BACK TO
TOP

Special Reports

40-41_01_25

Η επιχείρηση παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας κυρίως επιτραπέζιας ελιάς και σε µικρότερο βαθµό ελαιολάδου Moschos Olives- Extra Virgin Olive Oil ιδρύθηκε το 2014 από τον Θοδωρή Μόσχο, µε έδρα έξω από τους Αγ. Θεοδώρους Μαγνησίας και εµπορεύεται περίπου 1.000 τόνους Καλαµών και Αµφίσσης που προµηθεύεται κυρίως από την Κεντρική Ελλάδα.

metapoiontas-chia-linarosporo-agkathas-farm

Η απόφαση εισόδου στον πρωτογενή τοµέα ελήφθη το 2014. Ένα ζευγάρι που κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη έλαβε την απόφαση να αξιοποιήσει τα οικογενειακά κτήµατα στην περιοχή της Αγκαθιάς Ηµαθίας και να εισέλθει στον πρωτογενή τοµέα.

paragwgikes_sumprakseis_food_expo

Συνεταιριστικές και εταιρικές συµπράξεις µικρότερων σχηµάτων αλλά και προσπάθεια ανάδειξης της δυναµικής των ελληνικών προϊόντων µέσα από επίσηµες διαδικασίες κατοχύρωσης και αναγνώρισης αναδείχθηκαν στη φετινή έκθεση Food Expo 2024 που πραγµατοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, το εκθεσιακό κέντρο στην περιοχή του ∆ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών.

eidiki-threpsh-ellada

Περισσότερες δράσεις, όπως η πολυσυζητηµένη δράση 6 των ελληνικών eco-schemes, καλείται να φέρει ο δοµικός µετασχηµατισµός της ΚΑΠ που συζητείται σε επίπεδο Ε.Ε. στον απόηχο των αγροτικών κινητοποιήσεων, αν πράγµατι οι Βρυξέλλες θέλουν να διευκολύνουν το εγχείρηµα της περιβόητης πράσινης µετάβασης.

stin-proti-sodeia-xruso-to-elaiolado

Απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας ο Κώστας Σπυρόπουλος, προερχόµενος από οικογένεια αγροτών µε αντικείµενο την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, αποφάσισε µαζί µε τη σύζυγό του, Αγγελική Μαρκοπούλου, χηµικό µηχανικό και στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, τη Μεσσηνία, το 2017.

oikogenia-tzortzi-elaiolado

Ο Μιχάλης Τζωρτζής µηχανολόγος µηχανικός κατ’ εκπαίδευση και ελαιοπαραγωγός τέταρτης γενιάς είναι ιδιοκτήτης της οµώνυµης επιχείρησης που µε έδρα την Κώµη Λέσβου παράγει, τυποποιεί και εµπορεύεται ελαιόλαδο.

20-37_5

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

40c_15

Είναι 9 παρά το πρωί, Ιανουάριος και στην πόλη του Saint Malo, κοντά στο παραθαλάσσιο σύνορο της Βρετάνης µε τη Νορµανδία, η µέρα δεν έχει ξηµερώσει ακόµα. Το ανθρώπινο µάτι, φτιαγµένο να εντοπίζει το φως, πέφτει πάνω σε ένα τεράστιο, κρυστάλλινο, µοβ κουτί, ανάµεσα σε γυάλινες προσόψεις κτιρίων. Αφήνοντας τη Voie de la Liberte και στρίβοντας στη λεωφόρο Φράνκλιν Ρούσβελτ, διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για ένα θερµοκήπιο µερικά µόλις βήµατα από το αθόρυβο αλλά πολυάσχολο λιµάνι της πόλης.

40a_39

Η οικογένεια Τζουρµπάκη θέλησε κατά τη δεκαετία του 1970 να επεκτείνει τη δραστηριότητά της, συνδυάζοντας την παράδοση που διατηρούσε στην κτηνοτροφία µε τη µεταποίηση. Το 1978 έγινε η αρχή από τα αδέρφια Μανώλη και Παντελή Τζουρµπάκη, οι οποίοι µαζί µε τον πατέρα τους δηµιούργησαν το τυροκοµείο Αφοί Τζουρµπάκη.

Πριμ 21 ευρώ για ψευδοσπορά σε ορυζώνες

Σε μια εποχή που μόνο χλεύη αντιμετώπιζες δηλώνοντας βιοκαλλιεργητής, ο Νίκος Σπυρόπουλος άφησε την καριέρα του στο εμπορικό ναυτικό και ξεκίνησε με τολμηρή διάθεση στην Στυλίδα την ελαιοκαλλιέργεια.

40-41_01_20

Με καταβολές στον πρωτογενή τοµέα και την καλλιέργεια αρωµατικών φυτών, δραστηριότητα την οποία ξεκίνησε ο πατέρας του, o Παναγιώτης Ανδρέου έµαθε από µικρή ηλικία να τρυγάει ρίγανη στα χωράφια της οικογένειάς του.

center_image_meleth

Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή μεγάλων εκτάσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα και εξαιτίας της ενασχόλησής μας με τον τομέα της γεωργίας, επιθυμούμε να προτείνουμε λύσεις για την άμεση αποκατάσταση των εδαφών που επλήγησαν.

evoo_center

Έδαφος κερδίζει μέρα με την ημέρα στο χώρο της εστίασης και της εγχώριας γαστρονομίας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ακολουθώντας τα βήματα που έχει χαράξει το κρασί για αρκετά χρόνια, με την ένταξή του σε λίστες γευσιγνωσίας εστιατορίων σε όλη τη χώρα.

33_24

Tα επόµενά του βήµατα για την µελλοντική ανάπτυξη σχεδιάζει αυτή την περίοδο ο Συνεταιρισµός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας. Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού, Γιώργος Μηλιώνης, στον σχεδιασµό είναι η σύσταση ιδιόκτητης µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, κάτι που κατά τον ίδιο θα υλοποιηθεί είτε µε την εξαγορά της συνεργαζόµενης σήµερα µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, είτε µε την κατασκευή καινούργιας. Η επένδυση για τη συγκεκριµένη µονάδα υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1,5 εκατοµµύριο ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία