Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

Wheat_close-up

Έρευνα με επικεφαλής το Εθνικό Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο Kanazawa δείχνει ότι η εφαρμογή της νικοτιναμίδης στο σιτάρι ενεργοποίησε την ανοσία των φυτών και καταστέλλει αποτελεσματικά το Fusarium καθώς και τα συμπτώματα της νόσου και τη συσσώρευση μυκοτοξίνης στα φυτά.

nsplsh_3767327676457737495667_mv2_d_5184_3456_s_4_2

Η ορθολογική λίπανση της τομάτας, στοχεύει στην κατασκευή ενός πλήρους προγράμματος θρέψης, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα επιθυμητά αυτά επίπεδα, στα κατάλληλα στάδια του βιολογικού της κύκλου με την κατάλληλη σύνθεση και ποσότητα.

44_pin_5

Πρόβλεψη της προσδοκώµενης παραγωγής µε ακρίβεια που µπορεί να φτάσει έως και το 90%, ανάλογα µε την καλλιέργεια και σε διάστηµα το οποίο είναι δυνατό να προηγηθεί µέχρι και 40 ηµέρες πριν από τη µέρα συλλογής της σοδειάς, φέρνουν στο πεδίο οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες και οι καλλιεργητικές πρακτικές µε µεθόδους γεωργίας ακριβείας.

ασα

Παρά τα κύµατα παγετού που εκδηλώθηκαν, η πλειοψηφία των ηµερών του φετινού χειµώνα και της άνοιξης ήταν αρκετά θερµές, ενώ, παράλληλα, οι προβλέψεις που κάνουν οι επιστήµονες για ένα δροσερό καλοκαίρι ανησυχούν τους βαµβακοπαραγωγούς που γνωρίζουν ότι αυτές οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του πράσινου (Helicoverpa armigera) αλλά και ρόδινου (Pectinophora gossypiella) σκουληκιού.

peach-pits-poisoning

Χαιρετίζοντας του στόχους που έχει θέσει το Grean Deal, η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Μεταποιημένων Φρούτων και Λαχανικών PROFEL και η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος εφαρμόζουν στην πράξη μια νέα καινοτόμα τεχνική παραγωγής ατμού για την κονσερβοποιία χρησιμοποιώντας βιομάζας από τα κουκούτσια των ροδάκινων.

fakelos_

Ορθή φυτοπροστασία και συγκοµιδή µε σύγχρονα µέσα, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες για τη διασφάλιση της παραγωγής στα ακρόδρυα. Με νεαρούς µαλακούς ακόµα καρπούς, η εφαρµογή κατάλληλου προγράµµατος φυτοπροστασίας είναι το µόνο που «χωρίζει» τις αµυγδαλιές, φιστικιές και καρυδιές από το ευρότοµο και την καρπόκαψα, που µπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόµα και το 95% της απόδοσης. Ο κύκλος εργασιών ολοκληρώνεται µε τη συγκοµιδή και αποφλοίωση του καρπού µε προηγµένο εξοπλισµό.

2021-0057_0

Οι δύο εταιρείες, αναζητώντας τρόπους να καλύψουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των ευρωπαίων παραγωγών, ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας την κορυφαία γενετική τεχνολογία μαλακού σίτου στην Ευρώπη, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους βελτίωσης (breeding), της υψηλής απόδοσης συστήματα παραγωγής σπόρων και τις πιο προηγμένες ψηφιακές λύσεις.

15_7

Με τον όρο υδρολίπανση αναφερόµαστε στην εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων σε µια καλλιέργεια µέσω του δικτύου άρδευσης. Στην υδρολίπανση χρησιµοποιούνται υδατοδιαλυτά λιπάσµατα για την παρασκευή θρεπτικών διαλυµάτων σε νερό, που διοχετεύονται µε πίεση στο δίκτυο της άρδευσης και χορηγούνται στις καλλιέργειες.

27-38

Εκτατικές καλλιέργειες όπως το βαµβάκι και το καλαµπόκι παραµένουν ισχυρά χαρτιά της ελληνικής γεωργίας και είναι «κανακεµένες» σε φροντίδες από τους παραγωγούς. Τα σύγχρονα υψηλοαποδοτικά υβρίδια που βρίσκονται στην ανάπτυξη αυτό τον καιρό, είναι ιδιαιτέρως «λαίµαργα» µε υψηλές και γραµµικά αυξανόµενες ανάγκες σε άζωτο οι οποίες καλύπτονται τόσο µε τη βασική όσο και µε τις επιφανειακές (υδρο)λιπάνσεις. Στόχος, πολλά και βαριά καρύδια για το βαµβάκι και υψηλή πρωτεΐνη για το καλαµπόκι.

14_8

Με την γεωργία ακριβείας να είναι στο «στόμα» όλων τα τελευταία χρόνια, τα drones ή αλλιώς μηΕΑ κερδίζουν έδαφος προσφέροντας πέρα από υπηρεσίες διάγνωσης και αυτές της φυτοπροστασίας. Το παρόν όμως νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. δυσκολεύει τα πράγματα.

Topsun-solar-water-pumping-system

Η ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Εξοικονόμησης Ύδατος. Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος παραμένει πρωταρχικός στόχος της εταιρείας και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα τους βρίσκει στις επάλξεις.

BBAKI

«Η γεωργία ακριβείας είναι το πρώτο σκαλοπάτι για τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του έργου "Προκαταρτικές δράσεις σε πιλοτικούς αγρούς για ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας στη βαμβακοκαλλιέργεια", που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρδάτων στο Νέο Κρίκελλο της Φθιώτιδας.

4123

Αλλάζοντας μία πρωτεΐνη επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο να αλλάξουν τα ποσοστά ωρίμανσης της ντομάτας. Εμπειρογνώμονες στο Τμήμα Επιστημών Φυτών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανακάλυψαν πώς η ωρίμανση – συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών και του «μαλακώματος» – μπορεί να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί για τις ντομάτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία