Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

life_2

Το καινοτόμο και ενεργειακά αυτόνομο σύστημα αειφόρου διαχείρισης των υδατικών αποβλήτων και ανακύκλωσης - επαναχρησιμοποίησης του νερού, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE PureAgroH2O, παρουσιάστηκε στο επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στις 17 Ιανουαρίου από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) και το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

bosch

Η γεωργία αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις παγκοσμίως: σε ορισμένες περιοχές, η ζήτηση για τρόφιμα και ζωοτροφές αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ σε άλλες οι συνθήκες παραγωγής δεν είναι ικανοποιητικές. Στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η βιωσιμότητα και η διαφάνεια είναι στο επίκεντρο της κοινής γνώμης.

444

Η μακροχρόνια παρουσία της εταιρείας, με συνεχή έρευνα, αξιολόγηση γενετικού υλικού, ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη και καταρτισμένη ομάδα γεωτεχνικών, έχει φέρει την Pioneer Hi-Bred Hellas ψηλά στις προτιμήσεις του Έλληνα βαμβακοπαραγωγού. Με τη συνεχή και οργανωμένη παροχή επώνυμων ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των βαμβακοπαραγωγών και υψηλό μερίδιο της αγοράς.

yara1

Στη Yara η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε όλες τα δραστηριότητές της, και αυτό καταδεικνύει και η πρόσφατη εκπαιδευτική άσκηση διάσωσης από ατύχημα σε ύψος που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στο εργοστάσιο του Βόλου, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

KAR_5537-Workshop_Elaiolado_Hub-events_Oct_19

Η αρχή της πορείας προς τη μείωση του κόστους παραγωγής στο ελαιόλαδο, πρέπει να γίνει από την μείωση του κόστους συγκομιδής, καθώς είναι κάτι άμεσο και επιτεύξιμο με τα υπάρχοντα μηχανήματα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τις διαλέξεις του σεμιναρίου «Σύγχρονες τεχνικές για την μηχανική συλλογή της ελιάς».

bayer_7

Η CLAAS ανακοίνωσε μία παγκόσμια συνεργασία με την Climate Corporation, το Κλάδο ψηφιακής γεωργίας της Bayer και την πρωτοπόρο πλατφόρμα στη βιομηχανία FieldView™ digital farming platform, που παρέχει στους παραγωγούς αδιάκοπη συνδεσιμότητα και απεριόριστη αποθήκευση των αγρονομικών δεδομένων που προέρχονται από τα γεωργικά μηχανήματα, απευθείας στον FieldView λογαριασμό τους.

GRIP-FIX_3-2_2

Επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον και εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις για δραστική μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ» εφαρμόζει πλέον το καινοτόμο Σύστημα Παλετοποίησης με Κόλλα GRIP FIX™ της HELLAGRO AE για την παλετοποίηση και διακίνηση των προϊόντων ζωοτροφών που παράγει.

mandarini

Σε εγρήγορση καλεί τους πολίτες, αγρότες και επαγγελματίες της χώρας μας σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης του Επιβλαβή Οργανισμού Καραντίνας Bactrocera dorsalis (Ασιατική μύγα των φρούτων), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η παρουσία του εντόμου που προκαλεί μεγάλες ζημιές διαπιστώθηκε σε οπωρώνες της Γαλλίας και Ιταλίας.

STARGATE_GROUP_PHOTO_2

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο STARGATE θα αναπτύξει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για μια κλιματικά ευφυή γεωργία, αξιοποιώντας καινοτομίες του τομέα της διαχείρισης του μικροκλίματος και της διαχείρισης των ευρύτερων κινδύνων λόγω καιρικών συνθηκών.

τριτο_2

Η συνδυασµένη χρήση των τεχνικών λίπανσης στην αύξηση της απόδοσης και της ποιότητας των παραγόµενων αγροτικών προϊόντων, µε ταυτόχρονη προστασία των φυσικών πόρων, θέτει στην αιχµή των εξελίξεων του κλάδου ορισµένα προϊόντα ειδικής θρέψης, όπως οι βιοδιεγέρτες. Μάλιστα πολλές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εµπόριο αγροτικών εµπορευµάτων (commodities) ανιχνεύουν ευκαιρίες και ψάχνουν τρόπους να εµπλακού στη διάθεση αυτών των ειδικών προϊόντων.

2019-0252_0

H εταιρεία Bayer παρουσίασε τα τελευταία καινοτόμα προϊόντα της στον τομέα της φυτοπροστασίας με βιολογικούς παράγοντες, στο ετήσιο συνέδριο Annual Biocontrol Industry Meeting στην Ελβετία από τις 21 έως και 23 Οκτωβρίου. Τα προϊόντα αυτά διατίθενται πλέον με το εμπορικό σήμα "Biologicals by Bayer".

sinedriooporok

Στις τεχνολογίες αιχμής (γεωργία ακριβείας, ανάπτυξη ευφυών συστημάτων άρδευσης και λίπανσης, υδροπονία κ.α.) οι οποίες αποτελούν το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας και μπορούν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό την παραγωγή και τον καταναλωτή, εστίασε το 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ).

4845481625_dd7a060cc2_o

Προληπτική αντιμετώπιση των βακτηριακών λοιμώξεων με νέες επιλογές θεραπείας σε μορφή βώλου ή πόσιμου διαλύματος οι οποίες δεν βασίζονται σε αντιβιοτικά, προτείνει ολλανδική εταιρεία, ως απάντηση στην αντιβιοαντοχή.

fodsa

Στην απόλυτη αποδοχή δύο ζητημάτων που αφορούν αφενός την αξιοποίηση compost από οργανικά απορρίμματα στη γεωργία, αφετέρου τη δημιουργία συστήματος διαχείρισης συσκευασιών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (21/10/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία