Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προιόντα

4-Elgo

Αβάσιµος είναι ο ισχυρισµός των γαλακτοβιοµηχανιών της χώρας ότι διαθέτουν µεγάλα αποθέµατα  φέτας και πως έχουν προβεί σε µείωση της παραγωγής τους, υποστήριξε ο ∆ιευθυντής ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος, Ευστράτιος Νικολάου, καταρρίπτοντας έτσι το κύριο επιχείρηµα που χρησιµοποιούν οι µεταποιητές προς τους παραγωγούς για να κρατούν πιεσµένες τις τιµές στο αιγοπρόβειο γάλα.

2_Vamvaki

Ενθαρρυντικά σηµάδια βλέπουν τις τελευταίες ηµέρες παραγωγοί και εκκοκκιστές, καθώς το χρηµατιστήριο βάµβακος αντέδρασε από τα χαµηλά των 75 σεντς ανά λίµπρα, ενώ επιλεκτικά κλείνονται κάποιες δουλειές από τους εµπορικούς οίκους για λευκά βαµβάκια στα επίπεδα περί τα 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘18.

Pierluigi-Tosato-Deoleo3

Σε δίκτυο συµφερόντων της µεγάλης ισπανικής εταιρείας ελαιολάδου Deoleo περνάει, όπως όλα δείχνουν, η εµπορική διαχείριση της παραγωγής που θα συγκεντρώνει, αν όλα πάνε καλά, ο συνεταιρισµός Γαργαλιάνων στη Μεσσηνία.

Teftla

Στο χωράφι κινδυνεύουν να μείνουν αυτό τον χειμώνα τα ζαχαρότευτλα των καλλιεργητών, καθώς δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για έναρξη της καμπάνιας στο εργοστάσιο του Πλατέως. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει το πρόβλημα στις Βρυξέλλες.

elogak-diamartyria

Αβάσιμος είναι ο ισχυρισμός των γαλακτοβιομηχανιών της χώρας ότι διαθέτουν μεγάλα αποθέματα  φέτας και πως έχουν προβεί σε μείωση της παραγωγής τους, υποστήριξε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος, του ΕΛΓΟ – Δήμητρα (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) Ευστράτιος Νικολάου, καταρρίπτοντας έτσι το κύριο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι μεταποιητές προς τους παραγωγούς για να κρατούν πιεσμένες τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα.

Mpoutaris

Οι σκούρες μπλε κλούβες είχαν απλωθεί στοιχισμένες στα «πόδια» των ηλικίας 50 ετών πρεμνών του Κτήματος Κυρ Γιάννη, που σκαρφάλωναν σε έκταση 560 στρεμμάτων στην πλαγιά του Βερμίου, από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας και περίμεναν υπομονετικά να γεμίσουν και να ξαναγεμίσουν με σταφύλια.

ospria_ielka

Αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταναλωτών καταγράφονται την τελευταία οκταετία λόγω οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διατροφής της 16ης Οκτωβρίου το ΙΕΛΚΑ.

cotton_michael

«Τυφώνα της Νοτιοανατολικής Βιομηχανίας Βάμβακος» χαρακτήρισε τον τυφώνα ο  Ντέιβιντ Ρουπενίκερ, CEO της Southern Cotton Growers, έναν εμπορικό όμιλο με έδρα την Τζόρτζια που εκπροσωπεί  την βιομηχανία βάμβακος σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες, αφού πέρασε από πολιτείες στις οποίες καλλιεργείται το 30% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ, σύμφωνα με το USDA. Από αυτό, το μισό σχεδόν παράγεται στην Τζόρτζια.

6_sitari_grafima

«Αν δεν δούµε καράβι στο λιµάνι για εξαγωγή, δεν γίνεται τίποτα» λένε έµποροι και παραγωγοί σκληρού σίτου, αυτή την περίοδο, που η αγορά εδώ και αρκετά µεγάλο διάστηµα δεν κινείται. Οι µύλοι είναι καλυµµένοι, οι αποθήκες γεµάτες και οι αγοραστές δεν δείχνουν ενδιαφέρον στα τρέχοντα επίπεδα τιµών.

PINAKAS_VAMVAKI

Χαμηλότερα των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν να διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού για το σύσπορο βαμβάκι, εξέλιξη η οποία  αποδίδεται τόσο στη δυσμενή συγκυρία των χρηματιστηριακών αγορών, όσο και στις οργανωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει η πλευρά των παραγωγών.

neo_elaiolado_piesi

Αν και οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς µε τους οποίους επικοινώνησε η εφηµερίδα συνοµολογούν στο ότι οπωσδήποτε το φρέσκο ελαιόλαδο θα πουληθεί σε καλύτερη τιµή, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Ισπανοί δεν θέλουν η αύξηση αυτή να είναι σηµαντική.

Fecker_Lukas-671

Σε κίνδυνο φαίνεται να τίθεται η μοναδική προοπτική που έδινε μέχρι στιγμής πιθανότητα διάσωσης για την ΕΒΖ ΑΕ, καθώς το επενδυτικό fund «Innovation Brain», που αποτελεί το φαβορί για την απόκτηση της ζαχαροβιομηχανίας, δηλώνει πως τα σχέδιά της για αγορά ζάχαρης και τη συνέχιση της παραγωγής, πέφτουν, για την ώρα, πάνω σε τοίχο.

elaiolado_ioc_potiri

Μειωμένη κατά 7,6% στους 3.064.000 τόνους εκτιμά την παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου για την νέα ελαιοκομική περίοδο 2018/2019, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (ΙΟC), στο δελτίο του Σεπτεμβρίου 2018, με την υποσημείωση για πιο έγκυρες εκτιμήσεις στα τέλη του Νοεμβρίου, εφόσον μέχρι τότε δεν προκύψουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

elaiolado_elit

Με 26 ομιλητές που μοιράστηκαν το βήμα του συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Γέιλ, στις 3 Οκτωβρίου, αναδείχθηκε κάθε πτυχή που συνδέεται με το ελαιόλαδο, όπως είναι τα οφέλη στην υγεία και την διατροφική του αξία, η εμπορική προώθηση του αλλά και η εκπαίδευση γύρω από αυτό, τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, καθώς και οι τρόποι οργανοληπτικής αξιολόγησής του. Διοργανωτές του συνεδρίου ήταν ο επιστήμονας και βοηθός ερευνητής, Τάσος Κυριακής και ο καθηγητής Βασίλης Βασιλείου.

militis3

Πρώτη η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κάνει χρήση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης, που σχετίζεται µε την άρση της απαγόρευσης παραγωγής εκχώριου µηλίτη, κατασκευάζοντας το εργοστάσιο στην Πάτρα, µε πιθανή έναρξη παραγωγής τον Φεβρουάριο του 2019. Εκεί, παρόλο που θα συνεχίσει να εισάγει τα µήλα ως πρώτη ύλη, θα σηµάνει οµολογουµένως την αφετηρία ώστε να µπορέσει να γίνει ο µηλίτης όσο πιο «ελληνικός» γίνεται.

agourelaio_pop_kranidiou

Με περισσότερους από 10 τόνους φρέσκου αγουρέλαιου ΠΟΠ Κρανιδίου στις δεξαμενές του, ο Α.Σ Θερμασία Δήμητρα, θα είναι έτοιμος να διαθέσει προς πώληση στις 10 Οκτωβρίου την ποσότητα αυτή, με τιμές που θα υπερβαίνουν τα 4 ευρώ ανά κιλό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία