BACK TO
TOP

Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

dna-lyda

Στον κύκλο των ευρωπαϊκών χωρών µε πρόσβαση σε βιοδιεγέρτες νέας τεχνολογικής γενιάς, που εξασφαλίζουν στο φυτό αποτελεσµατική αντιµετώπιση των αβιοτικών καταπονήσεων, καλύτερη θρέψη, αλλά και βελτιστοποίηση του γενετικού του δυναµικού, ώστε να µεγιστοποιείται η ποσότητα και η ποιότητα παραγωγής, πήρε θέση πλέον και η Ελλάδα.

42-43_01_4

Κοµβικό «εργαλείο» για την ποιοτική και την ποσοτική αναβάθµιση των πολυετών καλλιεργειών αποδεικνύεται η µετασυλλεκτική, επικουρική ή και βασική, λίπανση ιδίως όταν συνδυάζεται µε εφαρµογές στο έδαφος και στα φύλλα των φυτών µε τεχνολογικά προηγµένα προϊόντα θρέψης.

hq720_2

Σε μια εποχή που η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας, τα γεωργικά προϊόντα συνιστούν καθοριστικό πυλώνα για την εξασφάλιση της παγκόσμιας τροφής.

42-43_74

Τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια ο παραγωγός Μάκης Συµεωνίδης, τρεις φορές την εβδοµάδα, άγρια χαράµατα φορτώνει το φορτηγάκι του µε φρέσκα φρούτα και ζαρζαβατικά που παράγει και µαζί µε τη σύζυγό του στήνουν τον πάγκο τους σε διάφορες λαϊκές αγορές στη Μακεδονία.

42-43_01

Σταδιακή «στροφή» προς την καλλιέργεια του βιοµηχανικού κερασιού, παράλληλα µε την αναδιάρθρωση του οπωρώνα του, µε νέες ποικιλίες έχει θέσει σε εφαρµογή στα κτήµατά του ο Γιώργος Ταξίδης, ένας από τους πλέον δραστήριους δενδροκαλλιεργητές στους Πύργους Εορδαίας.

42-43_73

Ήταν πρωί της 3ης Απριλίου όταν ο 67άχρονος αγρότης, Άγγελος Γυφτοδήµος, έφτασε στην καλλιέργεια πατάτας, στα Ψαχνά της Εύβοιας για να αντικρίσει ένα ζοφερό θέαµα µε µόνο περιθώριο αντίδρασης,να γίνει το φρεζάρισµά της.

TUSAL-διαφημιση

Σε ένα διαρκώς µεταβαλλόµενο καλλιεργητικά περιβάλλον, όπου η αναζήτηση λύσεων µε πολυδύναµο χαρακτήρα έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη, η πρόκληση τόσο για γεωπόνους, όσο και για παραγωγούς είναι µία: Να βελτιστοποιήσουν την απόδοση της καλλιέργειας µε το µικρότερο δυνατό αποτύπωµα.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-06-08_111357

Η αζωτούχος λίπανση κατέχει καθοριστικό ρόλο για τη διασφάλιση υψηλών αποδόσεων, καθώς όχι μόνο θρέφει την καλλιέργεια με άζωτο, αλλά εφοδιάζει και με άλλα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι το θείο (S), το μαγνήσιο (MG) και ιχνοστοιχεία.

image001_8

Πατάτα, µία από τις σηµαντικότερες καλλιέργειες σε παγκόσµιο επίπεδο και βασικό στοιχείο στην καθηµερινή διατροφή πολλών ανθρώπων. Τόσο µάλιστα, που αποτελεί την τέταρτη εκτενέστερη καλλιέργεια πίσω από τον αραβόσιτο, το ρύζι και το σιτάρι.

28_13

Οι τελικές αποδόσεις στην καλλιέργεια του καλαµποκιού επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες. Η επιλογή του κατάλληλου υβριδίου, η σύσταση του εδάφους, οι κλιµατολογικές συνθήκες, οι καλλιεργητικές πρακτικές, καθώς και η ορθολογική θρέψη, µπορούν να επηρεάσουν τους συντελεστές της απόδοσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παραγωγής.

34_42

Ο όμιλος Roullier ιδρύθηκε στο Saint Malo της Βρετάνης στη Β. Γαλλία το 1959, όταν ο ιδρυτής του, Daniel Roullier, δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας κοραλλιογενούς άλγης με σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων.

26_5

Η Ελλάδα είναι χώρα µε µακροσκελή ιστορία στην καλλιέργεια του βαµβακιού. Αποτελεί την κύρια χώρα βαµβακοκαλλιέργειας της Ευρώπης, καθώς διαθέτει το 80% των ευρωπαϊκών εκτάσεων, µε περισσότερα από 2.5 εκατοµµύρια στρέµµατα, κατέχοντας έτσι το 0.8% της παγκόσµιας παραγωγής βάµβακος.

36b_2

Ο όµιλος Roullier ιδρύθηκε στο Saint Malo της Βρετάνης στη Β. Γαλλία το 1959, όταν ο ιδρυτής του, Daniel Roullier, δηµιούργησε το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας κοραλλιογενούς άλγης µε σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων.

28-29e

Στις πλαγιές του Ταϋγέτου βρίσκεται o ελαιώνας της Βασιλικής Κουτσουµπού, όπου µε µεράκι αναζητά διαρκώς τρόπους βελτίωσης της παραγωγής της τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, επαναφέροντας σταδιακά ακόµη και τα πλέον προβληµατικά δέντρα.

sheep-lamb-newborn-mammal

Η ζωική παραγωγή στη χώρα µας κατέχει σηµαντικό ρόλο στην εθνική οικονοµία, καθώς παρέχει εργασία και εισόδηµα σε χιλιάδες οικογένειες. Σηµαντικότερη πτυχή της αποτελεί η αιγοπροβατοτροφία, καθώς βάση στατιστικών, η Ελλάδα κατέχει την 1η θέση σε αριθµό αιγών και την 4η σε αριθµό προβάτων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ