Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

36_pin_36

Με το χρόνο να µετρά, πλέον, αντίστροφα για τη συγκοµιδή, η οποία σε πρώιµες περιοχές, όπως είναι η Ηράκλεια, η Καλλικράτεια και η Τρίγλια, ξεκινά από την ερχόµενη εβδοµάδα, οι αρχικοί φόβοι για µεγάλη πτώση της φετινής σοδειάς, µετατρέπονται σε βεβαιότητα.

fb664280-1c51-4e24-bc45-3155429bb53b

Δομικές αλλαγές στον προγραμματισμό των επαγγελματιών του κλάδου έχει επιφέρει η εκρηκτική άνοδος που σημειώνει τις τελευταίες εβδομάδες η αγορά σκληρού σίτου, με τις επιπτώσεις να απλώνονται σε όλες τις οικονομικές μεταβλητές των εκμεταλλεύσεων, από την εξασφάλιση εκτάσεων και τα ενοικιστήρια γης μέχρι τα κόστη της καλλιέργειας και τις πληθωριστικές πιέσεις.

aktinidio-2_2

Τους όρους και τις προϋποθέσεις ωρίμανσης, μεταφοράς και συσκευασίας των ακτινιδίων επαναφέρει η ΔΑΟΚ Πιερίας υπ’ όψιν των εμπλεκόμενων στον κλάδο, ενόψει της επικείμενης έναρξης της σεζόν 2021/22 και στον απόηχο περιπτώσεων συγκομιδής και διακίνησης άγουρων ακτινιδίων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

ntomates_xalazi1_2

Οι έντονες βροχοπτώσεις και η υψηλή υγρασία των ημερών κινητοποίησαν τις ΔΑΟΚ περιοχών της Κεντρικής Ελλάδας, που προετοιμάζονται πλέον για έλευση περονόσπορου στις υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών και στη βιομηχανική ντομάτα, που ήδη ταλαιπωρούν αγρότες και γεωπόνους με συνεχιζόμενες προσβολές από ωίδιο.

0302Dendrilia

Την προστασία της παραγωγής ελαιολάδου στην Κρήτη, καθώς το προϊόν αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας του πρωτογενή τομέα, προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ που αφορά την εκπόνηση αναπτυξιακού προγράμματος με τίτλο "Παραγωγή προβασικού πολλαπλασιαστικού υλικού ποικιλιών ελιάς στην Περιφέρεια Κρήτης-CertOlive".

25-32_cover

Παρ’ ότι η ελαιοκράµβη δεν έχει κλείσει ακόµα ούτε 20 χρόνια καλλιέργειας στην Ελλάδα, το πρεστίζ της ανεβαίνει χρόνο µε τον χρόνο και οι παραγωγοί συνδυάζουν τη γενετική ανωτερότητα των νέων υβριδίων µε κατάλληλο πρόγραµµα λίπανσης που θα την αναδείξει. Υψηλοαποδοτικά υβρίδια, µε καλή προσαρµοστικότητα και οµοιόµορφη παραγωγή ενισχύονται µε άζωτο και θείο για µεγιστοποίηση της απόδοσης των φυτών σε σπόρο και λάδι.

Cotton_boll__1_

Οι βαμβακοκαλλιέργειες στην Π.Ε. Ξάνθης, έχουν γενικώς φυσιολογική εξέλιξη και πολύ καλή ανάπτυξη, οι οποίες βρίσκονται στο βλαστικό στάδιο του 80% της καρπόδεσης, χωρίς να διαπιστώνονται μέχρι σήμερα προσβολές καλλιεργειών, σύμφωνα με ενημέρωση του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας της περιοχής.

lemonia_5

Ταχεία ξήρανση ολόκληρων δέντρων λεμονιάς, εμφάνιση λαίμαργων βλαστών στην βάση των ξερών κλαδίσκων και του υποκειμένου καθώς και εμφάνιση ροζ-πορτοκαλί-καφεκόκκινου μεταχρωματισμού του ξύλου είναι συμπτώματα που μαρτυρούν την παρουσία και δράση της καταστρεπτικής κορυφοξήρας.

uplnurture

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπασωτηρίου Περιφερειακός Διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου και χωρών της Αδριατικής για την UPL με την ευκαιρία της δημιουργίας της νέας ψηφιακής πλατφόρμας nurture.farm για τους παραγωγούς, τους καλλιεργητές και την αλυσίδα τροφίμων, μας ενημερώνει γενικότερα για την στρατηγική της UPL παγκόσμια και πως αυτή υλοποιείται στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

mpountas1444382860

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή, Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με σκοπό τον έλεγχο δειγμάτων λιπασμάτων, για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης προς την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

27-foto-exwfyllo

Μείωση του ποσοστού ξένων υλών, αλλά και των πράσινων φύλλων που βάφουν την ίνα, υποβαθµίζουν το κυτίο του χρώµατος και κατά συνέπεια την ποιότητα του εκκοκκισµένου και τελικά την τιµή που απολαµβάνει ο βαµβακοπαραγωγός έχει σκοπό η αποφύλλωση.

12a_9

Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο µισό αιώνα η µεγιστοποίηση των αποδόσεων των καλλιεργούµενων ειδών ήταν κύρια προτεραιότητα των βελτιωτών, η κλιµατική αλλαγή στρέφει την προσοχή όλων σε νέα χαρακτηριστικά των φυτών που θα συµβάλλουν στην προσαρµοστικότητά τους στις νέες συνθήκες και θα διασφαλίσουν την υψηλή παραγωγικότητα, που µε κόπο είχε επιτευχθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία