BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Business με τα κτήματα της εκκλησίας σχεδιάζει το ιερατείο της Μεσογείων

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυµο Β’ επιστρατεύουν ΠΑΣΕΓΕΣ και Σύνδεσµος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, στη «µάχη» που δίνουν για να πάρουν τη δουλειά µε τα βοσκοτόπια, τώρα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για το αρµόδιο υπουργείο.

Business με τα κτήματα της εκκλησίας σχεδιάζει το ιερατείο της Μεσογείων

0
0
Η πρωτοβουλία έχει στόχο την άντληση εσόδων για τις οργανώσεις, αφού οι υπόλοιπες στρόφιγγες χρηµατοδότησης έχουν κλείσει και βασίζεται στην πρόταση του ΣΕΚ σε συνεργασία µε το Gaia Επιχειρείν, που µέχρι σήµερα δεν έχει τύχει ανάλογης προσοχής από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τους τελευταίους µήνες. Έτσι, µπορεί να ερµηνευθεί η κοινή επίσκεψη των Προέδρων της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτου Καραµίχα, και του Συνδέσµου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτη Πεβερέτου, στο γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, µετά από αίτηµα των δύο οργανώσεων. Όπως γνωστοποίησε µάλιστα η ΠΑΣΕΓΕΣ στην ιστοσελίδα της, θέµα της συνάντησης ήταν τα βοσκοτόπια ιδιοκτησίας Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειµένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν οι έλληνες κτηνοτρόφοι στις απαιτήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δηλαδή να βρεθούν νέοι βοσκότοποι, να δηλωθούν για να µη χαθούν κοινοτικές επιδοτήσεις

Με βάση πάντως πληροφορίες, αν και πολλοί υποστηρίζουν πως στην ουσία κανείς δεν έχει καταφέρει ν’ αποτυπώσει µε πλήρη ακρίβεια το µέγεθός της, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας αγγίζει τα 1.300.000 στρέµµατα. Από αυτά, εκτιµάται ότι τα 700.000 είναι βοσκότοποι, τα 360.000 δασικές εκτάσεις και κοντά στα 190.000 γεωργικές εκτάσεις. Περί τα 400.000 στρέµµατα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόµενα», αφού γι’ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Ερωτηµατικό, πάντως, παραµένει ποια θα είναι η τύχη του αιτήµατος Καραµίχα, Πεβερέτου στον Αρχιεπίσκοπο, αφού και στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ιερώνυµος είχε υποσχεθεί πως θα παραχωρήσει γαίες προς καλλιέργεια, αλλά µέχρι τώρα τουλάχιστον η προσπάθεια δεν έχει καρποφορήσει.

 

Οι Μονές ήδη νοικιάζουν γαίες

Γκρίζα ζώνη αποτελεί η περιουσία των Ιερών Μονών ανά την Ελλάδα, την οποία δεν διαχειρίζεται η Αρχιεπισκοπή. Τα µοναστήρια µάλιστα, που αποτελούν ξεχωριστές οντότητες έχουν προχωρήσει ένα βήµα µπροστά, νοικιάζοντας εδώ και χρόνια βοσκοτόπια σε κτηνοτρόφους, χωρίς έλεγχο από την πλευρά του κράτους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία