Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

bsf

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην κατάμεστη αίθουσα του The Met Hotel, εκδήλωση με θέμα: Η BASF είναι αξία στο βαμβάκι. Οι εκπρόσωποι της BASF Ελλάς παρουσίασαν τη νέα εποχή της εταιρίας στην καλλιέργεια του βαμβακιού και μίλησαν για τη Νέα δομή, τις Νέες ολοκληρωμένες λύσεις και τη Νέα  κοινή εποχή που ξεκινά.

IMG_5296

Η εταιρεία αυτή την περίοδο «τρέχει» το πρόγραμμα Food Chain Partnership που όπως λέει η ίδια έχει γίνει ένας απαραίτητος σύνδεσμος μεταξύ παραγωγών, εμπόρων, μεταποιητών και εμπόρων λιανικής τα τελευταία 14 χρόνια, στοχεύοντας να ηγηθεί της εφαρμογής βιώσιμων γεωργικών πρακτικών σε 44 χώρες με εστίαση σε 76 διαφορετικές καλλιέργειες.

z01

Οι πρακτικές λύσεις για τον κτηνοτρόφο μέσα από την έρευνα και την καινοτομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεματολογίας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου από την επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η βιομηχανία ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ στην 11η Zootechnia.

biozokat_1

Η Βιοζωκάτ, σε συνεργασία με τη Josera Hellas A.E. διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της 11ης Zootechnia αναλύντας τους τρόπους αύξησης της κερδοφορίας των κτηνοτροφικών μονάδων. Το δεύτερο θέμα αφορούσε στη σύγχρονη διατροφή και διαχείριση των προβάτων Λακόν.

asxediodrashsgaia

Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών προς νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 25 υποτροφίες - 20 με αναφορά τη Φλώρινα και 5 με αναφορά τη Θεσσαλονίκη – και φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

aerial-view-bayer-headquarters-1218_2

Η Bayer ανέρχεται στο νούμερο 3 του παγκόσμιου Δείκτη Πρόσβασης σε Σπόρους / Access to Seeds Index που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου, 2019. O Δείκτης είναι μία ανεξάρτητη παράμετρος που αξιολογεί 13 παγκόσμιες εταιρίες σπόρων με βάση τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν την πρόσβαση σε ποιοτικούς σπόρους για τους μικροκαλλιεργητές.

KYRIAKIDHS

Αισιόδοξη για το µέλλον της ελληνικής γεωργίας δηλώνει η δραστηριοποιούµενη στο χώρο των λιπασµάτων Yara Ελλάς, η οποία αποτέλεσε τον µεγάλο χορηγό της εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς 2019» που διοργάνωσε η Agrenda,  προσφέροντας στους τρεις διακριθέντες (Αγρότης της Χρονιάς, Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς και Κτηνοτροφική εκµετάλλευση της Χρονιάς) πολλά από τα προϊόντα της.

silograss_pink_site

Η ενέργεια αυτή έχει ξεκινήσει από την Ισπανία, και την κατασκευάστρια εταιρία του Silograss (Aspla – Plasticos Espanoles), και έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

BASF_AGROTIS_1

Με εκπρόσωπο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της χορηγού BASF Βασίλη Γούναρη, η εκδήλωση του Αγρότη της Χρονιάς «ποτίστηκε» με συμβουλές προστασίας των καλλιεργειών μέσα από την παρουσίαση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

psekasmos_2

Σχέδια για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις αποφάσεις της ΕΕ για αποδοχή της χρήσης ορισμένων προϊόντων φυτοπροστασίας, καθιστώντας την διαδικασία έγκρισης πιο διαφανή και φερέγγυα, ξεκίνησε να επεξεργάζεται το Ευρωκοινοβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

ChemCycling

Η BASF σήμερα γίνεται ιδρυτικό μέλος μιας παγκόσμιας συμμαχίας περίπου 30 εταιρειών με στόχο την προώθηση λύσεων που μειώνουν και εξαλείφουν τα πλαστικά απόβλητα στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στις θάλασσες.

psekasmos

Ψηφίζει το Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου  επί της έκθεσης για μέτρα ελέγχου και διαφάνειας για τη διαδικασία αδειοδότησης φυτοφαρμάκων στην ΕΕ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

medilco_image_anoigma_1

Σε συνεργασία με την Αγροτεχνική Χανίων και παρουσία του ιδιοκτήτη της, Νικόλαου Παπαδογιάννη, καθώς και του Προέδρου της Medilco Hellas, κύριο Μιχάλη Γάγγου, η Medilco Hellas παρουσίασε όλο το χαρτοφυλάκιό της σε λιπάσματα όλων των ειδών (κοκκώδη, κρυσταλλικά, υγρά, ιχνοστοιχεία) για κάθε στάδιο, για όλες τις καλλιέργειες.

aforeisgreenfeedsprwthsynana

Η διερεύνηση χρήσης εναλλακτικών πρωτεϊνούχων ζωοτροφών στη ζωική παραγωγή με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής και η εφαρμογή καινοτόμων διεργασιών για την παραγωγή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι οι βασικοί στόχοι του ερευνητικού προγράμματος GreenFeeds.

fmc_diokolanos

Από τον Νοέμβριο του 2017, η FMC συνεργάζεται με την DuPont, της οποίας το σημαντικότερο τμήμα του χαρτοφυλακίου φυτοπροστατευτικών προϊόντων της καθώς και το ερευνητικό κομμάτι πέρασε στα χέρια της FMC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία