Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

bambaki1-696x383

Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, το ποσό των 63.860,00 ευρώ για την επιχορήγηση Περιφερειών για το Πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της Βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας έτους 2021.

yara_3

Με στόχο την επίτευξη ενός υψηλότερου ποσοστού καρπόδεσης στην καλλιέργεια της ελιάς, η Yara, με τη σειρά διαφυλλικών προϊόντων YaraVita, προτείνει μία με δύο διαφυλλικές εφαρμογές στο στάδιο «Πριν την άνθηση» έως και την «Έναρξη της άνθησης».

LYKOYRENTZOS_2_2

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει σε Θεσσαλία και Μακεδονία το τρίτο κύμα παγετού στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο να αναφέρει πως οι αναγγελίες ζημιών έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν ως τα τέλη Απριλίου, ενώ οι αποζημιώσεις θα πληρωθούν στο ακέραιο στους αγρότες το συντομότερο δυνατόν.

Plant-uptake-of-nitrogen-compounds20160510-29058-3cbkaj_2

Η καλή θρέψη της καλλιέργειας αποτελεί πυλώνα για επίτευξη μέγιστων αποδόσεων, με το άζωτο να κατέχει «ρόλο κλειδί» σε αυτή την διαδικασία και τους παραγωγούς να το χορηγούν σε μεγάλες ποσότητες με την βασική αλλά και τις επιφανειακές λιπάνσεις.

keria-se-ampelones

Οι Γάλλοι οινοπαραγωγοί ανάβουν κεριά και καίνε δέματα από άχυρο στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τους αμπελώνες τους από τον παγετό της άνοιξης, με την πρόβλεψη για πιο κρύες νύχτες αυτήν την εβδομάδα να αυξάνει τον φόβο σοβαρών ζημιών και απώλειας παραγωγής.

ooooo

Ερευνητικές ομάδες που χρησιμοποίησαν αλγορίθμους με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να διαχειριστούν εξ’ αποστάσεως ένα θερμοκήπιο με ντοματίνια, ξεπέρασαν σε αποδοτικότητα τους αγρότες στον διαγωνισμό Autonomous Greenhouse Challenge.

1_126

Ενδιαφέρουσες μετακινήσεις καταγράφονται στη σύνθεση του καλλιεργητικού χάρτη με την πρόοδο των εαρινών σπορών στις μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας, με τις τελικές αποφάσεις των αγροτών να επηρεάζονται τόσο από την εικόνα αγοράς των προϊόντων το τελευταίο διάστημα, όσο και από τις χρηματοδοτικές λύσεις που έχουν διαθέσιμες για την υποστήριξη της καλλιεργητικής διαδικασίας.

1200px-Wild_Pear_Tree_in_full_blossom

Η περίοδος από την έναρξη της βλάστησης µέχρι και την καρπόδεση είναι περίοδος µεγάλης ευαισθησίας, όσον αφορά τον κίνδυνο προσβολών κυρίως από µυκητολογικές, αλλά και βακτηριολογικές ασθένειες, σύμφωνα με τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Βόλου.

maxresdefault_46

Μετά από αρκετές έρευνες αναπτύχθηκε ένα σύστημα για την απολύμανση του εδάφους που δεν παρουσιάζει πολλά μειονεκτήματα χρησιμοποιώντας τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία για την απολύμανση του εδάφους εντός μιας θερμοκηπιακής μονάδας.

NFF_Tomatoes_Mix-2-W

Στο χαρακτηρισμό και αξιοποίηση των Ελληνικών παραδοσιακών ποικιλιών ντομάτας και του υπάρχοντος γενετικού υλικού σε διάφορα στάδια βελτίωσης με κεντρικό στόχο την παραγωγή Ελληνικών ποικιλιών ντομάτας είτε με τη μορφή υβριδίου είτε καθαρής σειράς με κριτήρια τη βελτίωση της μετασυλλεκτικής συμπεριφοράς, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την παραγωγικότητα, στοχεύει το ερευνητικού έργου «NTOMATOMICS: Παραγωγή νέων ποικιλιών ντομάτας με χρήση ομικών τεχνολογιών»

26_pin

Καλλιέργεια υψηλών θρεπτικών απαιτήσεων, η ντοµάτα, απαιτεί ισόρροπη θρέψη, µία αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και καλής ποιότητας της παραγωγής, σε συνδυασµό µε µακρά περίοδο καρποφορίας. Η χρήση βιοδιεγερτών εξασφαλίζει παράλληλα τη µέγιστη αξιοποίηση των θρεπτικών µονάδων, ενώ η πίεση προσβολών από εχθρούς και ασθένειες έχει φέρει και στην ελληνική αγορά λύσεις τόσο φυτοπροστασίας όσο και υβριδίων νέας τεχνολογίας.

1509357256_0_ol_2

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τις εγκεκριμένες δραστικές ουσίες για την καταπολέμιση εντομολογικών (και ακαρεολογικών) εχθρών και παθογόνων μυκήτων τηε καλλιέργειας της ελιάς.

234234234-9_11

Ένας πολτός που αποτελείται από απόβλητα του καφέ αποδεικνύεται στις δοκιμές που γίνονται ότι λειτουργεί κάτι περισσότερο από ευεργετικά στον τομέα των αναδασώσεων. Ο πολτός αυτός λειτουργεί κυριολεκτικά ως ένα σούπερ λίπασμα επιτρέποντας την ταχεία ανάπτυξη των δέντρων.

mistikakipou-fitefsi-elias

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ καλεί όσους Φυτωριούχους – Φυτωριακές Επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν «βασικές» μητρικές φυτείες και να παράξουν τα πρώτα πιστοποιημένα δενδρύλλια ελιάς στην χώρα μας, να υποβάλλουν αίτηση στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

agrenta

Με σύµµαχο νέες υψηλο-αποδοτικές ποικιλίες και υβρίδια µε τεχνολογία Clearfield καθώς και µε την αυξανόµενη τιµή στα συµβόλαια της νέας σεζόν που φτάνουν σίγουρα τα 37 λεπτά και πλέον κατά περιπτώσεις και τα 42 λεπτά το κιλό, οι παραγωγοί «στρέφουν το βλέµµα» όλο και περισσότερο προς τον ηλίανθο. Άλλωστε η απόδοση µπορεί να αυξηθεί σηµαντικά µε ολοκληρωµένα προγράµµατα θρέψης - φυτοπροστασίας.

φγφγη

Μελέτες δείχνουν ότι ελέγχοντας τους κιρκαδικούς ρυθμούς των φυτών, είναι δυνατή η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανθεκτικότητας σε ξηρικές συνθήκες των καλλιεργούμενων ειδών.

thumbnail_Screen_Shot_2021-03-24_at_13_13_53

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς συνεχίζει τη νέα σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων με την επωνυμία Crop Docs, και συμβάλλει στην ενημέρωση των παραγωγών σιτηρών για θέματα που αφορούν την αναπτυσσόμενη ανθεκτικότητα των ζιζανίων και τους τρόπους περιορισμού της καθώς και τις αρχές διαχείρισης της καλλιέργειας και την ορθή φυτοπροστασία.

blooming-lemon-tree-green-leaves-plant-white-flowers

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαϊας έδωσε στην δημοσιότητα τη λίστα με τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προιόντα κατά των μυκήτων και ακαρέων στην καλλιέργειας εσπεριδοειδών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία