BACK TO
TOP

Special Reports

20-37_5

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

40c_15

Είναι 9 παρά το πρωί, Ιανουάριος και στην πόλη του Saint Malo, κοντά στο παραθαλάσσιο σύνορο της Βρετάνης µε τη Νορµανδία, η µέρα δεν έχει ξηµερώσει ακόµα. Το ανθρώπινο µάτι, φτιαγµένο να εντοπίζει το φως, πέφτει πάνω σε ένα τεράστιο, κρυστάλλινο, µοβ κουτί, ανάµεσα σε γυάλινες προσόψεις κτιρίων. Αφήνοντας τη Voie de la Liberte και στρίβοντας στη λεωφόρο Φράνκλιν Ρούσβελτ, διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για ένα θερµοκήπιο µερικά µόλις βήµατα από το αθόρυβο αλλά πολυάσχολο λιµάνι της πόλης.

40a_39

Η οικογένεια Τζουρµπάκη θέλησε κατά τη δεκαετία του 1970 να επεκτείνει τη δραστηριότητά της, συνδυάζοντας την παράδοση που διατηρούσε στην κτηνοτροφία µε τη µεταποίηση. Το 1978 έγινε η αρχή από τα αδέρφια Μανώλη και Παντελή Τζουρµπάκη, οι οποίοι µαζί µε τον πατέρα τους δηµιούργησαν το τυροκοµείο Αφοί Τζουρµπάκη.

Πριμ 21 ευρώ για ψευδοσπορά σε ορυζώνες

Σε μια εποχή που μόνο χλεύη αντιμετώπιζες δηλώνοντας βιοκαλλιεργητής, ο Νίκος Σπυρόπουλος άφησε την καριέρα του στο εμπορικό ναυτικό και ξεκίνησε με τολμηρή διάθεση στην Στυλίδα την ελαιοκαλλιέργεια.

40-41_01_20

Με καταβολές στον πρωτογενή τοµέα και την καλλιέργεια αρωµατικών φυτών, δραστηριότητα την οποία ξεκίνησε ο πατέρας του, o Παναγιώτης Ανδρέου έµαθε από µικρή ηλικία να τρυγάει ρίγανη στα χωράφια της οικογένειάς του.

center_image_meleth

Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή μεγάλων εκτάσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα και εξαιτίας της ενασχόλησής μας με τον τομέα της γεωργίας, επιθυμούμε να προτείνουμε λύσεις για την άμεση αποκατάσταση των εδαφών που επλήγησαν.

evoo_center

Έδαφος κερδίζει μέρα με την ημέρα στο χώρο της εστίασης και της εγχώριας γαστρονομίας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ακολουθώντας τα βήματα που έχει χαράξει το κρασί για αρκετά χρόνια, με την ένταξή του σε λίστες γευσιγνωσίας εστιατορίων σε όλη τη χώρα.

33_24

Tα επόµενά του βήµατα για την µελλοντική ανάπτυξη σχεδιάζει αυτή την περίοδο ο Συνεταιρισµός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας. Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού, Γιώργος Μηλιώνης, στον σχεδιασµό είναι η σύσταση ιδιόκτητης µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, κάτι που κατά τον ίδιο θα υλοποιηθεί είτε µε την εξαγορά της συνεργαζόµενης σήµερα µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, είτε µε την κατασκευή καινούργιας. Η επένδυση για τη συγκεκριµένη µονάδα υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1,5 εκατοµµύριο ευρώ.

40-41_86

Ακολουθώντας µία από τις αρχαιότερες µεθόδους διατήρησης των νωπών φρούτων και λαχανικών, την αποξήρανση, ο Βασίλης Χατζής διευθυντής στον Αγροτικό Μελισσοκοµικό Συνεταιρισµό Σίθων, δηµιούργησε το 1992 τη δική του εταιρεία µαζί µε τη σύζυγό του, Μαρία Τσιαοσίδου.

40-41_01_19

Ένας πρώην λέκτορας στα εφαρµοσµένα µαθηµατικά και την πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης µε καταγωγή από τη Χαλκιδική, συνδύασε πριν αρκετά χρόνια την παραγωγική παρακαταθήκη που έλαβε, µε περίπου 6 στρέµµατα γης που διατηρούσε η σύζυγός του ως περιουσία στην Καλαµάτα. Προερχόµενος από αγροτική οικογένεια, αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτήν.

40-41_01_18

O Βαγγέλης Ξύδας ήταν ο άνθρωπος που µαζί µε τον Γιώργο Πλακωτάρη, ίδρυσαν το 2008 την εταιρεία γλυκισµάτων µε βασική πρώτη ύλη τα προϊόντα της Χίου και σκοπό την ανάδειξη του γαστρονοµικού πλούτου της Χίου, έχοντας γεννηθεί και µεγαλώσει στην περιοχή του Κάµπου.

42-43_79

Στο ακριτικό ∆ιδυµότειχο του Έβρου, πρόκειται να λειτουργήσει µέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2024, η πρώτη Extra Large (XL) αγελαδοτροφική φάρµα στην Ελλάδα η οποία θα διαθέτει 9 ροµπότ αρµεγής «Α5» της Lely και τα δύο πρώτα ροµποτικά συστήµατα σίτισης «Vector».

40-41_01_17

H δηµιουργία µίας τοπικής παραγωγικής µονάδας στο κέντρο της Μυτιλήνης συνδέθηκε άρρηκτα µε οικογενειακές και παιδικές αναµνήσεις ενός ντόπιου παραγωγού, ο οποίος πριν από µερικά χρόνια αποφάσισε να αξιοποιήσει τη γη του τόπου του, συστήνοντας την «Μυτιληνιά Γη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία