Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

οπωρωνας-ροδακινιων-φθινοπωρου-107452501

Η περίοδος που ακολουθεί μετά την συγκομιδή στα πυρηνόκαρπα, ενδείκνυται για την λήψη μίας σειράς καλλιεργητικών μέτρων και επεμβάσεων με φυτοπροστατευτικά, που αποσκοπούν στη δραστική μείωση των πληθυσμών των εχθρών (έντομα, ακάρεα), καθώς και στη μείωση των μολυσμάτων μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών που έχουν απομείνει στις καλλιέργειες.

4eeb3b31d3721

Από τα δεδομένα του δικτύου φερομονικών παγίδων του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Καβάλας προκύπτει ότι συνεχίζεται η πτήση της καρπόκαψας μηλιάς, καταγράφοντας ικανούς αριθμούς συλλήψεων σε επιμέρους περιοχές.

download__1_

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (3/9) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ανέμους.

608671-750x430

Απαγορευτικά μικρή για την διασφάλιση αποτελεσματικότητας των δολωματικών ψεκασμών ενάντια στους δακοπληθυσμούς είναι πλέον η δεξαμενή των εγκεκριμένων δραστικών ουσιών ενάντια στο έντομο, όπως εξηγεί σε επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με κοινοποίηση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και την Περιφέρεια Κρήτης, ο πρόεδρος του παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέξανδρος Στεφανάκης.

shutterstock_51222394

Η πρόσφατη καιρική αστάθεια που είναι ακόμα σε εξέλιξη στην Κρήτη, έχει έντονο τοπικό χαρακτήρα και έχει δώσει κατά κανόνα βροχές μικρής διάρκειας αλλά με μεγάλη ένταση στα τέλη Αυγούστου, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για προσβολή από μυκητολογικές ασθένειες (βοτρύτης, όξινη σήψη και δροσόφιλα) όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου.

03Pomodoroindustria

Στις περιοχές των Νομών Μαγνησίας, Καρδίτσας, Σερβωτά Τρικάλων, Λάρισας, Φθιώτιδας καθώς και όπου αλλού επικράτησαν έντονες βροχοπτώσεις, αναμένονται προσβολές από περονόσπορο σε καλλιέργειες με βιομηχανική ντομάτα σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Βόλου.

GettyImages-813640942-scaled

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Αυγούστου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τα ακραία φαινόμενα βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων να εστιάζουν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλία.

13a

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από τότε που είχε σημάνει συναγερμός στα χωριά της περιοχής Τυχερού με την μαζική και καταστροφική εμφάνιση ενός λεπιδόπτερου «μαύρης κάμπιας» η οποία κυριολεκτικά εξολόθρευσε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών στην περιοχή.

maxresdefault__1__3

Με μία ανακοίνωση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η εταιρεία ανάπτυξης διαστημικών υποδομών Redwire ανακοίνωσε ότι θα εκτοξεύσει το πρώτο διαστημικό θερμοκήπιο για πραγματική εμπορική χρήση την άνοιξη του 2023, με στόχο να ενισχύσει την έρευνα για τη φυτική παραγωγή εκτός Γης και να υποστηρίξει τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα.

ezgif-4-8913845070

Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραµένει η δραστηριότητα της τρίτης πτήσης ευδεµίδας στα όψιµα αµπελοτόπια της Κρήτης, όπως ενηµερώνουν σχετικά οι γεωπόνοι του αρµόδιου Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου.

ezgif-5-334d7e24a1

Στα μέσα Αυγούστου εμφανίζεται συνήθως η τρίτη γενιά καρπόκαψας στους καρυδεώνες της Θεσσαλίας όπως ενημερώνουν σχετικά οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Βόλου.

443d8124a98eeb875f9c56a79c8264f8

Κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά για το εντομοκτόνο EXIREL® ΒΑΙΤ (δραστική ουσία: cyantraniliprole) για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς με ψεκασμούς φυλλώματος, εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Λασιθίου, Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Ηλείας,Μεσσηνίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λαρίσης, Χαλκιδικής, Ροδόπης και Καβάλας χορήγησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην-Πιερια-Εκτεταμενες-ζημιες-στα-καπνοχωραφα-Μαραθηκαν-τα-καπνα-15948_2

Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες καπνού στην τοπική κοινότητα Καταχά του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στην Πιερία σημειώθηκαν εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα των τελευταίων ημερών, που έπληξε την περιοχή. Παράλληλα, για ακόμη μία χρονιά τεράστιες ζημιές από τον καύσωνα, που σάρωσε την περιοχή έχει υποστεί η επιτραπέζια σουλτανίνα στον Άσσο-Λεχαίο-Περιγιάλι, Εξαμίλια και Αρχαία Κόρινθο του Δήμου Κορινθίων, με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας άλλη μία σοδειά τους να πηγαίνει χαμένη.

88560

Συνεχίζεται η προβληματική κατάσταση με τους αυξημένους πληθυσμούς αγριογούρουνων ανά την επικράτεια, με τα αδηφάγα παμφάγα να καταστρέφουν αμπελοτόπια, οπωροκηπευτικά καθώς και δενδροκαλλιέργειες (αχλαδιές, μηλιές κλπ) τόσο στην ηπειρωτική αλλά και στην νησιωτική χώρα.

tuv_austria_2

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, αποτελεί τον μοναδικό κοινοποιημένο οργανισμό στη χώρα μας για το νέο Κανονισμό ΕΕ 2019/1009 για ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα λίπανσης (FPR) και διαθέτει πλήρες πεδίο Διαπίστευσης για τη διεξαγωγή των διαδικασιών αξιολόγησης της συμμόρφωσης όλων των τύπων προϊόντων λίπανσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

13c

Την προσοχή σε καλλιεργητές τριφυλλιού, μηδικής, επίσπορου ηλιάνθου και σόγιας εφιστούν οι γεωπόνοι τοης ΔΑΟΚ Δράμας, καθώς αναμένεται η έναρξη νέας γενιάς του μεταναστευτικού είδους λεπιδόπτερου γεωργικής σημασίας Crambidae.

4065612147_d89854c5f7_o

Το λεπιδόπτερο Ostrinia nubilalis μπορεί να είναι κατ' εξοχήν εχθρός του αραβόσιτου, ωστόσο παρατηρούνται αρκετές προσβολές και στην καλλιέργεια της πιπεριάς, ιδιαίτερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου οι δύο καλλιέργειες συνυπάρχουν.

13a

Εκτεταµένες προσβολές σε καλλιέργειες προκαλεί επικίνδυνο σκουλήκι, που έχει εµφανιστεί τις τελευταίες περίπου δύο εβδοµάδες στον Έβρο, σε τεράστιους πληθυσµούς, προκαλώντας συναγερµό στους αγρότες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία