Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ_ΠΗΝΕΙΟΥ-_LOLA

Με μια Pilsner και μία Belgian Pale Ale ήδη στις προθήκες των καταστημάτων Λάρισας, Αθήνας και θεσσαλονίκης και μια IPA να σιγοβράζει η LoLa, η πρώτη μπύρα της Λάρισας, υπόσχεται να είναι πρώτη παντού

30-31_3

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη μείωση της πείνας και του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο είναι η παραγωγή τροφίμων που παρέχουν όχι μόνο αρκετές θερμίδες αλλά και αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ευρέως διαθέσιμα

super-market

Τις κορυφαίες τάσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου για το 2019, με βάση την καταναλωτική συμπεριφορά ανέδειξε η ομώνυμη έρευνα που εκπόνησε η Hartman Group, που συνέλεξε ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα 1.786 Αμερικανών, ηλικίας άνω των 18.

k1_43-pinakas_2

Η παγκόσµια ζήτηση για αγροτικά προϊόντα αναµένεται να αυξηθεί κατά 15% τα επόµενα χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, όµως οι ρυθµοί αύξησης της παραγωγικότητας θα µεγεθυνθούν ταχύτερα και κατά συνέπεια, οι παραγωγοί των αγροτικών προϊόντων δεν θα µπορέσουν να επωφεληθούν σε µεγάλο βαθµό από την αύξηση της ζήτησης. Τα παραπάνω υπογραµµίζει έκθεση για τις προοπτικές της αγροτικής παραγωγής µέχρι το 2028, την οποία συνυπογράφει το ο Οργανισµός Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και ο Οργανισµός Γεωργίας και Τροφίµων (FAO) που δηµοσιεύθηκε την ∆ευτέρα 8 Ιουλίου.

1551174518_0_ospria2019

Στο άνοιγμα της αγοράς πρωτεϊνης σε προϊόντα με βάση τα σιτηρά ποντάρει η αμερικανική βιομηχανία τροφίμων. Στις πιθανές εφαρμογές αυτής της τάσης περιλαμβάνονται μπάρες ενέργειας, τρόφιμα χωρίς γλουτένη, snacks και κατεψυγμένες πίτσες, ενώ ως εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης εξετάζονται τα ρεβύθια, ο αρακάς, το σιτάρι, η σόγια και τα αμύγδαλα. Η στροφή στα υγιεινά είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο το καταναλωτικό κοινό αναζητά άλλες πηγές πρωτεΐνης, εκτός του κρέατος και των θαλασσινών.

oosa1

Αυξημένη ζήτηση αλλά και ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων στον τομέα των γεωργικών τροφίμων που θα οδηγήσει σε υπερπροσφορά και κατά συνέπεια σε συντήρηση ή μείωση των τιμών τους μέσα στην επόμενη δεκαετία.

32649521852_254eb7a76b_b

Οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις έχουν παγώσει σε παγκόσμιο επίπεδο και η φιλοσοφία πίσω από αυτές έχει αρχίσει να αλλάζει υποστηρίζει έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία παρουσιάζει τις αγροτικές πολιτικές σε παγκόσμια κλίμακα συσχετίζοντάς τες παράλληλα με το διεθνές εμπόριο και υποστηρίζοντας πως η παρούσα αρνητική συγκυρία μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της γεωργίας.

webimage-C6EDD700-7980-4E60-B328DB8ED3B7BD30

Οκτώ αγροτικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Farming for Generations (Γεωργία για τις επόμενες γενιές), μια παγκόσμια συνεργασία για την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών γεωργών ώστε να υιοθετήσουν ανανεωτικές γεωργικές πρακτικές που θα διατηρούν και θα ανανεώνουν τους περιβαλλοντικούς πόρους, θα σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων και θα εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων για τις επόμενες γενιές.

af-800x450

Αν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε τον πλανήτη με βιώσιμο τρόπο από τα μέσα του αιώνα, το φαγητό πρέπει να έρθει σε πολύ μεγαλύτερους όγκους από την Ασία και την Αφρική, δήλωσε ο επικεφαλής του Ιδρύματος Syngenta σε συνέντευξη που έδωσε.

China14-1

Αύξηση των ζώων ανά μονάδα εκτροφής παρουσιάζεται στα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών ζωικού κεφαλαίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που δημοσιεύθηκαν και αφορούν στο έτος 2018, καταδεικνύοντας αύξηση του μεγέθους των εκμεταλλεύσεων.

ευροβαρομετρο_2

Αντιοβιοτικά, υπολλείμματα φυτοφαρμάκων, ΓΤΟ στα τρόφιμα ανησυχούν τους Έλληνες καταναλωτές. Μάλιστα, το 66% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν αλλάξει την καταναλωτική τους συμπεριφορά όταν άκουσαν ή διάβασαν για κάποιο διατροφικό κίνδυνο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία