BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Σε αναμονή η Wall Street για τα αποτελέσματα συνεδρίασης της Fed

Πάνω από 1 δολ. έχασε τη Δευτέρα το πετρέλαιο με φόντο τις συνομιλίες στο Κάιρο για εκεχειρία, με την αντιπροσωπεία της Χαμάς να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις μεσολαβήτριες χώρες Κατάρ και Αίγυπτο, μετριάζοντας τις ανησυχίες για επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

wall-street-anamonh

14
0

Η Αίγυπτος διατηρεί ελπίδες για μια συμφωνία, αλλά συνεχίζει να περιμένει την απάντηση στο σχέδιο του Ισραήλ από τη Χαμάς, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαχέμ Σούκρι.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει τη Δευτέρα με τους ηγέτες του Κατάρ και της Αιγύπτου καθώς πιέζει για μια συμφωνία με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούν οι μαχητές της Χαμάς. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες προς μία συμφωνία και το βάρος είναι πλέον στην πλευρά της Χαμάς να αποδεχθεί την τελευταία ισραηλινή πρόταση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό WTI έχασε 1,22 δολ. ή 1,5% στα 82,63 δολ. το βαρέλι. 

Το Brent Ιουνίου υποχώρησε 1,10 δολ. ή 1,2% στα 88,40 δολ. το βαρέλι, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο του Ιουλίου έχασε 1,01 δολ. και έκλεισε στα 87,20 δολ. το βαρέλι.

πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία