Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

01_sitari_site

Κινήσεις πανικού καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου, μετά τις διαδοχικές αναγγελίες για μείωση της τιμής παραγωγού, από γνωστά εμπορικά σπίτια με έντονη δραστηριότητα, ειδικά στη Θεσσαλία. Την πίεση έρχεται να εντείνει η νέα λίστα τιμών της Φότζια που κόβει 18 ευρώ ανά τόνο στην πρώτη ποιότητα σίτου (νέα τιμή 562 ευρώ από 580) και 23 ευρώ στη δεύτερη ποιότητα (νέα τιμή 550 ευρώ από 573 την προηγούμενη εβδομάδα). Το διαφαινόμενο άνοιγμα της Μαύρης Θάλασσας για αποδέσμευση των ουκρανικών αποθεμάτων σιτηρών, αναμένεται να πιέσει περαιτέρω τις τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδίως στο μαλακό σιτάρι και το καλαμπόκι.

74767hfifp

Αλλάζει τις ισορροπίες στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου η ανανέωση της λίστας τιμών στη Φότζια, η οποία ξεκινά τη νέα εμπορική περίοδο με 580 ευρώ, ενισχυμένη κατά 10 ευρώ ο τόνος από τα επίπεδα με τα οποία έκλεισε πριν από δύο εβδομάδες η περσινή χρονιά. Στο μεταξύ, στην εγχώρια αγορά, ο ΑΣ Πλατυκάμπου ανακοίνωσε παραλαβές με 50 λεπτά για το σκληρό σιτάρι και 33 λεπτά για το κριθάρι.

photo1b_2

Σαφή κατεύθυνση για νέα άνοδο ή εδραίωση στη ζώνη των 50 λεπτών το κιλό αναμένεται ότι θα πάρει τις επόμενες ημέρες η αγορά σκληρού σίτου, όσο αναμένεται η λίστα της Φότζια με τις τιμές για τη νέα σοδειά, ενώ στη Γαλλία η εβδομάδα ξεκίνησε με άνοδο 10 ευρώ ο τόνος για τις παραδόσεις Ιουλίου, που πλέον ανέρχονται στα 510 ευρώ.

12-13_pin_6

Με δεδοµένη ζήτηση και συγκρατηµένη προσφορά σε Ελλάδα και Ιταλία, ειδικά στις καλές ποιότητες, η αγορά σκληρού σίτου έχει πατήσει τα 50 λεπτά το κιλό στην πρώτη κατηγορία και πλέον αναµένει νέες κατευθύνσεις από τη γειτονική χώρα, όπου στις αρχές της περασµένης εβδοµάδας ξεκίνησε ο αλωνισµός, µε αποδόσεις µειωµένες έως και 30%.

PANAGOS_IOUN_22IMG_6727_2_2

Στη ζώνη των 48 λεπτών το κιλό συγχρονίζονται οι συνεταιρισμοί στον θεσσαλικό κάμπο για τις παραλαβές σκληρού σίτου, με Ενιπέα στα Φάρσαλα και ΘΕΣγη στη Λάρισα να ανακοινώνουν κλειστές τιμές, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα διατήρησης ανοιχτής τιμής για φιξάρισμα σε δεύτερο χρόνο.

image1

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ενεργής παρουσίας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συμμετείχε στο 60ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 3-5 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2

Υπάρχει ζήτηση από την Ιταλία για εξαγωγή της νέας σοδειάς ελληνικού σκληρού σίτου στα 525 ευρώ ο τόνος FOB, εντούτοις οι πωλητές διστάζουν να πουλήσουν µια που δεν γνωρίζουν πόσο θα αγοραστούν τα σιτάρια φέτος.

IMG_6886_2

Ξαναγύρισαν το τελευταίο 24ωρο οι μηχανές στα αλώνια, μετά την ολιγοήμερη διακοπή λόγω των γενικευμένων βροχοπτώσεων σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Κεντρική Ελλάδα όπου η συγκομιδή είχε αρχίσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

12-13_20

∆ιαρροές από τη βιοµηχανία ζυµαρικών στην ιταλική αγορά κάνουν λόγο για τιµές εκκίνησης στο σκληρό σιτάρι της νέας χρονιάς στα 530 µε 560 ευρώ ο τόνος, από τα 570 ευρώ που διατήρησε την περασµένη εβδοµάδα η Φότζια, µε τις οργανώσεις Ιταλών αγροτών να βγαίνουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τα 600 ευρώ.

36_pin_46

Σήµα πωλήσεων έχει πέσει στο διεθνές χρηµατιστήριο βάµβακος, σε µια εξέλιξη που θα µπορούσε να πιέσει περαιτέρω την τιµή του προϊόντος, το οποίο βρίσκεται ήδη στα µείον 18 σεντς ανά λίµπρα από τα υψηλά τριµήνου και στα µείον 14 σεντς από την αµέσως επόµενη κορυφή που σχηµάτισαν τα συµβόλαια Ιουλίου πριν από τέσσερις εβδοµάδες.

IMG_6750

Η ελλειμματική αγορά και η αγωνία για κάλυψη των προβλεπόμενων όγκων, αφήνουν προς το παρόν αδιάφορη την αγορά στα σιτηρά, όπου δεν φαίνεται να τιμολογείται προς το παρόν η όποια υποβάθμιση της ποιότητας εξ αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων.

summerrain

Καινούργια αναστάτωση φέρνουν στην αγορά των αγροτικών προϊόντων και ειδικά σε φρούτα και λαχανικά οι τελευταίες ισχυρές καταιγίδες και οι ζημιές που έχουν προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας με τις μεγαλύτερες εξ αυτών να καταγράφονται αυτή τη φορά στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία