Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

SYNGENTA_new-2

Η Syngenta αποφάσισε να συστρατευθεί με τους 50 Διευθύνοντες Συμβούλους και τους επικεφαλής παγκόσμιων επιχειρηματικών ομίλων στην κατεύθυνση της παρότρυνσης ηγετών, αρχηγών κυβερνήσεων και της διεθνούς κοινότητας να παρουσιάσουν ένα βελτιωμένο πλάνο δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ALLTECH_PANAGOS

Γαλακτοπαραγωγοί, επαγγελματίες της βιομηχανίας ζωοτροφών και μέλη της ομάδας της Alltech, μιας από τις κορυφαίες στο κλάδο επιχειρήσεις παραγωγής θρεπτικών συστατικών για κτηνοτροφικές αξιοποιήσεις, πέταξαν σήμερα από την Μπολόνια της Ιταλίας για το δεύτερο Alltech Euro Tour. Η περιοδεία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και τότε, τα 140 άτομα από τις 13 διαφορετικές χώρες, έχοντας επισκεφτεί 4 διαφορετικές χώρε θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις νέες τάσεις στη παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων,

KAR_0644_copy

Τρόπους με τους οποίους τα παραγωγικά συστήματα χρησιμοποίησης διαφορετικών χονδροειδών ζωοτροφών μπορούν να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή αναζητά το έργο LIFE και Forage4climate με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης από το 2014 έως το 2020.

Chemgeneration_1_4

Το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και η εταιρεία BASF Ελλάς ΑΒΕΕ ενισχύουν τη συνεργασία τους με τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου “Chemgeneration” της BASF και «Βρες το Στοιχείο»» του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Misko

Η MISKO, η μεγαλύτερη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα, άρρηκτα δεμένη με την ελληνικότητα και έχοντας στενή και συνεπή σχέση με την αγροτική παραγωγή, δημιούργησε το 2017 το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου, για να ενισχύσει την προώθηση παραγωγής σκληρού σίτου υψηλής ποιότητας και χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

4-Corteva

Συνδυάζοντας τα αναγνωρισµένα σήµατα του χαρτοφυλακίου προϊόντων των µητρικών εταιρειών DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection και Dow AgroSciences, µε µία εξατοµικευµένη στρατηγική για την ελληνική αγορά, η Corteva Agriscience φιλοδοξεί να αποτελέσει την «καρδιά» (core) γύρω από τη «φύση» (teva) της αγροτικής παραγωγής, όπως προστάζει και το όνοµά της. Για την προσπάθεια αυτή µιλάει στην Agrenda ο Γεράσιµος Νικολόπουλος, Country & Sales Manager της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, περιγράφοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων που προσφέρει, αλλά και τη φιλοσοφία της εταιρείας να ακούει εκτός από τον αγρότη και τον τελικό καταναλωτή. Γιατί, όπως λέει, η γεωργία δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθεί τη ζήτηση.

Bactrocera_dorsalis

Ενημέρωση σχετικά με το έντομο καραντίνας Bactrocera dorsalis – μετά  την εμφάνισή του σε οπωρώνα της Περιφέρειας της Καμπανίας στην Ιταλία – εξέδωσε η ΔΑΟΚ Δράμας. Η υπηρεσία ενημερώνει τους παραγωγούς ότι η φυτοϋγειονομική υπηρεσία της Ιταλίας γνωστοποίησε τη διαπίστωση της παρουσίας του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Bactrocera dorsalis (έντομο) σε οπωρώνες στην Περιφέρεια Καμπανίας της Ιταλίας (Σαλέρνο και Νάπολη).

aerial-view-bayer-headquarters-1218

Με το βραβείο Best Public Outreach Program για την Πρωτοβουλία Διαφάνειας του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science) στο πλαίσιο της 11ης τελετής βράβευσης Agrow, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 12 Νοεμβρίου, βραβεύτηκε η Bayer.

aromatika_fyta

Ανεκμετάλλευτος πλούτος με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης αλλά και με ανεπάρκειες στην αλυσίδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας, που φρενάρουν τις δυνατότητές του, χαρακτηρίζεται ο εγχώριος τομέας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Αποτέλεσμα; Το μερίδιό τους στη διεθνή αγορά, που ξεπερνά, πλέον, τα 20 δισ. δολ., ετησίως, αν και αυξάνει, είναι μικρότερο από ό,τι πραγματικά θα μπορούσαν να έχουν κατακτήσει, με βάση το ποιοτικό δυναμικό και την ποικιλομορφία τους.

Corteva-kentriki

Τονίζοντας το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων που μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις καλλιέργειες στον ελληνικό χώρο και το οποίο συνοδεύεται παράλληλα από ψηφιακές πλατφόρμες, η Corteva Agriscience «συστήθηκε» στους Έλληνες παραγωγούς, ως η εταιρεία που θα μοχλεύσει την παγκόσμια καινοτομία και θα την φέρει στα μέτρα της τοπικής της στρατηγικής.

argus

Με μεγάλη επιτυχία και αυτή τη χρονιά η Medilco Hellas συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λιπασμάτων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 24-26 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Intercontinental, με επίσημο διοργανωτή την εταιρεία Argus.

xxxx

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος των λιπασμάτων τα επόμενα χρόνια είναι πως θα μεταφέρει τη γνώση και τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στον αγρότη. Δηλαδή πως η λίπανση και η γνώση που θα εφαρμοστούν θα επιφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία