Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

Screenshot__329_

Η περίοδος μεταξύ έναρξης βλάστησης και σχισίματος-πτώσης του κάλυκα αποτελεί μία περίοδο ιδιαίτερης ευαισθησίας για τις καλλιέργειες των πυρηνοκάρπων, κυρίως όσον αφορά σοβαρές ασθένειες, αλλά και εντομολογικούς εχθρούς, σύμφωνα με γεωπόνους από το Περιφερειακό Κέντρο Βόλου.

kiwicultivation

Σε μια προσπάθεια να καθοδηγήσει τους φίλους αγρότες ακτινιδιοπαραγωγούς, ο γεωπόνος και υποψήφιος διδάκτορας εδαφολογίας, κ. Βασίλης Έξαρχος, αυτή τη φορά προσφέρει τις συμβουλές του για τα κτήματα ακτινιδίων που δεν έχουν καλή στράγγιση.

plum_buds_small_IMG_5436

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις πρωτογενείς μολύνσεις από μονίλια στις ποικιλίες δαμασκηνιάς που βρίσκονται στο στάδιο της πράσινης κορυφής σύμφωνα με τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

PasioND-2-scaled-2

Η ανίχνευση του ιού του καρουλιάσματος των φύλλων ντομάτας (ToLCNDV) σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια αγγουριάς στη Μεσσηνία ανέδειξε την ανάγκη για άμεση δράση και προστασία των καλλιεργειών. Η ΔΑΟΚ Δράμας εξέδωσε ένα σημαντικό ενημερωτικό έγγραφο, προειδοποιώντας τους αγρότες για τον κίνδυνο που ενέχει η εξάπλωση του ιού και καλώντας τους να λάβουν αποτελεσματικά φυτοπροστατευτικά μέτρα για να διασφαλιστεί η παραγωγή τους.

kladema_wine_Sau-SA-CMS

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το πλαίσιο, γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Αχαϊας, Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου εκδίδουν τεχνικό δελτίο για να προειδοποιήσουν τους αμπελοκαλλιεργητές για την ορθή εφαρμογή των μέτρων φυτοπροστασίας για τη διατήρηση της υγείας του αμπελώνα τους και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας σταφυλιών.

Screenshot__63_

Σε ορισμένες περιοχές, στο νομό Πέλλας και Ημαθίας, εντοπίστηκαν πρώιμες ποικιλίες, σε μικρό ποσοστό, να βρίσκονται στην έναρξη του σταδίου εμφάνισης του κάλυκα, ενώ στις περισσότερες περιοχές οι ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο της διόγκωσης των οφθαλμών. Οι γεωπόνοι της ΠΕ Θεσσαλονίκης εκδίδουν τεχνικό δελτίο με στόχο να ενημερώσουν άμεσα τους παραγωγούς για να ψεκάσουν πριν φανεί πράσινη βλάστηση.

almondtrees

Η αμυγδαλιά αυτή την περίοδο βρίσκεται στο βλαστικό στάδιο διόγκωσης οφθαλμών έως τον σχηματισμό πράσινης κορυφής ανάλογα με την περιοχή. Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Καβάλας, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος και μέχρι την καρπόδεση, αντιμετώπισης μιας σειράς μυκητολογικών ασθενειών.

βερικοκια_κλαδεμενη-3

Μόνο σε οπωρώνες που παρουσίασαν προσβολές τα δύο προηγούμενα έτη, να γίνει επέμβαση λίγο πριν τη διόγκωση των οφθαλμών, λένε οι γεωπόνοι από το Περιφερειακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η σύσταση αυτή προέρχεται μέσω της έκδοσης τεχνικού δελτίου γεωργικής προειδοποίησης.

pyrhnokarpa

Την περίοδο αυτή τα δένδρα εξέρχονται από το στάδιο του ληθάργου. Οι επεμβάσεις κατά την περίοδο αυτή έχουν ως στόχο την μείωση των πληθυσμών των εντόμων και των αρχικών μολυσμάτων των μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών. Σχετικό Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Καβάλας για την αντιμετώπιση ποικίλων ασθενειών σε πυρηνόκαρπα και μηλοειδή.

eliakladema

Καθώς οι ελαιοκαλλιεργητές προετοιμάζονται για την επερχόμενη βλαστική περίοδο, η σωστή εφαρμογή προληπτικών μέτρων φυτοπροστασίας, σε συνδυασμό με εξειδικευμένο κλάδεμα, αποτελούν το κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση επιβλαβών εχθρών και ασθενειών.

xalazi_elies

Mε το ήπιο χειμωνιάτικο σκηνικό να δημιουργεί νέες νόρμες στο καλλιεργητικό ημερολόγιο του ελαιώνα, η καλύτερη γνώση για τις πρώτες δράσεις σε περίπτωση άκαιρων και ακραίων καιρικών φαινομένων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

aktinidio

Σε μία προσπάθεια να καθοδηγήσει τους φίλους αγρότες ακτινιδιοπαραγωγούς, ο γεωπόνος και υποψήφιος διδάκτορας εδαφολογίας, κ. Βασίλης Έξαρχος, αναδεικνύει τα τρία κρίσιμα κριτήρια για την επιλογή κατάλληλου κτήματος και την επιτυχημένη φύτευση αυτού του απαιτητικού φυτού.

klademaelias

Αυτή την εποχή και μετά τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου ξεκινά και το ετήσιο κλάδεμα των ελαιόδενδρων για τη βελτίωση της καρποφορίας, για τη διαμόρφωση ή και την ανανέωση των δένδρων. Ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία για τον «καθαρισμό» των δένδρων από τα τμήματά τους που φέρουν προσβολές από παθογόνα και εχθρούς, όπως διαπιστώνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου.

sllr

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ενημερώνει για την κατάσταση υγείας των καλλιεργειών χειμερινών σιτηρών στην ΠΕ Δράμας. Σε γενικές γραμμές η εικόνα των καλλιεργειών είναι καλή. Είναι σε εξέλιξη το αδέλφωμα των φυτών. Έχουν διαπιστωθεί κατά τόπους και σποραδικά προσβολές από μυκητολογικές ασθένειες σε κριθάρι και σιτάρι.

the-magnificent-olive-tree-cover-image

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στο χώρο του Επιμελητηρίου στο Άργος (Κορίνθου 23) στις 7 μ.μ. Ομιλητής θα είναι, ο Δημήτρης Δήμου, Γεωπόνος-Ιολόγος Φυτών (MSc), τ. Δ/ντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας.

42-43_05_3

Φιλοδοξώντας να αποτελέσει µια ηγετική παρουσία στον χώρο των λιπασµάτων πανευρωπαϊκά µε το άνοιγµα 12 θυγατρικών και µε ένα νέο εργοστάσιο στην Αταλάντη που θα έχει τη δυνατότητα να παράξει περισσότερο από 100.000 τόνους σε υγρά λιπάσµατα, ειδικά προϊόντα θρέψης και βιοδιεγέρτες, συστήθηκε η Dekagro στην 30η Agrotica.

trees-peach-1

Προσπάθειες με στόχο την μείωση των πληθυσμών εντομολογικών εχθρών και αρχικών μολυσμάτων μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών γίνονται κατά τη χειμερινή περίοδο του λήθαργου σε ροδακινιές, νεκταρινιές και δαμασκηνιές. Το Τμήμα Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ναυπλίου ενημερώνει, μέσω της έκδοσης τεχνικού δελτίου, τους παραγωγούς για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και θεραπείας.

42-43_02_4

Μια ολοκληρωµένη παρουσίαση της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει µε κατεύθυνση την Αναγεννητική Γεωργία, περιελάµβανε η ατζέντα εκδήλωσης που οργάνωσε η Yara Ελλάς, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, µε τίτλο «Μαζί, καλλιεργούµε ένα καλύτερο µέλλον» στους χώρους του ξενοδοχείου Makedonia Palace.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία