BACK TO
TOP

Συνεντεύξεις

sunenteuksh-YARA

«Προσαρμογές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική με ενισχύσεις και κίνητρα, ώστε να ευημερήσει ο αγρότης από την εφαρμογή των κανονισμών αυτών, σύμφωνα με το μανιφέστο που πρόσφατα εξέδωσε η Yara» τονίζει απερίφραστα, µε συνέντευξή του στο Fertilizer Management, ο Ελευθέριος Ρουµελιώτης, Managing Director της Yara Ελλάς.

40-43_01_2

Η παρελθούσα και απελθούσα κατάσταση έρχεται απλά να µας θυµίζει όλα εκείνα που αφήσαµε πίσω µας ανεπιστρεπτί, τονίζει αναφορικά µε την υπόθεση του ΟΣ∆Ε, σε συνέντευξή του στην Agrenda, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

42-43_4

Ένα νέο πλαίσιο πιστοποιήσεων για τα νωπά αγροτικά προϊόντα και µια ολοένα πιο απαιτητική διάθεση από τους µεγάλους αγοραστές της κεντρικής Ευρώπης περιγράφει ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της GlobalG.A.P., Dr. Kristian Moeller σε συνέντευξή του στην Agrenda.

42-43_68

Ανάπτυξη έρευνας στην Ελλάδα, ως το επόµενο βήµα για την ενίσχυση της παρουσίας της Adama στην εγχώρια αγορά, την οποία σπεύδει να χαρακτηρίσει «πολύ ενδιαφέρουσα, ως προς τον αγροτικό της τοµέα», προαναγγέλλει ο Yoav Avidor.

skalkos

Τη διαµόρφωση µιας καλοµελετηµένης λίστας µε αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία θα αποτελέσουν τα 10 Greek Brand name foods, που θα γίνουν οι πρεσβευτές της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, προτείνει ο καταξιωµένος για τη συµβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηµατικότας, καθηγητής του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, ∆ηµήτρης Σκάλκος.

26-31

«Το τοπικό, είναι το νέο παγκόσµιο», σηµειώνει ο Dr Ir. Peter Weegels, επικεφαλής του European Bakery Innovation Centre, και υπογραµµίζει ότι το µήνυµα που στέλνει η ρωσο-ουκρανική σύρραξη, είναι η ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη της εκάστοτε τοπικής παραγωγής προκειµένου να περιοριστεί η διατροφική εξάρτηση από τρίτους.

31_2

Ποιο, πόσο, πότε, πώς, είναι οι ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ο παραγωγός πριν λιπάνει την καλλιέργειά του, καθιστώντας προφανές ότι τελικά οι αρχές της ορθολογικής λίπανσης είναι ο ορισµός της ευφυούς γεωργίας πολύ πριν αυτός ο όρος κυριαρχήσει στη σύγχρονη πραγµατικότητα, σύµφωνα µε τον νέο πρόεδρο του ΣΠΕΛ, ∆ηµήτρη Ρουσσέα.

42-3

«Αν βασιστούμε στις αξίες της ελαιοκομίας: την Υγεία, τη Γαστρονομία, τον Μεσογειακό Πολιτισμό και το Περιβάλλον, μπορούμε να γίνουμε ακατανίκητοι. Δεν υπάρχει λιπαρή ουσία που μπορεί να φτάσει το ελαιόλαδο. Πρέπει όμως να βρούμε πώς θα επικοινωνήσουμε αυτό το γεγονός στον παγκόσμιο καταναλωτή» σημειώνει ο Ισπανός Jose Maria Penco, ο οποίος υπηρετεί το ελαιόλαδο με όλες του τις δυνάμεις και από ποικίλους επαγγελματικούς τομείς δραστηριότητας.

46_21__1_

Ο εµπορικός δρόµος του τσίπουρου, όπως επισηµαίνει ο Κώστας Τσιλιλής, άργησε να στρωθεί, όπως συµβαίνει άλλωστε µε όλα τα παραδοσιακά προϊόντα, η παρασκευή των οποίων διατηρεί ακόµα και σήµερα χαρακτηριστικά εορταστικής περιόδου στην ελληνική επαρχία.

22_29

Έχοντας κλείσει τριάντα χρόνια συνεργασίας με την ένωση Καλαβρύτων για τη βαρελίσια φέτα, ο «ΒΑΡΕΛΑΣ», όπως όλοι πια τον αποκαλούν, Σωτήρης Μπίσας από το Μέτσοβο ξεχωρίζει την οξιά ως το ιδανικό ξύλο για το τυροβάρελο, αφού αλληλοεπιδρά με τα συστατικά της φέτας και την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και θρεπτική.

photo2_5

Στο κατώφλι του 2ου αιώνα για τον οµώνυµο όµιλο, ο διορατικός επιχειρηµατίας, Γιάννης Κοντέλλης, µπαίνει στη θέση του οδηγού επιβεβαιώνοντας µε τη συνέντευξή του στο profi και τις πρώτες του κινήσεις το... καλό µέταλλο.

image001_15

Κατώτερη του αναµενόµενου παρουσιάζεται η ζήτηση για το ελληνικό κεράσι, µε τα αίτια για την εξέλιξη αυτή, που κρατά σε µη ικανοποιητικά επίπεδα τις τιµές, να σχετίζονται, µάλλον, µε τις χαµηλές ακόµη θερµοκρασίες στις αγορές στόχους, το παρατεταµένο lockdown και τις χαµηλές στροφές του τουρισµού.

34_19

Όταν μιλάμε για παραδοσιακό τρόπο αναφέρομαι στο ζύμωμα και αλάτισμα στο χέρι, διαδικασία επίπονη που όμως προσδίδει την ιδιαίτερη γεύση των τυριών μας με το πλούσιο άρωμά τους» τονίζει στη συνέντευξή της στον «Τυροκόμο» η Γεωργία Διβάνη, επικεφαλής του ομώνυμου Τυροκομείου, το οποίο επενδύει ταυτόχρονα τόσο στο δημοφιλές παραδοσιακό Ημίσκληρο τυρί του, όσο και στο rebranding της επιχείρησης που έλαβε χώρα τα δύο τελευταία χρόνια και στη δημιουργία γραμμής παραγωγής Φέτας.

18_16

Εγγυοδοτικά εργαλεία για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, προνοµιακό πρόγραµµα χρηµατοδότησης φωτοβολταϊκών, ειδικό εγγυοδοτικό πρόγραµµα αγοράς αγροτικής γης, επενδυτικά κεφάλαια µέσω του προγράµµατος EIF AGRI και ένα ολοκληρωµένο υποστηρικτικό πακέτο εξαγωγικής δραστηριότητας και πωλήσεων αγροτικών προϊόντων, περιλαµβάνει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Eurobank, όπως το παρουσιάζει στην Agrenda o ∆ηµήτρης Οικονόµου, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Small Business Banking.

exo2

Στις επιχειρήσεις δεν υπάρχει η λέξη «εγώ». Μπορεί τα νούμερα να κρίνουν το οικονομικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι αριθμοί δεν επαρκούν εάν δεν συνδυάζονται με τη συνεργασία των μελών της ομάδας, την ολοκληρωμένη προσωπικότητα, την κυριαρχία της συναισθηματικής νοημοσύνης, του σεβασμού προς τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς, τους συνεργάτες, τους πιστωτές, τις τράπεζες. Τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις βασικές αρχές του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία Λευτέρη Σαΐτη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις εταιρείες Κρόνος, Intercomm και Agrophoenix.

42-43_38

Εργαλείο που θα διευκολύνει την εγκατάσταση στις εκµεταλλεύσεις των νέων αγροτών, χωρίς όµως να αποκόπτει εντελώς όσους θα αποχωρήσουν, χαρακτηρίζει το πριµ εξόδου στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόµου. «Εξετάζουµε διάφορες ιδέες» αποκαλύπτει ο υφυπουργός για το εργαλείο αυτό, ενώ, όσον αφορά άλλα ζητήµατα της νέας προγραµµατικής περιόδου, ξεκαθαρίζει πως «η απόφαση κατάργησης των ιστορικών δικαιωµάτων είναι ειληµµένη». ∆εν αποκλείει µάλιστα, µέρος αυτών των ενισχύσεων, µε όχηµα τις συνδεδεµένες να κατευθυνθούν σε παραγωγούς που είναι ενεργά µέλη οµάδων και συνεταιρισµών. Ξεδιπλώνοντας τον προγραµµατισµό σχετικά µε τις προκηρύξεις της µεταβατικής περιόδου, ο κ. Οικονόµου προτάσσει Νέους Αγρότες µε 350 εκατ. ευρώ, Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία µε 400 εκατ. ευρώ και πρόγραµµα Απονιτροποίησης. Μειωµένη βλέπει τέλος, την εξισωτική αποζηµίωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία