Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προιόντα

Vamvaki-1

Άδοξα κατέληξε η σύσκεψη συντελεστών της αγοράς βάµβακος που πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης µε πρωτοβουλία του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη. Θέµα της συνάντησης ήταν, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Agrenda, η υποβολή προτάσεων για τη διαµόρφωση θεσµικού πλαισίου το οποίο θα διευκολύνει τη βελτίωση της ποιότητας στις παραδόσεις σύσπορου βάµβακος, µε αντίστοιχη πριµοδότηση των παραγωγών. Ήρθε µετά τις ανεπίσηµες διαβεβαιώσεις κάποιων εκκοκκιστών ότι είναι έτοιµοι να αλλάξουν πολιτική, να συνδράµουν στο διαχωρισµό της ποιότητας του εισκοµιζόµενου βάµβακος και να ανταµείψουν τους παραγωγούς που προσφέρουν ξερό βαµβάκι ανώτερης ποιότητας.

4-Pop-Santorini

Ένας ακύρηχτος πόλεµος υποφώσκει αυτό τον καιρό στη Σαντορίνη, µε αφορµή τις ενστάσεις που διατυπώνονται τελευταία γύρω από τη λειτουργία της αµπελουργικής ζώνης οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη και την πρόταση αναθεώρησης που έχει κατατεθεί από... αυτόκλητους θεµατοφύλακες αυτής της υπόθεσης.

4-Vamvaki

Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν τις τελευταίες ηµέρες σε µια σηµαντική µερίδα βαµβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας, µε τον εκκοκκιστή Νίκο Καραγιώργο να δηλώνει έτοιµος να συµφωνήσει σε παραλαβή βαµβακιού µε τιµή για την ποιότητα σηµαντικά διαφοροποιηµένη.

3-Kalampoki-fakelos

Παρά τον έντονο ανταγωνισµό από τις χώρες της Βαλκανικής και της ανατολικής Ευρώπης, καθώς και τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν το τελευταίο διάστηµα οι κτηνοτρόφοι, τα αποθέµατα ελληνικού καλαµποκιού έχουν ως επί το πλείστον εξαντληθεί, µε αρκετούς εµπόρους να βασίζονται πλέον στις εισαγωγές προκειµένου να καλύψουν τις όποιες ανάγκες της αγοράς µέχρι την επόµενη συγκοµιδή.

elaiolado_2

Περίεργους συνειρµούς φαίνεται να προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒΙΤΕΛ γύρω από το ύψος της φετινής παραγωγής ελαιολάδου που ρίχνουν ακόµα περισσότερο τις εκτιµήσεις, στους 140.000 τόνους, κάτι που ενδεχοµένως ανοίγει χώρο και για «παιχνίδια τιµών» σε βάρος των παραγωγών, δεδοµένου ότι δεν υπάρχει καµία επίσηµη πληροφόρηση ακόµα.  

tzelepis-1-1021x552

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο Μιχάλης Τζελέπης το φαινόμενο των ανοιχτών τιμών στο βαμβάκι κατά την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διεπαγγελματική βάμβακος, (Τρίτη 5/3), αναφορικά με: «την Εθνική Στρατηγική και τις Προοπτικές στην Βαμβακοκαλλιέργεια».

Holstein-new_3

Κάθε μήνα από τον περασμένο Δεκέμβριο η τιμή του αγελαδινού γάλακτος προς τον παραγωγό βαίνει μειούμενη δημιουργώντας τεράστια ανασφάλεια στους παραγωγούς αλλά κι αδυναμία ορθής λειτουργίας της αγοράς.

evz_sinantisi

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο για το πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της ΕΒΖ ΑΕ και εάν θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες να βρεθεί τρόπος ώστε να χρηματοδοτηθεί μια περιορισμένη καμπάνια ζάχαρης και τη φετινή χρονιά με γνώμονα κυρίως να μην κλείσει το εργοστάσιο και στο Πλατύ, γιατί όπως λένε οι παραγωγοί «φουγάρο που σβήνει, δεν ξανανάβει».

ampelia

Στα 628.045 στρέμματα δήλωσε στην Commission το αρμόδιο τμήμα Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών την έκταση του ελληνικού αμπελώνα για την αμπελοοινική περίοδο 2017/2018 (με 31.7.2018). Η αύξηση των εκτάσεων κατά 764 στρέμματα και ποσοστό 0,12% θεωρείται αρνητική κατ’ ουσία νέες Άδειες Φύτευσης για 18.900 στρέμματα και μόλις η περίοδος 2017/2018, παρουσιάζει ασθενική αύξηση έναντι αδιάλειπτης μείωσης από το 1990, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που προβαίνει η ΚΕΟΣΟΕ.

aSkourastriththiteiaseo

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου στις 4 Μαρτίου 2019, σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης της 2ας Μαρτίου 2019, με τον Γιώργο Σκούρα να παραμένει στη θέση του Προέδρου για τρίτη θητεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ είναι ενδεκαμελές και αποτελείται από έξι μέλη εκλεγμένα από την επικράτεια και πέντε μέλη, το καθένα από τα οποία εκλέγεται και αντιπροσωπεύει μία τις πέντε Περιφερειακές Οργανώσεις της χώρας.

aromatika

∆ιαπιστευµένο πολλαπλασιαστικό υλικό και branding ώστε η προώθηση των τελικών προϊόντων να διεξάγεται µε όρους υπεραξίας, θα πρέπει να διασφαλίσουν οι εµπλεκόµενοι στην καλλιέργεια, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την εµπορία αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών αν θέλουν να διεκδικήσουν µε αξιώσεις µερίδιο από την παγκόσµια «πίτα» του κλάδου, που θα συνεχίσει να µεγαλώνει και στα επόµενα χρόνια.

oinorama123

«Το Οινόραμα είναι ο τόπος για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Έγινε ο τόπος όπου οι οινοποιοί της χώρας γνωρίστηκαν μεταξύ τους». Για τον πρόεδρο του ΣΕΟ, Γιώργο Σκούρα, το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού οίνου στον κόσμο που διοργανώνεται εδώ και 25 χρόνια από την εταιρεία Vinetum, αποτελεί τη δημόσια σφαίρα του ελληνικού οινικού κόσμου, όπου τριγυρνώντας έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα γεννήματα του ελληνικού αμπελώνα, να ψηλαφίσεις τον σφυγμό της ελληνικής οινικής παραγωγής και να αφουγκραστείς τα ζητήματα  που απασχολούν τους ανθρώπους του ελληνικού οίνου.

burgundi

Η έρευνα των καταναλωτικών συμπεριφορών διεθνών ως προς το ελληνικό κρασί και η παροχή συμβουλών εξειδικευμένου μάρκετινγκ και στρατηγικής, αποτελούν τους δυο πυλώνες του σχεδίου συνεργασίας ανάμεσα στον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και του Burgundy School of Wine & Spirits Business.

krasi__2_

Ο όγκος των κρασιών που παράγονται με την μέθοδο της φυσικής και ήπιας οινοποίησης, καθώς και των βιολογικών, παραμένει μικρός ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια οικονομική τάση με εκτόπισμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, ωστόσο συνιστά μια δήλωση πως η ελληνική οινική κουλτούρα όχι μόνο ακολουθεί, αλλά συμμετέχει ενεργά στις παγκόσμιες εξελίξεις του κρασιού. Αυτή ήταν μια από τις εντυπώσεις με τις οποίες αποχωρούσε κανείς από το Ρομάντσο στην Αθήνα, όπου έλαβε χώρα η μουσική γιορτή κρασιού "Βάκχες".

eleolado_site

Η μέση τιμή παραγωγού στην Ελλάδα δεν ξεπέρασε τα 2,83 ευρώ μέχρι και την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σημειώνοντας συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018, μια πτώση 16%. Παρόμοια και στην Ισπανία, όπου η τιμή σταθεροποιήθηκε στα 2,65 ευρώ ανά κιλό, πτώση από έτος σε έτος κατά 27%.

elopy

Στα 2,5 εκατ. ευρώ θα φθάσουν φέτος οι επενδύσεις (από ιδίους πόρους) για την προώθηση προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ σε επίπεδο τετραετίας (2020-2023) θα διατεθούν συνολικά 12 -13 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρθηκε στην γενική συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας κατά την οποία εγκρίθηκε o οικονομικός προϋπολογισμός του 2019.

kentriki_dov

«Είμαστε σε τελικό στάδιο συζητήσεων στα πλαίσια της Ομάδος Βάμβακος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξεκινήσει να παραλαμβάνεται το σύσπορο βαμβάκι την χρονιά που έρχεται με αναγραφή της υγρασίας στα έγγραφα παραλαβής κάθε φορτίου βάμβακος, ώστε να μπορεί να αμείβεται ο παραγωγός που θα μαζέψει στεγνό βαμβάκι, και να αφαιρείται η υγρασία από τους παραγωγούς που μάζεψαν υγρό βαμβάκι».

armega

«Τι επιτέλους προτίθεστε να κάνετε κύριε Υπουργέ ΑΑΤ και κύριε Πρόεδρε του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που λέγατε ότι θα επιβάλετε μεταξύ άλλων, στις 24 γαλακτοκομικές επιχειρήσεις και τους τυροκόμους, που όλο το 2017 δεν δήλωσαν ούτε ένα κιλό γάλα, αλλά και στους κτηνοτρόφους οι οποίοι έχουν ελεγχθεί και βρέθηκαν να εμφανίζουν ισοζύγιο γάλακτος μεγαλύτερο από την ικανότητα του κοπαδιού τους;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία