Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

yara-new

Το συνολικό μέγεθος της αγοράς αζωτούχων λιπασμάτων θα αυξηθεί κατά 9,99 εκατ. τόνους έως το 2023, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) περίπου 2%, σύμφωνα με την έκθεση για την παγκόσμια αγορά αζωτούχων λιπασμάτων της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων Technavio.

SYNGENTA_new-3

Η Syngenta ανακοίνωσε πως θα επιταγχύνει την ανάπτυξη καινοτομιών για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε όλο τον κόσμο και τις μεταβαλλόμενες απόψεις της κοινωνίας.

4-Eze

Το όφελος της ολοκληρωµένης και σωστής ζιζανιοκτονίας είναι µεγάλο για την απόδοση των καλλιεργειών και νέες µέθοδοι που προκύπτουν από την έρευνα αυξάνουν συνεχώς το δυναµικό παραγωγής. Συγκεκριµένα, αύξηση µέχρι και 36% στη στρεµµατική απόδοση του κριθαριού, όταν συνδυάζεται µε τον ψεκασµό και την ψευδοσπορά, έδειξαν πειράµατα που παρουσίασε ο Ηλίας Τραυλός, πρόεδρος της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας και καθηγητής Γεωργίας και Ζιζανιολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, στο 20ό Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΖΕ.

BASF_ASF_ΣΕΧΒ

Το παγκόσμιο έτος του Περιοδικού Πίνακα των χημικών στοιχείων, που φέτος κλείνει 150 χρόνια από τη δημιουργία του από τον Ρώσο χημικό Dmitri Mendeleev, γιορτάζει η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, συμμετέχοντας στο φετινό Athens Science Festival, από τις 3 έως και τις 7 Απριλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

compo-new-3

Πριν τρία χρόνια, ο μητρικός Οργανισμός COMPO EXPERT Group στη Γερμανία, έλαβε μια σημαντική απόφαση για την κατεύθυνση που θα έχει τα επόμενα χρόνια. Κι αυτή έχει να κάνει με το πέρασμα από την στενή έννοια του λιπάσματος, σε μία ευρύτερη, η οποία θεωρεί τη θρέψη φυτών ένα σημαντικό και αναπόσπαστο συντελεστή της Αλυσίδας Παραγωγής Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων.

Traulos-1

Το όφελος της ολοκληρωμένης και σωστής ζιζανιοκτονίας είναι μεγάλο για την απόδοση των καλλιεργειών και νέες μέθοδοι που προκύπτουν από την έρευνα αυξάνουν συνεχώς το δυναμικό παραγωγής.

Broadview-Walnut

Κάθε προσπάθεια πρέπει να καταβάλλεται για αφαίρεση και καταστροφή κλάδων της καρυδιάς που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα που προκαλεί ανθράκωση, από τον βλαστορύκτη της καρυδιάς, καθώς και από το βακτήριο που προκαλεί τη βακτηρίωση, σύμφωνα με τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων.

Gryllus-assimilis

Έγγραφο με προτάσεις για αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ όσον αφορά τη βιολογική πιστοποίηση εκμεταλλεύσεων εκτροφής εντόμων κατέθεσε η διεθνής πλατφόρμα για τα έντομα που προορίζονται για τρόφιμα και ζωοτροφές (IPIFF) . Παρά τις αλλαγές που προτείνει, επικρότησε την επέκταση του σχεδίου πράξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα έντομα ως τρόφιμα, καθώς και τις μέχρι τώρα επιπλέον ρυθμίσεις της ΕΕ πάνω στην πιστοποίηση των βιολογικών εκμεταλλεύσεων εκτροφής εντόμων.

geotee-1

Η τεράστια σημασία της πρόληψης, αλλά και η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του βακτηρίου του γένους Xylella, σε περίπτωση που καταφέρει να εισβάλει στη χώρα αναλύθηκε από τους ομιλητές στην ημερίδα που οργανώθηκε από το παράρτημα ανατολικής Στερεάς Ελλάδος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τίτλο «Xylella fastidiosa: Αντιμετώπιση του κινδύνου με τη συμβολή της επιστήμης, της πολιτείας και των επαγγελματιών» και έλαβε χώρα στο συνεδριακό αμφιθέατρο γεωργικού μουσείου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρασκευοπουλος_1

Νέα μυκητοκτόνα, εντομοκτόνα, το ζιζανιοκτόνο Racer και η νέα σειρά λιπασμάτων προστατευμένου αζώτου Αδάμας® της ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια, καθώς και ο ηλεκτρονικός κατάλογος της εταιρείας, www.alfadigital.gr, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος στα κινητά και τις ταμπλέτες για τους συνεργάτες της εταιρείας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Porto Rio Πατρών, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

2-teofert-Theofanopoulos

Υψηλότερες στρεµµατικές αποδόσεις ακόµη και µε τη χρήση µικρότερης ποσότητας λιπάσµατος, σε συνδυασµό µε φιλικότητα προς το περιβάλλον και τους οργανισµούς του εδάφους υπόσχεται η µεγάλη γκάµα λιπασµάτων (N, NP, NPK) της σειράς Avail της Teofert, που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της εταιρείας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, οπού παρευρέθηκαν συνεργάτες της εταιρείας από όλη την Ελλάδα.

4-Ampeli

Bρισκόµαστε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, όπου το µοναδικό πλεονέκτηµά µας είναι οι γηγενείς µας ποικιλίες και τα ιδιαίτερα κρασιά που δίνουν στο οικοσύστηµα (terroir) που καλλιεργούνται. Όµως αυτό από µόνο του δεν µπορεί εσαεί να λειτουργεί υπέρ µας.

teofert1

Η πειραματικά αποδεδειγμένη πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα που καλύπτει όλη τη διάρκεια καλλιέργειας,  των τεχνολογιών Avail N και Avail P ενίσχυσης απορρόφησης αζώτου και φωσφόρου,  που χρησιμοποιεί η εταιρεία προϊόντων θρέψης Teofert, αλλάζει τα δεδομένα στη λίπανση.

1-whisky

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς µια διαδικασία παρασκευής που να είναι περισσότερη αργή από αυτή για το ουίσκι. Και η καινοτοµία κινείται εδώ µε αργούς ρυθµούς. Το πρώτο µεγάλο βήµα µε κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας ήταν ένας αποδοτικότερος αποστακτήρας το 1830. Η ωρίµανση στο βαρέλι διαδέχεται την απόσταξη, ακολουθείται εδώ και αιώνες και χωρίς αυτή το υγρό δεν έχει χρώµα, αφήνει άσχηµη γεύση και δεν µπορεί να χαρακτηριστεί ως ουίσκι σύµφωνα µε τον σκωτσέζικο νόµο.

3-viologika_3

Μία κακή χρονιά είναι αρκετή για να οδηγήσει τον βιοκαλλιεργητή πίσω σε συµβατικές µεθόδους, σύµφωνα µε την κλαδική µελέτη της Κοµισιόν για τον τοµέα των βιολογικών στην ΕΕ, που δείχνει πως η αγορά τις περισσότερες φορές δεν είναι σε θέση να ανταµείψει επαρκώς τον παραγωγό ώστε να συνεχίσει να καλλιεργεί έχοντας απώλειες στις αποδόσεις του που κυµαίνονται µεταξύ 15-60%.

UPL_Arysta-new_2

Έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διεθνή αλυσίδα υπεραξίας των τροφίμων δημιουργεί η εξαγορά της Arysta LifeScience από την UPL. Μέσω της στρατηγικής της στόχευσης, OpenAg, φιλοδοξεί να μετατρέψει τη γεωργία «σε ένα προσβάσιμο γεωργικό δίκτυο το οποίο θα τροφοδοτεί την αειφόρο ανάπτυξη για όλους. Χωρίς όρια, χωρίς σύνορα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Li-Keqiang-new

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του ΦΠΑ από το 16% στο 13% για τις περισσότερες βιομηχανίες, και από το 10% στο 9% για κλάδους όπως οι μεταφορές και οι κατασκευές κατά τη διάρκεια των εργασιών του εθνικού λαϊκού συνεδρίου στο Πεκίνο.

lyda_1_2

Η ΛΥΔΑ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της θρέψης των φυτών, με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ακολουθεί το μοντέλο του Γαλλικού ομίλου ROULLIER, στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο το CMI. Ό όμιλος ROULLIER ο οποίος εδρεύει στο Saint Malo εδώ και 60 χρόνια, έχει παρουσία σε 122 χώρες, με 94 εργοστάσια, 8000 εργαζομένους και 3000 πωλητές σύμβουλους θρέψης στο χωράφι.

viologika_site

Οι συνολικές πωλήσεις αξίας 34,3 δις ευρώ βιολογικών προϊόντων μέσα στο 2017, αντανακλούν την άνοδο της βιολογικής παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία μέσα σε μια δεκαετία, από το 2009, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 70%, φτάνοντας το 7% των συνολικών εκτάσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία