Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

12-13_pin_3

Συναγερµό έχει σηµάνει στις τάξεις του εµπορίου η διαφαινόµενη πολύ µεγάλη έλλειψη στα πυρηνόκαρπα εποχής, καθώς οι αρχικές εκτιµήσεις για το πραγµατικό µέγεθος των ζηµιών από τους παγετούς και το χαλάζι αποδεικνύονται συντηρητικές.

komposta-rodakinoprwto_2

Κρατική αρωγή στις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας που χτυπήθηκαν από τον παγετό επιδιώκουν και οι βιομήχανοι, που βλέπουν ότι η ζημιά έως και 100% από τον παγετό του Απρίλη σε καλλιέργειες που εξασφαλίζουν την πρώτη ύλη για τις μονάδες τους, νομοτελειακά θα φτάσει και σε αυτούς.

papadogianis_M_3_8

Βρισκόµαστε εν αναµονή νέων τοποθετήσεων κερδοσκοπικών κεφαλαίων στο βαµβάκι. Κατόπιν της πτώσης µέχρι λίγο κάτω από τα 78 σεντς ανά λίµπρα και της άµεσης ανοδικής αντίδρασης που ξεπέρασε τα 80 σεντς, η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πως τα χαµηλά για την ώρα τα είδαµε.

intntor__2

Άνοδο στη διεθνή αγορά αναμένουν οι παραγωγοί βάμβακος για νέες προπωλήσεις, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η τιμή για τα συμβόλαια της νέας περιόδου έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

papadogianis_M_3_8

∆εν υπήρξαν σηµαντικές αλλαγές στις εκτιµήσεις σπορών στις ΗΠΑ για τη νέα σεζόν. Στην αγορά κουβεντιαζόταν αρκετά τελευταία η εν λόγω έκθεση και πολλές φορές οι αναλυτές δικαιολογούσαν την υψηλή µεταβλητότητα σε αναµενόµενα νέα για τις εκτάσεις.

22-35_23

Ξάφνιασε πολύ κόσµο η απότοµη διόρθωση στη διεθνή τιµή βάµβακος, που είδε τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου 2021 να πέφτουν κάτω από τα 80 σεντς ανά λίµπρα, ωστόσο τα σηµάδια από τις παραγγελίες σε επίπεδο παγκόσµιου εµπορίου δείχνουν πως η αγορά ετοιµάζεται για µια επόµενη περίοδο ανόδου.

ta-futika-proionta-mpainoun-sto-mikroskopio

Κάτι τρέχει με το ελληνικό αμύγδαλο, καθώς, η εγχώρια παραγωγή συνεχώς μειώνεται, κυρίως λόγω των διαδοχικών ετών ζημιάς που καταγράφονται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε πολλές περιοχές εξαιτίας παγετού και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ την ίδια στιγμή οι ποσότητες που φθάνουν στην αγορά συνοδευόμενες μάλιστα από παραστατικά «εγχώριας παραγωγής» δείχνουν πολλαπλάσιες αυτών που δικαιολογούνται από τα πραγματικά δεδομένα.

19_pin_8

Από 5 ευρώ το κιλό στο σφαγείο ξεκινά η τιμή παραγωγού στα αμνοερίφια, με την διαθεσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων να είναι ήδη περιορισμένη για «καλά» ζώα όπως λέγονται τα μικρά έως 8 με 9 κιλά κατσίκια και αρνιά.

20-37_pin

Το σύστηµα του… «ακορντεόν» ακολούθησαν για µια ακόµη φορά στην εµπορική σεζόν του 2020 – 2021 οι µεταποιητές καπνού, αναφορικά µε την τήρηση των συµβάσεων που είχαν υπογράψει µε τους παραγωγούς, καθώς άλλα υπόσχονταν πριν τη σπορά και άλλα πλήρωσαν στο τέλος.

18-47_pin

Ικανοποιητική παραγωγή, ζωηρή ζήτηση και τιµές που ήταν έως και 50 λεπτά το κιλό υψηλότερες από ό,τι ένα χρόνο πριν, χαρακτήρισαν την εµπορική σεζόν του 2020 για τους φασολοπαραγωγούς των Πρεσπών, οι οποίοι βλέπουν, επιτέλους, να µπαίνει το «νερό στο… αυλάκι» και για το µεγάλο αρδευτικό έργο, που αναµένεται να αλλάξει άρδην τα δεδοµένα για την άσκηση της γεωργίας στην περιοχή.

hlianthos_site

Από εκεί που το άφησαν πέρυσι, θα το ξαναπιάσουν τελικώς το νήμα οι παραγωγοί ηλίανθου, καθώς ο ανταγωνισμός στον κλάδο δούλεψε κι η τιμή βάσης, μέσα σε λίγες ημέρες, ανέβηκε κατά 2 λεπτά το κιλό, στα 37 λεπτά το κιλό, για τα συμβόλαια της νέας καλλιεργητικής περιόδου και πλέον διαμορφώνεται άλλη δυναμική για το προϊόν.

10668

Σε ανάρτησή στην προσωπική σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας από το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρθηκε στο ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε βασικές κατηγορίες τροφίμων.

AGRE_2003_024_CMYK

Αρκετά µικρά βήµατα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αξίας βάµβακος έχουν γίνει τα τελευταία λίγα χρόνια στον κλάδο. Τον τόνο δίνουν οι σπόροι και οι εισροές. Ακολουθούν, έξυπνα συστήµατα, µηχανήµατα και τις καλλιεργητικές τεχνικές. Είναι γεγονός ότι την τελευταία διετία δεν κατέστη δυνατόν να πληρωθεί ο κόπος των παραγωγών. Ωστόσο από φέτος η διεθνής συγκυρία αλλάζει, η αναζήτηση της ποιοτικής ίνας από τη µεταποίηση εδραιώνεται και το σύστηµα των προπωλήσεων δείχνει ικανό να δώσει µια πιο δίκαιη κατανοµή του πλούτου που παράγει η βαµβακοκαλλιέργεια.

papadogianis_M_3_8

Από τα πρόσφατα υψηλά στα τέλη Φεβρουαρίου, η αγορά έχει απολέσει περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα κατόπιν µιας αρχικής διστακτικής διόρθωσης, η οποία εντάθηκε µε την ανακοίνωση της νέας έκθεσης προσφοράς/ζήτησης βάµβακος.

site_graf-VAMVAKI__002_

Την εικόνα μιας πιο ώριμης αγοράς εκπέμπει τις τελευταίες εβδομάδες ο κλάδος βάμβακος στην Ελλάδα, με το μοντέλο των προπωλήσεων να κερδίζει την εμπιστοσύνη των παραγωγών και τις διεθνείς τιμές να διαμορφώνουν μετά από χρόνια επίπεδα αρκετά πάνω από τα 50 λεπτά το κιλό στο σύσπορο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία