Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

8-9_20

Συνταγές και πρακτικές τυροκόμησης που αναπτύχθηκαν επί αιώνες στα βουνά της Πίνδου από νομάδες κτηνοτρόφους και «μεταφέρθηκαν» στις μέρες μας μέσα από τη λαϊκή παράδοση και τη φυσική διαδοχή των οικογενειακών τσελιγκάτων, ανήκουν μεταξύ άλλων στους θησαυρούς που οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι «κουβαλούν» μαζί τους στο ετήσιο «διάβα» τους από τα ορεινά λιβάδια των βουνών στα χειμαδιά.

COTTON-APOTHIKI

Υποστηρικτικά θεµελιώδη στη διεθνή αγορά βάµβακος εντοπίζουν όλο και περισσότεροι αναλυτές, που παραδέχονται ωστόσο ότι η χρηµατιστηριακή τιµή του προϊόντος βρίσκεται σε µια πολυήµερη περίοδο συσσώρευσης και ακόµα δεν είναι ευδιάκριτη η κατεύθυνση που θα πάρει ο δείκτης τις επόµενες εβδοµάδες.

25_15

Το 2020 ήταν μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από μεγάλες διακυμάνσεις λόγω της εμφάνισης της πανδημίας, με βασική επίπτωση το κλείσιμο των αγορών και της εστίασης που επηρέασε καθοριστικά τον κλάδο των τροφίμων.

nomikos2

Τιμές παραλαβής βιομηχανικής ντομάτας για το 2022 ανακοίνωσε η Δ. Νομικός ΑΒΕΚ, με τη βάση για την πρώτη ποιότητα να διαμορφώνεται στα 100 ευρώ ο τόνος και το πριμ πρωιμότητας να συμπληρώνει έως και 8 ευρώ στην τιμή παραγωγού. Σημειώνεται ότι μέσα στο περιβάλλον ανατιμήσεων και ανησυχιών για εγκατάλειψη της καλλιέργειας ή περιορισμό των εκτάσεων, αρκετές είναι οι βιομηχανίες στον πρωτογενή τομέα που σπεύδουν να ανακοινώσουν τιμές βάσεις για την επερχόμενη περίοδο.

E4oDG4BXoAYtX5u__1__2

Ένα εύρος τιμών από 33 μέχρι 35 λεπτά το κιλό παραδοτέα στο εργοστάσιο ανακοίνωσε η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος για την επερχόμενη παραγωγή, σε μια προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος των καλλιεργητών, με τη βιομηχανία να παραδέχεται ανησυχίες για την εκδήλωση τάσης εγκατάληψης της καλλιέργειας.

papadogianis_M_3_5

Η εβδομάδα δεν είχε τόσο ευμετάβλητες συνεδριάσεις όπως στο πρόσφατο παρελθόν και φαίνεται να μικραίνει πρώτα το εύρος τιμών ώστε μετά να δείξει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η αγορά.

Cotton_spinning_2

Στα 67 λεπτά παραδοτέα στο εκκοκκιστήριο διαµορφώνεται η τιµή για το σύσπορο βαµβάκι, µε αρκετούς παραγωγούς ωστόσο να έχουν τιµολογήσει την παραγωγή τους σε υψηλότερα επίπεδα, πριν από την υποχώρηση των διεθνών τιµών στα τέλη Νοεµβρίου. Οι προσφορές για το σύσπορο διαµορφώνουν υψηλότερα επίπεδα µε το πριµ ποιότητας, προσεγγίζοντας τα 70 λεπτά.

papadogianis_M_3_5__5__2

Στην αγορά µας από τη µια µεριά έχουµε τον νέο διαγωνισµό αγοράς σκληρού σίτου της Τυνησίας, ο οποίος έκλεισε σε υψηλή τιµή στα 687 δολάρια ο τόνος a σε λιµάνι τους και από την άλλη οι τιµές εξαγωγής από την Ιταλία µε το ζόρι πιάνουν τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_5

Στην αγορά μας έχουν αρχίσει να διακρίνονται κάποια σημάδια πτώσης των τιμών σκληρού σίτου κι αυτό είναι λογικό καθώς είχαμε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ παράλληλα βιώνουμε μια γενικευμένη πτώση σε όλα τα εμπορεύματα. Επιπρόσθετα και οι μύλοι έχουν καλύψει πλέον τις ανάγκες τους και δεν έχουν το ίδιο «άγχος» για να αγοράσουν κι άλλες ποσότητες.

papadogianis_M_3_5__5_

Η µετάλλαξη Όµικρον έφερε σηµαντικές απώλειες στο βαµβάκι την τελευταία εβδοµάδα µε τις τιµές Μαρτίου από τα 114 σεντς ανά λίµπρα να φτάνουν µέσα σε λίγες συνεδριάσεις τα 104 σεντς.

ekkokistirio

Κατά 10 σεντς υποχώρησε η διεθνής τιµή βάµβακος µέσα σε µια εβδοµάδα, µε τους δείκτες στις αγορές να αντιδρούν µάλλον υπερβολικά στο άκουσµα της µετάλλαξης Όµικρον, σε µια εξέλιξη που χαλάει και τις τιµές που αναρτώνται στις εισόδους των ελληνικών εκκοκκιστηρίων. Από τα 75 λεπτά το κιλό, το σύσπορο υποχώρησε στα 70 µε 71 λεπτά παράδοση στο εκκοκκιστήριο και συµπεριλαµβανοµένων των πριµ ποιότητας και ποικιλίας τα τελευταία 24ωρα.

papadogianis_M_3_5

Αρχή εβδομάδας με ιστορικά υψηλά και στη συνέχεια διόρθωση λόγω κατοχύρωσης κερδών ενόψει εορταστικής περιόδου δίνουν τον τόνο στη διεθνή αγορά σιτηρών, όσο στην εγχώρια επιβεβαιώνεται για τρίτη εβδοµάδα η υποτονικότητα στο σκληρό.

papadogianis_M_3_5__4_

Σε ένα στενό εύρος γύρω από τα 116 σεντς κινείται η αγορά βάµβακος για τα συµβόλαια Μαρτίου, όσο εκφράζονται ανησυχίες για επιπλοκές στις εξαγωγές που θα µπορούσαν να αφήσουν απροσδόκητα στοκ στο τέλος της εµπορικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία