Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

image001_24

Απρόσκοπτη διάθεση και εµπορικές πράξεις που προσεγγίζουν τα 0,95 ευρώ το κιλό στην κλούβα, για την πρώτη ποιότητα στα ροδάκινα και τα 1,40 ευρώ στα νεκταρίνια, εξασφαλίζει, την περίοδο αυτή, η υψηλή ζήτηση από την αγορά για τα πραγµατικά λίγα φετινά φρούτα.

22_25

Με την παραγωγή συµπύρηνων ροδάκινων περιορισµένη στο 1/3 µιας φυσιολογικής χρονιάς εξαιτίας των ζηµιών του ανοιξιάτικου παγετού και τις πρώτες κοπές να ξεκινούν τις επόµενες ηµέρες για τις υπερπρώιµες ποικιλίες «Κατερίνα» και «Ροµέο», ο θεµελιώδης κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης θα υπαγόρευε µια χαρακτηριστική αύξηση των τιµών παραγωγού.

papadogianis_M_3_8

Η πρόσφατη τροπική καταιγίδα στις ΗΠΑ φυσικά και ωθεί το βαµβάκι υψηλότερα, παρά τη γενικευµένη πτώση στα δηµητριακά.

image001_19

Την άνοδο στις τιμές παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος υπαγορεύουν οι συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά, με τα ψυγεία των βιομηχανιών να μην προλαβαίνουν να γεμίσουν λόγω της μεγάλης ζήτησης που σταθερά ενισχύεται για τη Φέτα, τη στιγμή που τα έξοδα στις κτηνοτροφικές μονάδες έχουν φουσκώσει, παρασυρόμενα από το διεθνές ράλι στα δημητριακά.

image001_12

Να σπάσει η χρηματιστηριακή αντίσταση των 88 σεντς ανά λίμπρα επιτρέπει ο συσχετισμός προσφοράς και ζήτησης στην διεθνή αγορά βάμβακος, με τον αμέσως επόμενο στόχο για την βάση της χρηματιστηριακής τιμής να γίνονται τα 93 σεντς ανά λίμπρα.

20-37_28

Οι βροχές το πρώτο δεκαήµερο του Ιουνίου διέκοψαν τον αλωνισµό και ξέπλυναν τα ασυγκόµιστα σιτάρια, µε αποτέλεσµα µεγάλο ποσοστό της φετινής παραγωγής να έχει µειωµένο ειδικό βάρος και υαλώδη.

20-37_pin_2

Άφαντο το καλαµπόκι στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά, µε τις ζωοτροφικές µονάδες ήδη να κατευθύνονται στην αγορά συµβολαίων για ποσότητες από την επερχόµενη παραγωγή, προκειµένου να εξασφαλίσουν καλύτερες τιµές, όσο οι ενδείξεις υπαγορεύουν διατήρηση της περιορισµένης προσφοράς και κατά τη νέα εµπορική περίοδο.

VERV0810_2

Σε απόσταση από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στις τάξεις των αγροτών αρχικά, συνεπεία της ελλειμματικής φετινής παραγωγής, εξακολουθεί να κινείται η αγορά των βερικόκων, με τις τιμές, περίπου στο μέσον της συγκομιδής, να «παίζουν» μεταξύ 0,70 και 1,70 ευρώ το κιλό, ανάλογα την ποικιλία, την ποιότητα και τον τόπο παραγωγής τους.

22-35-pin

Πάνω από 10 λεπτά το κιλό αυξήθηκε μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα η μέση τιμή ελαιολάδου στην Ισπανία, όπου από τα 3,31 ευρώ το κιλό, η τιμή ανέκαμψε στα 3,43 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5%.

1280px-Barley_harvest_in_Ashcombe__Devon_2

Επιθετική παρέμβαση στην αγορά του ζωοτροφικού κριθαριού επιχειρεί ο Αγροκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αξιούπολης, ανεβάζοντας, με το… καλημέρα των αλωνιών, τον πήχη της τιμής στα 0,22 ευρώ το κιλό, όταν ένα χρόνο πριν το εμπόριο στη χώρα αγόραζε με 0,13 – 0,14 ευρώ.

22-35_27

Ορατά στον ορίζοντα διαφαίνονται τα 28 λεπτά το κιλό τιµή παραγωγού στο σκληρό σιτάρι, µε την αγορά να έχει κατά πως φαίνεται «ακούσει» τα 25 λεπτά «για αρχή», ενώ όσο προχωρούν τα αλώνια επιβεβαιώνονται οι εκτιµήσεις ότι οι αποδόσεις είναι αισθητά µειωµένες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία