Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

download__4_

Με τα χρηµατιστήρια της Γαλλίας ενισχυµένα κατά 5 ευρώ, στους 270 ευρώ ο τόνος και τη Φότζια να κρατάει για µια ακόµα εβδοµάδα την άνοδο των 10 ευρώ, στα 335 ευρώ, παραγωγοί και έµποροι αυτές τις µέρες διστάζουν να προχωρήσουν σε πράξεις µε µεγάλους όγκους, περιµένοντας νέα βελτίωση.

25-32_5

Σε επιφυλακή για την πρώτη γενιά του πράσινου σκουληκιού στο βαµβάκι βρίσκονται οι παραγωγοί που περιµένουν να κάνει την εµφάνισή της στα τέλη του µήνα. Η οψίµιση που παρατηρήθηκε, 10-15 ηµερών, σε παραγωγικά κέντρα της χώρας αυξάνει σηµαντικά την πιθανότητα προσβολής των πιο επιβλαβών γενεών του πράσινου σκουληκιού που προσβάλλουν κυρίως χτένια και καρύδια. Υπενθυµίζεται, παράλληλα, στους παραγωγούς η ανάγκη εφαρµογής της δεύτερης δόσης της λίπανσης στο τελευταίο σκαλιστήρι άµεσα.

99424221_954332911647367_8485689542383239168_o

Απαλλάσονται από την ποινή αποκλεισµού δύο ετών από το πρόγραµµα Αναδιάρθρωσης Αµπελώνων όσοι αποχώρησαν από τη δράση φέτος, σύµφωνα µε σχέδιο απόφασης που έχει δροµολογηθεί προς υπογραφή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

cannabio1-1024x681

Στον Β’ κύκλο του προγράμματος «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και αφορούν καινοτόμες εφαρμογές της βιομηχανικής κάνναβης εντάχθηκαν δύο ερευνητικά έργα στα οποία συμμετέχει η KANNABΙO ΚΟΙΝΣΕΠ.

36_pin_21

Ο κλάδος του γάλακτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι απέφυγε µια κρίση στην αγορά, αντίστοιχη µε αυτήν του 2016, µε τα πρώτα µηνύµατα να δείχνουν µια σταδιακή ανάκαµψη όσο η αλυσίδα εφοδιασµού επιστρέφει στις προ πανδηµίας ισορροπίες της.

depositphotos_192098516-stock-video-wheat-seed-harvest-silos-storage__1_

Επιβεβαιώνεται με πράξεις η φετινή καλή εικόνα αγοράς στο σκληρό σιτάρι, με τις δύο πρώτες φορτώσεις της τάξεως των 5 χιλιάδων τόνων περίπου να φεύγουν από το λιμάνι του Βόλου με τιμή FOB στα 275 και 280 ευρώ ο τόνος. Οι παραπάνω παραδόσεις έρχονται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της ΕΑΣ Βόλου για παραλαβές του σκληρού πρώτης ποιότητας με 25 λεπτά το κιλό από τους παραγωγούς. Μόνιμα θετικό σήμα εκπέμπει ο δείκτης της Φότζια που διατηρείται για τέταρτη εβδομάδα πάνω από τα 300 ευρώ τον τόνο (από 302 – 307 ευρώ ο τόνος για σιτάρια με πρωτείνη 12%, ειδικό βάρος 80kg/hl και υαλώδη 80%).

Patata-sygomidi

Αντιμέτωποι με ένα καινούργιο φαινόμενο σε ότι αφορά στην λειτουργία της αγοράς, βρίσκονται αυτές τις μέρες οι καλλιεργητές πατάτας Νάξου, ενός προϊόντος που έχει καταξιώσει τη φήμη του και το οποίο είναι περιζήτητο από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής και φυσικά από τους καταναλωτές.

vergina_mpira_aftodioikisi-1300x865

Το σύνολο της φετινής παραγωγής και στην προσυμφωνημένη τιμή, θα απορροφήσει η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας.

wine-of-crete2

Διεθνείς επιτυχημένες πρακτικές και παραδείγματα διαχείρισης της κρίσης COVID-19, με στρατηγικές κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα του Οινοτουρισμού στην Κρήτη παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Ερευνήτρια του ΙΝΑΓΡΟΚ,την Παρασκευή 5 Ιουνίου σε διαδικτυακό σεμινάριο , το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, με τη συμμετοχή των οινοποιών και των απασχολούμενων σε επισκέψιμα οινοποιεια.

Ζαχαροτευτλα-600x330_2

Μια ακόμα χρονιά ταλαιπωρίας προβλέπεται να ζήσουν όπως όλα δείχνουν οι λίγοι καλλιεργητές ζαχαροτεύτλων που επέλεξαν να συμπορευτούν με την ιδιότυπη λύση επενδυτή που έχει επιλεγεί για την λειτουργία της βιομηχανίας ζάχαρης.

49862608531_b277837a74_4k

Στα χαµηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας βρίσκονται τα παγκόσµια αποθέµατα σκληρού σιταριού, µε τους βασικούς συντελεστές της βιοµηχανίας στην Ιταλία, να αναµένουν τιµές αυξηµένες κατά 25% για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

RODAKINA_SITE

Θεαματική βελτίωση της εικόνας αγοράς στα επιτραπέζια ροδάκινα, τα νεκταρίνια αλλά και τα συμπύρηνα, προδιαγράφει η φετινή έκθεση της έγκυρης medFEL με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ηλεκτρονικά πριν από λίγες μέρες στο Perpignan της Γαλλίας και τα οποία φέρουν σε πλεονεκτική θέση τους Έλληνες παραγωγούς, η οποίοι θα πρέπει να εκμεταλλευθούν τη μειωμένη παραγωγή και τη σταθερή ζήτηση πανευρωπαικά.

Apiculture

Σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Μαίου, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Αρισταίος» έθιξε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη όλες τις σοβαρές, οικονομικές και μη, απώλειες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος λόγω της  πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία