Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

BAYER_ntomata_gia_dexia_new

Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες συμπεριλαμβανομένης της ανταπόκρισης σε υψηλές απαιτήσεις των καταναλωτών για βιώσιμη καλλιέργεια. Προκειμένου να τους βοηθήσει, η Bayer υποστηρίζει τους παραγωγούς με μία ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων αγρονομικών λύσεων – συμπεριλαμβανομένης και φυτοπροστασίας με βιολογικούς παράγοντες.

BASF_SPARTI_33

Το όραμα τους για μία βιώσιμη ελαιοκομία παρουσίασαν οι συνεργάτες του πρότυπου ελαιώνα της BASF «Αειφόρο Λιοστάσι», την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, στη Σπάρτη, με βασικό μήνυμα «Επενδύουμε στη γνώση, σεβόμαστε την παράδοση».

Fao-xartis

Μέχρι το 2050 οι κλιµατικές συνθήκες στον πλανήτη θα επηρεάσουν την παγκόσµια γεωργία ακανόνιστα, βελτιώνοντας τις συνθήκες παραγωγής σε κάποια µέρη και επιδρώντας αρνητικά σε άλλα, δηµιουργώντας έτσι µια σειρά «νικητών και ηττηµένων» στο παγκόσµιο εµπόριο αλλά και µεγαλύτερα εµπόδια στην καταπολέµηση της επισιτιστικής ανασφάλειας όπως αναφέρει τελευταία έκθεση του FAO. 

amygdalia-kladi

Συνεχίζεται η παρουσία της φώμοψης phomopsis amygdali (συν. Fusicoccum amygdali) στις αμυγδαλιές στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, οι περισσότερες προσβολές παρατηρούνται σε καλλιέργειες πού βρίσκονται σε χαμηλές και υγρές περιοχές.

Bayer_gipedo

Η επαναστατική καινοτοµία έρχεται πάντα µέσω της διασταύρωσης διαφορετικών επιστηµών και ήδη η οµάδα της Bayer εργάζεται στο να µεταδώσει τα νέα δεδοµένα για την γεωργία του µέλλοντος όχι µόνο σε µεγαλοαγρότες αλλά και σε µεγαλύτερους σε ηλικία παραγωγούς - που είναι διστακτικοί απέναντι στην τεχνολογία - αλλά και σε µικροκαλλιεργητές αναπτυσσόµενων χωρών.

abeli-premno

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τα αμπέλια χαρακτηρίζεται από τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, με παρατεταμένες και συνεχείς βροχοπτώσεις έως τα τέλη Ιουλίου και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ntomata-thermokipiou

Συνεχίζεται η παρουσία του κλαδοσπόριου (Cladosporium fulvum, fulvia fulva) στις καλλιέργειες με ντομάτες θερμοκηπίου στο νομό Μαγνησίας, καθώς οι καιρικές συνθήκες πού επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του μύκητα και τη μετάδοσή του.

ntomates-laxtaristes

H πτήση του εντόμου στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζεται και οι πληθυσμοί του εντόμου στις καλλιέργειες είναι ανησυχητικά υψηλοί, ενώ παρατηρούνται προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών.

elia-karpos

Η ύπαρξη της ασθένειας που είναι γνωστή με το όνομα «βούλα», «ξεροβούλα» ή «σαποβούλα» κυρίως σε αψέκαστους ελαιώνες διαπιστώθηκε μετά από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών σε ελαιοκτήματα αλλά και από την εξέταση δειγμάτων που προσκομίστηκαν στο εργαστήριο της υπηρεσίας.

monheim-bayer

Το όραμά της για το μέλλον της γεωργίας σήμερα, επιβεβαιώνοντας ξανά την δέσμευσή της για καινοτομία, βιωσιμότητα και συνεργασία ώστε να διασφαλίσει ότι ο γρήγορα αυξανόμενος πληθυσμός μπορεί να τραφεί χωρίς να πεινάσει ο πλανήτης περιέγραψε η Βayer στο διάλογο που έχει ανοίξει με όλους τους εμπλεκόμενους στη γεωργία φορείς.

sivanto-prime-bayer

Η Bayer, για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, προσφέροντας στον Έλληνα παραγωγό (πρώτη έγκριση στην Ν. Ζώνη της Ε.Ε.) ένα νέο σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δύσκολων εχθρών. Πρόκειται για το SIVANTO® prime, ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων.

elaiwnas-dixtya

Το 2014 ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε επικαιροποίηση του χαρτογραφικού υποβάθρου και ταυτόχρονα σε τεμαχισμό-κατακερματισμό των αγροτεμαχίων, χωρίς θεσμικό πλαίσιο, και χωρίς τη συναίνεση των παραγωγών, με αποτέλεσμα ποινές και αποκλεισμούς δικαιούχων, καταγγέλλουν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας.

elaiwnas

Από τις αρχές Σεπτεµβρίου, λόγω αυξηµένης υγρασίας, ιδιαίτερα στους σχετικά πυκνοφυτεµένους και µε κακό αερισµό ελαιώνες, αναµένεται να εµφανιστούν δύο φυτοπαθογόνοι µύκητες, το κυκλοκόνιο που προσβάλλει κυρίως φύλλα και το γλοιοσπόριο που προσβάλλει τον ελαιόκαρπο, ιδιαίτερα όταν αυτός πλησιάζει την ωρίµανση.

bambaki-apofyllwsi

Η χημική αποφύλλωση του βαμβακιού αποτελεί απαραίτητη επέμβαση διότι επιταχύνει την ωρίμανση και το άνοιγμα των καρυδιών, διευκολύνει τη συγκομιδή , διασφαλίζει την προστασία του συγκομιζόμενου προϊόντος από την ποιοτική υποβάθμιση λόγω χρωματισμού των ινών και την παρουσία ξένων υλών και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες αποθήκευσης.

milo-icon

Ξεκίνησε η τρίτη πτήση του εντόμου λένε οι γεωπόνοι, χωρίς να έχει τελειώσει η δεύτερη. Οι συλλήψεις του εντόμου της καρπόκαψας (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας με μηλεώνες του δικτύου των φερομονικών παγίδων εμφάνισε σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Ελληνικές ανεμογεννήτριες στην πρώτη Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλίας

Στην πρώτη ελληνική Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα της Θεσσαλίας, που έχουν συγκροτήσει το ΥπΑΑΤ, μαζί με τους ΤΟΕΒ Ενιπέα, Πηνειού, Μάτι Τυρνάβου, Ταουσάνη Λαρίσης και Τιτανίου Καρδίτσας και με προοπτική να ακολουθήσουν και οι ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος και...

Η Continental διαμορφώνει τον δρόμο της αυτοκίνησης του μέλλοντος

Την πιο μεγάλη ανακατάταξη στην ιστορία του, αποφάσισε πρόσφατα ο τεχνολογικός Όμιλος Continental, κάνοντας μια από τις πιο μεγάλες και σημαντικές ανακατατάξεις της ιστορίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται πιο γρήγορα από...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία