Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

xalvatzi

Στην εκπαίδευση των τοπικών παραγωγών «στο σύστημα ορθής γεωργικής πρακτικής» εστίασε το σεμινάριο ενημέρωσης παραγωγών της εταιρίας Μακεδονική Χαλβατζής, που πραγματοποιήθηκε στο ορεινό χωριό Νότια-Αλμωπίας του νομού Πέλλας σε υψόμετρο 680 μέτρα. Η ομάδα των αγροτών θα παράγει για την εταιρία τοπικά, αγνά, ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα.

3__Zizanoktonia

Μπορεί οι τεχνολογίες πληροφορικής στη γεωργία να εφοδιάζουν τους παραγωγούς με νέα εργαλεία, ωστόσο η αύξηση της ανθεκτικότητας των ζιζανίων και οι κλιματικές αλλαγές δυσχεραίνουν τις αποφάσεις τους.

werner-baumann-bayer-large-1

Ο αναγνωρισμένος οργανισμός αξιολόγησης CDP (πρώην "Project Carbon Disclosure Project") ανακοίνωσε πως η Bayer αποτελεί μία από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες στην κατηγορία του κλίματος για μία ακόμη φορά, απονέμοντάς της την υψηλότερη βαθμολογία "Α".

26-31_8

Η πρόβλεψη για αύξηση της παγκόσµιας ζήτησης στα specialty λιπάσµατα κατά 5% ετησίως σε συνδυασµό µε την απαίτηση µεγαλύτερης ακρίβειας στη θρέψη που προέρχεται από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζονται ως ευκαιρίες από τον SVP Global Specialty Agriculture της ICL, Joan Verhoeven.

IMG-20200205-WA0000

Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 28ηςAgrotica, η εταιρία F.A.S. (Fyto-AnimalServices) διοργάνωσε εκδήλωση, στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός με θέμα: «Φυτική παραγωγή και βιοαέριο, μια εναλλακτική πρόταση για την ελληνική γεωργία».

orizones

Το 63% των ορυζώνων που μελετήθηκαν στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης (από ένα σύνολο 500 αγροτεμαχίων έκτασης 12.000 στρ. και από μετά λήψη 1800 εδαφικών δειγμάτων),παρουσιάζει σημαντική έλλειψη σε τρία βασικά ιχνοστοιχεία(ψευδάργυρο, μαγγάνιο και βόριο) με τις επιμέρους ελλείψεις να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν το 80% των αγροτεμαχίων.

απο_τη_συνεντευξη_τυπου

Μια νέα τύπου επικάλυψη των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, που υπόσχεται αύξηση της παραγωγής κηπευτικών, όπως οι τομάτες και οι πιπεριές, σε ποσοστό έως και 20%, κατασκεύασε η εταιρεία «Organic Electronic Technologies» με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

VArdoulis-2_2

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά την προσπάθειά της για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας με κύριο σκοπό την προστιθέμενη αξία του προϊόντος.

life_2

Το καινοτόμο και ενεργειακά αυτόνομο σύστημα αειφόρου διαχείρισης των υδατικών αποβλήτων και ανακύκλωσης - επαναχρησιμοποίησης του νερού, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE PureAgroH2O, παρουσιάστηκε στο επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στις 17 Ιανουαρίου από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) και το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

BASF

Στο περίπτερο 8, stand 30 & 30a, η BASF θα προβάλει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, πρωτοβουλίες αειφορικής γεωργίας και ψηφιακές υπηρεσίες. Το ψηφιακό εργαλείο xarvio™ SCOUTING θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα

bayger_werner

Στόχος της Bayer τη δεκαετία που μόλις ξεκίνησε, είναι να ελαχιστοποιήσει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις επιχειρησιακές της λειτουργίες. Μεταξύ των άλλων φιλόδοξων στόχων της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη μέχρι το 2030, ξεχωρίζουν η προσβασιμότητα στην υγεία και τη διατροφή σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα και σε ευπαθείς ομάδες.

Ημεριδα-Πλαστικα-στη-γεωργια-2

Συνάντηση εργασίας για την ορθή διαχείριση των πλαστικών στη γεωργία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» με τη συνεργασία του ΕΣΥΦ.

02_27

Με στόχο την ανάδειξη της τεχνολογίας και της χρήσης καινοτόμων πρακτικών (λογισμικά, εφαρμογές πεδίου, web & mobile app, αυτοματισμούς, ρομπότ-εργαλεία, κ.ά.) στον κλάδο της αγροτεχνολογίας, η Corteva Agriscience™ διοργάνωσε τα πρώτα Agritech βραβεία (1st Agritech Challenge Awards) στην Ελλάδα, επιβραβεύοντας τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες στον κλάδο.

Meeting_Budapest

Εδώ και έναν χρόνο ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη είναι μέλος του τριετούς ερευνητικού έργου Legumes Translated που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Horizon 2020 , το οποίο προσβλέπει στην αύξηση της παραγωγής και η χρήσης καλλιεργειών ψυχανθών φυτών.

COW

Εκεί που νομίζεις ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να γίνει πιο παράξενη, τελικά μπορεί. Έξω από τη Μόσχα, οι αγελάδες ήταν πάντα πολύ στρεσαρισμένες στις αρχές του χειμώνα και δεν έδιναν καλό γάλα. Οι επιστήμονες, όμως πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση: Εικονική πραγματικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία