BACK TO
TOP
Food insider

Σε συζητήσεις με εταιρεία του κλάδου ελαιολάδου το επενδυτικό ταμείο SMERC

Σε προχωρημένες συζητήσεις με δυο εταιρείες η μία του ελαιόλαδου και η άλλη στην κατηγορία των καλλυντικών- συμπληρωμάτων διατροφής φαίνεται πως βρίσκεται το επενδυτικό ταμείο SMERC, με επικεφαλής τον Νίκο Καραμούζη, του οποίου η επενδυτική περίοδος ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2025.

Καραμουζης

93
0

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την νέα εποχή της ΕΨΑ, ο πρόεδρος του SMERC κ. Νίκος Καραμούζης τόνισε πως πρόκειται για δυο τομείς με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης ενώ υπογράμμισε πως η νέα εποχή του επιχερείν στην Ελλάδα επιβάλλει και χρειάζεται μεγαλύτερες, πιο ισχυρές, πιο εξωστρεφείς και πιο καινοτόμες επιχειρήσεις. Ανέφερε, μάλιστα, πως το φθινόπωρο αναμένεται και σχετικό νομοσχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο θα προσφέρει σημαντικά κριτήρια για την συγχώνευση εταιρειών.

Υπενθυμίζεται πως το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών, ενώ οι επενδύσεις του μέχρι στιγμής αφορούν επιχειρήσεις της περιφέρειας. Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

«Η επενδυτική περίοδος του Ταμείου ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2025. Έχουμε επενδύσει σημαντικό κομμάτι των προβλεπόμενων κεφαλαίων και έχουμε μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις μπροστά μας που θα κρίνουν αν θα πάμε σε πλήρη κινητοποίηση των κεφαλαίων. Δε βιαζόμαστε. Το ζητούμενο είναι να βρούμε ευκαιρίες που πιστεύουμε ότι έχουν μέλλον και προοπτική. Αυτή τη στιγμή στο σημείο που είμαστε, οι πιθανότητες να πάμε σε πλήρη κάλυψη των διαθέσιμων κεφαλαίων είναι πολύ καλές», είπε ο κ. Καραμούζης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 15 Μαΐου. Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι οι επόμενες κινήσεις εστιάζουν σε μια εταιρεία ελαιολάδου και μια καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής.  Για το κομμάτι του ελαιολάδου, όπως σημείωσε, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται ελαιόλαδο, μια οικογενειακή επιχείρηση με πολύ σημαντικές προοπτικές.

Σε ό,τι αφορά στην ΕΨΑ, όπου το fund έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών από πέρυσι τον Ιούνιο, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός 2023-2027 που ήδη υλοποιείται προβλέπει για αρχή κεφάλαια 5 εκατ. ευρώ και βασίζεται σε 5 άξονες: καλύτερη απόδοση παραγωγής και αλυσίδας τροφοδοσίας, αναγέννηση του brand, πανελλαδική επέκταση και αναβάθμιση της παρουσίας, ενίσχυση εξαγωγών που σήμερα αποτελούν το 15% του τζίρου και επένδυση στους ανθρώπους και τα συστήματα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάκης Πέρκιζας «ο στόχος είναι να επιτευχθεί πολλαπλάσιος τζίρος και κερδοφορία πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ το break evening αναμένεται κάπου στη μέση της περιόδου». Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία κινείται πάνω από τους στόχους και πέρυσι εμφάνισε αύξηση εσόδων 31%.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης της ΕΨΑ με άλλες δραστηριότητες του χαρτοφυλακίου του Ταμείου, ο πρόεδρος του SMERC σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση οι συνέργειες επικεντρώνονται στην τροφοδοσία και τις προμήθειες, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενιαίου σχήματος στο μέλλον αναφέροντας ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η ΕΨΑ να γίνει ένα από τα ισχυρά ονόματα στο κλάδο. Το τι θα γίνει σε πέντε χρόνια θα το δούμε. Η δυναμική στην αγορά είναι η δημιουργία συνεργειών και μεγάλων σχημάτων».

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • SMERC
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία