Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

Rodakino-simpirino

Κενό ως και 40% στους παραδοτέους όγκους συμπύρηνου ροδάκινου , λόγω της πρόσφατης θεομηνίας, δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, στερώντας τα συνήθη επιχειρήματα υπερπαραγωγής, που κρατούσαν καθηλωμένες έως σήμερα τις τιμές. Οι παραγωγοί αναρωτιούνται αν επιτέλους θα λειτουργήσει ο νόμος προσφοράς-ζήτησης.

21_rebithi

Η µεγαλύτερη παραγωγή του οσπρίου έριξε τις τιµές για τους παραγωγούς. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Agrenda, η καλλιέργεια του εν λόγω οσπρίου, είναι πράγματ...

Cotton-BALES

Από την καλλιεργητική σεζόν 2020 αναμένεται εφόσον δεν υπάρξουν τροποποιήσεις από την νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ισχύσουν οι αλλαγές στις αγοραπωλησίες βάμβακος μεταξύ εκκοκκιστών και παραγωγών, σύμφωνα με σχετική απόφαση (της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης), η οποία αναρτήθηκε στην διαύγεια στις 8 Ιουλίου.

36_5

Οι µειωµένες διαθέσιµες ποσότητες στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω αυξηµένης ζήτησης και υψηλότερης κατανάλωσης σε Ασία, Μέση Ανατολή και Ρωσία, µπορεί να φέρει µέχρι και ελλειµµατική προσφορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda ,µε την κύρια ελληνική παραγωγή να µπαίνει στο παιχνίδι τον Αύγουστο.

vamvaki_site-pagkosmia-paragwgi-katanalwsi

Τα αυξανόμενα αποθέματα βαμβακιού, σε μια περίοδο που η παγκόσμια κατανάλωση ξεπερνά κατά 1 εκατ. τόνους την παγκόσμια παραγωγή, δημιουργούν σύννεφα που εμποδίζουν ακριβείς προβλέψεις για την επόμενη σεζόν 2019/20 καθώς αβέβαιη μοιάζει η μελλοντική πορεία της ζήτησης. Δύσκολο να υπολογιστεί η μελλοντική κατανάλωση, μολαταύτα, στοιχεία δείχνουν πως είναι πιθανή μια αύξηση, προερχόμενη από τη ζήτηση αναπτυσσόμενων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

alwnia

Εμπορικός οίκος προσεγγίζει το τελευταίο διάστημα τον ΑΣ Πλατυκάμπου για την πώληση σκληρού σιταριού στην τιμή των 222 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα με πληροφορίες. Από το ποσό αυτό, ο Συνεταιρισμός προτίθεται να πληρώσει καθαρή τιμή παραγωγού στα 21λεπτά ανά κιλό.

fgtfh

Με παράδοση 90 ετών στη μελισσοκομία, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών συμβάλλει στην ανάπτυξη του νευραλγικού αυτού κλάδου, στηρίζοντας τις αποικίες μελισσών, οι οποίες έχουν ζωτική σημασία για την επιβίωση των ανθρώπων και των ζώων καθώς διασφαλίζουν την αναπαραγωγή των φυτών μέσω της επικονίασης.

sithra_ryzi

Στα 18 λεπτά ανοιχτή τιμή ξεκίνησε να πωλείται στη Θεσσαλία το σκληρό σιτάρι. Άρχισαν να αγοράζουν οι μεγάλοι παίχτες, κόβοντας επιταγές για 18 λεπτά το κιλό τιμή ημέρας και αφήνοντας, όπως επιβάλλεται με τη ρύθμιση Θάνου, ανοιχτή την τιμή για αργότερα.

kerasia_3

Οι αυξημένες θερμοκρασίες έχουν ανεβάσει τη ζήτηση στις εξαγωγές σε κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια και καρπούζια, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas. Σημειώνεται πως οι τιμές είναι αρκετά υψηλές σε σύγκριση με αυτές του περασμένου έτους.

S3

Στην εποχή της γονιδιωµατικής εισέρχονται πλέον οι ελληνικές ποικιλίες οινοποιήσιµων σταφυλιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, επιχειρώντας ένα σηµαντικό βήµα προς το µέλλον, αφού το γενετικό υλικό της αµπέλου κι η εισαγωγή στην αγορά νέων ποικιλιών µε ιδιαίτερα οινικά χαρακτηριστικά, είναι δύο στοιχεία που αναµένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο τα επόµενα χρόνια.

36_4

Η µέση απόδοση πατάτας στην Ευρώπη θα ανέλθει σε 34.900 κιλά ανά εκτάριο, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση 14% σε σύγκριση µε πέρυσι, που υπολογίστηκε στα 30.600 κιλά ανά εκτάριο και κάτω από τον µέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών (33.800 κιλά). Σύµφωνα µε την τελευταία έκθεση για την παρακολούθηση των γεωργικών πόρων, MARS, που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την µεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση µε την προηγούµενη σεζόν καταγραφεί στη Γερµανία, µε ποσοστό 26%, αφού από τα 35.400 κιλά έφτασε τα 44.700 κιλά.

12_7

Μηνύµατα ανόδου δίνει η αγορά για τις τιµές στο σκληρό σιτάρι, καθώς οι ποιότητες της εγχώριας παραγωγής είναι πλέον εξακριβωµένες, ενώ την ίδια στιγµή οι καύσωνες στην Ευρώπη οδηγούν σε σηµαντική µείωση των αποδόσεων.

china_commodity_stock_market

Με την εισαγωγή μεγάλης φήμης εμπόρων από το εξωτερικό το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Zhengzhou της Κίνας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επεκτείνει την δραστηριότητά του στο κομμάτι των μελλοντικών συμβολαίων βάμβακος.

kauto_rodakino

Με Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε το αίτημα καταχώρισης του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για την ονομασία «Κλαρίσιο Ροδάκινο» ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ) στο αντίστοιχο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πληρούσε τις προϋποθέσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 1151/2012 για τα συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων. Πρόκειται το πρώτο ΕΠΙΠ για την ονομασία του οποίου η χώρα μας καταθέτει αίτηση αναγνώρισης προς την Ε.Ε.

16-21_2

«Χόρτασε» φέτος ο ελληνικός αµπελώνας, µιας και ο καιρός δεν «τσιγκουνεύτηκε» το νερό. Οι αµπελουργοί στις περισσότερες περιοχές ετοιµάζονται για έναν όψιµο τρύγο, χωρίς να ανησυχούν για µια ενδεχόµενη καλοκαιρινή ανοµβρία λόγω αποθεµάτων, αν και ο κίνδυνος προσβολών βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, ενώ το αραίωµα σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα, έχει ανοίξει µια µεγάλη συζήτηση περί κλιµατικής αλλαγής. Ποιοι θεωρούν ότι επηρεάζονται; Γιατί ο Βορράς την αποτιµά θετικά; Σε ποιες περιπτώσεις ανέβασε τους αµπελουργούς «ψηλότερα»;

araincornbeltillinois

Ο βροχερός καιρός είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των φυτεύσεων στην αμερικανική ζώνη παραγωγής καλαμποκιού (corn belt) που εκτείνεται από το Οχάιο μέχρι τη Νεμπράσκα, με την ετήσια έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας με ενδεικτικά στοιχεία για την καλλιεργήσιμη έκταση, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, να αποκτά αυξημένη σημασία για την τάση που θα διαμορφωθεί στην αγορά. Αυτά σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον στο οποίο οι εμπορικές αντιπαραθέσεις χαλαρώνουν τη ζήτηση, η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, το δολάριο είναι «σκληρό» και υπεραρκετές ποσότητες σταριού είναι διαθέσιμες για ζωοτροφή για τους κτηνοτρόφους.

xxxx_4

Τις θέσεις των κομμάτων επί πέντε καίριων ζητημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας με αιχμή τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος και κρέατος, την υψηλή φορολογία και τα βοσκοτόπια, ζητούν οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία