Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

FARMING

KAR_6914D

Η χρήση ελληνικού γενετικού υλικού ψυχανθών προσαρμοσμένου στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και να μειώσει το κόστος παραγωγής. Παράλληλα η σύνδεση της φυτικής με την ζωική παραγωγή μπορεί να δώσει μερική ή ολική αυτάρκεια ζωοτροφών σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

image5_2

Ζωοτροφές από υπολείμματα εστίασης, πρακτικές για μειωμένη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και παρεμβάσεις στην ανάπτυξη των εμβρύων μέσω της διατροφής των ζώων, παρουσιάστηκαν στο 34o Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριo της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (ΕΖΕ), παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή.

EFxyAngUEAAQqyX-_1__2

Η καινοτομία, η αειφορία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν κλειδιά για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της γεωργίας και οι leaders από τους εκπροσώπους των αγροτών, επιστήμονες και οι εμπειρογνώμονες της Bayer κατέθεσαν τις απόψεις τους για το τι συμβαίνει σε αυτούς τους τομείς σε έναν ανοικτό διάλογο, που πραγματοποιείθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 2, στο Tropicarium της Bayer, στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας.

IMG_20190926_094919

Πρόσβαση σε πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των ειδών της οικογενείας των κολοκυνθοειδών και από πού πηγάζουν, ανοίγοντας το δρόμο για βελτιωμένες ποικιλίες με πιο επιθυμητά γνωρίσματα δίνει η ολοκλήρωση της καταγραφής του πανγονιδιώματος των κολοκυνθοειδών, που ολοκληρώθηκε με τη συμβολή πολλών ελληνικών φορέων και του Perrotis College.

26-31_3

Εντός του 2020 πρόκειται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά από την FMC Chemicals Hellas το νέο βιολογικό προϊόν θρέψης µε την επωνυµία «Accudo». Ένας βιοδιεγέρτης σε υγρή µορφή, που «υπόσχεται» αύξηση της παραγωγής σε ποσοστό από 7% έως και 17%, ανάλογα το προϊόν κι αν πρόκειται για θερµοκήπιο ή για ανοικτή καλλιέργεια, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα γκάµα «πράσινων» προϊόντων θρέψης, του ελληνικού βραχίονα της πολυεθνικής FMC Group.

70412135_2334319053449152_3590388133113364480_n

Πάνω από 45 ποικιλίες σαλάτας της Syngenta, με ενισχυμένο πακέτο ανοχών, των τύπων Romaine, Batavia, Iceberg, Butterhead, Lollo rosso, Bellagio Red και Endive, που πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις των αγοραστών, παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες στην εκδήλωση της Syngenta στις 17 Σεπτεμβρίου. Η παρουσίαση έλαβε χώρα σε αποδεικτικό αγρό σαλατών της εταιρίας, στις εγκαταστάσεις της Lasagro στο Τζερμιάδο του οροπεδίου Λασιθίου. Χρώμα, γεύση, μέγεθος και ανθεκτικότητα κάνουν τις ποικιλίες σε σαλάτες επιθυμητές από τους καταναλωτές και τους παραγωγούς, με την γκάμα της εταιρείας να υπόσχεται ακριβώς αυτά.

KAR_3766_2

Στοχεύοντας στην οικονομία για την τσέπη του παραγωγού και το μόχθο του και με βλέμμα στραμμένο προς την αειφορία διεξήχθη η επίδειξη των μηχανημάτων κατεργασίας εδάφους και σποράς της Kverneland από την Terra, με έμφαση στο συνδυασμό εργασιών σε ένα πέρασμα με το τρακτέρ και στην εξοικονόμιση εισροών με τη χρήση γεωργίας ακριβείας.

araxovitis_intro_2

Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, με αφορμή δημοσίευμα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και την διαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών, δηλώνει πως η χώρα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση σχετικά με τις χρησιμοποιούμενες ουσίες για την καταπολέμηση του δάκου.

2016-09-14t095924z_1_lynxnpec8d0ff_rtroptp_3_monsanto-m-a-bayer-board

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019 θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα χρηματοδότησης και υποστήριξης Grants4 της Bayer AG, της οποίας η έναρξη ανακοινώθηκε από την εταιρεία στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

chlorotic

Ο ιός ToBRFV θα περιέλθει σε καθεστώς καραντίνας (κατάσταση Q), ξεκινώντας από την 1η Νοεμβρίου. Από τότε θα τεθεί σε ισχύ ο ευρωπαϊκός κανονισμός έκτακτης ανάγκης, ο οποίος προβλέπει ότι κάθε περίπτωση του ιού στην Ευρώπη πρέπει να δημοσιοποιείται.

Golden-Kiwi-farming

Ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward, για όλη τη χώρα, ορίζεται η 15η Οκτωβρίου κάθε έτους και ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας στην εγχώρια αγορά η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους.

ixthiokalliergeia-550x367

Οι υδατοκαλλιεργητές και οι παραγωγοί ζωοτροφών θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε τροφή με φυτικής προέλευσης πηγές λιπαρών οξέων Ω3, καθώς το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενέκρινε προς καλλιέργεια ποικιλία του φυτού της κάνολα στις ΗΠΑ, που περιέχει τα επιθυμητά στην υδατοκαλλιέργεια λιπαρά οξέα, δήλωσε η Cargill της Minneapolis στις 7 Αυγούστου.

kalaboki

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εννέα Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές και έναν ως διακοσμητικό λουλούδι, ενώ μειώνεται παράλληλα η ανησυχία των Ευρωπαίων σχετικά με τους ΓΤΟ σε τρόφιμα και ποτά, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Πρέπει να σημειωθεί πως δεν επιτρέπεται ακόμη η καλλιέργεια τέτοιων οργανισμών εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι υπάρχουν πλευρές που υποστηρίζουν σθεναρά πως κάτι τέτοιο πρέπει να είναι σκόπιμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία