Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

elaiwnas-dixtya

Το 2014 ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε επικαιροποίηση του χαρτογραφικού υποβάθρου και ταυτόχρονα σε τεμαχισμό-κατακερματισμό των αγροτεμαχίων, χωρίς θεσμικό πλαίσιο, και χωρίς τη συναίνεση των παραγωγών, με αποτέλεσμα ποινές και αποκλεισμούς δικαιούχων, καταγγέλλουν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας.

elaiwnas

Από τις αρχές Σεπτεµβρίου, λόγω αυξηµένης υγρασίας, ιδιαίτερα στους σχετικά πυκνοφυτεµένους και µε κακό αερισµό ελαιώνες, αναµένεται να εµφανιστούν δύο φυτοπαθογόνοι µύκητες, το κυκλοκόνιο που προσβάλλει κυρίως φύλλα και το γλοιοσπόριο που προσβάλλει τον ελαιόκαρπο, ιδιαίτερα όταν αυτός πλησιάζει την ωρίµανση.

bambaki-apofyllwsi

Η χημική αποφύλλωση του βαμβακιού αποτελεί απαραίτητη επέμβαση διότι επιταχύνει την ωρίμανση και το άνοιγμα των καρυδιών, διευκολύνει τη συγκομιδή , διασφαλίζει την προστασία του συγκομιζόμενου προϊόντος από την ποιοτική υποβάθμιση λόγω χρωματισμού των ινών και την παρουσία ξένων υλών και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες αποθήκευσης.

milo-icon

Ξεκίνησε η τρίτη πτήση του εντόμου λένε οι γεωπόνοι, χωρίς να έχει τελειώσει η δεύτερη. Οι συλλήψεις του εντόμου της καρπόκαψας (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας με μηλεώνες του δικτύου των φερομονικών παγίδων εμφάνισε σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ