Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Farming

d0f5b6ed-4251-466c-a5a7-50766409bb4b_virtuele_plant_shutterstock_747576208_93a03674_586x394

Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν προγράμματα προσομοίωσης digital twins, για τη ψηφιακή απεικόνιση ενός αντικειμένου σε 3D ανάλυση. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βαγκενίγκεν προσάρμοσαν την τεχνολογία αυτή στον τομέα της καλλιέργειας και μεταποίησης της τομάτας, των τροφίμων και της γεωργίας.

uermaikos

Τη λειτουργία Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ελέγχων και Έρευνας, που θα εστιάζει στη στήριξη του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τοµέα παραγωγής, αλλά και του χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος, στην Κεντρική Μακεδονία, δροµολογεί η τοπική Περιφέρεια.

balkan4

Η εφαρμογή αειφόρων πρακτικών σε όλη τη γραμμή παραγωγής, από το χωράφι, μέχρι και το ράφι του λιανεμπορίου, είναι η βάση των στόχω ενός διασυνοριακού προγράμματος, που φιλοδοξεί στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση γεωργικών αποβλήτων, τις πρακτικές για την μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και την αειφορική διαχείριση αγροτικών επιχειρήσεων για την μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή.

ktinotrofia-kefalonia2

Εγρίθηκε η χρηματοδότηση για δυο ερευνητικά έργα από την ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων διαχείρισης στην κτηνοτροφία, στο πλαίσιο του Μέτρου 16 «Ίδρυση & λειτουργία Επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

110618-a-tractor-at-work-on-a-small-farm-c-tim-scrivener-1-MAIN-small-farm-operation-c-Tim-Scrivener_2

Οι νέες προκλήσεις στη γεωργία, μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν για τις νέες στρατηγικές στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας, τα προβλήματα της διακίνησης παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της φυτοπροστασίας και τα οποία και αναλύονται εκτενώς στο ενημερωτικό υλικό που δημοσίευσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας.

P1090147_pq__1_

Για περισσότερα από 4 χρόνια, η Yara σε συνεργασία με το Γαλλικό Κέντρο Ερευνών Οίνου (IFV) μελέτησαν την επίδραση της διαφυλλικής θρέψης του αμπελιού στη βελτίωση των αρωματικών χαρακτηριστικών του κρασιού. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της μελέτης ήταν η επίδραση της διαφυλλικής χορήγησης του YaraVita SAFE N 300 στη βελτίωση της έκφρασης των αρωματικών θειολών του κρασιού.

ευθυμιαδης

Η Κ&Ν Ευθυμιάδης ανακοινώνει τη νέα τεχνολογική συνεργασία της με την AgroApps και εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της ψηφιακής γεωργίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που βελτιώνουν τις γεωργικές πρακτικές και προωθούν βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Laxanika-frouta_kivwtio_2

Με το πρότυπο Vegan η εταιρεία COSMOCERT θα πιστοποιεί προϊόντα που δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, τα συστατικά τους, δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα από ή για λογαριασμό της εταιρείας, τα βοηθητικά μέσα επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παρασκευής είναι για χορτοφάγους και δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ).

WEBINAR_BANNER

Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. διοργανώνει δωρεάν Webinar για τους παραγωγούς που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα συστήματα αντιχαλαζικής προστασίας και το μέτρο 5.1 που επιδοτεί την κατασκευή των συστημάτων και αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες εβδομάδες.

afierwma_25

Οι εντονότερες πιέσεις από έντομα όπως παρατηρείται τελευταία με τους θρίπες στα κηπευτικά, φέρνουν στο προσκήνιο βιολογικά φυτοπροστατευτικά τα οποία δεν επηρεάζουν τα ωφέλιμα έντομα. Την ίδια ώρα, φέτος πολλά είναι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της καστανής ρυτίδωσης, γι' αυτό οι γεωπόνοι επισημαίνουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εφαρμογή καινοτόμων σκευασμάτων και βιοδιεγερτών που αυξάνουν τα «αντισώματα» των φυτών. Προσοχή και στις εφαρμογές Καλίου και Ασβεστίου που ρυθμίζουν τα σάκχαρα στη ντομάτα.

dani-california-gCwZSrrdSLE-unsplash

Το καινοτόμο εντομοκτόνο Minecto Alpha μπορεί να περιορίσει τους πληθυσμούς των μυζητικών εντόμων στις κηπευτικές καλλιέργειες και να ελέγξει την εμφάνιση της Tuta absoluta από τη δεύτερη μέρα εφαρμογής του, χωρίς παράλληλα να επηρεάζει τους πληθυσμούς των ωφέλιμων εντόμων. Την ίδια στιγμή, αυξάνει και την ανθεκτικότητα των φυτών στις ιολογικές ασθένειες. Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν μέρος πολύχρονων πειραμάτων και παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 8 Ιουλίου, διαδικτυακά από τη Syngenta Hellas, μέσω μιας εικονικής περιήγησης στα θερμοκήπια της Ιεράπετρας που χρησιμοποιήθηκε το προϊόν.

3175620375d5dd419d142e

Ένα νέο εργαλείο της εφαρμογής Pioneer seeds συμβάλει στην τεχνολογία εντοπισμού παρασίτων, διαγνωστικής ασθενειών και τροφοπενιών, κυκλοφόρησε η Pioneer, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να ελέγχουν την καλλιέργειά τους, από το κινητό τους.

bbdcd49acc4ef5c8faebe21d3a8c9d84_S

Οι καλλιέργειες των κηπευτικών, αποτελούν ένα από τους πιο δυναμικούς τομείς της Ελληνικής γεωργίας. Τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα ξεχωρίζουν τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού ανταγωνίζοντας χώρες όπως η Ισπανία , η Ιταλία αλλά και την Τουρκία.

36c

Για µικρά και µεγάλα τυροκοµεία η KEMIM-GE διαθέτει µία πλήρη γκάµα εξοπλισµού Η KEMIM-GE είναι κατασκευαστική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται επι σειρά ετών κυρίως σε ανοξείδωτες κατασκευές.

48-49_2

Προϋποθέσεις ενίσχυσης του παρεµβατικού ρόλου του ελληνικού σκληρού σταριού ακόµη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαµορφώνει η φετινή ευνοϊκή συγκυρία για το προϊόν, ενώ παράλληλα «στρώνει» το έδαφος για αύξηση των εκτάσεων µε σιτηρά στη χώρα, ενόψει της νέας καλλιεργητικής σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία