BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Η εγχώρια βιολογική μπατονέτα

Άλλη µία από τα ίδια, αν όχι και χειρότερη, η πληρωµή της Μεγάλης Εβδοµάδας. Και το ζήτηµα δεν είναι αν µπήκαν λιγότερα λεφτά, αλλά ότι όλο το προηγούµενο διάστηµα καλλιεργήθηκαν προσδοκίες για περισσότερα, που τελικά δεν βγήκαν. Ξέρεις τι είναι να σου λένε για 55 ευρώ συνδεδεµένη στο καλαµπόκι, να κανονίζεις την πορεία σου και τελικά να σου βγαίνουν σκάρτα 40 ευρώ; ∆εν πάµε µπροστά έτσι!

964-ths-piatsas

294
0

Και στα περιβόητα eco-schemes, µεγάλη η οπισθοχώρηση. Οι τελικές στρεµµατικές ενισχύσεις που πληρώθηκαν υπολείπονται από τις µέσες τιµές που προέβλεπαν οι ίδιες οι δηµόσιες αρχές. Χώρια το «καπέλο» 10% για την αµοιβή των περισσότερων µελετητών – συµβούλων.

∆εν χρειάζεται, όµως, σου λένε οι αρµόδιοι επί των πληρωµών, να ανησυχούν οι παραγωγοί γιατί το συντοµότερο θα προβούν σε συµπληρωµατικές πληρωµές προς όσους τις δικαιούνται. Επιπλέον, λέει η ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας «στο πλαίσιο της εξυγίανσης του Οργανισµού Πληρωµών και ορθής και διαφανούς λειτουργίας του µε στόχο την πιο δίκαιη καταβολή ενισχύσεων, όλα ζητήµατα θα επανεξετασθούν, αµέσως µετά την ολοκλήρωση των πληρωµών». ∆ηλαδή µετά. 

Πρόχειρη και χωρίς κανένα φίλτρο ήταν η ένταξη στη δράση των βιολογικών µέσω των eco-schemes, διαπιστώνουν ήδη οι µελετητές. Μάλιστα, ήδη κυκλοφορεί ως ανέκδοτο στα µελετητικά γραφεία η… ελληνική βιολογική µπατονέτα. Για το βαµβάκι πάντως λένε πως πληρώθηκαν περί τα 15 εκατ. ευρώ για συνολικά 600.000 στρέµµατα. Και εις ανώτερα! 

Σφοδρή η αντίδραση του Α.Σ. Ζαγοράς Πηλίου, σχετικά µε τη συνδεδεµένη στα µήλα, που κόβεται στο µισό από το ποσό που είχε προβλεφθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο. Τα µήλα, σου λέει, εντάχθηκαν µετά από πολλές προσπάθειες σε καθεστώς συνδεδεµένης µόλις το 2017 και από τότε το ποσό αυτό βαίνει µειούµενο. Οι µηλοπαραγωγοί µιλούν για άδικη µείωση, λόγω των πάγιων δυσκολιών της περιοχής και αφετέρου των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν µετά τα ακραία καιρικά φαινόµενα του Σεπτεµβρίου 2023. Η πληρωµή, πάντως, έγινε…. Για συµπληρωµατική, δύσκολο!  

Έντονη και η ανακοίνωση της ΠΟΓΕ∆Υ για τις δηλώσεις του υπουργού της πλατείας για τους ελέγχους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Ο υπουργός, λέει η Οµοσπονδία, µιλώντας για µπαράζ ελέγχων εν όψει Πάσχα, αναφέρθηκε µόνο στις υπηρεσίες ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ, αγνοώντας προκλητικά -όπως λέει- τη συµβολή των καθ’ ύλην αρµοδίων γεωτεχνικών υπηρεσιών. Η απάντηση της ΠΟΓΕ∆Υ: «Μήπως ο υπουργός δεν έχει και αντίστοιχο υπόβαθρο γνώσεων; Όποιο όµως και να είναι το κίνητρό του - εµπάθεια ή ασχετοσύνη - οι καταναλωτές γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες, µέσα από ελέγχους, προστατεύουν τη ∆ηµόσια Υγεία. Ουπς! Καλή Ανάσταση!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία