Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

ECA

Στη δημιουργία ισχυρής και αναγνωρίσιμης ταυτότητας του ευρωπαϊκού βάμβακος που από την φετινή εκκοκκιστική περίοδο θα φέρει και την σφραγίδα «EUcottonΤΜ» και στη διαμόρφωση της πολιτικής προώθησής του στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές προσβλέπει η συμμαχία των εκπροσώπων του κλάδου.

Voskos-aigoprovata

Στη σύσταση συνεταιρισμού και Ομάδας Παραγωγών αιγοπροβατοτρόφων προχωρά μετά από ομόφωνη απόφαση τη Γενικής Συνέλευσης του Μαΐου, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου.

vamvaki_2_2

Τα 45 λεπτά για το σύσπορο θεωρούνται εξασφαλισµένα, ειδικά στις περιπτώσεις παραγωγών των οποίων η πρώτη ύλη ανταποκρίνεται στα επίπεδα υγρασίας και ποιότητας που ζητά η αγορά. Την ίδια στιγµή το χρηµατιστήριο δείχνει πως ετοιµάζεται για ένα νέο µικρό ράλι, ενόψει της συµφωνίας ανάµεσα σε ΗΠΑ και Κίνα προς τον ∆εκέµβριο, που δηµιουργεί προσδοκίες για καλύτερες τιµές παραγωγού στο αµέσως επόµενο διάστηµα. 

8167184774_df2c030451_o

Αυξηµένες κατά 8% εκτιµά τις ανάγκες εισαγωγών βάµβακος του Πακιστάν το ∆ιεθνές Συµβούλιο Βάµβακος (ICAC) υπολογίζοντάς τες στους 711.000 τόνους, όσο παράλληλα αυξάνει κατά 48% την εκτίµηση του για τις εισαγωγές του Μεξικό, στους 141.000 τόνους.

hero_wild_swine_animals

Η αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των υφιστάμενων μέτρων για την αποτροπή της εισόδου της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

36_pin_13

Σταθεροποίηση στην παραγωγή αλλά και ανοδική διόρθωση των τιµών γάλακτος τόσο του αγελαδινού όσο και του πρόβειου, αναµένει ο Οργανισµός Γεωργίας και Τροφίµων (FAO) για την επόµενη δεκαετία, υπογραµµίζοντας µια τάση ενίσχυσης της βιολογικής παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση,που θα µειώσει τα περιθώρια ανάπτυξης της παραγωγής και θα καθιερώσει το premium στην ευρωπαϊκή πρώτη ύλη.

wildboar

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές της χώρας μετά την επιβεβαίωση εστίας Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (ΑΠΧ) στη Βουλγαρία, μόλις 1,2 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.

beaune-vineyards-james-lee-EEGl3pm3gRQ-unsplash-min-920x608

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. καταγράφεται συρρίκνωση της παραγωγής σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (ΟΙV) που παρουσιάστηκε στις 31 Οκτωβρίου σε συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Pau Roca.

d1ac681e-f335-11e9-bbe1-4db3476c5ff0

H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί να αναστείλει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για κοινοτικούς οίνους και η WSTA εκτιμά ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα οδηγήσει σε 500.000 έντυπα για την εισαγωγή ευρωπαϊκών οίνων.

Trikala-imerida-aigoprovat_agelad-1

Η θωράκιση της φέτας από νοθείες και απομιμήσεις, η ενδυνάμωση της καμπάνιας για τη διεθνή αναγνώριση του προϊόντος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζει η εγχώρια παραγωγή και η διαμόρφωση όρων για τη συγκρότηση μιας διεπαγγελματικής οργάνωσης η οποία θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον Εθνικό Φάκελο, να καθοδηγήσει το σύνολο των συντελεστών του κλάδου και να προσθέσει δύναμη στο αιγοπρόβειο γάλα και στη φέτα, απασχόλησαν την ημερίδα επί του θέματος που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα.

ypourgeio-agrotikis-anaptuksis-kai-trofimon

Έπειτα από επίμονες προσπάθειες, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατεβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 13:00.

MilkHorseCartDelivery

Γενικεύεται, όπως όλα δείχνουν, η άνοδος των τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα, µε τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία να δίνουν τη σκυτάλη και νοτιότερα. Οι πληροφορίες θέλουν γνωστό Θεσσαλό τυροκόµο να συζητάει µε παραγωγούς στην Πελοπόννησο και τη Λέσβο, κάτι που συµβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς βλέπει ότι αν αφήσει τους συναδέλφους του, του Νότου, να αγοράζουν φθηνά το γάλα, θα τους βρει αργότερα να τον ανταγωνίζονται στο ράφι.

rodadikino

Στρεμματική ενίσχυση για το επιτραπέζιο ροδάκινο, στη λογική εκείνης που χορηγήθηκε το 2015 κι έμεινε γνωστή ως «πακέτο Καρασμάνη», θα επιδιώξουν οι ροδακινοπαραγωγοί των νομών Ημαθίας, Πέλλας και της Κοζάνης, όπου καλλιεργείται το κύριο μέρος της εγχώριας παραγωγής, ενώ σκέφτονται σοβαρά και την προοπτική της αναδιάρθρωσης.

silos-1_2

Η αυξημένη κατά 1% παραγωγή σιτηρών έρχεται να καλύψει τα κενά τριών κατά σειρά «φτωχών» συγκομιδών, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών, το οποίο σε έκθεσή του αποτιμά πως η συνολική προσφορά στην παγκόσμια αγορά θα είναι μικρότερη για την περίοδο 2019/20, ανεβάζοντας τις τιμές.

probata_6

Από την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου η ετήσια απογραφή ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων έτους 2019 στα κατα τόπους Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειών της χώρας.

1-Idiazabal

«Όσοι βρεθείτε στα Πυρηναία κοντά στην περιοχή των Βάσκων, ψάξτε για πινακίδες που οδηγούν στο ∆ρόµο του Τυριού που είναι αφιερωµένος στο Ossau-Iraty µε τη χαρακτηριστική σφραγίδα και αγοράστε απευθείας από 115 τυροκοµεία και 2.000 οικογένειες µετακινούµενων κτηνοτρόφων», αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί της Νότιας Γαλλίας. Τέτοιες πρωτοβουλίες µε προϊόντα στην Ευρώπη που είναι συνδεδεµένα µε την εποχική µετακίνηση κοπαδιών, και ενσωµατώνουν τις υπηρεσίες οικοσυστήµατος των κτηνοτρόφων όπως και τα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος που παράγεται ειδικά το καλοκαίρι, θα µπορούσαν να αποτελέσουν οδηγό για τη µεταχείριση αυτής της ιδιαίτερης παραγωγικής τάξης στη χώρα µας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία