Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

psekasmos_2

Σχέδια για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις αποφάσεις της ΕΕ για αποδοχή της χρήσης ορισμένων προϊόντων φυτοπροστασίας, καθιστώντας την διαδικασία έγκρισης πιο διαφανή και φερέγγυα, ξεκίνησε να επεξεργάζεται το Ευρωκοινοβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Trakter-lipasmata

Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών στην ΕΕ ενέκριναν την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου  συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για νέους κανόνες όσον αφορά τη διάθεση προϊόντων λίπανσης στην αγορά της ΕΕ.

BASF_BRAVO

Με το βραβείο αειφορίας BRAVO Sustainability Award 2018 βραβεύτηκε η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ στην κατηγορία Συνεργασίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της για μαθητές δημοτικού “Kids’ Lab”, το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

aprimegeneticsexwnew

Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδης από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την παρουσία της εταιρείας στο γενετικό υλικό και τη φυτοπροστασία του βαμβακιού από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2018.

BANANA

Ερευνητές στην Ολλανδία συνεργάζονται με την Chiquita καθώς η ασθένεια Panama απειλεί την κυριότερη ποικιλία μπανάνας, Cavendish. Μέσα στην εβδομάδα προγραμματίζεται να γίνει συγκομιδή σε μπανάνες που για πρώτη φορά δεν καλλιεργήθηκαν σε έδαφος, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η εξάπλωση ενός θανατηφόρου μύκητα που απειλεί το συγκεκριμένο φρούτο.

bayer_1

Η Bayer σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο από την Πρωτοβουλία της για Διαφάνεια, η οποία στοχεύει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην επιστήμη πίσω από τα προϊόντα φυτοπροστασίας.

3-New-Holland

Αποτελεσµατική όσο η χηµική ζιζανιοκτονία και οικονοµικότερη από τη µηχανική καταπολέµηση. Έτσι προωθείται η νέα µέθοδος ελέγχου των ζιζανίων µε ηλεκτρόνια από τον όµιλο CNH που ανέλαβε την εµπορική εκµετάλλευση του σχετικού συστήµατος που αναπτύχθηκε από την ελβετική εταιρεία Zasso Group.

EFE-1

Η χρήση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού και στη συνέχεια οι ορθές γεωργικές πρακτικές, εξασφαλίζουν στον παραγωγό τελικό προϊόν υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με προστιθέμενη αξία, η οποία όμως δεν αναγνωρίζεται από τους εμπόρους. Το γεγονός αυτό αποθαρρύνει τους αγρότες από την χρήση πολλαπλασιαστικού υλικού.

SYNGENTA_new-2

Η Syngenta αποφάσισε να συστρατευθεί με τους 50 Διευθύνοντες Συμβούλους και τους επικεφαλής παγκόσμιων επιχειρηματικών ομίλων στην κατεύθυνση της παρότρυνσης ηγετών, αρχηγών κυβερνήσεων και της διεθνούς κοινότητας να παρουσιάσουν ένα βελτιωμένο πλάνο δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ALLTECH_PANAGOS

Γαλακτοπαραγωγοί, επαγγελματίες της βιομηχανίας ζωοτροφών και μέλη της ομάδας της Alltech, μιας από τις κορυφαίες στο κλάδο επιχειρήσεις παραγωγής θρεπτικών συστατικών για κτηνοτροφικές αξιοποιήσεις, πέταξαν σήμερα από την Μπολόνια της Ιταλίας για το δεύτερο Alltech Euro Tour. Η περιοδεία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και τότε, τα 140 άτομα από τις 13 διαφορετικές χώρες, έχοντας επισκεφτεί 4 διαφορετικές χώρε θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις νέες τάσεις στη παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων,

KAR_0644_copy

Τρόπους με τους οποίους τα παραγωγικά συστήματα χρησιμοποίησης διαφορετικών χονδροειδών ζωοτροφών μπορούν να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή αναζητά το έργο LIFE και Forage4climate με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης από το 2014 έως το 2020.

Chemgeneration_1_4

Το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και η εταιρεία BASF Ελλάς ΑΒΕΕ ενισχύουν τη συνεργασία τους με τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου “Chemgeneration” της BASF και «Βρες το Στοιχείο»» του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Misko

Η MISKO, η μεγαλύτερη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα, άρρηκτα δεμένη με την ελληνικότητα και έχοντας στενή και συνεπή σχέση με την αγροτική παραγωγή, δημιούργησε το 2017 το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου, για να ενισχύσει την προώθηση παραγωγής σκληρού σίτου υψηλής ποιότητας και χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

4-Corteva

Συνδυάζοντας τα αναγνωρισµένα σήµατα του χαρτοφυλακίου προϊόντων των µητρικών εταιρειών DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection και Dow AgroSciences, µε µία εξατοµικευµένη στρατηγική για την ελληνική αγορά, η Corteva Agriscience φιλοδοξεί να αποτελέσει την «καρδιά» (core) γύρω από τη «φύση» (teva) της αγροτικής παραγωγής, όπως προστάζει και το όνοµά της. Για την προσπάθεια αυτή µιλάει στην Agrenda ο Γεράσιµος Νικολόπουλος, Country & Sales Manager της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, περιγράφοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων που προσφέρει, αλλά και τη φιλοσοφία της εταιρείας να ακούει εκτός από τον αγρότη και τον τελικό καταναλωτή. Γιατί, όπως λέει, η γεωργία δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθεί τη ζήτηση.

Bactrocera_dorsalis

Ενημέρωση σχετικά με το έντομο καραντίνας Bactrocera dorsalis – μετά  την εμφάνισή του σε οπωρώνα της Περιφέρειας της Καμπανίας στην Ιταλία – εξέδωσε η ΔΑΟΚ Δράμας. Η υπηρεσία ενημερώνει τους παραγωγούς ότι η φυτοϋγειονομική υπηρεσία της Ιταλίας γνωστοποίησε τη διαπίστωση της παρουσίας του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Bactrocera dorsalis (έντομο) σε οπωρώνες στην Περιφέρεια Καμπανίας της Ιταλίας (Σαλέρνο και Νάπολη).

aerial-view-bayer-headquarters-1218

Με το βραβείο Best Public Outreach Program για την Πρωτοβουλία Διαφάνειας του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science) στο πλαίσιο της 11ης τελετής βράβευσης Agrow, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 12 Νοεμβρίου, βραβεύτηκε η Bayer.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία