Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

cottoni

Λόγω της αύξησης των εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα κατά το προηγούμενο έτος, η ειδική ενίσχυση βάμβακος θα ανέλθει στα 64,6 ευρώ ανά στρέμμα, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από γραπτή απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, σε σχετκή ερώτηση βουλευτών.

36_10

Μια εξαντλητική για τους παραγωγούς στασιµότητα χαρακτηρίζει την αγορά αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, µε τη µέση τιµή να κυµαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περασµένης χρονιάς ανάµεσα στα 38 και τα 39 λεπτά το κιλό.

varelia_krasi

Την τροποίηση της αρθμ. 2453/235850/20-09-2019 (Β΄ 3673) «Καθορισμός συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Καν.(ΕΕ) 2018/273 και του Καν.(ΕΕ) 2018/274 όσον αφορά τις δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα», προβλέπει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία επέρχεται αλλαγή στην ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

putin_5

Νέα δεδομένα και για τις ελληνικές εξαγωγές οίνου στην Ρωσία δημιουργεί ο νέος νόμος που ψηφίστηκε εσπευσμένα από τη ρωσική Δουμά, λίγο πριν την εκπνοή του περασμένου έτους, που αφορά την απαγόρευση ανάμιξης εγχωρίως παραγόμενων οίνων με ξένους, γεγονός που θεωρείται ότι θα επηρεάσει την τιμή των πρώτων, δεδομένου ότι η Ρωσία παράγει μόλις το 30%, αλλά και το είδος και τη μορφή των εισαγόμενων.

applesmanyapples

Με καλές προοπτικές τιμής αλλά και πλεονεκτική θέση στις διεθνείς αγορές διαπραγματεύεται το ελληνικό μήλο, στα μισά της εμπορικής σεζόν 2019/2020 και σε μια χρονιά με σημαντική μείωση της παραγωγής σε όλα τα παραγωγικά κέντρα της χώρας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Cope-Correns-006-1800x1200

Την 7η Ιανουαρίου, οι συνεταιρισμένοι αμπελουργοί (πρώην CCVF) της Γαλλίας θα δώσουν τα πρώτα πέντε βραβεία στους πρώτους πέντε συνεταιρισμούς με υψηλή οικολογική συνείδηση. Οι νικητές είναι το οινοποιείο Ribeauvillé και η Union Alliance στην Αλσατία, οι Vignerons de Correns το οινοποιείο στο Var και το οινοποιείο l'Avenir στην Aude. Το οινοποιείο Correns είναι βιολογικό και τα άλλα τέσσερα καλλιεργούν με όρους υψηλής περιβαλλοντικής αξίας (Haut valeur environmentales – HVE).

triti3

Φρένο στον επικίνδυνο κατήφορο που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια οι αποδόσεις και η ποιότητα των καλλιεργειών που προορίζονται για τις ανάγκες της εγχώριας µεταποιητικής βιοµηχανίας, υπονοµεύοντας το εισόδηµα των αγροτών και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των τελικών προϊόντων, επιδιώκουν να βάλουν εκπρόσωποι του κλάδου από όλους τους κρίκους της αλυσίδας αξίας, συνενώνοντας τις δυνάµεις τους.

triti2

Μικρότερο του αναµενόµενου το πριµ που φτάνει τα 56 ευρώ το στρέµµα, καθώς αποζηµιώνει µόλις στο µισό το εισόδηµα που χάνει ο παραγωγός από την εφαρµογή των φεροµόνων. Από 25 έως 50 αµπούλες ανά στρέµµα στον αµπελώνα η προτεινόµενη πυκνότητα των διαχυτήρων.

Ntougkos_THANOS_651

Την ανησυχία του για την σχεδιαζόμενη επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε όλα τα ευρωπαϊκά κρασιά εκφράζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), Θάνος Ντούγκος.

20515129214_13ab750f84_o_2

Η δυσπιστία και η απογοήτευση των Αμερικανών παραγωγών θα οδηγήσει παράλληλα σε μια μείωση των εκτάσεων με βαμβάκι στις ΗΠΑ, που μπορεί να ξεπεράσει και τα 12 εκατ. στρέμματα σύμφωνα με εκτιμήσεις του τμήματος Βάμβακος του Πανεπιστημίου A&M Texas.

53730-istock

Μειωμένη κατά τουλάχιστον 10% αναμένεται να είναι η παραγωγή εγχώριας γαλοπούλας για διάθεση στην αγορά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2019, με αρκετούς παραγωγούς αν εκτιμούν πως θα επέλθει μια αύξηση της τιμής δεδομένης της περιορισμένης προσφοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία