Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

IOBE-2_2

Στις πέντε πρώτες θέσεις σε εξαγωγική επίδοση του μεταποιητικού τομέα  την περίοδο 2015-2017 βρίσκονται τα φρούτα και λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία ωστόσο διαπιστώνει ότι παρά τις τάσεις ενίσχυσης της αξίας των εξαγωγών, οι εισαγωγές παραμένουν εξίσου ψηλά διατηρώντας το εμπορικό έλλειμμα.

boutaris_megala_kokkina

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2018», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Παρά την έντονη κακοκαιρία αλλά και τη φύση της εκδήλωσης, που στοχεύει σε ένα πιο περιορισμένο κοινό, οι Αθηναίοι έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι αγαπούν το καλό κρασί.

22

Ένας πολιτικός μηχανικός που δεν εγκατέλειψε τη γη, και μαθηµένος µε το ελεύθερο επάγγελµα, ο Ιωάννης Παπασταθόπουλος, θεωρεί πως «η στασιµότητα ισοδυναµεί µε αυτοκτονία, έτσι εδώ και πέντε χρόνια τυποποιεί το προϊόν που παράγει, αναζητώντας νέες προκλήσεις.

4-rofimata

Στην παραγωγή τεσσάρων κωδικών στιγµιαίων ροφηµάτων, ισάριθµων επιλογών ζωοτροφής για οικόσιτα ζώα και τουλάχιστον δύο ελαιολάδων, όλα παρασκευασµένα ή εµπλουτισµένα µε ελληνικά αρωµατικά φυτά, και µε καινοτοµία στη σύνθεση και τη συσκευασία του περιεχοµένου τους, προχωρούν τρεις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις.

42-43_6

Με επένδυση που έφτασε τα 100.000 ευρώ ο Παναγιώτης Κούρσος έχει φτάσει να εκτρέφει 8.000 πουλερικά με την τελευταία τεχνολογία στον τομέα της ευζωϊας. Η µονάδα, παράγει 7.500 έως 8.000 αυγά ηµερησίως.

40-41_6

Για πάνω από 35 χρόνια η οικογένεια Φώτου στο Σέσκλο αγόραζε από τοπικούς παραγωγούς αµύγδαλα και τα έσπαγε στο σπαστήρα της, προκειµένου να τα εµπορευτεί στη συνέχεια στη χονδρική. Φέτος αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, φτάνοντας ως τη Σιγκαπούρη.

42-43_5

Κάποιοι, βρήκαν στα χώματα των χωραφιών το δικό τους «Ελντοράντο» και η μοίρα τους άλλαξε τελείως, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση του 29χρονου παραγωγού Ιωάννη Τυμπαλέξη.

40-41_5

Ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος φτιάχνει μερικά από τα πιο νόστιμα τυριά της Ελλάδας στον στάβλο του όπου η οικογένειά του τυροκοµούσε επί 4 γενιές, δυο βήµατα από τη θάλασσα της Αγιασού στη Νάξο. «Έπρεπε είτε να το παλέψω είτε να φύγω από τη δουλειά», αφηγείται στην εφηµερίδα Agrenda ο Γιώργος Μπαµπούνης.

40-41

Επί τρεις γενιές η οικογένεια Τρικαλινού ψάρευε στη λιµνοθάλασσα γύρω από τη νερένια πόλη του Αιτωλικού, γνωστή και ως Μικρή Βενετία της Ελλάδας και έφτιαχνε αυγοτάραχο.

KAR_7386new

Η µεγάλη «γιορτή» της ελληνικής µπύρας φαίνεται να έχει χτίσει ένα σταθερό, πιστό και υποψιασµένο κοινό, που δεν χάνει το καθιερωµένο ετήσιο ραντεβού αλλά και την ευκαιρία να γευτεί όλες τις νέες προτάσεις του κλάδου.

40-41_b

Πάνω στην κορυφή του Πάρνωνα, σε υψόµετρο κοντά στα 1300 µέτρα, ο Αλέξανδρος Βλήτας, 37 χρονών σήµερα, είδε το 2012 µια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία, η οποία σήµερα έχει µεταφραστεί σε µια επιτυχηµένη οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας φρέσκων και αποξηραµένων υπερκαρπών.

Naoymidis

Όταν ήταν περίπου 25 χρονών, ο Πέτρος Ναουµίδης από τον Άγιο Παντελεήµονα της Φλώρινας, και έχοντας ήδη πάνω από 10 χρόνια «προϋπηρεσίας» ως παραγωγός αλλά και µάγειρας, έβαλε στόχο να δηµιουργήσει µια επιχείρηση που θα καλύπτει τις ανάγκες της σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Vraxikeratiki_ekdilwsi

Η συνεργασία της πρωτογενούς παραγωγής µε τους ανθρώπους της αγοράς είναι ο µόνος τρόπος διάσωσης της αυτόχθονης φυλής των ελληνικών στεπικών βοοειδών καθώς και άλλων αυτοχθόνων φυλών, όπως είναι ο ελληνικός µαύρος χοίρος, ενώ η διάσωση και αξιοποίησή τους είναι κρίσιµα για την βιωσιµότητα της ελληνικής υπαίθρου και για την παραγωγή προϊόντων µε µεγάλη υπεραξία και συγκριτικά πλεονεκτήµατα.

1380086_340450696095455_2084729819_n

Ο Στέφανος Πούτας είναι καθηγητής τα απογεύµατα σε ένα φροντιστήριο στην Ελασσόνα, και παρά το γεγονός ότι δεν είχε, µέχρι πριν από δέκα χρόνια τουλάχιστον, κανένα αγροτικό υπόβαθρο, αφιερώνει τα πρωινά του στα 35 στρέµµατα γεµάτα µε 2.000 ροδιές.

yara_volos1

Κομβικής σημασίας επένδυση για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά, αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο ενσακιστήριο της Yara Ελλάς, δυναμικότητας 2.400 σακιών την ώρα στη Β' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια, γεγονός που δείχνει τη πίστη της εταιρείας στη δυναμική της ελληνικής γεωργίας.

Pieroutsakos

Σε 30 στρέµµατα στην Αρχαία Σικυώνα Κορινθίας η Χριστίνα Παλαµαρά και o ∆ηµήτρης Πιερρουτσάκος, παράγουν βιολογικά φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο, τα οποία στη συνέχεια µεταποιούν σε µαρµελάδες, σάλτσες και άλλα προϊόντα.

Averwfeios_agrotiki-ekpaideusi1

Με άξονα την βιωματική προσέγγιση, την πρακτική καθημερινή εκπαίδευση, τις τεχνικές δεξιότητες, την επιχειρηματική ικανότητα, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και ευθύνης σε τοπικό αλλά και πλανητικό επίπεδο, η ανάγκη εκπαίδευσης των αγροτών είναι εντονότερη από ποτέ, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς στην ημερίδα με θέμα «Η Αγροτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας.

poriazi-foto

Όταν ο φούρναρης γίνεται αγρότης γεμίζει το νησί σιτάρι. Υπάρχει ένα αρτοποιείο στο χωριό Πορτιανού στη Λήµνο, που ξεκίνησε από έναν απλό ξυλόφουρνο το 1919, και φιλοδοξεί σήµερα να κάνει το νησί τον σιτοβολώνα του Αιγαίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία