Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

galaHarvest2018-13670tj

Μειωμένη αναμένεται η ευρωπαϊκή παραγωγή μήλων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη πρόβλεψη της Παγκόσμιας Ένωσης Μήλων και Αχλαδιών (WAPA) που δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.

vamvaki_sitexxxxx

Περαιτέρω υποχώρηση της διεθνούς τιμής βάμβακος επεφύλαξαν οι δύο πρώτες συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου του 2023 να έχουν απωλέσει ακόμα και τα 95 σεντς έναντι των 103 σεντς που διατηρούσαν την προηγούμενη Τετάρτη. Στην εγχώρια αγορά, το σύσπορο πληρώνεται πλέον στα 82 λεπτά το κιλό, έναντι των 85 την περασμένη εβδομάδα και των 95 έως 99,5 λεπτών στις αρχές του μήνα.

shutterstock-1826119061__1_

 Μια νέα κίνηση που αποτυπώνει την ανοδική τάση στην εγχώρια αγορά καλαμποκιού έρχεται από την ΕΒΟΛ, η οποία ανακοίνωσε προκαταβολή στα 31 λεπτά το κιλό με κλείσιμο τιμής στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που έρχεται να σπάσει τα σταγανά του εμπορίου στον θεσσαλικό κάμπο, που επιμένει στα 30 λεπτά κλειστά. 

22-35_pin_34

Με τη συγκοµιδή των πρώιµων ποικιλιών να ολοκληρώνεται µέχρι το τέλος του µήνα, οι παραγωγοί αµυγδάλου αναµένουν πλέον τους εµπόρους να ανοίξουν τα χαρτιά τους το αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_3

Η πολυαναµενόµενη αµερικανική έκθεση παγκόσµιας προσφοράς/ζήτησης βάµβακος δεν επηρέασε σηµαντικά τις χρηµατιστηριακές τιµές, παρότι ανακοινώθηκε µεγαλύτερη παραγωγή και µικρότερη κατανάλωση για τη νέα σεζόν, µε αποτέλεσµα τα τελικά παγκόσµια αποθέµατα να αυξηθούν.

12_pin_13

Εκκίνηση της αγοράς από τα 32 µε 33 λεπτά το κιλό σήµαναν οι πρώτες κοπές στη βασική σοδειά καλαµποκιού, µε την τάση να είναι ανοδική και τις συζητήσεις στην πιάτσα να δείχνουν εδραίωση των 34 λεπτών το κιλό από την ερχόµενη εβδοµάδα.

Katheto_960_620_5

Εντείνονται οι πιέσεις στην τιμή του σκληρού σίτου με το ελεύθερο εμπόριο στην Ελλάδα να επιχειρεί μια πτωτική διάσπαση των 40 λεπτών το κιλό, όσο στην Ιταλία η Φότζια κλείνει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες, αν και μικρές αυτήν τη φορά, της τάξης των 2,5 ευρώ ο τόνος.

11h_2

Αφετηρία στα 30 λεπτά το κιλό κάνει η αγορά για τις πρώτες κοπές στην βασική παραγωγή καλαμποκιού που ξεκινούν το προσεχές διάστημα, με τον συνεταιρισμό Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας- ΘΕΣγη να ανακοινώνει παραλαβές για τους αποθηκευτικούς χώρους της Nutria στη Μαγνησία.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ_ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Μετανάστευσης & Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), υπεγράφη την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου, της υφυπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κας Σοφίας Βούλτεψη και του επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα Τζιανλούκα Ρόκκο με στόχο τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας και την κοινωνία.

sitari_site_n

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών διανύει η τιμή του σκληρού σίτου, με το εμπορικό κέντρο της Φότζια να ανακοινώνει το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου νέα λίστα τιμών, που τοποθετεί στα 485 ευρώ ο τόνος την πρώτη ποιότητα, 20 ευρώ κάτω από τα επίπεδα της προηγούμενης Τετάρτης.

Μαξιμος-Γεωργαντας_4

Ερώτημα για τις διαθέσεις του υπουργείου αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από βροχοπτώσεις παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας στην επαρχία Φαρσάλων, κατέθεσε ο τοπικός βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Γιώργο Γεωργαντά έπειτα από σχετική ενημέρωση για το μέγεθος των ζημιών σε περισσότερα από 1.200 στρέμματα καλλιεργειών ντομάτας.

kalampoki_site

Σε ένα στενό εύρος τιμών μεταξύ των 310 και 320 ευρώ ο τόνος διαπραγματεύονται τα συμβόλαια για τη νέα σοδειά καλαμποκιού στα ευρωπαϊκά εμπορικά κέντρα, σε μια κατάσταση κατά την οποία φαίνεται πως η αγορά έχει προς το παρόν «τιμολογήσει» την κακή σοδειά που αναμένεται στην Κεντρική Ευρώπη.

vamvaki_site_7

Απώλειες 12% καταγράφει η τιμή βάμβακος κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, συγκριτικά με τα επίπεδα που διαμόρφωνε η αγορά τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Σε αυτήν την εξέλιξη, η ελληνική αγορά αναμένεται να χάσει τα 90 λεπτά στις προπωλήσεις σύσπορου, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από τις καινούριες τιμές που θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας τα εκκοκκιστήρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία