Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

12_16

Χαμηλές αποδόσεις και Ιανός καθιστούν δυσεύρετο το ποιοτικό βαμβάκι. Ανάγκη φθηνού χρήματος για να στηριχθεί με τιμή η παραγωγή. Πρώτη ύλη που αναλογεί σε τουλάχιστον 25.000 με 30.000 τόνους εκκοκκισμένου βαμβακιού, ήτοι περί τους 70.000 τόνους σύσπορου έπνιξε η κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου μέσα στη λάσπη. Με την εξέλιξη αυτή, δεν αποκλείεται ενόψει της νέας περιόδου, ένα ανακάτεμα της τράπουλας ανάμεσα στους εκκοκκιστές.

olives-2_2

Περιορισμένες κατά 1,2% σε αξία οι εξαγωγές στην ελιά καλαμών, την ίδια στιγμή που οι εξωκοινοτικές εξαγωγές έχουν περιοριστεί κατά 8,9% ενώ οι παραγγελίες από την εστίαση είτε δεν έρχονται, είτε καθυστερούν την πληρωμή.

6444969699_4207a30348_o

Με αποθήκες μισοάδειες εξαιτίας της περιορισμένης παραγωγής και παράλληλα τον έντονο ανταγωνισμό από τη Βόρεια Αμερική η τρέχουσα εμπορική περίοδος για τους Ευρωπαίους παραγωγούς σιτηρών και ελαιούχων σπόρων στερεύει τις ταμειακές ροές των εκμεταλλεύσεων.

img_6232

Tις λεπτομέρειες εφαρμογής της διαδικασίας ελέγχου για την χορήγηση της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι περιόδου 2020/21, καθορίζει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με την οποία οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις παραδόσεις τους στα εκκοκκιστήρια το αργότερο ως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

16_13

Ανακατεύει την τράπουλα η κάθοδος του Κουρούδη στη Θεσσαλία, σιγή ιχθύος από τα κλωστήρια διεθνώς, ελάχιστες οι προπωλήσεις, πιεσμένο και το δολάριο. Σε μια χρονιά που ενδέχεται να καταστεί καθοριστική για το μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα μας, αρχίζει τις επόμενες μέρες η βαμβακοσυλλογή στην Κεντρική Ελλάδα (Στερεά και Θεσσαλία) με τις αποδόσεις να προβλέπονται μέτριες και τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς να μην ευνοούν την τιμή του προϊόντος.

IMG_4462new

Σε κατάληψη του εργοστασίου των Σερρών, όπου και άδειασαν συμβολικά ένα φορτηγό με τεύτλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχουν προχωρήσει από το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου αγανακτισμένοι τευτλοπαραγωγοί του νομού, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, αφού η περίοδος της καμπάνιας είναι προ των πυλών και εκείνοι δεν γνωρίζουν τί θα κάνουν την παραγωγή τους.

papadogianis_M_3_8

Οι τιµές δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τα 65 σεντς, χωρίς παράλληλα να καταγράφουν κάποια σηµαντική διόρθωση. Αναλυτές για πρώτη φορά άρχισαν να χαρακτηρίζουν την αγορά βάµβακος ως υπερ-αγορασµένη λόγω των διαρκών κερδοσκοπικών τοποθετήσεων στο σύνολο των εµπορευµάτων.

red-wine-tannins-zachariah-hagy-484676-unsplash-min

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δόθηκε παράταση για υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια του Ειδικού Μέτρου Στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες»για το έτος 2020.

35_pin_7

Ορµώµενοι από τις αρνητικές επιδόσεις που εγκλώβισαν την ανοιξιάτικη πατάτα σε εύρος τιµών κάτω των 20 λεπτών το κιλό, οι διακινητές επιχειρούν να µεταφέρουν τις τιµολογήσεις αυτές και στην παραγωγή των βορειότερων περιοχών της χώρας που το τελευταίο διάστηµα βγήκαν στην αγορά.

36_pin__1__3

Τα 66 σεντς φαίνεται ότι διαµορφώνουν υψηλό αγοράς στο χρηµατιστήριο βάµβακος για την µετά την πανδηµία περίοδο, σε ό,τι αφορά  τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου. Από ‘δώ και πέρα, οι επενδυτές δίνουν τη σκυτάλη στα θεµελιώδη της αγοράς, τα οποία προς το παρόν δείχνουν πως τα περιθώρια επιτρέπουν µόνο µια περιορισµένη περαιτέρω ανάκαµψη.

papadogianis_M_3_8

Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 έσπασαν προς τα πάνω τα 65 σεντς µε βοήθεια από τους τυφώνες που ενδέχεται να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, αλλά και µε τις συνεχιζόµενες ανοδικές τοποθετήσεις κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

galaunnamed__43_

Συνωστισμός τυροκόμων και γαλακτοβιομήχανων για μια… σταγόνα γάλα, ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση των αιγοπροβατοτρόφων και γενικεύει τις προσφορές για τη φετινή τιμή παραγωγού γύρω από το ένα ευρώ στο πρόβειο.

36_pin__2_

Ένα κλασσικό αστείο μεταξύ των οικονομολόγων λέει πως η αγορά έχει προβλέψει εννιά από  τις τελευταίες πέντε κρίσεις. Κάπως έτσι έσπευσαν και οι εκκοκκιστές πριν καλά καλά πρασινίσουν τα καρύδια στα χωράφια το καλοκαίρι να μιλήσουν για κλεισίματα τιμών, μόλις έπιασε τα βαμβάκι τα 60 με 63 σεντς ανά λίμπρα, αφού όπως έλεγαν η χρονιά είναι δύσκολη και το προϊόν δεν θα μπορέσει να ανακάμψει εγκαίρως.

2_12-13_Viomixaniki_ntomata

Σε µια από τις καλύτερες χρονικές των τελευταίων χρόνων εξελίσσεται η φετινή για τη βιοµηχανική ντοµάτα, µε τη συγκοµιδή στη Θεσσαλία να προσεγγίζει το 70% και να εισέρχεται στην τελευταία της φάση χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

OREALIOS_121_2_2

Η συντριπτική πλειοψηφία των οινοποιητικών συνεταιρισμών, έχει αποφασίσει και καταβάλλει ή θα καταβάλλει στη συγκομιζόμενη από τα μέλη τους σταφυλική παραγωγή, τις ίδιες τιμές που κατέβαλλαν το 2019 αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ.

36_pinakas

Βρίσκει ξανά τον βηµατισµό της η ελληνική αγορά αγελαδινού γάλακτος, έπειτα από τις ανακατατάξεις και το µπέρδεµα στα κανάλια διάθεσης της πρώτης ύλης προς την κατανάλωση, που συντελέστηκε τους κατά τους «πέτρινους µήνες» της καραντίνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία