Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προιόντα

ampeli-fyteusi1

Την τροποποίηση των κριτηρίων προτεραιότητας βάσει των οποίων θα δοθούν οι νέες άδειες φύτευσης τη φετινή περίοδο, εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό να δέχεται προτάσεις για διευκόλυνση της πριμοδότησης αμπελουργικών εκτάσεων άνω των 20 στρεμμάτων.

Efxe

Νέες δεσμεύσεις, για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών αποφάσεων που αναμένεται να βάλουν «φρένο» στις αθρόες εισαγωγές και κατ’ επέκταση και στην «κατηφόρα», που έχουν αρχίσει να παίρνουν και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι τιμές στο αγελαδινό γάλα, παρείχε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ σε εκπροσώπους της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας.

2kambos

Από αιχµή του δόρατος της τελευταίας καλλιεργητικής περιόδου το βαµβάκι εξελίσσεται σε πέτρα του σκανδάλου και αιτία πολέµου αφενός στον θεσσαλικό κάµπο, αλλά και σε άλλες αγροτικές περιοχές.

1provat_3_2

Από σαράντα κύματα… δείχνει να περνάει, η ιδέα των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την κατάρτιση ειδικού προγράμματος, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις θα μπορούσε να πριμοδοτήσει την «ηρωική έξοδο» από το επάγγελμα των παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων.

1provat_3

Από σαράντα κύματα… δείχνει να περνάει, η ιδέα των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την κατάρτιση ειδικού προγράμματος, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις θα μπορούσε να πριμοδοτήσει την «ηρωική έξοδο» από το επάγγελμα των παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων.

big

Τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, κτηνοτροφική μονάδα με χοίρους στην Κίνα, χτύπησε η θανατηφόρος ασθένεια της αφρικανικής πανώλης. Το κρούσμα όπως μεταδίδει το Reuters, αφορά σε επιχείρηση ξένων συμφερόντων, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και ένα Δανικό fund.

4-ependiseis

Όσο γάλα παράγουν δύο µεγάλες αγελάδες Holstein, τόσο παράγει ο Νταν Γκίµπονς ένας Αµερικανός κτηνοτρόφος, πρώην «golden boy» της χρηµαταγοράς της Νέας Υόρκης, από ένα κοπάδι 50 µικρών αγελάδων Jersey. Κάτι τέτοιο µπορεί να κάνει βιώσιµη µία επιχείρηση;

3-Vamvaki_2

Η ραγδαία πτώση του χρηµατιστηρίου σε συνδυασµό µε την πίεση του δολαρίου σόκαρε την ελληνική αγορά βάµβακος τις ηµέρες των Χριστουγέννων. Κι ενώ αρχικά υπήρχε η δυσπιστία σχετικά µε την ανακωχή στον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας, αφού ακόµα δεν έχει βγει το 25% δασµών στις εισαγωγές αµερικανικού βαµβακιού στην Κίνα, παράλληλα ήρθε και το κύµα ρευστοποιήσεων στις αγορές και βρεθήκαµε ξαφνικά στα 72 σεντς ανά λίµπρα.

kannavi_2

Επενδύσεις πάνω από 185 εκατ. ευρώ έχουν γίνει έως σήμερα στην Ελλάδα στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης με τις θέσεις εργασίας να υπερβαίνουν τις 770, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που δημοσιεύονται στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Teftla_2

Σε μια από τις χειρότερες καλλιεργητικές περιόδους της τελευταίας δεκαετίας εξελίχθηκε η φετινή για τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας, επιδεινώνοντας την, ήδη, δυσμενή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει και καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη στήριξης του εισοδήματός τους.

4

Μπορούν δύο ελαιόλαδα που έχουν τις ίδιες χημικές ιδιότητες να είναι εντελώς διαφορετικά; Η απάντηση που μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από τη γευσιγνωσία είναι «ναι» σύµφωνα µε την Άννα Μηλιώνη, Υπεύθυνη Ποιότητας και Επικοινωνίας του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαµάτας.

3

Στο ελαιόλαδο ο κανόνας λέει ότι οι ελιές μπαίνουν στη διαδικασία της έκθλιψης μαζί με τον πυρήνα τους. Τι γίνεται όμως όταν ο παραγωγός αποφασίζει να σπάσει αυτό τον κανόνα; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προκύπτει μία «γαστρονομική αποκάλυψη»!

1_2

∆ηµιουργήθηκε από τον Αυστριακό οινοποιό Armin Tement, το κτήµα του οποίου βρίσκεται στο Ehrenhausen, στα σύνορα µεταξύ Αυστρίας και Σλοβενίας. Το Cuvée 356, το κρασί µε το οποίο η Porsche γιορτάζει τα 70 χρόνια της και είναι διαθέσιµο σε επιλεγµένα σηµεία, αποτελεί blend 65% Pinot Blanc, 18% Chardonnay, 12% Sauvignon Blanc και 5% Pinot Gris.

Ekkokistes-Ypaat

Με θεσμικό πλαίσιο – που θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο - θα επιχειρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αποτρέψει την επανάληψη του φαινομένου των «ανοιχτών» τιμών στο βαμβάκι. Τα παραπάνω έκαναν γνωστά ο υπουργός  Σταύρος Αραχωβίτης και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης μετά την συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος στη Βάθη.

laiki-agora_2

Την πρόσβαση της αρμόδιας αρχής σε όλα τα στοιχεία των Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών που αφορούν εμπόρους νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να διευκολυνθεί η επεξεργασία των στοιχείων των τιμολογίων με αυτόματο έλεγχο διασταύρωσης και να ελεγχθούν τυχόν ανακρίβειες, επιτρέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιπλέον προβλέπεται δυνατότητα άρσης του τραπεζικού απορρήτου, σε περίπτωση παραβίασης του νόμου 4492/2017.

peach

Στην παράμετρο ποιότητα που ορίζει ως μέτρο για τον καθορισμό των τιμών στο συμπύρηνο ροδάκινο η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) προσθέτει τώρα και τον παράγοντα «κλιματική αλλαγή» που αφήνει αβοήθητη και την βιομηχανία.

Holstein-new_2

  Όλα τα ανοικτά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της αγελαδοτροφίας με κορυφαία αυτά της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα και την αλλαγή του του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, σε ό, τι αφορά στις διατάξεις για το γιαούρτι, έθεσαν στην συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

2-spanos_25-32

Προς την κλιµάκωση της αµπελοκαλλιέργειας µε νέες ποικιλίες υψηλών αποδόσεων που φτάνουν τους 3,5 τόνους και χαµηλών καλλιεργητικών απαιτήσεων, ωθούνται τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες παραγωγοί, σε µία προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες της διεθνούς ζήτησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία