BACK TO
TOP

Θεσμικά

pshfiakh-gewrgia

Στα σπάργανα παραµένει προς ώρας στον εγχώριο πρωτογενή τοµέα η ενσωµάτωση «εργαλείων» ευφυούς γεωργίας και εφαρµογών τεχνητής νοηµοσύνης, που φέρνουν, πάντως, λύσεις σε υπαρκτά και δυσεπίλυτα προβλήµατα της γεωργίας, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της.

euthines-opekepe

Όσο κι αν οι ιθύνοντες προσπαθούν να εξωραϊσουν την κατάσταση, η εικόνα των τελευταίων πληρωµών δεν είναι καλή. Θα µπορούσε να χαρακτηριστεί και απογοητευτική. Η µεγάλη εικόνα δείχνει πως ένα πολύ µεγάλο µέρος των πιστώσεων άµεσων ενισχύσεων να έχει πάει κάτι µήνες παραπίσω, ενώ η ποιότητά τους δείχνει επιεικώς απαράδεκτη.

rithmisi-dosewn-deh

Σε γραµµή αναµονής µε το «800 500 7000» της ∆ΕΗ βρίσκονται χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα που προσπαθούν να ενταχθούν στο ευνοϊκό πλαίσιο ρύθµισης της ∆ΕΗ για παλαιές οφειλές που προσφέρει το νέο τιµολόγιο «ΓΑΙΑ», ώστε να πρασινίσει η παροχή και να αρχίσουν τα ποτίσµατα.

epikairopoihmenos-neo-forologiko-odhgo

Στον εμπλουτισμό και την επικαιροποίηση του οδηγού που βασίζεται στη φορολογία και διέπει τον κλάδο των αγροτών προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να λάβουν την πληροφόρηση που χρειάζονται σχετικά με τα δικαιώματα και τις βασικές τους υποχρεώσεις απέναντι στη Φορολογική Διοίκηση.

EIKONA_3

Και το Επιμελητήριο Αχαΐας έλαβε απόφαση να δημιουργήσει Αγροτικό Τμήμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, στο οποίο μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λουξεμβούργο που βρισκόταν, ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης.

omades-paragwgwn_2_4

Εισφορά για όλους τους αγρότες είτε συμμετέχουν είτε όχι σε διεπαγγελματικές οργανώσεις, προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης του εν λόγω θεσμού που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

2θυ48θφ

Το έλλειμμα αγροτικής στρατηγικής από την Ελλάδα με την μεταφορά του ενδιαφέροντος στις κατευθυντήριες γραμμές των ευρωπαϊκών αρχών, επιχειρεί να ανταλλάξει αυτές τις μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

2θυ48θφ

Την ανάγκη λήψης μέτρων από την πλευρά της ΕΕ για την προστασία της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε παρεμβάσεις του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που έγινε στο Λουξεμβούργο.

PHOTO-2024-04-27-19-22-57

Τη σημασία συγκρότησης κοινού μετώπου όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προωθούμενες αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγροτών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο.

rhtres-amoivaiothtas-gia-emporika-deal

Το μείζον ζήτημα της εισαγωγής προϊόντων από τρίτες χώρες και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι Ευρωπαίοι αγρότες, έθεσε κατά την παρέμβαση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην 5η συνεδρίαση της EUMED9, που προηγήθηκε της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, στο Λουξεμβούργο στις 29 Απριλίου.

kena-afinei-h-anakoinwsh-efet

Ένα μεγάλο κενό αφήνει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στις φετινές οδηγίες προς τους καταναλωτές για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, καθώς βγάζει από το «πεδίο προσοχής» τις περιπτώσεις των αμνοεριφίων που εισάγονται ζωντανά από Τρίτες Χώρες, σφάζονται στην Ελλάδα και διατίθενται εν τέλει στην αγορά σαν Ελληνικά.

16-17_49

Στην πλατφόρμα απασχόλησης συνταξιούχων με οφειλές έως 30.000 ευρώ ανάμεσα τους και αγρότες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Τσακλόγλου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, επισημαίνοντας πως η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη για υποδοχή αιτήσεων εντός διμήνου.

potismata-9_3-lepta-kwhj

Χρονικό περιθώριο μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουνίου έχουν οι αγρότες που επιθυμούν να συμβληθούν με τα νέα τιμολόγια «ΓΑΙΑ» για να υπογράψουν τις συμβάσεις με τη ΔΕΗ ή όποιον άλλο προμηθευτή προσφέρει σχετικό προϊόν.

963forologia-agrotwn

Σε δηµόσια διαβούλευση θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων το προσχέδιο της Απόφασης, για την εκκίνηση και λειτουργία της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών και τον ορισµό του µορφοτύπου του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.

10-11_88

Πρωτοφανή τρικυµία που ενδεχοµένως να προκαλέσει και «ναυάγια», δηµιουργεί εδώ και µέρες στην εγχώρια αγορά λιπασµάτων ο απόηχος από τη διακύµανση των τιµών την τελευταία τριετία και κύρια η ραγδαία υποχώρηση της αγοράς τον τελευταίο χρόνο.

panelladiki_syskepsi_agrotes-18

Η Γραμματεία της ΠΕΜ διοργανώνει ευρεία σύσκεψη των Ομοσπονδιών, Αγροτικών, Κτηνοτροφικών, και Μελισσοκομικών Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα στη ΝΙΚΑΙΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία