Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

20-37_pin

∆ύσκολα αναστρέψιµη φαίνεται πως είναι η πορεία ανόδου που ακολουθεί η τιµή του σκληρού σίτου στις ευρωπαϊκές αγορές, µε την Ελλάδα να επιστρέφει ξανά στα επίπεδα των 500 ευρώ ο τόνος στην τιµή εξαγωγής, τη Φότζια να σηµειώνει νέα άνοδο 20 ευρώ ο τόνος µέσα σε µια εβδοµάδα και τις τιµές του εισαγόµενου στην ιταλική αγορά να προσεγγίζουν πλέον τα 600 ευρώ ο τόνος.

lemon-1117561_1280

Γεμάτη λεμόνια τρίτων χωρών όπως Νοτίου Αφρικής, Αργεντινής και Τουρκίας είναι η εγχώρια αγορά, με τις εμπορικές ισορροπίες να αφήνουν εκτός εξίσωσης το ούτως ή άλλως λιγοστό ελληνικό λεμόνι, η καλλιέργεια του οποίου μόλις τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης έπειτα από τη μαζική εγκατάληψη της δεκαετίας του 2000.

22-35_pin

Πορεία επιστροφής στα υψηλά Σεπτεµβρίου των 290 ευρώ ο τόνος παίρνει εκ νέου η εγχώρια αγορά καλαµποκιού, µε τις µεγάλες αγορές βιοµηχανιών στον κλάδο της πτηνοτροφίας να σχηµατίζουν υψηλότερα επίπεδα τα τελευταία 24ωρα.

sitari_web

Νέα άνοδο σηµειώνει η τιµή σκληρού σίτου στην ιταλική αγορά, που διαµορφώνεται πλέον στα 500 ευρώ ο τόνος σε µια εξέλιξη, η οποία έρχεται να επαναφέρει σε τροχιά ανοδικής αντίδρασης την εγχώρια αγορά, που έχει σταθεροποιηθεί προς το παρόν σε ένα εύρος ανάµεσα σε 46 και 48 λεπτά το κιλό.

cotton5

Τα 75 λεπτά το κιλό παράδοση στο εκκοκκιστήριο διαμορφώνει πλέον η εγχώρια αγορά βάμβακος, με τη διεθνή τιμή να έχει αγγίξει στο μεταξύ ακόμα και τα 105 σεντς η λίμπρα. Στην τιμή αυτή που προσφέρουν μεγάλες μεταποιητικές μονάδες σε καλά οργανωμένους παραγωγούς περιλαμβάνονται μεσιτικά και πριμ ποιότητας, ενώ ποσότητες κλείνονται στα 69 λεπτά το κιλό για απλά βαμβάκια.

papadogianis_M_3_4

Η εξαγωγή σκληρού σίτου στην ελληνική αγορά κυμαίνεται στο 450-460 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας και για την ώρα επικρατεί στασιμότητα, δεδομένου ότι αυτά τα επίπεδα είναι σαφώς χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά.

21-36_vinieta

Με τα αποθέµατα της φετινής σοδειάς να εξαντλούνται νωρίς και την καλλιέργεια σκληρού σίτου να φλερτάρει νέο κοινό η χρονιά προµηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα. Η εµπειρία στην καλλιέργεια και η επένδυση στις απαραίτητες εισροές φαίνεται ότι αποκτούν αυτή τη φορά κρίσιµη δυναµική. Οι παραγωγοί έρχονται από µια χρονιά που έγραψε πρωτάκουστα υψηλά τιµής, κάτι που αποτυπώνονται ήδη και στην αύξηση των εκτάσεων. Ωστόσο, αποδόσεις και ποιότητα θα κρίνουν την επιλογή.

16-41

H τιµολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του βαµβακιού ανοίγει δρόµο για νέα υψηλά την ίδια ώρα που οι εκκοκκιστές κλείνουν την εγχώρια παραγωγή µε 8 σεντς επί των χρηµατιστηριακών τιµών

22_pin_7

Η εισαγόµενη κόπωση στην αγορά σκληρού σίτου φαίνεται ότι υποχωρεί, µε την  στήριξη να διαµορφώνεται στα 46 λεπτά το κιλό στον παραγωγό και ορισµένους µύλους να πληρώνουν έως και 2 λεπτά παραπάνω προκειµένου να φτιάξουν απόθεµα.

papadogianis_M_3_8_5_2

Το γύρισμα της αγοράς σκληρού σίτου επακόλουθα έχει περάσει και στην εσωτερική αγορά. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η προσφορά έχει αυξηθεί με αρκετούς πωλητές να φοβούνται ότι έχασαν την ευκαιρία πώλησης σε τιμές ρεκόρ.

IMG_0051

Κίνδυνος να χαθούν τα ισχυρά κίνητρα  βελτίωσης της ποιότητας που εγκαινίασε η προηγούμενη καλλιεργητική περίοδος, όταν οι τιμές παραγωγού στο σύσπορο ήταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, μοιάζει να δημιουργείται μέσα στο φετινό κλίμα ανατιμήσεων των διεθνών τιμών του προϊόντος.

thumbnail_26_pin

Συµφωνία για 62 λεπτά το κιλό στο χωράφι, που έκλεισε πριν από λίγες ηµέρες στον κάµπο της Λαµίας για σύσπορο βαµβάκι δίνει τον τόνο στη φετινή χρονιά, µε τη συγκοµιδή να ξεκινά µε αξιώσεις τόσο για την τιµή παραγωγού όσο και για το διεθνές εµπόριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία