουν αυξήσεις στο τέλος άρδευσης, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

How-to-Keep-Field-Mice-Out-of-Your-Lawn

Επιδροµές τρωκτικών στα χωράφια αναφέρουν αγρότες από όλη τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, µε τις ζηµιές που προκαλούν ποντίκια και αρουραίοι σε εκτάσεις µε σιτηρά και τριφύλλι να επιβάλλουν σε αρκετές περιπτώσεις επανασπορές.

14b_11

∆ε γνωρίζει σύνορα και ποικιλίες η απειλή της βερτισιλλίωσης για τα ελαιόδεντρα, µε το µύκητα Verticillium dahliae να προσβάλει κάθε γονότυπο δέντρου σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές ζώνες.

ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ

Ως γνωστόν το ακτινίδιο απαιτεί αρκετές ώρες ψύχους για την διακοπή του ληθάργου και την έκπτυξη των οφθαλμών. Η κλιματική αλλαγή και οι ήπιοι χειμώνες δεν επιτρέπουν στο ακτινίδιο να συμπληρώσει τις απαιτούμενες ωρες ψύχους με άμεση συνέπεια τη σημαντική απώλεια της παραγωγής (ακαρπία) σχεδόν κάθε χρόνο.

14b

Υπόγεια και ασύµµετρη απειλή για όλες τις θερµοκηπιακές καλλιέργειές συνιστά το φουζάριο (Fusarium spp.). Ο εδαφικός µύκητας είναι ένας από τους σηµαντικότερους παθογόνους µύκητες εδάφους και προσβάλει τις ρίζες των φυτών, εισχωρώντας µέσα στα αγγεία τους.

BONB4R6YNVOXPEDFTCPV6YCH7E

Στο λανσάρισμα νέων ποικιλιών σιταριού στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αναπτύχθηκαν μέσω πολύπλοκων τεχνικών διασταύρωσης για δοκιμές σε 5 με 7 χιλιάδες στρέμματα, θα προχωρήσει η Syngenta το επόμενο έτος, σκοπεύοντας να ξεπεράσει χρονικά και ποιοτικά άλλες εταιρείες που προσπαθούν επίσης να αναπτύξουν σιτάρι υψηλότερης απόδοσης.

3-bramley-before-pruning-jan-2008-1

Επικίνδυνο και με ταχεία εξάπλωση είναι το παθογόνο βακτήριο Erwinia amylovora, που προκαλεί νέκρωση ιστών, φύλλων και ταξιανθιών, σχηματίζοντας μαύρα μορφώματα που φαίνεται σαν να έχουν καψαλιστεί από το πέρασμα πυρκαγιάς, εξού και το όνομα της ασθένειας (βακτηριακό κάψιμο).

01eec10693d9896b4d757174d0f20dd9_S_2

Η καταπολέµηση των τρωκτικών αποτελεί ολοένα σηµαντικότερη πρόκληση για πολλούς υπεύθυνους καταπολέµησης παρασίτων στο πλαίσιο της πίεσης που ασκούν αντικρουόµενα ζητήµατα, όπως η διασφάλιση ποιότητας, η ασφάλεια των τροφίµων και των ζώων που δεν αποτελούν στόχο και η αντίσταση που οφείλεται στη συµπεριφορά και τη φυσιολογία των τρωκτικών.

20221216_172135

Για θέματα τόσο αγοράς ακτινιδίου όσο και χωραφιού συζήτησαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκύδρας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στις 16 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των δράσεων του Οργανισμού για την κατάρτιση του αγροτικού πληθυσμού.

KTHMA_MERKOURH_NOE_19_KAR_5517

Kαραδοκεί το κυκλοκόνιο (Spilocaea oleagina) στους ελαιώνες της Θράκης, με την ασθένεια να εμφανίζεται κυρίως στα φύλλα των ελαιοδέντρων με την ανάπτυξη χαρακτηριστικών κηλίδων, όπως ενημερώνουν σχετικά οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Καβάλας.

Μαξιμος-Ινστιτουτο_Βιομηχανικων_κ_Κτηνοτροφικων_Φυτων_2

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή και οι τρόποι με τους οποίους η εφαρμοσμένη έρευνα πάνω στο γενετικό υλικό των φυτών, ιδιαίτερα των ψυχανθών, μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ συζήτησαν ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δημήτρης Βλαχοστέργιος στο πλαίσιο επίσκεψης του βουλευτή στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

glyphosate

Η Κομισιόν δημοσίευσε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τον κανονισμό (ΕΕ 2022/2364) με τον οποίο παρατείνεται για ένα έτος, έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, η έγκριση της γλυφοσάτης ως δραστική ουσία σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα. O κανονισμός φέρει την υπογραφή της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία