Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

20940925_xxl

Την ευνοϊκή συγκυρία της µειωµένης παραγωγής περιµένει να «εκµεταλλευτεί» ο συνεταιρισµός Νίκαιας. Παρά τη µικρή πίεση στην τιµή, το ποιοτικό σιτάρι πωλείται στα 23 λεπτά, µε σηµάδια ανόδου διεθνώς

Με 7 αιτήματα είδαν οι αγελαδοτρόφοι τον Αποστόλου

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο του γάλακτος και των υπαρχουσών στρεβλώσεων στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, έθεσε αντιπροσωπεία των Ελλήνων αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

14o

Με τιµή ηµέρας, όρια υγρασίας και µέτρηση ξένων υλών ξεκινούν από φέτος τις παραλαβές σύσπορου βάµβακος τα εκκοκκιστήρια Μάρκου, επιλογή η οποία ενδεχοµένως να επιδράσει καταλυτικά στη διαµόρφωση της αγοράς,  ειδικά κατά τη διάρκεια της συγκοµιδής.

45

Αναθάρρησε ο κόσµος της αιγοπροβατοτροφίας µετά το πλήθος πληροφοριών που θέλουν τις τιµές παραγωγού να ανεβάζουν στροφές και τη ζήτηση, ειδικά στο πρόβειο γάλα, να εντείνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος έναρξης της νέας γαλακτοκοµικής περιόδου.

women-in-cotton-field-kasteev-state-museum-of-arts-almaty-s

Τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διαδικασίας ελέγχου για την χορήγηση της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι περιόδου 2019/20, περιγράφει η εγκύκλιος το ΟΠΕΚΕΠΕ, που αναρτήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στη Διαύγεια.

23132132

Να μην παίρνουν προκαταβολές αν δεν συμφωνούν στην τιμή, συνιστά προς τους κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας ενόψει της νέας γαλακτικής περιόδου.

india_2

Μια δύσκολη αλλά όχι απροσπέλαστη αγορά για το ελληνικό ελαιόλαδο αποτελεί η Ινδία, δεδομένου ότι χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία έχουν φροντίσει από 20ετίας να εδραιωθούν στην εν λόγω αναπτυσσόμενη χώρα που πλέον γράφει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 7%.

frenchvineyards

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Agreste στις 27 Αυγούστου 2019, η παραγωγή οίνου το 2019 θα ανέλθει σε 43,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, δηλαδή 12% κάτω από το 2018 και 4% κάτω κατά μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Κύριος υπεύθυνος: η κλιματική αλλαγή. Την ίδια ώρα και η Ιταλία διατηρεί την πρωτιά στην παραγωγή, έστω και μειωμένη στο 10%

Teutla_2

Μέσα από την Τράπεζα Πειραιώς περνάει, όπως όλα δείχνουν, η όποια προσωρινή έστω διευθέτηση στο θέμα της φετινής παραγωγής ζαχαροτεύτλων, χωρίς αυτό να σηματοδοτεί κάποια ουσιαστική  λύση για την αφύπνιση των εγκαταλελειμμένων εγχώριων μονάδων παραγωγής ζάχαρης.

paragwgi_aravositou

Αυξάνει το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) την παραγωγή που προβλέπει πως θα συγκομιστεί παγκοσμίως στο καλαμπόκι το 2019-20, υποστηρίζοντας όμως παράλληλα πως υπάρχει αβεβαιότητα που προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες και στην ουσία τίποτα δεν είναι σίγουρο.

36_6

Με 20 λεπτά αρχίζει φέτος την παραλαβή καλαµποκιού η Ένωση Αγρινίου, ενώ συνθήκες για βελτίωση των τιµών παραγωγού καταγράφονται  και στις κατ’ ιδίαν συναλλαγές των καλλιεργητών µε τις κτηνοτροφικές µονάδες, καθώς η τιµή του γάλακτος δείχνει να ανεβαίνει

cottonStalks

Αυτές τις μέρες άνθρωποι της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος, βρίσκονται σε βαμβακοχώραφα ανά τον κόσμο μαζί με συνεργεία επαγγελματιών φωτογράφων. Σκοπός της εξόρμησης αυτής, η συλλογική οπτικού υλικού, το οποίο θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για την ανάπτυξη ενός προγράμματος εικονικής πραγματικότητας εκπαιδευτικού χαρακτήρα το οποίο θα επιτρέψει στους αγρότες να κατανοήσουν το «οικοσύστημα του βαμβακιού» σε όλες του τις εκφάνσεις, όπως αυτό αναπτύσσεται σε κάθε γωνιά του κόσμου.

8-9_10

Θεαµατική βελτίωση καταγράφει η ζήτηση για αιγοπρόβειο γάλα, εξέλιξη η οποία αποτυπώνεται ήδη στις προσφορές των τυροκοµικών επιχειρήσεων, όπως και της γαλακτοβιοµηχανίας. Ήδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοδο των τιµών παραγωγού, µε βάση τη διάθεση που εκδηλώνεται από τις µεταποιητικές µονάδες για 85 µε 87 λεπτά το κιλό, όταν οι αντίστοιχες τιµές της περασµένης χρονιάς ήταν στα 80 µε 82 λεπτά το κιλό, όµως αυτό, όπως δείχνουν τα πράγµατα, είναι µόνο η αρχή.

silo_6

Μετά την καλοκαιρινή διακοπή στην πρώτη λίστα της Φότζια είχαμε άνοδο 5 ευρώ ο τόνος στα σκληρά σιτάρια. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης παραγωγού διαπραγματεύεται στα 255-260 ευρώ ο τόνος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία