Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προιόντα

eoasnl

«Αποτέλεσμα τεχνητής μείωσης», χαρακτηρίζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), την πορεία των τιμών στο βαμβάκι τονίζοντας παράλληλά ότι «οι εκκοκκιστές προσπαθούν να αγοράσουν κοψοχρονιά τον μόχθο και ιδρώτα των βαμβακοπαραγωγών σε εξευτελιστικές τιμές κάτω από την διεθνή χρηματιστηριακή αξία με διάφορα προσχήματα».

sitira_site_2

Στους 281,7 εκατ. τόνους αποτιμά την συνολική ευρωπαϊκή συγκομιδή σιτηρών του 2018 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το εμπόριο δημητριακών, ρυζιού, ελαιούχων σπόρων και αγροτικών εφοδίων, Coceral. Στην τέταρτη πρόβλεψή της για τη συγκομιδή του 2018, η Coceral αναθεώρησε την πρόβλεψη για τις συνολικές καλλιέργειες σιτηρών της ΕΕ που τον Σεπτέμβριο εκτιμούσε στους 283,5 εκατ. τόνους.

Edoao-workshop

Το ελληνικό κρασί μπορεί πλέον «να διαλέξει τον ξενοδόχο», με την έννοια ότι το προφίλ που κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να χτίσουν παραγωγοί και οινοποιοί με τις ετικέτες τους, αφήνει περιθώρια στο προϊόν και στους δημιουργούς του να επιλέξουν οι ίδιοι που θα διατεθεί.

Holstein-new

Την έντονη αγανάκτηση των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος, εκφράζει η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδος (ΕΦΧΕ) για το γεγονός ότι η μεγαλύτερη σε όγκο παραλαβής εγχώριου γάλακτος, ελληνική γαλακτοβιομηχανία «συνιστά» στους παραγωγούς της, να προβούν σε μείωση της παραγωγής κατά 10-15%, διότι, όπως υποστηρίζει, δεν μπορεί ν’ απορροφήσει τις ίδιες ποσότητες γάλακτος, που απορροφούσε μέχρι σήμερα.

fecker_new

Επιμένει, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, το επενδυτικό κεφάλαιο «Innovation Brain», να δηλώνει πως ενδιαφέρεται για την εξαγορά του ομίλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, υποσχόμενο επενδύσεις για την αναβίωση της παραπαίουσας ζαχαροβιομηχανίας και τη στήριξη της τευτλοκαλλιέργειας και όχι μόνο, στη χώρα.

Oinopoioi_1

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τελειώσει οι προεργασίες που αφορούν στην εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής αμπελουργίας, με βασικό αίτημα από την πλευρά της ΚΕΟΣΟΕ να δοθεί βαρύτητα στο αμπελουργικό εισόδημα.

aopar

Αναφορά στη βουλή, βάση επιστολής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου Τριχωνίδας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος με αφορμή τις ζημιά στις ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής.

fasolia_vaftisia_2

«Φουντώνει» η αγανάκτηση στους φασολοπαραγωγούς από τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι προσφεύγουν στον Εισαγγελέα και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς βλέπουν το προϊόν τους να απαξιώνεται στην αγορά, από τα εισαγόμενα φασόλια που «βαφτίζονται»… Καστοριάς και Πρεσπών, με συνέπεια οι τιμές να κατρακυλούν σε μη βιώσιμα επίπεδα και ίδιοι να «βουλιάζουν» στα χρέη.

pinakas_3

Η συγκομιδή μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να πλησιάσει προς το τέλος της σχεδόν σε όλες τις βασικές ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, με την ποιότητα να βελτιώνεται σε Λακωνία και Κρήτη, αφού ο το κρύο, ο αέρας και η βροχή ξεφόρτωσαν τα δέντρα από αρκετούς καρπούς χτυπημένους από ασθένειες.

nm-xijinping-2911

Μετά από διαπραγματεύσεις διάρκειας δύο ετών, η Ισπανία προχώρησε στην σύναψη συμφωνίας εξαγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών  στην Κίνα, η οποία υπεγράφη στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου, Σι Τζίπινγκ, στη χώρα της Ιβηρικής.

glass_wine

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης υπεβλήθη προς την Επιτροπή, από τον Ισπανό ευρωβουλευτή José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra με θέμα την χρήση σακχαρόζης για την αύξηση του φυσικού αλκοολικού τίτλου του οίνου. Το ερώτημα του ευρωβουλευτή προς την Commission διατυπώνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

palaskas_nikos

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των κτηνοτρόφων κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με όσα αναφέρθηκαν ότι ζήτησε την καταβολή των de minimis μόνο στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών.  

TELIGIORIDOYSYNANTISI

Με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου συναντήθηκαν τα μέλη του προσωρινού ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας από την οποία ζήτησαν τη συνδρομή της για την καταβολή έκτακτης εθνικής ενίσχυσης (de minimis) στο ροδάκινο.

4-SEO

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Σύνδεσµος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) – σε επιστολή προς τους οινοποιούς µέλη του - την κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο Κρασί. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει πάντα η επιφύλαξη «τυχόν εκπλήξεων» της τελευταίας στιγµής, και πρόσθεσε πως «ο µηδενισµός του συντελεστή βεβαίως δεν δύναται να ακυρώσει την δυνατότητα του Κράτους να επιβάλει ΕΦΚ στο µέλλον».

1-elies_mazema

∆υσµενείς επιπτώσεις σε όλο το φάσµα της παραγωγικής αλυσίδας και ιδιαίτερα στον εξαγωγικό προσανατολισµό των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου, φαίνεται να επιφέρει η φετινή δύσκολη χρονιά για την ελαιοπαραγωγή.

oporofora_elstat

Τη συγκέντρωση και δη ανάπτυξη που παρατηρείται στον κλάδο των οπωροφόρων καλλιεργειών µαρτυρούν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το 2017 λαµβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα του έτους 2012.

protaseis-gia-to-thesmiko-plaisio-tis-kannavis-katethese-i-koinsep-kannavio

Σχόλια για την τροπολογία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την βιομηχανική κάνναβη κατέθεσε η Κοιν. Σ. Επ ΚΑΝΝΑΒΙΟ, μέσα στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την τροποποίηση της εν λόγω ΚΥΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία