Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προϊόντα

14-43

Οι καλές περσινές τιµές περί τα 70 λεπτά το κιλό και η ελλειµµατική φετινή παραγωγή της Ιταλίας αναµένεται να φέρουν αύξηση 6% στις εκτάσεις µε ακτινιδιές το 2021. Οι εταιρείες πολλαπλασιαστικού υλικού ακτινιδιάς αυξάνουν την παραγωγή τους ενόψει της επερχόµενης φύτευσης.

livanos_6

Σύμμαχος στην επιχειρηματολογία περί της ανάγκης ειδικής ενίσχυσης στο βαμβάκι, λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός κατά τη διάρκεια 2ωρης τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους των 22 αγροτικών συλλόγων που έχουν διατυπώσει εγγράφως σχετικό αίτημα.  

27-agrenda

Τον δρόµο τους προς την αγορά βρίσκουν πρωτοβουλίες γύρω από το πεδίο των ζωοτροφών που εντείνουν τη διασύνδεση της εγχώριας ζωικής και φυτικής παραγωγής και επιχειρούν να δώσουν µια νέα βάση πάνω στην οποία θα συνεχιστεί η ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

322852_256785097731067_1061801038_o

Ενδιαφέρουσα πορεία δείχνει να ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο η καλλιέργεια της βιοµηχανικής ντοµάτας στη χώρα µας, εξέλιξη η οποία εδράζεται στη µείωση των παγκόσµιων αποθεµάτων ντοµατοπολτού (ευνοήθηκε η κατανάλωση λόγω Covid), στην καλύτερη οργάνωση των αγροτικών εκµεταλλεύσεων και στις µεγάλες ανακατατάξεις που συντελούνται στη δοµή της εγχώριας ντοµατοβιοµηχανίας.

22-35_pin_8

Με «χαµηλές στροφές» κινείται η εγχώρια αγορά ρυζιού, ιδίως για τις µεσόσπερµες ποικιλίες, οι οποίες έχουν «σκαλώσει», προς ώρας, στα 29,5 λεπτά το κιλό, ενώ λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στα µακρύσπερµα και τις Καρολίνες, που πιάνουν αντίστοιχα τα 32 και τα 38 λεπτά το κιλό.

papadogianis_M_3_8

Η περικοπή των τελικών αποθεµάτων και η αύξηση των εξαγωγών για αµερικανικά βαµβάκια της φετινής σεζόν, όπως ανακοινώθηκε από την έκθεση του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ, έδωσε το έναυσµα για να δοκιµάσει η αγορά τα πάνω όρια της.

pumphandle_F_2

Στις δυνατότητες απορρόφησης της εγχώριας πρώτης ύλης βιοντίζελ (προϊόν από ενεργειακά φυτά) από τα διυλιστήρια βρίσκεται το κλειδί για τη βελτίωση των τιμών παραγωγού για ελαιοκράμβη και ηλίανθο, την ώρα που οι μεταποιητικές μονάδες αυτών των προϊόντων δείχνουν να δυσκολεύονται στη διάθεση της παραγωγής τους.

35_pin_11

Άδειες αποθήκες στην εγχώρια βιοµηχανία, αυξηµένη ζήτηση και ενισχυµένη διεθνής τιµή για τον πελτέ ντοµάτας σε συνδυασµό µε τις βλέψεις του κλάδου να αυξήσει κατά τουλάχιστον 10% τους όγκους παραγωγής, διαµορφώνουν µια συγκυρία που θα µπορούσε να ανεβάσει σηµαντικά την τιµή παραγωγού βιοµηχανικής ντοµάτας.

3-Vamvaki_2_2

Σε διπλά ψηφία αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις για μείωση της παραγωγής βάμβακος σε βασικά καλλιεργητικά κέντρα του κόσμου, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για αύξηση της κινητικότητας στην αγορά για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου 2020/2021.

347715-721761

Την ένταξη ελληνικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο Καλαμάτας, το κασέρι και η κεφαλογραβίερα προβλέπει η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας που εντάσσει 28 νέα προστατευόμενα προϊόντα με Γεωγραφικές Ενδείξεις, μεταξύ των δύο μερών.

37_pin_2

Να πιάσουν το νήµα από εκεί που το άφησαν πέρυσι, όταν πληρώθηκαν την παραγωγή τους µε 37 λεπτά το κιλό, χωρίς περικοπές, επιθυµούν οι καλλιεργητές ηλίανθου, ενόψει των συζητήσεων για τα συµβόλαια της νέας παραγωγικής σεζόν του 2021, που θα ξεκινήσουν, προσεχώς, µε τις βιοµηχανίες του κλάδου.

papadogianis_M_3_8

Το βαµβάκι σηµείωσε µια µικρή διόρθωση, η οποία οφειλόταν στο γενικότερο «γύρισµα» σε πολλά χρηµατιστήρια (αξιών και εµπορευµάτων), στην άνοδο του δολαρίου και στις ρευστοποιήσεις κερδοσκόπων

38_pin_8

Ενισχυµένες τιµές στον βασικό όγκο παραγωγής και πριµ πρωιµότητας και οψιµότητας αναµένεται να ανακοινωθούν την ερχόµενη εβδοµάδα από τις βιοµηχανίες µεταποίησης βιοµηχανικής ντοµάτας. Η σχεδόν µηνιαία καθυστέρηση στην ανακοίνωση τιµολογίων οφείλεται, σύµφωνα µε τα όσα ακούγονται στα παραγωγικά κέντρα της χώρας, στον ανταγωνισµό ανάµεσα στις βιοµηχανίες, αφού καµία δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά της, πριν κάποια άλλη κάνει την αντίστοιχη κίνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία