BACK TO
TOP

Αιγοπροβατοτροφία

eksaloi-oi-kthnotrofoi

Πυρ και μανία είναι οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να εντάξει και τα αμνοερίφια στο «Καλάθι του Πάσχα», σε μια προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλή η τιμή πώλησής τους, ενόψει των εορτών, και για τους καταναλωτές.

1_Galata_10-11_2

Συμφωνία για 4.000 τόνους πρόβειου γάλακτος στα 1,65 ευρώ το κιλό έκλεισαν οι συνεταιριστές από το Λιβάδι Ολύμπου με τη γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, ενώ στο ίδιο ντιλ, προβλέπεται τιμή 1 ευρώ το κιλό για το κατσικίσιο γάλα.

gala_doxeio

Σύσκεψη διοργανώνεται την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο ΜΕTROPOL (Ρούσβελτ 14) στη Λάρισα, την οποία διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΚ η ΠΕΚ και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Giorti-Fetas

Φωτιές έχει ανάψει στη Θεσσαλία, η αναφορά του ίδιου του υπουργού, Γιώργου Γιωργαντά, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με γυναίκα κτηνοτρόφο στην Ελασσόνα, ότι το επίπεδο του 1,70 ευρώ το κιλό, ως τιμή παραγωγού, θα μπορούσε να είναι «δίκαιη τιμή» για το πρόβειο γάλα, τουλάχιστον υπό τις παρούσες περιστάσεις.

Untitled-2_4

Πυκνώνουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία, εξέλιξη η οποία αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες ανισορροπίες στην εγχώρια αγορά γάλακτος και να υπονομεύσει άλλη μια φορά τη Φέτα, ως προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.  

gala-pinakas

Γύρω από το επίπεδο των 1,60 ευρώ το κιλό δείχνει να χτίζεται η τιμή για το πρόβειο γάλα της νέας περιόδου, ενώ δεν αποκλείεται και το γίδινο γάλα να προσεγγίσει το 1 ευρώ, σε μια συγκυρία που η αγορά ήδη πληρώνει τα 1,45 για τα καλοκαιρινά πρόβεια γάλατα της περιόδου που κλείνει.

arni

Μέσο όρο στα 8 με 8,5 ευρώ το κιλό για τα αρνιά και +50 λεπτά με 1 ευρώ για τα κατσίκια αναμένουν παράγοντες της εγχώριας αγοράς για την τιμή παραγωγού ενόψει Πάσχα, ενώ δεν αποκλείουν την τελευταία εβδομάδα να ακουστούν τιμές κοντά στα 10 ευρώ, λόγω έλλειψης επαρκών ποσοτήτων.

104

Την επέκταση στις διεθνείς αγορές παράλληλα µε την εσωτερική αγορά θέτει ως επόµενο στόχο του το brand τυροκοµικών προϊόντων Αµφιλοχίας, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου Θωµά Κουτσουπιά και πιο συγκεκριµένα σε µια αναλογία πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό της τάξης του 50-50, ενώ αναµένεται η εκκίνηση παραγωγής και τυριών µακριάς ωρίµανσης.

7-pin

Σε νέα εποχή αβεβαιότητας εισέρχεται η ζώνη γάλακτος και ο κλάδος των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα, καθώς οι ακριβές ζωοτροφές οδηγούν σε συρρίκνωση της εγχώριας γαλακτοπαραγωγής, ενώ, την ίδια στιγμή, δείχνει να έχει κλείσει, κυρίως λόγω του κόστους, το «παράθυρο» των φθηνών εισαγωγών με βάση τις οποίες «βολεύεται» εδώ και κάποια χρόνια η μεταποιητική βιομηχανία γάλακτος στη χώρα μας.

90

Εξαιρετική πιστοποιηµένη ποιότητα και εξελιγµένη τεχνολογία που υπόσχεται ασφαλή προϊόντα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρείας που διατηρεί παρουσία στις µεγαλύτερες αλυσίδες λιανεµπορίου της Ελλάδας, ενώ παράλληλα πραγµατοποιεί µια διακριτή προϊοντική παρουσία στη διεθνή αγορά.

menoikio

Στη σκιά του Μενοίκιου Όρους, στην πεδιάδα του ∆ήµου Προσοτσάνης, ο Αγροκτηνοτροφικός Βιοµηχανικός Συνεταιρισµός Προσοτσάνης «Μενοίκιο» αναπτύσσει τη δραστηριότητά του εκφράζοντας το κοινό όραµα µιας οµάδας ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, για τη δηµιουργία ενός πρότυπου αγροκτήµατος.

8-9_20

Συνταγές και πρακτικές τυροκόμησης που αναπτύχθηκαν επί αιώνες στα βουνά της Πίνδου από νομάδες κτηνοτρόφους και «μεταφέρθηκαν» στις μέρες μας μέσα από τη λαϊκή παράδοση και τη φυσική διαδοχή των οικογενειακών τσελιγκάτων, ανήκουν μεταξύ άλλων στους θησαυρούς που οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι «κουβαλούν» μαζί τους στο ετήσιο «διάβα» τους από τα ορεινά λιβάδια των βουνών στα χειμαδιά.

21_pin_16

Εδραιώθηκε σε τιµές άνω των 7 ευρώ το κιλό η αγορά αµνοεριφίων την εβδοµάδα που πέρασε, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η τιµή οδεύει προς τα 7,50 ευρώ για τα αρνιά και πλέον οι κτηνοτρόφοι εκτιµούν ότι µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα, θα γίνουν πράξεις ακόµα και πέριξ των 8 ευρώ το κιλό.

19_pin_8

Από 5 ευρώ το κιλό στο σφαγείο ξεκινά η τιμή παραγωγού στα αμνοερίφια, με την διαθεσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων να είναι ήδη περιορισμένη για «καλά» ζώα όπως λέγονται τα μικρά έως 8 με 9 κιλά κατσίκια και αρνιά.

27-30_19

Προς όφελος των κτηνοτρόφων δείχνει να λειτουργεί µέχρι σήµερα η έντονη κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί στη ζώνη γάλακτος τον τελευταίο χρόνο µε το σύνολο των µεγάλων τυροκοµικών επιχειρήσεων να κινείται δραστήρια σε όλα τα µήκη και πλάτη της χώρας προς αναζήτηση εγχώριας πρώτης ύλης.

kymis_ΜΑΜΑΣ_1

H εκτροφή ζώων υψηλής παραγωγικότητας και η εντατικοποίηση των μεθόδων παραγωγής, έχει σαν αποτέλεσμα τη συχνή εμφάνιση οριακών μεταβολικών καταστάσεων που απειλούν την υγεία, ευζωία και παραγωγικότητα των ζώων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία