Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προιόντα

pitsiorlas-new_2

Θέσεις εργασίας που θα ξεπεράσουν τις 3.000 με επενδύσεις που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται περί τα 200 εκατ. ευρώ, διαμορφώνουν το περιβάλλον και το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον των παραγωγικών και επενδυτικών δυνάμεων της χώρας γύρω από την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη.

Patata

Πριν καλά καλά προλάβει να µπει στο φουλ της συγκοµιδής, η πορεία της τιµής της πατάτας έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που εξέφρασαν αρκετοί παραγωγοί ένα µήνα νωρίτερα, ότι δηλαδή έπειτα από δύο καλές σχετικά χρονιές, θα ακολουθήσει µια κακή.Για του λόγου το αληθές, η ευρωπαϊκή αγορά πατάτας δεν αφήνει περιθώρια, ειδικά από τόσο νώρις για κάτι τέτοιο, δεδοµένης της έλλειψης που έχει εµφανίσει το συγκεκριµένο προϊόν.

bfa70a3af1be88e7ff880dc2eab93d57_XL

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ περσινών και φετινών εξαγωγών σε ακτινίδια. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα (3/5) είχαν εξαχθεί 15,2% λιγότερα ακτινίδια, στις 10/5 η μείωση διαμορφώθηκε στο -14,7%, σε σχέση πάντα με την ίδια περίοδο το 2017/18, όπως καταγράφεται σε έκθεση της INCOFRUIT για τις εξαγωγές φρούτων μέχρι τις 10 Μαΐου 2019.

verikoko_2

Η µέση τιµή στα βερίκοκα Τυρίνθου, µιας εκ των βασικότερων ποικιλιών που καλλιεργούνται στη χώρα µας, η συγκοµιδή των οποίων ξεκινά γύρω στις 21 µε 22 Μαΐου, αναµένεται πως θα διαµορφωθεί 10% µε 20% πάνω από την περσινή, που κυµάνθηκε κοντά στα 40 λεπτά το κιλό.

vamvaki_site

Χώρο για ελληνικό βαμβάκι στην Κίνα έδωσαν οι δασμοί στο αμερικανικό. Η Ελλάδα είναι μία από τις 9 χώρες που καλύπτουν τη ζήτηση της Κίνας σε βαμβάκι, έπειτα από τους κινεζικούς δασμούς στο αμερικανικό που έχουν μειώσει την τροφοδοσία από ΗΠΑ, σύμφωνα με το σημείωμα της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Βαμβάκι (ICAC).

krasi_site_3

Πρώτοι σε εξαγωγές αλλά και με υψηλότερη μέση τιμή και ποσότητα σχεδόν στο σύνολό της εμφιαλωμένη αναδεικνύονται οι οίνοι με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, όπως προκύπτει από την ανάλυση των εξαγωγών οίνων ανά κατηγορία, στην οποία προχώρησε η ΚΕΟΣΟΕ.

tsipoura

H Γαλλία αποτελεί αγορά στόχο για τη Νηρεύς, η οποία βλέποντας τη μειωμένη κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιπούρας στη συγκεκριμένη χώρα, διακρίνει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις πωλήσεις της εκεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στελέχη της.

Arnaki-fourno

Σε φυσικούς βοσκοτόπους, βόσκουν τα αρνάκια Ελασσόνας, τα οποία ανήκουν στο Μητρώο των Προστατευοµένων Ονοµασιών Προέλευσης και το κρέας τους πωλείται µόνο φρέσκο.

greek-kiwi

Μειωμένη εμφανίζεται κατά 15,2% η ποσότητα των ακτινιδίων που εξήχθησαν φέτος μέχρι τις 3/5, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017/18 όπως καταγράφεται σε έκθεση της INCOFRUIT για τις εξαγωγές φρούτων μέχρι τις 3 Μαΐου 2019. Βέβαια, οι εξαγωγές ακτινιδίων συνεχίζονται με εντεινόμενη ζήτηση και αυξητικούς ρυθμούς.

ispania_4

Το πρώτο εξάμηνο της ελαιοκομικής περιόδου 2018/19 έκλεισε με τα ισπανικά ελαιοτριβεία να παράγουν 1,77 εκατ. τόνους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου γεωργίας, αλιείας και τροφίμων.

36_pin_8

Η συνολική σοδειά βερίκοκων στην Ευρώπη αναµένεται να αυξηθεί κατά 12%, σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις της Europech, που παρουσίασε στο Περπινιόν της Γαλλίας, και οι οποίες εντοπίζουν ανάκαµψη της παραγωγής σε Ιταλία και Γαλλία, την ίδια στιγµή που η Ισπανία κάνει κοιλιά.

durum1

Σε κοµβικό σηµείο για την καλλιέργεια σκληρού σίτου στη χώρα αναµένεται να εξελιχθεί η φετινή συγκοµιδή που ξεκινά σε περίπου σε ένα µήνα. Αν το 2019 σταθεί η τρίτη συνεχόµενη χρονιά µε χαµηλές τιµές και µέτριες αποδόσεις, αναπόφευκτα οι παραγωγοί θα απογοητευτούν, µε αποτέλεσµα να ενταθεί η πτωτική πορεία που παρατηρείται τα τελευταία ως προς τις καλλιεργούµενες εκτάσεις.

3-giaourti-Skyr

Όσο στην ευρωπαϊκή αγορά επικρατεί σύγχυση εξαιτίας παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών γύρω από το ελληνικό γιαούρτι, στις ΗΠΑ, η ώριμη πλην όμως κορεσμένη αγορά αναζητά νέα προϊόντα που θα αναζωογονήσουν τόσο τα χαρτοφυλάκια εταιρειών, όσο και τους κτηνοτρόφους η οποίοι για περισσότερο από τέσσερα χρόνια, βρίσκονται κολλημένοι σε απογοητευτικές τιμές για το γάλα τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία