BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

forum-delfoi

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, και όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης των μεγαλύτερων ονομάτων της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των θεσμικών της φορέων, εκπροσωπώντας ολόκληρο το φάσμα των τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ανακοινώθηκε.

O_Αντιπροεδρος_της_Παπαστρατος__κ__Ιακωβος_Καργαρωτος__ο_Υπουργος_Αγροτικης_Αναπτυξης__κ__Σπηλιος_Λιβανος_και_ο_Διευθυνων_Συμβουλος_της_Stevia_Hellas__κ__Χρηστος_Σταματης

Ένα νέο πρόγραμμα ονόματι «Νέα γη» που απευθύνεται σε καπνοκαλλιεργητές της Ροδόπης και της Ξάνθης φέρνει η σύμπραξη της Παπαστράτος με τη Stevia Hellas, έρχεται να χρηματοδοτήσει τη μετάβαση από την καλλιέργεια καπνού στην καλλιέργεια στέβιας.

kanavi

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, πριν καν ενεργοποιήσει επισήμως την επιχειρησιακή της δραστηριότητα, θα διαπραγματεύεται, εφεξής, η «Hellenic Dynamic SA», μια νεοσύστατη επιχείρηση, με άδεια παραγωγής αποξηραμένων φύλλων φαρμακευτικής κάνναβης, από το Κιλκίς.

kanavi_0

Το έντονο ενδιαφέρον εκπροσώπων σημαντικών αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, καταγράφηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 20 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), η γνωστή αμερικανική δικηγορική εταιρεία Duane Morris και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

kalafatis_-800x450

Εργαλείο ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και δημιουργίας νέων επιχειρηματικών ευκαιριών για όσους ασχολούνται με το αντικείμενο της αγροδιατροφής στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, φιλοδοξεί να αποτελέσει το έργο «LOC-FOOD».

nea-georgia_2

O οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά από κοινού με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα, μία καινοτόμο «ακαδημία» που παρέχει σε νέους επιστήμονες έως 29 ετών τα κατάλληλα εφόδια και την απαραίτητη δικτύωση για να εργαστούν στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων.

paisios_2

Στην ΜΑΓΜΑ ΑΕΒΕ στρέφει το σύνολο των επιχειρηματικών του ενδιαφερόντων, μετά την πλήρη αποχώρησή του από την ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια, ο επιτυχημένος στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων επιχειρηματίας, Βασίλης Παϊσιος.

14_5

Έµφαση στις σχέσεις που διατηρεί µε την εγχώρια παραγωγική βάση δίνει η Eurocatering, εταιρεία η οποία είναι γνωστή ευρέως από το εµπορικό σήµα Φρεσκούλης, το οποίο βρίσκεται αποτυπωµένο στη συσκευασία µίας ευρείας γκάµας σαλατών στο σύνολο του ελληνικού λιανεµπορίου, τόσο σε επίπεδο σούπερ µάρκετ, όσο και σε επίπεδο µικρής λιανικής.

EDEKA_Vogel_Lewandowski_017n

Ιδιαίτερη έμφαση στο δίκαιο εμπόριο και μια σαφής τάση ενίσχυσης της ζήτησης για ελληνικό γιαούρτι διαμορφώνουν το προφίλ της γερμανικής αγοράς, όπως αυτό επηρεάστηκε τελευταία και από την συνθήκη της πανδημίας.

Minerva_tomato_Xorio

Πρεμιέρα στη λιανική έκανε η Damavand που σε συνεργασία με τη Μινέρβα τοποθετούν στην αγορά τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης υπό την ετικέτα «Χωριό», σε μεταλλική συσκευασία χωρητικότητας 410 γραμμαρίων, που διατίθεται ήδη στο λιανεμπόριο.

geroulanou

Πρόεδρος της FEAP (Federation of European Aquaculture Producers), δηλαδή της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, εκλέχθηκε στις 4 Νοεμβρίου η Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς.

pireosbank_4

H Τράπεζα Πειραιώς διευρύνοντας την επιχειρηματική σχέση, που διατηρεί με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), προχώρησε σε νέα εξειδικευμένη συνεργασία με τη HEMEXPO (Hellenic Marine Equipment manufacturers and Exporters), με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων του κλάδου της ναυτιλίας.

KARTASPAK

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν την τοπική αλυσίδα τροφίμων Spak Market να τελεί υπό πώληση στα Market In, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι αγωνίες των παραγωγών της περιοχής για τις οικονομικές εκκρεμότητες που αφήνει ο βασικός μέτοχος της πρώτης και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο αγοραστής.

Grammi-paragwgis-piperies-2_2

Σε πρωταθλητή της καινοτομίας στην Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκε ο αγροδιατροφικός τομέας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δράσης Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» από το One Stop Liaison Office - Μηχανισμό Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

pindos_etoima_geumata

Η ΠΙΝΔΟΣ Α.Π.Σ.Ι. συμμετείχε για πρώτη φορά, με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων ECOTROPHELIA 2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στην Ελλάδα.

kritsiania

Με νικήτρια την ομάδα "Ο-live" του Πανεπιστημίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η διαδικασία ανάδειξης των νικητών του διαγωνισμού oικολογικών - καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία